Dcera má zaracha, mám jí pustit na kroužky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14895
13.3.14 08:53

@rozmary hlavně jí ved k povinostem, to nebaví žádné dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.3.14 08:55
@canaglia píše:
Teda holky, já vám nevím, trestat zákazem pobytu venku nebo domácími pracemi, to mi přijde nepříliš vhodné. Osvědčily se mi tresty naruby. Zlobíš? Za trest jdi ven. Odmlouváš? Nesmíš mi pomoct s věšením prádla. Ale nesmí se to dělat pořád, jen zcela výjimečně a s patřičným divadýlkem, aby dítě bylo trochu v šoku. Ale jinak - kecy dětí nechávám na jejich vůli, je to jejich projev, maximálně poznamenám, že se mi ten projev nelíbí, ale netrestám. Základem je netrestat, pokud jde prohřešek napravit, tak ale trvat na napravení bez trestu.

Takže po tobě dítě bude celé dny řvát, že jsi hnusná, za cokoliv co uděláš a ty budeš pořád dokola jen opakovat, že se ti to nelíbí?

• Citovat
  • Upravit
rozmary
13.3.14 08:56

@Malike U ní začínají otravné povinosti už ráno když si má sundat pyžamo a oblíknou si ponožky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17878
13.3.14 09:28
@rozmary píše:
@Malike U ní začínají otravné povinosti už ráno když si má sundat pyžamo a oblíknou si ponožky :mrgreen:

tss, to jste na tom jeste dobre, u nas prudi matka uz jen tim, ze si dovoli rict „Matysku, vstavej“ :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
13.3.14 09:31
@rozmary píše:
Takže po tobě dítě bude celé dny řvát, že jsi hnusná, za cokoliv co uděláš a ty budeš pořád dokola jen opakovat, že se ti to nelíbí?

Dokud nenajdu důvod, proč se takto chová, a způsob, jak toto chování s respektem k dítěti odstranit, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.3.14 09:42
@canaglia píše:
Dokud nenajdu důvod, proč se takto chová, a způsob, jak toto chování s respektem k dítěti odstranit, tak ano.

Ale já vím proč se tak chová, nezvládá emoce a reaguje takto, dřív to byl jen hysterický křik, který jsem akceptovala, čím je starší, tím nosí ze školy víc ošklivých slov a používá je u toho a to mi vadí, né že ječí, ale co ječí.

• Citovat
  • Upravit
17878
13.3.14 09:44
@canaglia píše:
Dokud nenajdu důvod, proč se takto chová, a způsob, jak toto chování s respektem k dítěti odstranit, tak ano.

nechci ti kazit iluze, ale u tehle deti jsou situace, kdy ti je respekt k diteti naprosto k ho*nu…a to jsem clovek, ktery opravdu bere deti jako partnery k rozhovoru a souziti, ale obcas to fakt nejde…a kdyz mi bude dite vykladat, ze jsem hnusna, zla, ze ho nemam rada a podobne, a ja budu presvedcena o tom, ze delam, jak nejlip umim, tak proste dostane po papuli, at ma duvod si to o mne aspon na chvili myslet opravnene ( uz jsem to taky udelala, ziral na me jak puk, absolutne to necekal, ja pak na nej jeste ve vzteku zajecela „tak, a ted jsem hnusna, co s tim udelas? " a on se na me podival a " hmm, uz to rikat nebudu, ja chci hodnou maminku“…a bylo…)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.3.14 09:57

@Zuziky A to jí slíznul ten adhd? Mě kolikrát tak svrbí ruka, že musím odejít pryč, pobulet si a zase se vrátit, ještě jsem to neudělala, neříkám, že nikdy, ale poslední dva roky určitě ne, u nás by to tak v klidu právě neprošlo, ona má když na ní někdo křičí, nebo by jí jednu střihnul záchvaty se sebepoškozováním(začne třískat hlavou do zdi)Stejně tak, když jí někdo k něčemu nutí(Třeba jak jsem ti psala o tom nádobí)ne pokaždé, ale stává se to. :(

• Citovat
  • Upravit
22093
13.3.14 09:59

@Zuziky, jenomže i to je „respekt“.

Slovo RESPEKT přece neznamená, že dítě si může dovolit všechno. Ani nejbližší kamarádka by si na mne nemohla dovolit ječet a říct mi, že jsem kráva (například)… a nesmí si to dovolit ani moje dítě.

RESPEKT není ničím podmíněn - žádným „dobrým chováním“, žádnými úspěchy, ničím - respektuji každého člověka. Respekt se nemusí zasloužit.

Myslím, že spousta nedorozumění v diskusích na tato témata vzniká právě ze špatného pochopení tohoto pojmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
13.3.14 10:12
@BohunkaP píše:
@Zuziky, jenomže i to je „respekt“.

Slovo RESPEKT přece neznamená, že dítě si může dovolit všechno. Ani nejbližší kamarádka by si na mne nemohla dovolit ječet a říct mi, že jsem kráva (například)… a nesmí si to dovolit ani moje dítě.

RESPEKT není ničím podmíněn - žádným „dobrým chováním“, žádnými úspěchy, ničím - respektuji každého člověka. Respekt se nemusí zasloužit.

Myslím, že spousta nedorozumění v diskusích na tato témata vzniká právě ze špatného pochopení tohoto pojmu.

Perfektně vyjádřené :potlesk: :potlesk: :potlesk: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
13.3.14 10:17

Ježíš holky, každej si vychovávejte dítě po svém, to dítě má hergot ADHD..matky co tyhle děti mají, zkušenosti mají své. Co platí na dítě zdravé, neplatí na dítě s postižením. Mám sama dítě co je teda na tom hůře po motorické stránce ale neustále slyším od matek s dětma zdravýma co mám a nebo nemám dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
13.3.14 10:20
@Zuziky píše:
nechci ti kazit iluze, ale u tehle deti jsou situace, kdy ti je respekt k diteti naprosto k ho*nu…a to jsem clovek, ktery opravdu bere deti jako partnery k rozhovoru a souziti, ale obcas to fakt nejde…a kdyz mi bude dite vykladat, ze jsem hnusna, zla, ze ho nemam rada a podobne, a ja budu presvedcena o tom, ze delam, jak nejlip umim, tak proste dostane po papuli, at ma duvod si to o mne aspon na chvili myslet opravnene ( uz jsem to taky udelala, ziral na me jak puk, absolutne to necekal, ja pak na nej jeste ve vzteku zajecela „tak, a ted jsem hnusna, co s tim udelas? " a on se na me podival a " hmm, uz to rikat nebudu, ja chci hodnou maminku“…a bylo…)…

respekt je ti k ho*nu, páč se cítíš nadřazeně a podle toho jednáš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
13.3.14 10:22
@Malike píše:
Ježíš holky, každej si vychovávejte dítě po svém, to dítě má hergot ADHD..matky co tyhle děti mají, zkušenosti mají své. Co platí na dítě zdravé, neplatí na dítě s postižením. Mám sama dítě co je teda na tom hůře po motorické stránce ale neustále slyším od matek s dětma zdravýma co mám a nebo nemám dělat.

Dítě, které má ADHD, přece není POSTIŽENÉ… to snad nemyslíš vážně 8o

Resp. abych se vrátila k zakladatelce Rozmary, tak konkrétně její dcera rozhodně nemůže být nazvána „dítě s postižením“… je to dítě, které má život komplikovaný svým obrovským temperamentem a emoční labilitou… což ale rozhodně není žádné „postižení“.

Sama máš dítě desetiměsíční a má-li nějakou zdravotní komplikaci, je mi to líto. Nicméně to Tě neopravňuje k tomu, abys tady používala tenhle tón vůči těm z nás, jejichž názory se Ti nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
13.3.14 10:24

@rozmary a neječíte na sebe obě dvě :mrgreen:

promiň ale z toho co píšeš mi přijde, že si ty problémy s dcerou vpodstatě vyrábíš sama :think:

@Malike no a co jako, moje dítě má taky ADHD a přesto si ke mě syn nic takovýho nedovolí…v tomhle případě mi fakt to neustálý ADHD čim se tu oháníte přijde jako výmluva…o tom to fakt neni, je to pouze a jen o přístupu, nastavení hranic, trpělivosti, atd…

jo a to postižení sem přehlídla…to fakt nemyslíš vážně 8o

Příspěvek upraven 13.03.14 v 10:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
13.3.14 10:25
@Malike píše:
Ježíš holky, každej si vychovávejte dítě po svém, to dítě má hergot ADHD..matky co tyhle děti mají, zkušenosti mají své. Co platí na dítě zdravé, neplatí na dítě s postižením. Mám sama dítě co je teda na tom hůře po motorické stránce ale neustále slyším od matek s dětma zdravýma co mám a nebo nemám dělat.

Právě, že to dítě má ADHD, tak je potřeba mnohem víc trpělivosti a shovívavosti, než u zdravého, které není neustále pod tlakem emocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí