Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jedna narozeninova
Zanetko, ja bych mozna i o holcicce premyslela, do budoucna(i kdyz keith se brani, jak muze, je to hlavne kvuli zajisteni..a je mu je 41..) ale kde mam jistotu? KEith je ze trech kluku, jeho brachove maji sice jednu holku, ale z 6 deti jen jedna holka to na klidu neprida. A ja bych taky rekla,ze moji brachove maji k mamce bliz nez ja. No, drzme si palce
jo ještě:
masožravko - držím palce, ať to Baru brzo odezní. A ta kreslící destička kterou jsi asi myslela je magnetická, kreslí se na ní takovou magnetickou tužkou a dají se taky dělat razítka - magnetky různých tvarů. My máme jednu noname čínskou a jednu z nějaký akce z tchiba. Zkusila bych normoš hračkářství, nebo papírnictví. U ná se velmi oblíbená
ad nemoci - též mě nějaký bacil bacil
. Už se o mě pokouší dýl, ale už to tak vypadá, že se mu neubráním ![]()
Amélie - Beník se krásně směje, kouzelný. Tak držím palce, ať už máte nejhorší za sebou a už jsou jen samé klidné noci ![]()
janno - jj, přesně. Manžel 3 nechce z praktických důvodů a kdybych aspoň věděla, že to bude opravdu holčička… Navíc jsem brala nějaký léky, který způsobujou větší pravděpodobnost dvojčat. Ještě bych čekala další 2 kluky…
![]()
fotka super!
lexxie: ježiš to ne, já fakt netrpím, antonín je prostě velká osobnost a žít s ním není jednoduchý, zvlášť když je člověk unavenej, naštvanej a vůbec, ale jinak je to samozřejmě to nejkrásnější, nejmilejší a nejsluníčkovatější dítě pod sluncem a mě v tomhle nezbývá než se modlit, abychom to všichni ustáli a poškodili se navzájem co nejméně ![]()
babulda- já zírám,nový metřík toníčkův a dokonce i mimi,no ty jsi šla do sebe holka
a neboj,fakt si myslím že bude … hůř
hele ono by stačilo si vzít celej den dovču,a být sama (tedy ty a mimi v břišku) a manža at se hezky stará o Toníčka když to není tak hrozný ne?ale je mi jasné,že Toník by najednou byl fakt hrozně hodný batole jako to vždy všechny děti dělají,když je hlídá někdo jiný než matka
Zanetko - náhodou mít 4 kluky,paráda ne?
to by mě švihlo,no hlavně z těch dvojčat
Amelie - Beník je krásně vysmátej a připadá mi,že je Kajce podobnej co?
Masozravko - já tu tabulku taky koupila u vietnamců a zatím šlape,na to že s tím Aní pořád fláká o zem.a je dobře že to nemáte anginu ale teda koukám,že je to reakce. ![]()
janno - hele klido holčička ještě může být,podívej já a ségry.jsme 3 sestry,kluk nikde, no a nejstarší ségra má 3 kluky,prostřední kluka a holku a já zatím holku.a 41 není žádný věk.tomášovi je 39 a taky pořád jednou počítám s tím třetím mimi,ale až za dlouho
tak my byli na cvíču,bylo to fajn,zase se aní vyřádila,tak dobrý.
Babuldo, to je mi jasny, ze je Tonda skvely, i kdyz asi narocnejsi ditko…ale s tim odpocinkem to zkus, obcas vsichni potrebujeme vypnout a teda v tomhle ja mam stesti. Manza travi vikendy s nama a vecer chodi kolem 6, i bych ho kolikrat nekam poslala at se jde bavit, ale on proste je radsi s nama.
Misenko, no ja to taky moc nechapu s tim pohlavim, jak tady kralovska rodinka, kralovna je ze 4 sester, sama ma 3 kluky a ty zase same holky..asi 7 a 1 kluka. Asi v tom bude neco vic, nez jen jestli doslo k oplodneni pred nebo po ovulaci ![]()
Skvele, ze jste si to uzily.
ad 3 deti, no ja bych do toho i sla, ale je mi 36, manzovi 32..tam problem nebude
, ale predstava dalsich x let na materske a taky kvuli veku, je tam vyssi riziko postizeni.
ahoj,
píšu zase jedním prstem,nějak se nám zase rozmohlo mamánkovské období a malá uzurpátorka tu na mě sedí a hladí mě po druhé ruce.dneska dostala bodanec na žlutenici,tak si poplakala,ale náplast s obrázky to spravila.odpoledne jsme slavili davidivi narozeninzy v kruhu rodinném.
bublo-tak to nechápu ani já a to jsem nic nepožila jako nikča.proč bych měla mí problém se spodním prádlem,myslela jsem,že myslíš plavky viz moje fotoalbum,jak jsem s nima válčila,ale spodní prádlo je v pohodě,spodáry jsou elestické a narvu na sebe původní a podprsenky nosím těhotenské 75 D.
Zanetko-zklamání brzy odezní a já ti závidím,že už víš koho konkrétního v bříšku nosíš a taky,že zase další testy máte úspěšně za sebou.
davmi-a brácha má rodinu a vážnou známost?Michal si totiž taky s rodiči( smaminkou) lépe rozumněl než jeho sestra,než poznal mě.
Teď ho odstříhla a Zuzana(jeho sestra)ho nahradila.
Masozravko-jejda,ať je Barunce brzy lépe.
Lexie-moc ti těhotenství sluší. ![]()
Amelie-Beník je kouzelnej! ![]()
Janno-Eliot je u dortu sladkej.
Babuldo-ty mě vždycky potěšíš,normálně se vždycky těšim,až za náma zase přijdeš.Dneksa jsem byla tedy zmatená z nových metříků,jsou dosti povedené.A tvému manželovi škodolibě přeju,více takových chvilek se synem,nějak jsem měla z tvého popisu pocit,že nedoceněju tvoji roli na MD.
![]()
Ráno jsem měla napsaný dlouhý příspěvek,ale Ema mi vypnula PC a já jsem už na to prděla.
Více večer,až se trošku rozvzpomenu a Ema půjde do pelíšku.
Zdarec babynec.Ježiš vy jste tak ukecaný! U nás už je to tutovka. Dítko si prostě zrušilo odpolední spaní. Mi švihne. Dneska jsem si vzala Paralen a lehla si aspoň v obýváku na matrace a ona si kolem mne hrála a nechala mne půl hoďky dáchnout. No zlatíčko. Za odměnu jsem s ní pak šla na celé odpoledne ven. Namontovali nám tu nové prolézačky pro děcka, takže byla nadšená. Teď už chrupe, bo byla úplně hotová.
Lexxie moc moc Ti to sekne! A máš velmi milý obličej!Ono asi něco na tom bude, ž u kluků se krásní.
A já to mám v cizině naopak, v itálii komunikuji mnohem víc než u nás.Nevím, asi to bude i tou jejich vstřícnou povahou. Teda to bude u vás docela veselo, až se druhé narodí. To asi odstěhujete na gauč manžela co?
A Tobě je 36
Tak to bych Ti teda ani náhodou netipovala!
Misenko se bavím, jak někdy stačí aby prckové bojkotovali spaní a pak ke štestí postačí spánek do půl páté.
A jj těhotenství mi vyloženě prospělo.Asi dva týdny před porodem jsem měla mínus tuším dvě kila a v den porodu jsem byla na stejné váze.
(Ale jinak jsem taky normální.
)
Davmi tak tenhle problém se začleněním se do kolektivu mamin mám taky. Proto jsem přestala chodit do MC.
A zní to asi drsně, ale já Tvého bratránka docela chápu.
Jako ono sice chlapi jsou poprděný z dcer, ale mít kluka je pro ně otázkou cti. ![]()
Zanetko tak tfuj tfuj tfuj, aby testy byly v pořádku! A je mi jasný, že nakonec si na myšlenku dvou kluků zvykneš, ale třeba teta má už dva velký kluky a říkala, že by holku nechtěla ani za nic. Že takhle byla hýčkaná, coby jediná ženská doma a že nemusela řešit ty hrozný zamilovaný problémy v pubertě. ![]()
Amelie tak tomu říkám dárek.
A letěl na tom paraglaidingu, nebo ne?A jak vysoko?A toje nádhera! Krásně už se Beník směje!A ta tabulka na vodu vypadá hódně dobře! Jak dlouho to schne?
Janno co mám říkat já. Druhé jsem chtěla do roka po Šmajdě a doskákala jsem ještě před jejím narozením.
A Tvoje máma možná Keitha má za šílence, ale to proto, že si Tě vzal ne.
A dort jsi dělala sama? Jaký to byl?Vypadá mňamkózně.
Nozu teda Ty jsi dobrý šílenec.Tak ať se na služebce líbí a na fotky se těším. ![]()
Masozravko teda to je pěkně hnusná rekace na očkování.
A tabulku mám z normálního hračkářství a značka tam není.A fajn, že paralen zabírá.
Babuldo Ty budeš tak vycvičená, že druhé dítko nebude mít šanci něco zkoušet. Navíc budeš pro zaměstnavatele hodně atraktivní, bo stresové situace budeš zvládat s přehledem.
Teda manžel teď asi bude mít hodně bezesných nocí co.
A metříky super! A koukám, na té malé fotce, nezakulatil se nějak Toník?
Stanusko já myslela že Ti jsou malé podprdy.
Až pak mi došlo, že máš asi ještě zásobu po Emičce.
BO rozdíl na fotce je hodně viditelný.
A budou fotky z oslavy? A Davídkovi vše NEJ! Ať dalšího sourozence v pohodě zvládne a je na něj jak na Emičku. ![]()
Stanuško - jestli ona si tě nechce ještě užít, než bude ta Žofinka
![]()
A jjo, vím, já jsem to i tušila, jen vedle tucha bylo opačné přání, tak jsem tomu nevěnovala takovou pozornost / nevěřila, jako tušení u Honzíka. Každopádně, jsem to naprosto jistě věděla vteřinu před tím, než mi to řekl… A testy zatím úspěšně za sebou nemám, výsledky budou až v pátek
Ale viděla jsem další UTZ se správně fungujícím srdíčkem, krví proudící pupečníkem, obličejíčkem s dobře viditelným rtíkem, kde by prý případný rozštěp už byl vidět, takže je všechno fajn a ke smutné náladě rozhodně nemám důvod, co by za to jiní dali, že. Jen ty hormony to prostě asi dneska vidí jinak. ![]()
jo a mimochodem, ani jsem se tu nechlubila, že už cca týden cítím pohyby a asi 2 dny jsem si jistá, že to jsou skutečně.
Babuldo - připojuju se k názoru, že by měl taťka občas zaskočit na delší dobu a ty odpočívat. I když je fakt, že u nás když hlídá celý den taťka, tak si to oba užijou, Honzík to má zas jiný a tudíž zajímavější a tedy neprudí a táta si zorganizuje program, aby to bylo zajímavý i pro něj (např. výlet na kole po dětských hřištích), tak je to jiné, než mít ho každý den. Ale i tak. Minimálně bys měla ten odpočinek ![]()
Jo a jméno zatím nevím, my jsme dělali Elišku
![]()
ad 3 děti - no mě to připadá docela fajn (nevím co budu říkat, až budu mít 2
), ale je fakt, že i vzhledem k věku a léčbě před otěhotněním se už asi do dalšího nepohrnu (jo, kdyby to byla s jistotou hodná holčička, tak možná…) a manžel to vidí prakticky - jak je vozit, byt taky není nafukovací…
Bublo-jj,rozdíl je markatní.Ale do dvou předtěhu se ještě vejdu.
Fotky budou,už na ně jdu.David bych řekla,že je v pohodě a skoro každý den mě hladí po bříšku.A jak tak čtu,tak ty bys raději kluka-vidíš,to jsou ty spravedlivosti a chlapi s jejich otázkou cti nechápu,to je mi úplně cizí a vždycky jsem si o takových chlapech nemyslela,že by byli příliš inteligenčně na výši.Nemyslím zklámání na UTZ,když si přeješ něco jiného,ale zůstat zklamaná z dětí co máš doma-fuj to je hnus a taky takové exempláře znám. ![]()
Zanetko-já to brala tak,že přesnější jsou ty testy ze 12tt a když byl UTZ v pořádku,že snad už se žádné komplikace nvyskytnou.Ale samozřejmě držim palce,ať je všechno v pořádku a výsledky brzy. ![]()
Zanetko jé to je nádhera.Tak to už je cítíš pěkně brzy.To musí být super. A pěkný, že jsi to na UTZ sama poznala.
A manžel sice mluví prakticky, ale poblázěnné hormony jsou těžký kalibr. A dej mu jako příklad Stanusku. ![]()
Stanusko no tak to je v pohodě. A David je stejně úžasný kluk. A mám-li být upřímná, já jsem nakonec ráda, že mám holku. (Snad se mi neprovdá za šílenýho cizince.
) Ale je fakt, že jsem si myslela, že čekám kluka a když mi těsně před porodem řekli, že je to holka, tak to byl šok.
Bohužel těhle chlapů se ctí je zatím ještě pořád dost a pokud jsou oni nad věcí, tak tlak okolí bývá značný. ![]()
Davidovi narozeniny:
Zanetko-to je jasný,ty jsi huběňour,to moc gratuluju,to je nádherný!!!!Já s Emou taky cítila pohyby brzy,až jsem si myslela,že to není možné.Ale ,teď s Žofkou jsem řádně obalaná,tak jí ucítím mnohem později si myslim. ![]()
No,Bublo,co já znám chlapy s tímto názorem,tak se z nich dřív nebo později vyklubali pěknej idiot:sestry manžel a pak ještě jeden kolega Ukrajinec,oba byli opravdu exemláře k pohledání.
![]()
Ahojky,
vy jste teda spisovatlky, to se snad nedá ani dočíst ![]()
Lexie - já už pracuji na plný úvazek, manžel má častečný důchod, takže s Bárou válčí spolu sami doma, no teda ještě s dědou a zvládají to bravůrně
A moc ti to sluší na fotce.
Bublo - tak to já mám taky pocit, že sotva si lehnu, už v noci vstávám dělat mlíko, pak vy:,–(it na nočník a už je ráno
Ameli - vše nej nej nej karolince, přeju hlavně zdravíčko, toho není nikdy dost. A Beník roste teda jako s vody
A víc už nevím. Všem marodum přeju brzké uzdravení
Lucka
Stanusko já ty tvoje fotky žeru! Hrozně se mi líbí, jaká z nich dýchá pohoda a ta velká rodina! Nádhera. A exoti říkáš jo. No je to možný, můj strýc má osm vnuček a je z toho na nervy a je fakt, že já ho moc nemusím.
![]()
Lucikry v kolik děláš mlíko? Teda to by mne mohlo ohrát ještě teďka chystat jídlo. ![]()
Misenko, ja myslim, ze s tim fakt, ze mas tri segry nema nic spolecneho. Zalezi, co si chlap prinese „ve vacku“, ze
![]()
Bubla: dort je… vypeceny, dvakrat pripaleny, ale vazne super, mrkvovy dort(cake) sice se mi jezily chlupy, mrkvova buchta?? ale je vyborny spis oriskovy. http://www.bbcgoodfood.com/…/carrot-cake kdyby kdokoliv chtel prelozim.