Poradna duly
Jana Čurdová
míša: no to je paráda, že se mrně chovalo tak ukázkově, gratuluju a asi všechny děkujem za tabulku.
jdu na utz zítra, dozvím se taky výsledky prvních testů na vv
, beru sebou manžela, aby sviště-sportovce
taky viděl, doufám, že bude vzhůru a bude sebou mrskat jako posledně.
jinak makám, makám… a těším se na oběd. přibíráte? jím jako bych čekala paterčata a nepřibrala jsem ani ň
Ahojky holky
Katulo: v Podolí se musíš registrovat,pokud tam nechodíš od začátku,jako Hell mezi 14-20 týdnem těhotenství,já tam byla v pondělí.Moje doktorka mi podolí doporučila a taky chváli apolináře,akorát nevím jestli nejsou porodní sály u apolináře odděleny jen plachtou,což já bych asi psychicky nezvládla,kdyby vedle mě někdo řval
Jinak 4D utz tam dělají,teda když tak jukněte na stranky www.upmd.cz tam by to všechno mělo být napsáno.
Hell:Já taky baštím jako šílená,ale mám už 4 kila nahoře,ale v mém případě je to proto,že já pořád jím něco sladkého ![]()
Míšo moc děkujeme za tabulku, to jsi hodná, že jsi si dala takovou práci.Já jsem jí teď zkopčila a dala do fotoalba, ať to nemusíme pořád hledat ju.
Gratuluji, že se prcek tak krásně předvedl.A manžel by chtěl co?Mně se zas pro změnu v noci zdálo, že čekám dvojčata.
Hell tak to se budete pěkně dojímat.To aby jsi si večer přečetla nějakou drasťárnu a zítra tak uhájila svou pověst spartánské matky. ![]()
Já zatím nepřibírám.Naštěstí - ťuk,ťuk,ťuk.A cpu se taky vcelku nehorázně.Ale večer už jsem to začala omezovat a jím jen ovoce, nebo zeleninu.
Davmi obávám se, že Ti to v tu chvíli bude úplně jedno jestli vedle Tebe někdo křičí.
Nanejvýš Tě to naštve a aspoň se Ti bude lépe tlačit.
![]()
bublax: v tom mne podporuje drahý choť - když jsem měla před časem čtyřicítky teploty, tak mi půjčil na dvd pád třetí říše, v někdy na počátku těhu dovlekl dva válečné filmy a onehdá úsvit nemrtvých (ale to se mi hodně líbilo) tak to snad uhájím, i když to vypadá, že přes noc budu dopisovat materiály na zítřejší sešn s generálním
ale na robě se moc těším a šíleně se bojím, jestli se nedozvím něco negativního z těch testů ![]()
to si tak úplně nemyslím, že je člověku jedno, jestli je vedle někdo za zdí nebo za plentou - přece jenom tam třeba dvě hodiny čekáš, jako přímo na sále a slyšet něco vedle ti moc nedodá. v podolí je všechno oddělené, porodní sály mají vlastní sprchu a sociální zařízení a asi je to víc v pohodě
Hell jo tak na teplotu Pád třetí říše nemá chybu.
Úsvit nemrtvých neznám jen mrtvých.O čem to je?Už ten název zní povzbudivě.
To mne donutil manžel asi v 9 tt se dívat na Kruh.Nadávala jsem mu ještě asi dva dny.A teď mne ukecává na dvojku.No ani náhodou.Teď se chystáme na Hostel.Tak sejšn Ti vůbec nezávidím, já jak nemám šéfa v práci tak jsem tááák šíleně šťastnáááá.
Jen se klidně boj testů o to větší pak radost bude až bude vše v pořádku.
My jsme včera řešili s bráchou, kdyby mi vyšly špatně testy a po amniocentéze mi řekli, že dítě má Dawnův syndrom co bych dělala.Jestli bych měla sílu si to mimčo nechat, nebo bych šla na přerušení.A já zjistila, že nevím a že bych asi na přerušení nešla, poněvadž by mi to přišlo hrozný.Tak mi řekl, no vidíš, takže ty testy jsou zbytečný.Bezva závěr, fakt.Stejně nevím co bych dělala…
Hell asi to tak bude.Já bych chtěla jet do porodnice co nejpozději, neboť předstva, že mne nutí být v poloze co vyhovuje jim mne děsí.On mne vůbec porod děsí. ![]()
bublax, asi budou úsvity totéž - část lidí se ukryje v supermarketu a nepřežije stejně nikdo. ale celkem jsem fandila těm mrtvolám ![]()
taky jsem hodně přemýšlela, co by se stalo, kdyby ty výsledky byly problematické - viz tady chat s katty a edwardsovým syndromem. když jsme se o tom bavili doma, bylo to tak na půl, chvilku že bychom nikdy na potrat nešli a chvíli, že vlastně na to nemáme odvahu. jenom aby to člověk nemusel řešit doopravdy.
Hell - jo tak to jsem viděla také.Manžel tím byl nadšený.
já moc ne.Také se modlím, abych to řešit nemusela.
to co se stalo Katty je šílený.Když jsem četla jak jde naposledy mimískovi pustit hudbu, tak jsem brečela a nebyla jsem k utišení.Hrozně moc jí obdivuji a je to šílený.
Ahojky,
tak teda já mám jasno, co bychom dělali v případě špatných výsledků amniocentézy. Vím, že by mě řada lidí za to odsoudila, ale už jsme si to jednou promýšleli u prvního těhotenství a teď, když máme zdravé a krásné a šikovné a prostě nejúžasnější dítě na světě, by bylo strašné těžké se s ním rozloučit, ale pořád si myslím, že by to bylo správné. Od doby, co jsem se dověděla, že krev nedopadla dobře, až do doby výsledků rozboru plodovky uplynuly 3 týdny. Šílené 3 týdny, ale člověk měl čas přestat po počátečním šoku myslet jenom srdcem, ale mohl nastoupit i rozum. No, raději se o tom nebudu rozepisovat.
Jak se tu rozběhlo téma porodu a strach z něho, tak já jsem rodila v porodnici, kde jsem nikdy před tím nebyla, neměla jsem žádný porodní plán a všechno bylo super.
Byly tam úžasné porodní asistentky, které se snažily všemožně pomoct, navrhovaly polohy, ve kterých bych se cítila nejlépe, měla jsem šílenou žízeň, takže mi pořád nosily čaj. No nemůžu si stěžovat absolutně na nic.
O pár hodin později, ale ve stejné směně PA rodila i jedna moje známá a ta zase byla nespokojená se vším. Nějak jsem časem zjistila, že ona to má v povaze. Takže porod mě vůbec nestraší, spíš nevím, co potom, jak to budeme zvládat. Manža nechce tandemový kočár (rozdíl 20 měsíců), tak mám v plánu ho co nejdříve s oběma dětma vyhnat na nákup.
Prozatím se loučím, pohlaďte bříška.
Míša
vlastně obdivuju vůbec schopnost se rozhodnout, tak nebo tak a udělat to s plným vědomím. dcera kolegyně mojí máti se svého času pro ponechání si postiženého dítěte rozhodla a teď, kdy je chlapci nějakých šest nebo kolik, toho začínají litovat. což je asi to nejhorší.
nezačala jsem tu s moc pozitivním tématem ![]()
Hell bohužel i to k životu patří.Já se právě obávám těch následků v budoucnoti.Co když se třeba rozvedu, nebo jeden z nás umře, co budeme dělat sami s postiženým dítětem.Je to hrozný.Obdivuji Míšu, že v tom měli jasno.
jdu krmit tu malou piraňu ve mně, hurá
k obědu ostatním též dobrou chuť
hell tak dobrou chuť.
Holky mám na vás dotaz.Nikdy jsem netrpěla na bolesti hlavy a v poslední době mne bolí snad každý den.Nevíte co s tím?