Dcera má zaracha, mám jí pustit na kroužky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14895
11.3.14 13:11

@rozmary za mě kroužky ano, na týden..je to zájmová činost (pakli nechodí na angličtinu) a jestli by to na ní platilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
11.3.14 13:13
@rozmary píše:
@BohunkaP Bohunko ty dobře víš, že dcera má ADHD, je emocionálně labilní. Výchova, důslednost, nedělám pořád dokola nic jiného, než buzerujícího dozorčího, kterého slečna nerespektuje, nerespektuje nikoho a ještě si na mě otvírá hubu. Musím si tisíckrát rozmyslet než něco udělám, nebo zařvu, skřípu zubama a držím to v sobě, abych nebouchla, nemůžu si to dovolit. Zákaz kroužků mi přišel jako nejmenší zlo, jak pro ni, tak pro mě. Čas by využila v domácnosti, práce je tu pořád víc než dost. Pořád píšeš o důslednosti, tyhle děti, ať se snažíš sebevíc jsou prostě jiné, nefungujou na ně stejné páky jako na (normální)děti.

Myslím, že nemá smysl se hádat - stejně se neshodneme. Ať napíšu cokoli, hledáš v tom útok na svou osobu a na svůj postup.

Tvou dceru jsme řešily mockrát - výchova stylem „buzerujícího dozorčího, kterého slečna nerespektuje“ na ni evidentně nefunguje, nikdy na ni nefungovala a fungovat na ni nebude. Chtěla bych vidět psychologa, který Ti to snad poradil.

Bez ohledu na to, jak specifické jsou děti s ADHD, důsledný musí být člověk i u nich. Ovšem DŮSLEDNOST a NÁSILÍM PROSAZOVANÁ AUTORITA není totéž.

Opravdu nemám v úmyslu se znovu hádat - v této diskusi jsem odpověděla na Tvou otázku ohledně zákazu kroužků, víc nemám co dodat.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
11.3.14 13:14

@ynax Zajímalo mě jestli byste na kroužky pustily, nebo ne. Tohle byla reakce na Bohunku, která píše že když je člověk důsledný a vychovává, nemusí nic zakazovat ;)

• Citovat
  • Upravit
rozmary
11.3.14 13:17
@BohunkaP píše:
Myslím, že nemá smysl se hádat - stejně se neshodneme. Ať napíšu cokoli, hledáš v tom útok na svou osobu a na svůj postup.

Tvou dceru jsme řešily mockrát - výchova stylem „buzerujícího dozorčího, kterého slečna nerespektuje“ na ni evidentně nefunguje, nikdy na ni nefungovala a fungovat na ni nebude. Chtěla bych vidět psychologa, který Ti to snad poradil.

Bez ohledu na to, jak specifické jsou děti s ADHD, důsledný musí být člověk i u nich. Ovšem DŮSLEDNOST a NÁSILÍM PROSAZOVANÁ AUTORITA není totéž.

Opravdu nemám v úmyslu se znovu hádat - v této diskusi jsem odpověděla na Tvou otázku ohledně zákazu kroužků, víc nemám co dodat.

:mavam:

To není tak, že by mi to někdo poradil, ale připadám si tak sama, když už jí devět let musím stát za prdelkou i u hloupého čistěníí zubů, mytí rukou atd…protože jinak to neudělá ;) A nevidím nic násilného na tom, že jí zakážu kroužek :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22093
11.3.14 13:20
@rozmary píše:
@ynax Zajímalo mě jestli byste na kroužky pustily, nebo ne. Tohle byla reakce na Bohunku, která píše že když je člověk důsledný a vychovává, nemusí nic zakazovat ;)

Tak ale na tohle ještě reagovat musím - takto jsem to rozhodně nenapsala a tohle překrucování mých slov se mi fakt nelíbí!

Napsala jsem, že jsou i jiné způsoby - a že výchova nestojí na tom, zda mám co zakazovat. Když nemám co zakazovat, musím prostě zvolit jiný postup… vždycky nějaký je.

Z toho, že můžeš moje slova takhle překroutit, je naprosto evidentní, proč se my dvě nemůžeme na tomto tématu nikdy shodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
11.3.14 13:27

Holky tohle je ondividualitě dítěte..holka zkouší co může, kdyby každý rodič když má držkující dítě musel chodit za psychologem, tak jenom čekačka by musela být tak na 10 let..ano za mě bych zakázala, já taky držkovala a hlavně v pubertě, zákaz jsem taky dostala i kroužků a pak jsem fakt sekala latinu nějakou dobu..za mě ano, na táden zakázat kroužky. Jí to psychicky opravdu nezničí..jen si na nějaký čas dá pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
11.3.14 13:27

Já jen napíšu ze zkušenosti své sestry. Je jí 13, naši taky každou chvilku zakazovali kroužky a došlo to k tomu, že jí všechno znechutili a když jí dneska řeknou, že jí zakážou kroužek, jen mávne rukou…Nehledě na to, že teď má opět zaracha na kroužek, vedoucí už se to vůbec nelíbí a chce ji vyhodit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
11.3.14 13:29

A proto píšu že je o individualitě dítěte..já když mi máma zakázala co jsem milovala, jsem byla naštvaná, vzteklá a uražená..pak jsem rezignovala a polepšila se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
11.3.14 22:45

Přesně jak píše @Malike, vše je o individualitě, takže může následovat i opačná reakce a to revolta proti rodiči a z toho plynoucí ochladnutí zájmu o kroužky (prostě jen z trucu), což by jistě byla škoda. Každá matka by měla poznat, jak bude její dítě pravděpodobně reagovat a dle toho se zachovat. Zaracha na kroužky bych určitě nedávala, spíš bych trvala na okamžitém vrácení se domů přesně po skončení kroužku. Kroužek totiž není pouze zábava, ale i povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
11.3.14 22:55
@BohunkaP píše:
Z toho, že můžeš moje slova takhle překroutit, je naprosto evidentní, proč se my dvě nemůžeme na tomto tématu nikdy shodnout.

A možná i proč se nemůže shodnout s dcerou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
11.3.14 23:00
@canaglia píše:
A možná i proč se nemůže shodnout s dcerou…

Nechápu, kde bereš takovou drzost tohle napsat… Znáš jí? Znáš její dceru? Ne. Víš jaké je to vychovávat díté s ADHD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
11.3.14 23:01

@rozmary promiň ale jak to tu tak pročítám, tak to zmínění ADHD už mi přijde trochu jako výmluva :think: no tak ho má a co jako…můj starší kluk ho má taky, to přece ale neznamená, že nebude poslouchat a bude skákat rodičům po hlavě 8o naopak tyhle děti potřebujou jasný pravidla a řád spolu s láskou…u nás kluk přijde ze školy, první co je tak převlíct do domácího, napsat úkoly, připravit tašku na další den a pak teprve nějaká zábava popř. kroužek mmch kroužky si vybral protože na ně chce chodit, ale i tak jsou vpodstatě povinností jako škola a prostě máš kroužek mazej a bez diskuzí…to se prostě nezakazuje…u nás stačí pohrozit, že má zákaz na tablet a pokud držkuje, tak za každou nemístnou poznámku den navíc :P funguje to :)

takže myslím, žes řekla první co tě napadlo, ale chce to přijít na to jak na ní prostě jinak..nepřijít na kroužek je poněkud nezodpovědný jak k vedoucímu, tak k těm ostatním dětem pokud jde o nějaký kolektivní..a to jí přece učit nechceš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
11.3.14 23:08
@Melody 4 píše:
Nechápu, kde bereš takovou drzost tohle napsat… Znáš jí? Znáš její dceru? Ne. Víš jaké je to vychovávat díté s ADHD?
Klídek - z toho, jak se tu prezentuje, bych nechtěla být její dcera… To není autorita, ale autoritativnost. Což na ADHD nemůže z princiu fungovat. Navíc to vyjádření bylo spíš podnět pro ni, aby se zamyslela, jestli když se nedokáže shodnout s poměrně rozumně diskutující osobou, zda nemůže ten problém být v komunikaci, v té autoritativnosti, přehnané tvrdosti. Proto to „možná“. Obecně mi názory zdejších maminek přišly hodně z pozice síly vůči dětem.
@Melody 4 píše:
Já zakladatelku chápu, byla ve vzteku. To pak zakážeš první co tě napadne. Příště si to pťipravit dopředu.

Dítě s ADHD prostě nejde vychovávat reaktivně, natož ve vzteku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
11.3.14 23:17

@canaglia myslím že jsi opravdu přestřelila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
11.3.14 23:25
@Malike píše:
@canaglia myslím že jsi opravdu přestřelila..

Jasně, v ní problém nehledejme, děti jsou prostě nevychovaní zmetci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No já to vidím jako @BohunkaP
A ode mě to může brát jako námět na přemýšlení, rozhodně to nebylo myšleno jako odsudek nebo kritika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí