Dcera má zaracha, mám jí pustit na kroužky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14895
12.3.14 09:44

@canaglia já si o mámě myslela že je blbka, přesto jsem dlouho sekala latinu by se podobného nic nestalo, pač mi na tom záleželo..vyrstla jsem, dětsví mě opustilo, mámu miluju a myslím že dělala dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.3.14 09:46

@rozmary zákazy jsou vpořádku, je to výchovná metoda né domlouvání..dítě si beztak myslí svoje, jsem proti násilí, ale aby se už ani netrestalo ničím, no mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11343
12.3.14 09:49
@rozmary píše:
Dcera dostala v neděli zaracha na celý týden, protože už byla nesnesitelně drzá. Otázka zní. Pouštíte děti na kroužky, když mají zaracha? Ptám se protože holka má od pondělí do pátku každý den kroužek, v pátek dokonce dva.

Ano, pokud má hotovou přípravu do školy a případné ostatní povinnosti. Příště bych dala jiný trest, tento mi zejména u ADHD dítka přijde kontraproduktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.3.14 09:55

@rozmary kdyby to opravdu nikam nevedlo, tak navštivte psychologa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
12.3.14 10:02

@Malike U psychiatra jsme každého čtvrt roku, v květnu jdeme na kontrolu.

• Citovat
  • Upravit
14895
12.3.14 10:06

@rozmary hlavně se drž, kamarádka má dítě s ADHD a vzteklounství dítěte už rozvrátilo manželství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
12.3.14 10:10
@Malike píše:
@rozmary hlavně se drž, kamarádka má dítě s ADHD a vzteklounství dítěte už rozvrátilo manželství.

To mě mrzí, ale vím o více takových rodinách, tatínkové na to nemají moc nervy, matky zatínají zuby a pak poslouchají od tatínků kydy o špatné výchově. :(

• Citovat
  • Upravit
14895
12.3.14 10:15

@rozmary no chlapci vubec neradi něco řeší..já chápu že je to o nervy..ono koníčky opravdu pomáhaj, ale ten týden si myslím že je dostačující a holku nech víc makat na domácnosti, děti jsou víc zlobivé a musí se jim to neustále říkat dokola, ale nejsou hloupé tak se bude alespoň snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
12.3.14 10:29

@rozmary no, nezlob se, ale mne dite rict, ze jsem hnusna, ze ono musi psat ukol, tak dostane jednu po papuli…a jo, vim, o cem mluvim, mladsi ma adhd a pas…a ta tvoje neoblibena DUSLEDNOST je u nas zaklad, jinak by nam preskocilo obema…
kdyz drzkuje, je odvelen k sobe, pokud drzkuje i tam, je poslan umyt nadobi nebo vyluxovat… krouzky bych nezakazovala, myslim, ze to situaci jeste zhorsi…jo, a misto vecerni pohadky bych klidne posadila v kuchyni a bud nejak zamestnala, nebo proste jen nechala sedet na zadku samotnou, at drzi pusu a premysli, jak se ma k matce chovat…

ono spousta rodicu dg ADHD zacne casem pouzivat jako „vymluvu“, aniz by si to uvedomovali…proste deti obcas jsou nevychovani spratci, ale kdyz uz tu dg mame, tak to prece nebude nase selhani, to urcite bude tou dg, ze jo? tak takhle to fakt neni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.3.14 10:39

@Zuziky tak že jsou děti nevychovaní spratci i bez ADHD je jasňačka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
12.3.14 10:53

@Zuziky Snažím se být důsledná jak jen to jde. Máš to dobře nastavené, jen mi prosím poraď, jak docílíš toho, že pošleš kluka aby umyl nádobí, že to udělá. Holka je schopná mlátit hlavou do zdi s děsným hysterákem, ale nehne se, po dobrém určitě ne, když zvýším hlas, přitlačí i ona a nehne se.

• Citovat
  • Upravit
17878
12.3.14 10:56

Jeste si tady tak uvazuju…zakladatelko, pises, ze spoustu veci prehlizis a pak uz to nevydrzis…neni problem prave v tom? ze proste ta mala v tom ma zmatek? ze je matka dlouho v klidu a pak zacne vyvadet kvuli nejake hracce nebo svetru nebo otravnemu psani? :think:
co si sama sobe urcit, co je pro tebe dulezite- uklizeno, zadne hracky u jidla, ukoly hotove do 19 hodin, treba, ja nevim…a takhle to male nastinit? a zavest "bodovaci " tabulku? ja splneni nebo dodrzeni treba nalepku nebo cerveny puntik, za 10- ja nevim, holcici odpoledne se zmrzlinou, treba? za kazdy drzy vystup skrtnuti cerveneho nebo cerny? a treba za 5, 10 nejaky trest?

u nas toto fakt pomohlo, Mates potrebuje VIDET, co ma delat (ale tak to je dano PAS), takze jsem ho jen odesilala, at koukne na lednicku, co ma za ukol a bylo…za 10 cervenych ma „narok“ na kino nebo cukrarnu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
12.3.14 11:02

@rozmary no, u nas na umyvani nadobi pomohl muj uraz mezi svatkama…proste jsem to nadobi myt nemohla a za dva dny nam dosly hrnky, takze panove zacali umyvat :mrgreen: :mrgreen:…ted uz obcas maji pripominky, ale proste- zijeme tady tri, tak se stridame…totez s luxovanim…a je fakt, ze malej je na vymluvy, rev a kecy expert, ale proste to nevnimam, opakuju dokola „dneska umyvas ty, pokud ne, skrtame cerveny puntik, rozmysli se, za zbytecny rev jdou pryc dva puntiky“…jo, jsem desny „vyderac“, ale proste obcas je treba ho nenapadne nekam vmanipulovat :mrgreen:
(jednou jsem to udelala tak, ze jsem si ho postavila ke drezu, spoupnula si za nej, dala dost teplou vodu, ne varici, ale ne uplne prijemnou a umyvala nadobi jeho rukama…tohle asi zabralo nejvic, on potrebuje mit volnost v pohybu a rozhodovat si, co umyje nejdriv a co pak, tady nemel, pak jsem mu vysvetlila, ze kdyby nedrzkoval, uz mel davno hotovo a podle sebe, takhle mel hotovo mnohem pozdeji a podle meho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
12.3.14 11:05

Jeste ja :mrgreen: lumpove maji vzdycky na vyber- a vzdycky predem vi, co se stane, kdyz si vyberou danou moznost- nechala jsem je to pocitit uplne az ad absurdum, takze velmi dobre vi, ze matka je schopna vseho :mrgreen: ale proste maji pocit, ze si muzou vybrat, takze se s nima da domluvit (co na tom, ze obcas dostanou dve moznosti, z nichz mi vyhovuji obe :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.3.14 11:06

@rozmary hele zuziky má pravdu, musíš se mírně chovat k sítěti jak k autistovi a mít pevný řád, který bude zahrnovat i povinosti jako je úklid..myslím že tě zuziky navede dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí