Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Verunecka289 píše:
Já nemluvím o dietních věcechjen o kvalitních a zdravých potravinách
@AngelLilly no do kvalitního sýru to má hodně daleko
kvalitní sýr je například domácí sýr, třeba v Beskydech mají domácí, kvalitní a chuťově naprosto úžasný sýry, ale to si člověk musí trochu připlatit, nebo jedna známá dělá z opravdovýho kravskýho mlíka sýry, asi tak
No ale toto je jídelníček na redukci váhy a tam prostě domácí tučné sýry mít nemůžeš. A věř, že i v tomto jídelníčku si můžeš dopřát spoustu kvalitních potravin, jen ne tučných ![]()
Příspěvek upraven 31.12.13 v 15:00
Nooo, už i primař v nemocnici mi říkal, ať nejím žádný sýr pod 45%, že to je hnus, to samé jogurty, on to tedy nazval slušně. Že to se zdravím nemá vůbec nic společného…
Jezdila jsem dost dlouhou dobu k docela vyhlášené léčitelce, která nebere jen tak, prostě člověk musí opravdu chtít něco změnit.
Říkala, že nejlepší a nejzdravější je kysaná smetana s medem, skořice velmi dobrá. Cukry nejdřív úplně vynechat. Ta paní vypadala tak na 30, jsem si v duchu říkala, jak může vědět… No, představila se mi:„Jmenuji se XY a je mi 54 let…“. Málem mě porazilo. Říkala, že žádné diety nedrží, je to všechno o úpravě jídelníčku, který dělá 80% a pohyb tak 20%. Přibližně stejné parametry mi oznámili i známí, kteří se zabývají kulturistikou a cvičením.
Tyčinky je chemická laboratoř, domácí musli dobré, kaše taktéž. Celozrnné pečivo nemá s tímto názvem nic společného, kamarád dlouho brigádničil v pekárně. Jsou to všechno směsi a přibarvují se, aby to mělo tu „zdravou celozrnnou barvu“, takže říkal, že nejlepší je obyčejný rohlík, tam se toho dává velmi málo (mouka, voda, sůl, droždí…), žádná chemie.
Je to blbé, jsem bývalý anorektik a bulimik, takže tak nějak vím, co funguje a co ne. Čím méně člověk jí, tím víc si zadělává na jojo efekt. U jídla je nejdůležitější příprava. Ne smažené, žádné mini dávky. K svačině jablko je prostě málo.
Někdo nemůže k snídani vymačkaný džus z pomeranče, někomu to nevadí, závisí na žaludečních šťavách.
Chce to experimentovat. Ono u někoho zabírají i krevní skupiny, třeba mně opravdu nevadí káva a čokoláda, ale paprika, která je moc zdravá, mě definitivně pošle ke dnu.
Nekritizuju, nemám na to právo, každému funguje něco jiného, takže bych s paušálním jídelníčkem byla velmi opatrná.
Opravdu light potraviny a nízkotučné jogurty a sýry nemají se zdravím nic společného, neb místo toho tuku, který tam je a který dokáže tělo zpracovat, tam jsou jiné hnusy - aspartam, barviva, dochucovadla, aby právě onen tuk nahradil a nějak to chutnalo…
@Verunecka289 píše:
No když má něco nadpis Zdravý jídelníček, tak to podle mého zbytečný není
V tom jídelníčku máš obecně napsané co máš jíst. Není tam napsaný, aby sis koupila gothaj a sýr z tesca. ![]()
Příspěvek upraven 31.12.13 v 14:59
Mmch, taky nemáme peněz, ale light věci a nízkotučné k nám domů nesmí…
@Silky123 A jaké sýry by jsi doporučila, pokud je potřeba zredukovat váhu?
@Andyss
Tak konkretne-rozumies sa vyzive? na akej urovni?
Blbost-trtinovy cukr do jogurtu, sacharidy cez den, bielkovina odpo
Neobmedzene zelenina-niektora zelenina obsahuje vela cukru(mrkva, kukurica, atp)..
Ked chces radit obecne, zacni s doporucenym prijmom za den celkovym, mnozstvim bielkovin, cukrov a tukov..
