Zbytečný strach? Extrasystoly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9307
20.12.10 18:03

Koukám, že to trápí hodně lidí! :pocitac: Já teda na echu nikdy nebyla jen ekg, a to mi kardiolog říkal, že podle těch čar se pozná vada srdce. Tak snad žádnou nemám. Budeme si fakt muset zvyknout, protože nám nic jinýho ani nezbyde :-o :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
20.12.10 23:03
Šema píše:
Koukám, že to trápí hodně lidí! :pocitac: Já teda na echu nikdy nebyla jen ekg, a to mi kardiolog říkal, že podle těch čar se pozná vada srdce. Tak snad žádnou nemám. Budeme si fakt muset zvyknout, protože nám nic jinýho ani nezbyde :-o :-o

Já si pořád říkám, že to nic není, uklidňuju se, říkám si…„klid, není to na umření“, ale co mně to srdce občas dělá !!!! Je to o nervy !!! :pocitac: :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
21.12.10 09:37

Ahoj holky,
i já patřím mezi ty „šťastné“ vyvolené s ES :-(
Nejvíc jsem je začla vnímat po porodu, stejně jak píše Šema :nevim:
Taky chodím každoročně na ECHO - hlavně kvůli nedomykavosti levé chlopně, naštěstí zatím bez prolapsu.
Teď čekám druhé miminko a jsem v 8.týdnu. A od začátku se mi to tedy dost zhoršilo, mám i tachykardii, takže se přes rok léčím Betalocem, užívám i teď v těhotenství. Byla jsem už i v arytmologické poradně, měla 24hod Holtera EKG opět a zachytily tam 7tisíc KES. Vyšlo to jako 5% všech stahů srdce za 24hod a to je prý v normě, řeší se to až je to nad 20%. Takže se s tím musím naučit žít, nic jiného nám bohužel nezbývá. Primář mě opět řekl, že ty ES má téměř každý, ale každý jsme jinak vnímavý, někdo to nevnímá vůbec a někdo jako my, cítí každou ES velice nepříjemně a má strach a tím jsme v začarovaném kruhu. Takže se snažím to nevnímat, ale když to přijde, je to opravdu velice těžké.

Přeji všem ať nás ty potvůrky ESky netrápí a máme klid :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
21.12.10 09:44

Ja bych potrebovala, aby mi furt nekdo rikal, ze to nic neni a ze se mi nemuze nic stat, protoze kdyz me ES zlobi treba cely den, jsem z toho vazne na palici a nervuju se :-( Dneska, musit zatukat do stolu, od rana jeste ani jedna ES, misto toho, abych byla v klidu, ze mam pokoj, tak jsem v napeti, kdy se prvni ozve…takze zase nervy :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9307
21.12.10 10:39

Ty Es nám dávaji, co??? :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
21.12.10 12:31

To teda jo! :zed: Vic a vic se bojim toho, jak budu ES snaset v tehu :cry: Obdivuju, jak jste to zvladly a zvladate vy! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9307
21.12.10 15:55

Já jsem se hrozně bála být po druhé těhu. To bylo šílený a vzhledem k tomu že se nám první povedl na první pokud tak jsem věděla že i druhý. Od " zkoušky" jsem věděla že se tam hnízdí takže jsem čekala na Es. Neboj, hele když jsem do tohoš la já, tak už půjde každý. :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
22.12.10 19:05

Holky, tak dneska mi to skáče všelijak možně. To je hrozné, co to srdce dokáže dělat. Se asi opět nevyspím. Jak se máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
22.12.10 21:04

Ahojky, ja jsem vcera citila vyjimecne jen dve vecer a dnes asi tak deset za cely den. Dny predtim jsem si fakt uzila, ty byly sileny :-( tak mam asi nejaky klidnejsi dny nez to zase prijde. Nejvic neprijemny je to pred spanim, to pak taky blbe spim. Stastny to clovek, ktery to dokaze nevnimat a hodit to za hlavu! Ja to nedokazu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9307
23.12.10 13:29

Přesně tak. Taky bych chtěla patřit mezi ty co je necití! Přeji Vám klidné svátky hlavně bez Es!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
23.12.10 18:29

Taky přeji krásné svátky, kéž by bez ES. Já je teď mám hodně, ale snažím se to neřešit, ale je to těžký. Nejhorší na večer a když se pak v noci vzbudím a nemůžu pak kvůlil ES usnout, fakt hnus.
Tak si užijme krásné vánoce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
23.12.10 20:04

Take Vam preji krasne a hlavne klidne a pohodove Vanoce bez ES! Dneska mi to preskakuje cely den, rano jsem se jeste ani poradne neprobudila a uz jsem je citila mrchy :-( Tak at nam daji aspon na svatky pokoj!!! Vesele Vanoce holky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
29.12.10 13:17

Ahoj :mavam:
Tak mě to od včera zas zlobí trochu víc a ještě k tomu mám takovej hnusnej tlak na hrudi, no nářez !!! Jsem z toho pěkně vynervovaná ! :zed: :zed: :zed:
Jinak přes svátky to docela šlo…2-5 za den :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.12.10 19:55

Ahoj holky jsem tady nová, tak přispěju taky se svou troškou do mlýna! Mám dvě malé hočičky 3 roky a druhá 8 měsíců!S prvnímy ES jsem se setkala asi tak před 4 roky a to se objevila jen jedna ES za měsíc, většinou před menstruací!První nakupené se objevily v prvním těhotenství asi tak kolem 11 tydne.BYly jen v tom tydnu a pak uz jsem je po cele tehotenství necítila a ani při porodu!Nicméně zkušenost s nakupenými ES ve mě zanechala docela špatný pocit!
Když jsme s manželem plánovali druhé miminko, tak jsem se jich hodne bála, ale naštěstí se objevili jen ojediněle a vždy jen po jedné!U porodu, jsem žadné problémy neměla! Nicméně po porodu se začly ES vyskytovat! Nic hrozného třeba jen jedna nebo dvě a to většinou při ovulaci či menstruaci! Nijak mě to neobtěžovalo, ale přemýšlela jsem nad nimi! Co když se to někdy zhorší? A co budu dělat, až budou nakupené? Tohoto jsem se obávala asi tak 4 měsíce a pak to přišlo! Nakupene a mě to hrozně položilo! Hned jsem šla k obvoďákovi a ten mě poslal na kardio! Nasadili mi holtra a několikrát mi srdíčko přeskočilo! Tak jsem si říkala dobrý a teď se aspoň dozvím co to je! Nicméně doktorka tvrdí, že to nic není, ani o žádných ES nemluvila! Pauzy ani jine poruchy srdečního rytmu nebyly detekovány! TAk nevím! Jím hořčík, multivitamíny! Jen antikoncepci neberu!Když jsem kojila tak jsem ji brát nechtěla, ale teď už malá mlíčko nechtěla, tak jsme skončily! Chci se proto zeptat, myslíte že by mi mohla antikoncepce aspoň trochu pomoc? Mám totiž pocit, jako by to u mě způsobovaly hromony! Možná je mám ještě rozhozené po porodu a i tím že jsem teď přestala kojit! Moc děkuju za odpověď a všem ořeji hlavně klidné noci! Přes den se s tím člověk možná nějak vypořádá, ale v tu noc je to asi nejhorší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
29.12.10 22:38

neboj !!!

Pro Šemu a ostatní !!!:-D :-D ahojky, jen jsem Ti chtěla napsat, že v tom nejsi sama a pomoci Ti psychicky… já jsem Wendy, doma mám v dubnu 2008 narozeného Davídka a v dubnu letos narozenou Karolínku, krásné, zdravé a velmi milované děti, pro které bych se rozdala a které jsou pro mě tím největším štěstím mého života, resp. našeho s manželem, který je mou velkou oporou… Od doby, co jsem těhu a maminka jsem hrozně neurotická, vystrašená, neumím přijímat pomoc od nejbližších, mám pocit, že musím všechno zmáknout sama, neumím odpočívat a tím jsem si všechno tak nějak přihodila - extrasystoly. Jinak v tom hrajou velkou roli hormony, tomu věř. Po porodu Karolínky mi porodník nechal v děloze kus placenty a já jsem doma málem vykrvácela a tím se rozjelo mé nekonečné lítání po doktorech a já si už připadám jako blázen… ale zjistili mi poporodní thyreotoxikozu - zvýšená funkce štítné žlázy, která extrasystoly vyvolává… od dubna stále jezdím po doktorech, dokonce dojíždím k psycholožce, která mi s mým strachem pomáhá a musím říci, celkem se mi pomalu ale jistě ulevuje a už mám na sobě vyzkoušené, že u mě je to ze stresu, z nervů, z úzkosti… beru sem tam betablokátor ale zjistila jsem, že mi pomáhá super relaxační dýchání… stojím, sedím nebo ležím a dýchám do břicha- pomalu a pak výdech co nejhlubší a uleví se mi, představuji si, jak ty potíže odchází a jak se vlastně celkově uvolňuji… zkus to… jinak jak jsi tedy na tom ? co těhu ? A co Váš Davídek :lol: ? Když jsem četla Tvůj článek, jako kdybys to psala o mně, takže fakt v tom nejsi sama a můžeme to probrat víc, když budeš chtít, klíďo písni na v.tymrova@seznam.cz nebo jsem na skypu jako Wendula Novotná, takže se těším a věř, srdíčko máme zdravé, je to jen o psychické, stres a strach nastartují chemickou reakci, která extrasystoly vyvolá a pak už se v tom vezeme, dokud to samo nepřestane popř. si nepomůžeme… s lékama jsme na tom obě úplně stejně, raději se budu ládovat česnekem, cibulí, zázvorem atd. než se cpát tím chemickým hnusem… Pa pa. Wendy :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí