Poradna duly
Jana Čurdová
Každý říká s těma nevolnostma něco jinýho. Tak to asi nemá přesný pravidla.
Veverika, to se asi těšíš k Dr, co? ![]()
Já jdu až 24.3., to je skoro za dva týdny.
Ale za týden jdu na tripltesty. Už abych měla výsledky. Doufám, že to bude v pořádku. ![]()
Ahoj holky. Prominte ze sem tak vpadam. Chci se vas zeptat jako zkusenych tehulek. Mam spozdenou menstruaci o 5 dni (33 DC). Test jsem si delala, ale je negativni. Hodne me boli podbrisek a celkove mi neni dobre. Mam porad zvysenou teplotu a citim se nafouknuta. Uz to trva tyden. Ted odpoledne jsem zacala dost spinit, je to takovy ruzovo-hnedy vytok. Minuly mesic jsem dobrala antikoncepci a menzes uz jsem nedostala. Mam strach, aby to nebyl nejaky zanet. Volala jsem Dr, ale ten mi rekl pockat do patku a pokud to bude porad stejne tak prijit. Jsem uz tyden sama doma, manzel se vraci zitra. Mela jste nektera takove priznaky na zacatku tehu?
Kubik.
Ahoj Kubiku, já jsem měla silný bolesti v podbřišku od 28. dne cyklu, i když jsem cykly cca 35 dní. výtok jsem měla až do minulýho týdne, ale téměř bezbarvý, kromě jednoho dne, kdy byl narůžovělý. Test jsem si dělala cca 35 DC a byl jasně pozitivní.
Jinak únava byla strašná, ale po měsící se to zlepšilo. Já osobně to poznala podle bolesti prsou, který se mi asi zdvojnásobily a byly na nich vidět žíly.
Tak uvidíš, ještě je brzo rovnou to zabalit. Myslím, že můžeš být těhu. ![]()
Diky, Katulo. Me prsa neboli vubec. Celkove mi vzdycky ulevi, kdyz se osprhuju. Asi ta tepla voda. Delam si starosti, protoze je to prvni mesic po antikoncepci. Jinak bych si to tak nepripoustela.
Kubik
Já myslim, že se nemusíš bát zánětu. I když já dělala to samý a hned 1.cyklus po HA jsem nastoupila k Dr, aby mě uklidnila. Ale třeba jsi těhu!
Já mám 2 kámošky, který otěhotněly 1. cyklus. Nám se to povedlo 6. cyklus, ale taky dobrý.
Já to měla asi psychický, moc jsem na to myslela. ![]()
Tak jsi me trochu uklidnila. Zkusim dalsi test nez pujdu k doktorovi. Mej se a pekny vecer! A dekuju.
Dobré ranlo,
v Praze krááásně chumelí.Za takovou sněhovou nadílku by se nemusel stydět ani prosinec natož půlka března. ![]()
Začínám mít hlad,jdu nahnat rodinu ke snídani(je rybí pomazánka
)
Pa Stáňa
Dobré teď už dopoledne,
tak hlásím, že na Severní Moravě se začíná zatahovat, zatím nesněží, ale teplota od rána klesla asi o 1,5 stupně (pokud máme dobrý teploměr). Dneska odpoledne to na procházku moc nevidím. Uvidíme, kolik nakonec nasněží, zítra jdeme na očkování a pak hned na bazén.
Holky, už mažete bříška? Já si říkám, že bych pomalu měla začít, ale nemám momentálně nic doma, musím se dokopat do lékárny.
Jdeme si hrát.
Míša a Karolinečka
katula, no šíleně se těším, už abych mimíska jak m ted říkám viděla, mám docela strach, že nebude něco O.K. na ten utz jdu na test v prvním trimestru na VVV. ale pevně doufám, že bude všechno v pohodě a že uvidíjme jak tam krásně sebou šije a dělá kotrmelce. jdeme naštěstí s přítelem, ani nevím jak se mi ho podařilo přesvědčit, ale podařilo a jsem moc ráda.
nezkušená mamino- já mám krémů docela dost, ale nějak nevím asi zapomínám nebo si říkám ještě je čas či co, ale zatím si prostě nemažu bříško, ale fakt bych asi už měla. od mnoha kámošek které už mají malé, jsem slyšela, že zatím stačí obyčejné pletové mléko na zvlhčení pokožky a až tak od 6 - 7 měsíce začít používat krém proti striím a nebo až po porodu. tak nevím jsá mám doma různé krémy hlavně od avonu, ten mi vyhovuje nejvíc. od pletovéhomléka po zpevnující. asi začnu tím pletovým pak přestzoupím na zpevnovák a nakonec proti striják.. nejspíš. ![]()
Čau holky,
tak já hlásím, že mažu!
Po koupání mlíkem a pak ještě večer, když si vzpomenu (haha) niveou. Klasická tmavo modrá. Nedám na ni dopustit!
ahojky holky
taky mažu
a to červeným tělovým mlékem od garnier, je docela dobré.
Veverika, mě taky nijak moc špatně není a tak mě taky napadalo, jestli to neznamená, že je něco špatně, ale ve čtvrtek jsem byla na UTZ a dr. říkala, že je to úplně ukázkové mimi
Moje mamka několikrát samovolně potratila a pokaždé jí prý bylo děsně špatně, tak myslím, že to s nevolnostma vůbec nesouvisí. Tak bychom se hlavně neměly stresovat. Ale vím, že je to těžké. Ta psychika je fakt děsná, místo aby se člověk radoval, že mu není zle, tak se děsí, jestli to neznamená něco špatného ![]()
Jediné, co mi dělá špatně je tlak -mám hrozně nízký, tak je mi často na omdlení. A taky jsem stále děsně unavená ospalá a taky se hrozně zadýchávám.
S tím mazáním bříška, dr. mi říkala, že je dobré už teď mazat krémem proti striím. Ale osobně si myslím, že důležité je kůži promazat, že na krému zatím tak moc nezáleží. Já teda podlehla a ten krém proti striím si koupila a snažím se mazat, ale každý den ne
ahoj holky,
tak koukám že jsem místo pomoci spíše spustila vlnu obav! fakt mě to mrzí, to mně fakt nenapadlo… takhle jsem to četla a říkal mi to i doktor. mám kolem sebe teď jenom 2 těhulky, 3 už porodily a všem holčinám je / bylo špatně… je mi jasné že nemůže být všem špatně, ale mně to tak nějak vnitřně uklidňuje (po předchozích zkušenostech).
ještě jednou se omlouvám, fakt jsem to takhle nemyslela ![]()
ps. nevíte jaké krevní testy se dělají v 13tém a 16tém týdnu? v pátek, 17tého, jdu na UTZ, krev, poradnu … budu 13+5. protože mám hodně nízký tlak a často omdlévám tak mám prý raději přijet s nějakým doprovodem. prý té krve budou chtít trochu víc než naposledy (v 10+5 jenom jedna ampulka, teď prý 5 nebo 6!)
díky a přeji hezký zbytek neděle
ahoj v novém pracovním týdnu - teda dneska se přebrotit tou horou sněhu, co nám v praze napadla, byla radost. i ten nohavica si z nás děla v ladově zimě srandu (v praze kalamita, 3 cm sněhu a u muzea 4) a teď napadlo nějakých 20. chtěla jsem o víkendu do práce na internet, ale nezadařilo se, tak byla alespoň svižná procházka do lesa.
taky mažu bříško, zakoupila jsem od avonu zpevňující citronové mléko a už po třech dnech aplikací si připadám úplně nová.
a pak jsme ho (to bříško) vyfotili jako doklad po 3. měsíci.
zanetka: blbě mi taky není, ospalá a unavená jsem taky, mám docela dost práce a někdy to je kruté přesvědčování se, zvlášť když člověk nemůže klasiku jako dvojité kafe a litr černého čaje. dělám si srandu, že mi měkne mozek, nejvíc mne baví číst si recepty ![]()
a ještě jsem zapomněla doma peněženku, tak jestli někoho nepumpnu, budu bez oběda ![]()
Ahojky holky,tak jsem přes víkend vyležela tu bolest v krku a za 2 dny jsem byla jako rybička,tak jsem ráda,že jsem to podchytila hned na začátku!Jinak dneska jsem v práci zažila po ránu trošku šok,otevřela jsem si soukromý mail a měla jsem tam annonymní emai,teda byl odeslaný z adresy,ale nebyl podepsaný a ta adresa mi nic neříká a ten člověk mě evidentně zná,protože mě oslovil Milá Míšo a dále to pokračovalo,jako že čekám bastarda a že to nedopadne růžově apod.Byla jsem z toho pěkně v šoku a nevím,kdo se může uchýlit k tak primitivnímu jednání!! ![]()
Zítra jdu v 8 na testy na vrozené vady,tak na mě holčiny myslete!! ![]()