Dcera má zaracha, mám jí pustit na kroužky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14895
12.3.14 20:13

Hergot dejte jí pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.3.14 20:15

@rozmary zavolej si psychiatra, zeptej se a řekni co tě trápí a co dál. lepší než když to budeme řešit my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
12.3.14 20:20

@rozmary Dceri je devet let, ze? :think: No zacina ji puberta tak to je jasne :? Na krouzky bych ji nechala chodit s tim, ze bych ji dala i nejake domaci prace-ten tyden umivani nadobi, zakaz TV, PC…
Neboj, jednou ti snad podekuje za duslednou vychovu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
12.3.14 20:21

Roz, jeste me napadlo (neb odpoledni vystup s nemocnym skoro-pubertakem- taky byl drzej, ale proste ty projevy jsou totalne jine nez u Matesa…)- jsi schopna odhadnout, ze prijde vztek, vybuch, truc? da se tomu predejit? a ted nemyslim ustupky (jakoze bys ten svetr schovala misto ni nebo tak…) spis nabidka pomoci (pojd, pomuzu ti ten svetr slozit a das si ho, kam patri, ano?)
nesouvisi to nejak s „prestimulovanosti“? horsi se to s unavou?
Mates miva nejvetsi zaseky, kdyz je unaveny…jo, a kdyz ma hlad (asi jak mu lita cukr v krvi), takze pravidelne jidlo, pro akutni pripady rychly cukr (treba bonbon z hroznoveho cukru)…

pokud te obtezuji moje napady, klidne me posli do kelu :mrgreen: jen mi to tady pomaha utridit si vlastni myslenky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
12.3.14 20:23

@rozmary celou diskuzi jsem nečetla, dočetla jsem jen k tomu, že je dcera adhd. Mě docela zarazilo, že má každý den kroužek a v pátek kroužky dva. Není tvá dcera přestimulovaná? Z toho by mohly pramenit všechny problémy. Jaké kroužky navštěvuje? To Vám někdo doporučil, že toto všechno má navštěvovat? Hyperaktivita, agresivita, nesoustředěnost atd. podle mě často pramení z přetěžování dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.3.14 20:31

@evill stím souhlasí moje máma, zrovna jsme se o tom bavily, že může být přetížená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
12.3.14 20:35

@evill Taky si myslim…stejne otazky mam i ja :D Me to prave napadlo, ale zapomela jsem to napsat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.3.14 20:36

Že by měla mít prostor pro nic nedělání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
12.3.14 21:02

Teda holky, já vám nevím, trestat zákazem pobytu venku nebo domácími pracemi, to mi přijde nepříliš vhodné. Osvědčily se mi tresty naruby. Zlobíš? Za trest jdi ven. Odmlouváš? Nesmíš mi pomoct s věšením prádla. Ale nesmí se to dělat pořád, jen zcela výjimečně a s patřičným divadýlkem, aby dítě bylo trochu v šoku. Ale jinak - kecy dětí nechávám na jejich vůli, je to jejich projev, maximálně poznamenám, že se mi ten projev nelíbí, ale netrestám. Základem je netrestat, pokud jde prohřešek napravit, tak ale trvat na napravení bez trestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
12.3.14 21:13

@canaglia coz o to, toto jde perfektne pouzit na „klasicke“ deti, adehadata tim akorat zmates a zpusobis jeste vetsi problem, neb nechapou…a o tom svem aspikovi ani nemluvim, ten by vyletel z kuze, co to vykladam za kraviny :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
12.3.14 21:52

@canaglia :think: Tak to asi budou zlobit porad, aby nemuseli pomahat ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
13.3.14 00:44
@kaja00 píše:
@canaglia :think: Tak to asi budou zlobit porad, aby nemuseli pomahat ne? :think:

Proto to musí být výjimečné. I z výchovy se dá udělat občas legrace. Dodneška vzpomínám na den, kdy mě to napadlo poprvé udělat, to bylo na táboře, kde děcka stála ve frontě na jídlo a dva kluci se vzadu ve frontě strkali, blbnuli, nebyli k udržení, takže za trest šli okamžitě dopředu hned k výdejnímu okénku, já samozřejmě s dobře zahranou rozlobenou a přísnou tváří, a zafungovalo to perfektně a ani příště už nedělali takovej bordel ve frontě schválně, fakt z toho byli totálně v šoku. Osvědčilo se to i u mých dětí. Dost to tu výchovu zlidšťuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.3.14 08:18
@evill píše:
@rozmary celou diskuzi jsem nečetla, dočetla jsem jen k tomu, že je dcera adhd. Mě docela zarazilo, že má každý den kroužek a v pátek kroužky dva. Není tvá dcera přestimulovaná? Z toho by mohly pramenit všechny problémy. Jaké kroužky navštěvuje? To Vám někdo doporučil, že toto všechno má navštěvovat? Hyperaktivita, agresivita, nesoustředěnost atd. podle mě často pramení z přetěžování dětí.
Řešila jsem to z psychiatričkou, zdálo se mi taky že toho má hodně, ale probírala to s ní a říká, že je to naprosto v pořádku, ona se potřebuje někde vybít a evidentně to všechno zvládá v pohodě. Když těch kroužků měla méně, řekla bych že byla mnohem výbušnější :think:
  • Citovat
  • Upravit
rozmary
13.3.14 08:23
@Zuziky píše:
Roz, jeste me napadlo (neb odpoledni vystup s nemocnym skoro-pubertakem- taky byl drzej, ale proste ty projevy jsou totalne jine nez u Matesa…)- jsi schopna odhadnout, ze prijde vztek, vybuch, truc? da se tomu predejit? a ted nemyslim ustupky (jakoze bys ten svetr schovala misto ni nebo tak…) spis nabidka pomoci (pojd, pomuzu ti ten svetr slozit a das si ho, kam patri, ano?)
nesouvisi to nejak s „prestimulovanosti“? horsi se to s unavou?
Mates miva nejvetsi zaseky, kdyz je unaveny…jo, a kdyz ma hlad (asi jak mu lita cukr v krvi), takze pravidelne jidlo, pro akutni pripady rychly cukr (treba bonbon z hroznoveho cukru)…pokud te obtezuji moje napady, klidne me posli do kelu :mrgreen: jen mi to tady pomaha utridit si vlastni myslenky :oops:

Jak kdy, někdy se dá ten výbuch celkem dobře předpokládat, jindy příjde jak neřízená střela. Snažím se tomu tak nějak předcházet, ale ne vždy se to povede.Jj,když má hlad, je hodně nervozní, hlavně se snažím vypouštět z jídla veškeré sladkosti, protože ty jí nakopnou ještě víc. Neobtěžuješ mě, ráda si od tebe nechám poradit, máš doma stejné dítě, víš o čem je řeč :kytka:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
13.3.14 08:40

Včera jsem jí udělala novou tabulku, ať si do něj sama napíše, jak by si představovala, že by to mohlo fungovat, napsala jí skoro na chlup stejně jako já. Ptala jsem se jí, proč to napsala stejně, říkala mi, že tak by to mělo být. Na otázku, tak proč to tak nejde mi odpověděla, že se jí nechce, že jí to nebaví. Udělala jsem jinou, ať si jí napíše tak, jak by chtěla aby to bylo. Ráno, jízda na Báře(kůň),Odpoledne jízda na Báře až do večera, večer koukání na pohádky. Začne jezdit zase od května, třeba se to tím trochu zlomí, asi se jí po ní stýská.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML