Dcera má zaracha, mám jí pustit na kroužky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
54030
13.3.14 12:15
@brumdinka píše:
@Michelangelo já ale nepsala o tvym synovi :), já psala všeobecně k tvému příspěvku tzn. pokud např. můj syn něco provede nebudu to omlouvat tím, že má ADHD..to že ho má znamená jen to, že je s ním mnoha věcech těžší pořízení a holt se na něj musí jinak, ale určitě to neznamená, že přece nebude dodržovat pravidla, protože má ADHD…to fakt nemyslíš vážně…mmch není to naopak děti se mají vést k přirozeným důsledkům svého chování..to ti potvrdí každej psycholog a klidně ti to přepíšu ze synova posudku z pedagogicko-psychologický poradny ;-) a z toho co píšeš jste se tedy vy přizpůsobili synovi a vpodstatě on si Vás omotal kolem prstu, jelikož je to jeho přirozené chování 8o to určitě nemyslíš vážně, že ne..to sme se asi nepochopili :D

Ne, to jsme se určitě nepochopily :mrgreen: Syn si nás neomotal kolem prstu :mrgreen:, jenom jsme k němu jinak přistupovali. Byl strašně neochotnej. Chtít po něm, aby skočil naproti pro rohlíky, ho obrazně řečeno sesunulo k zemi. Šel starší a mohl si něco koupit. Začali jsme dělat rozdíly, už nedostávali stejně. Odměny, ani kapesné. A vysvětlili jsme mu to, že to není proto, že ho máme méně rádi, ale bratr nám ochotně pomáhá. Vzal to v pohodě, páč příště šel sám a taky si něco koupil. Měl rád slaný tyčinky nebo piškoty. Prostě žádný nařizování, rozčilování se, nebo výčitky, nenutili jsme ho. Je to jenom jedna z věcí, bylo toho víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.3.14 12:17
@Michelangelo píše:
Samozřejmě, že je to úplně jiné v tom žít. Chápu, že jsi alergická na rady od lidí, kteří to neznají ze své zkušenosti, taky jsem se s tím často setkávala. Nedočítala jsem celou diskuzi, vyjela jsem si jenom tvoje příspěvky, takže nevím, co všechno ti Bohunka psala, ale její dnešní příspěvky tě fakt nekritizují. Přesto, že sama takové dítě nemá, tak s ní souhlasím. Taky mám z tvých příspěvků pocit, že malou nerespektuješ a zhoršuješ si to sama. Opět jsi se chytila věty, že jsi vztahovačná. Napsala jsem ji úmyslně, jestli na ni budeš reagovat. Nechci tě urážet, kritizovat tě, ani ti ubližovat, nemám k tomu důvod. Vím, že to máš těžký, ale nemusí to tak být.

Prosímtě můžeš mi tu doslova napsat v čem jí nerespektuju? Asi jsem opravdu blbá a potřebuju nakopnout, ale nevím, třeba v tom najdu chybu kterou dělám ;) a jinak, jo mám alergii na Bohunku, protože nevím z jakého důvodu se s ní vždycky setkát u diskuse podobného typu a všude dělá ramena, nebo na mě to tak aspoň působí, pořád dokola píše jak s dcerou bojuju, jak nad ní výtězím silou, jaký jsem diktátor a jaký je moje dcera chudák. To, že si s ní hraju, jezdím s ní po výletech, po divadlech a podobně to už je nezajímavé. Její dítě by si k ní v životě nedovolilo to a to, protože ona ho narozdíl ode mě respektuje :zed: :) moje mladší dcera si ke mě nedovolí ani prd, nikdy nedostala na zadek, ani jsem nemusela zvýšit hlas, stačí se šeredně podívat :D To je zajímavé, že u jedné to jde a druhé ne.

• Citovat
  • Upravit
54030
13.3.14 12:43

@rozmary, z mého pohledu nerespektuješ, že tvoje holčička potřebuje jiný přístup. Zákazem možnosti jít ven a do kroužků, kde si potřebuje!!! vybít svoji energii, jsi jí to neusnadnila. Proč ti řekla, že jsi hnusná? Z ničeho nic, nebo na něco reagovala, co se jí nelíbilo? Píšeš, že je šikovná. Tyto děti bývají nadprůměrně inteligentní a mají často svoji logiku. Všechno pro ně musí mít smysl a nějaký důvod, jinak se tím nebudou zabývat, páč je spousta věcí zdržuje. Např.: úklid hraček a oblečení :mrgreen: V tomhle ti neporadím, páč jsem sama nenašla žádný způsob, než to přejít, nebo uklidit sama. Až si našel děvče, tak měl i důvod si uklízet, bohužel, jak se děvče nastěhovalo k nám, tak se vrátil do starých kolejí, naštěstí ne úplně. Má rád zvířata, chtěl králíčka, tak jsme mu ho koupili a musel se o něho starat a uklízet mu sám. A s tímhle kupodivu problém nebyl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.3.14 12:58

@Michelangelo Máme taky doma zvířetník, ale pravda, kdybych to nekrmila, všechno to tu pochcípá hlady, aspoň už si začala čistit klec od osmáků ;) Jsi hnusná slyším denně za barákem, takhle se děti oslovují mezi sebou :roll: je taky nadprůměrně inteligentní. Měla jsem za to, že ten pokřik používají mezi sebou, tím pádem to z ní vyletí i v hovoru se mnou. X krát jsem jí řekla, že jestli se chtějí takhle oslovovat ve škole, je to jejich věc, i když to není nic pěknýho, ale se mnou takhle mluvit nebude, bohužel to používala pořád(od neděle ani jedinkrát) :think:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
13.3.14 13:03
@Michelangelo píše:
@rozmary, z mého pohledu nerespektuješ, že tvoje holčička potřebuje jiný přístup. Zákazem možnosti jít ven a do kroužků, kde si potřebuje!!! vybít svoji energii, jsi jí to neusnadnila. Proč ti řekla, že jsi hnusná? Z ničeho nic, nebo na něco reagovala, co se jí nelíbilo? Píšeš, že je šikovná. Tyto děti bývají nadprůměrně inteligentní a mají často svoji logiku. Všechno pro ně musí mít smysl a nějaký důvod, jinak se tím nebudou zabývat, páč je spousta věcí zdržuje. Např.: úklid hraček a oblečení :mrgreen: V tomhle ti neporadím, páč jsem sama nenašla žádný způsob, než to přejít, nebo uklidit sama. Až si našel děvče, tak měl i důvod si uklízet, bohužel, jak se děvče nastěhovalo k nám, tak se vrátil do starých kolejí, naštěstí ne úplně. Má rád zvířata, chtěl králíčka, tak jsme mu ho koupili a musel se o něho starat a uklízet mu sám. A s tímhle kupodivu problém nebyl :think:

Co se jí nelíbilo? Když to vezmu od začátku, že jí budím, potom že jí říkám obleč se, do toho čištění zubů, pak snídaně…atd. Mohla bych pokračovat celý den :think:

• Citovat
  • Upravit
14895
13.3.14 13:04

@rozmary neboj vždy se najdou takové co by uměli vychovat s láskou a přesvědčením všechny problémové děti. Pod jejich péčí by ani jeden nebyl nevychovanej. Svět lidí co se zkládá ze zlodějů, zločinců, atd je svět kdy neměli mámu jako Bohunka a spol. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
13.3.14 13:31

@rozmary já teda nevím, mám kluky v pubertě oba- 17 a 13, a v životě jsem zaracha ani zákaz TV a pod nepoužila.. :nevim: Až budeš v pohodě, zkus si s ní sednout a zjistit, co jí vadí natolik, že je opakovaně hubatá (aspoň jsem to tak pochopila, že je). Ona se chová jako fracek, ty na to logicky reaguješ zákazama a výsledek je, že jste vypruzení všichni.. Třeba budeš překvapená, co se dovíš- a zkus ji nějak dokopat k tomu, aby sama navrhla nějaké rozumné řešení - jak situace, která k držkování vede, tak toho, že se zachovala blbě, držkovala a měla by nést následky.. Já klukům, pokud mají sklon být drzí, vysvětluju, že to není dospělý/rozumný způsob, jak cokoli řešit, že já je taky neprudím, i když bych mohla- a že jsem připravená to s nima probrat, pokud se budou chovat slušně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
13.3.14 13:33

@Agáta13 můj bratr by řekl že nic řešit nechce a nebude…zabouch by se v pokoji a co, jestli máš rozumné pubertáky..bud ráda..ale není to patent na všechny děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
13.3.14 13:36

@rozmary a kolik je Tvojí dceři? Co jí dát víc samostatnosti a odpovědnosti- když se neobleče, to půjde do školy v pyžamu? Můj starší takhle jednou šel do školky- fakt jsem neměla čas ani náladu ho přemlouvat- měl ještě bráchu miminko a stavěli jsme do toho všeho barák- tak jsem ho naložila do auta v pyžamku a musel se převléct až ve školce před holkama… no, udělal to jenom jednou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.3.14 13:39

@Malike ;) Já vím, mě jen děsně stve že ty co k takovým dětem ani nečuchly mají ty nejchytřejší a nejrozumější připomínky a člověk si pak připadá jako totální idiot :? Taky jsem si toho přečetla mraky o rakovině, o chemoterapiích, dokonce jsem se několik měsíců starala o umírající mamku a její reakce po chemo, když už byla v jiným světě byly kolikrát hodně kruté, přesto nevěřím tomu, že každý po chemo reaguje stejně a už vůbec bych se neodvážila někomu radit jak se starat o takového pacienta :nevim: Blbé přirovnání ale je to o tom.

• Citovat
  • Upravit
1947
13.3.14 13:40

@Malike a zarach a zákazy jsou patent na všechny děti? :nevim: Rozumný jsou podle mě proto, že vědí, že když po nich něco chceme, tak to má určitý důvod, a že se fakt nevyžíváme v tom, je nějak prudit.. Tenhle přístup byl víceméně odmalička- samozřejmě čím menší, tím míň toho mohli rozhodovat. Ale i teď jsou věci, které prostě musí zkousnout, naposledy včera jsem vysvětlila tomu 17 letýmu, že když jede v sobotu nakoncert na Slovensko a lístek stál 2 tisíce, tak že prostě noc předtím nemůže propařit v klubu, byť je tam akce, která se v čr nebude opakovat.. byl otrávenej, ale p ochopil to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.3.14 13:41
@Agáta13 píše:
@rozmary já teda nevím, mám kluky v pubertě oba- 17 a 13, a v životě jsem zaracha ani zákaz TV a pod nepoužila.. :nevim: Až budeš v pohodě, zkus si s ní sednout a zjistit, co jí vadí natolik, že je opakovaně hubatá (aspoň jsem to tak pochopila, že je). Ona se chová jako fracek, ty na to logicky reaguješ zákazama a výsledek je, že jste vypruzení všichni.. Třeba budeš překvapená, co se dovíš- a zkus ji nějak dokopat k tomu, aby sama navrhla nějaké rozumné řešení - jak situace, která k držkování vede, tak toho, že se zachovala blbě, držkovala a měla by nést následky.. Já klukům, pokud mají sklon být drzí, vysvětluju, že to není dospělý/rozumný způsob, jak cokoli řešit, že já je taky neprudím, i když bych mohla- a že jsem připravená to s nima probrat, pokud se budou chovat slušně..

Její reakce na nějaké vysvětlování je následná, zacpe si uši a křičí néééééééééééch mě :? Nejlépe splácnout všechno do jedné krátké věty, jinak už neposlouchá a spíš jí tím vytáčím ;)

• Citovat
  • Upravit
14895
13.3.14 13:42

@Agáta13 a co když vysvětluješ a vysvětluješ a on nic, nic si ztoho nedělá..nic nepusobí..tak co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
13.3.14 13:43
@rozmary píše:
@Malike ;) Já vím, mě jen děsně stve že ty co k takovým dětem ani nečuchly mají ty nejchytřejší a nejrozumější připomínky a člověk si pak připadá jako totální idiot :? Taky jsem si toho přečetla mraky o rakovině, o chemoterapiích, dokonce jsem se několik měsíců starala o umírající mamku a její reakce po chemo, když už byla v jiným světě byly kolikrát hodně kruté, přesto nevěřím tomu, že každý po chemo reaguje stejně a už vůbec bych se neodvážila někomu radit jak se starat o takového pacienta :nevim: Blbé přirovnání ale je to o tom.

Fajn, já bych prostě takového fracka nezkousla.. a myslím si, že pokud to není totální psychopatka, tak že má k držkování nějaký důvod. Jenže ono jelepší všechno zakázat a stěžovat si na e-miminu, než o tom trochu popřemýšlet a stím dítětem se bavit. Když tě baví jí lézt takhle na nervy a bojovat s ní- fajn, Tvoje volba- já mám prostě jiný názor. Kdyby někdo prudil a neposlouchal Tebe, asi bys byla hubatá taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
13.3.14 13:43

@rozmary brácha to dělá taky, akorát práskne dveřma a nic řešit nikdy nechce, když mu něco zakážeš..je je nasranej, ale mákne sebou a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí