Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Neříkám pár minut denně, to je mi jasný, že je to náročnější, ale pro mě osobně to vypadá jen jako menší zlo než práce a myslím, že to i rychle uteče, je to jen pár let než půjde do školky
Ale asi si to představuju hodně jednoduše.
věř tomu, že pro tebe by dítě bylo větší “zlo” než práce, v práci jsi cca 8 hodin denně a zbytek času máš pro sebe, pro dítě musíš být k dispozici 24/7
@AnastazieB píše:
Zakladatelko, pokud nejsi troll a chceš ten svůj způsob života „prolomit“, tak bude nutné navštívit nějakou psychoterapii. Zřejmě se u tebe něco hodně nepovedlo už v dětství, žes takto „uvízla“. Ale bude to nejspíš běh na dlouhou trať.
Chtěla bych se přestat bát dospělosti, povinností a zodpovědnosti. Nikdy jsem nic nemusela, všechno za mě celý život dělají ostatní, žiju na úkor jiných, mně se dělá špatně jen při představě, že bych měla chodit třeba právě do té práce ![]()
@Anonymní píše:
Neříkám pár minut denně, to je mi jasný, že je to náročnější, ale pro mě osobně to vypadá jen jako menší zlo než práce a myslím, že to i rychle uteče, je to jen pár let než půjde do školky
Ale asi si to představuju hodně jednoduše.
Jako pár let 24/7 v permamenci je brnkačka?
No já si šla ráda o d dětí odpočinout do práce. ![]()
@Anonymní píše:
Přišlo by mi ponižující být vdaná, cítila bych se jak pes s papírem, jak jeho majetek
Ale vždyť přesně to teď jsi
Vydržovaný mazlíček, plně na něm závisíš.
@Anonymní píše:
Přišlo by mi ponižující být vdaná, cítila bych se jak pes s papírem, jak jeho majetek
Takže teď jsi jeho matrace. Jinou přidanou hodnotu pro něj v tobě nevidím. To je jistě o dost lepší. ![]()
@Svistice píše:
Jako pár let 24/7 v permamenci je brnkačka?No já si šla ráda o d dětí odpočinout do práce.
Ok, asi je blbost, jak si to představuju ![]()
@Michelle_M píše:
Ale vždyť přesně to teď jsiVydržovaný mazlíček, plně na něm závisíš.
To ano, ale nemám ten, z mýho pohledu, ponižující, statut vdané paní. Vdaná rovná se v mých očích stará, dospělá, strhaná povinnostmi, žádná radost ze života, jen starosti.
@OpportunityNox píše:
Heh, no ale jde to… Moje kamarádka (je jí 37) taky nikdy nepracovala a nepracuje![]()
živí ji rodiče a nájem neplatí, tak co by chodila někam do práce
asi taci lide existuji, ale ti rodice musi mit v hlave nasr…no s prominutim. Vsak tim svemu diteti vyslovene skodi. Nuz co, muj problem to neni.
@Anonymní píše:
To ano, ale nemám ten, z mýho pohledu, ponižující, statut vdané paní. Vdaná rovná se v mých očích stará, dospělá, strhaná povinnostmi, žádná radost ze života, jen starosti.
Je ti 35
ty dávno dospělá jsi a mladicí uz se taky nazývat nemůžeš
@Anonymní píše:
Vážně se nechceš jít radši proběhnout s kamarády ven? Je tam docela hezky. Taky jsem teď vykopla svoje puboše do knihovny, ať nehnijou doma a nevymýšlí blbiny ![]()
@Svistice píše:
Takže teď jsi jeho matrace. Jinou přidanou hodnotu pro něj v tobě nevidím. To je jistě o dost lepší.
Asi je to divný, ale pro mě ano, když jsem byla mladší, plánovala jsem si, že budu milenka ženatých chlapů, to mě hrozně lákalo, přišlo mi to takový přitažlivý, ale pak to s tímhle přítelem přešlo ![]()
@Anonymní píše:
Vidíš, a přitom vdaná pracující žena je paradoxně mnohem svobodnější, než ty. Ty se raduješ ze života jen dokud ti to někdo druhý umožňuje, dovoluje.
@Tichošlápek píše:Nevím, připadám si mladá pořád stejně jako před 20 lety, jasně, stojí mě už trošku víc úsilí udržet si hezkou postavu, ale jinak
Je ti 35ty dávno dospělá jsi a mladicí uz se taky nazývat nemůžeš
@Jahru píše:Čekám na podzimní počasí, to miluju
Vážně se nechceš jít radši proběhnout s kamarády ven? Je tam docela hezky. Taky jsem teď vykopla svoje puboše do knihovny, ať nehnijou doma a nevymýšlí blbiny
@Anonymní píše: Čekám na podzimní počasí, to milujurange_heart:
Na konci týdne bude jen kolem 20, vydrž ![]()
@Anonymní píše:
zatímco koukáš spíš na něj, jako svůj majetek a slouhu
@Michelle_M píše:
Vidíš, a přitom vdaná pracující žena je paradoxně mnohem svobodnější, než ty. Ty se raduješ ze života jen dokud ti to někdo druhý umožňuje, dovoluje.
To máš pravdu, ale já se nedokážu smířit s tím, že by život měl být něco jinýho, než jen zábava, odjakživa za mě všichni všechno dělali, žehlili průsery, nemusela jsem ještě nikdy hnout prstem. Nevím, jak žít jinak, neumím to.