Tie tvoje,,rady" su mozno dovremyslene ale podla toho, co si napisala sa neschudne..
A este k tym vajickam-jukni kolko jedno vakce obsahuje tuku..
A jedalnicky na mieru su drahe, ale ja ich robila uz niekolko zdarma, len sa clovek musi pozerat a urcite najde..
@miisenka Mohla by jsi mi poradit, který sýr pokud je potřeba zhubnout? Vypadá to, že tomu rozumíš ![]()
@Andyss píše:
@miisenka Ovoce obsahuje zdravé cukry, ne jako ve sladkostech. Ovoce a zeleniny máme dohromady sníst denně 5 - 6 kusů.
Ovocie sa pocita do energetickeho prijmu, ale kedze,,doporucujes" jidelnicek tak to urcite vies.. ![]()
Vem si radši tučnější a méně, víc se zasytí, je tam tuk a taky líp chutná, takže tě nebude honit mlsná. Dokonce si můžeš denně dovolit jednu dvě kostičky čokolády, nejlépe hořké.
Z vlastní zkušenosti vím, že pokud si odříkáš dlouho, tak pak to po nějaké době „praskne“ a nevidíš, neslyšíš a jíš toho na kila. Takhle jsem se z anorexie dopracovala k bulimii.
Dva roky jsem byla velmi přísná sama na sebe, pak to tělo nezvládlo, měla jsem na 170 cm 39 kg a byla jsem jak bagr. Všechno a na kila, dokázala jsem sníst pecen chleba, litr mlíka, půl kila čokolády. Nejprve tělo bylo v šoku a nepřibírala jsem, jenže pak… během dvou let z 39 na 89. Mám fotky. Můj imunitní systém dostal takový záhul, že jsem nebyla schopná fungovat v normálním kolektivu (čtvrťák na střední), přibírala jsem pak i po jablku.
Musela jsem si to v hlavě srovnat. Např. v Německu sýry 30% nemají, říkal manžel, který tam pracuje, protože takové hrůzy by si Němci ani nekoupili.
@AngelLilly píše:
@miisenka Mohla by jsi mi poradit, který sýr pokud je potřeba zhubnout? Vypadá to, že tomu rozumíš
ono to neni len o syre, ono to je o mnozstve syra..inak si das Eidamu, inak Cottage, inak mozzarelly a naj su olomoucke tvaruzky..bez legrace..;-)
@ady01 Kaše nejlíp domácí, pokud nemáš čas po ránu vařit, tak můžeš koupit třeba ve zdravé výživě - já mám teď třeba pohankovou od Nominy, to stačí zalít horkou vodou nebo mlíkem a mně teda moc chutná. (I když přítel říkal, že je to blaf.
)
A gramáž ti nikdo takhle neřekne, nejlíp je zajít se někam přeměřit k odborníkovi.
Nebo já si třeba aspoň koupila váhu Tanitu - ta ti přibližně změří, kolik denně spaluješ, tak od toho se odpíchnout. Ale pokud tolik běháš, potřebuješ fakt hodně jíst, hlavně bílkoviny (2 - 3 g na kilo váhy). Ale pokud chceš zhubnout, lepší by bylo asi zvolit míň náročnou aktivitu, než je běh. Během si spíš buduješ kondici a svaly. Nejlíp si kup sport tester a měř si tepovou frekvenci, se kterou budeš nejlíp spalovat tuky. (Výpočet je různě na netu.)
Pozor, vejce byla očištěna
, už nejsou démonizována. Žila jsem v UK v rodině lékaře a říkal to už před deseti lety ![]()
@miisenka píše:
ono to neni len o syre, ono to je o mnozstve syra..inak si das Eidamu, inak Cottage, inak mozzarelly a naj su olomoucke tvaruzky..bez legrace..;-)
Tak to je jasné. V jídelníčku mám všechny tyto sýry a tvarůžky jsou z toho to nej
A u každého mám samozřejmě napasné množství, kolik si ho dát. Jen když si vezmu, že bych se dala teda hodně tučný eidam, aby byl tedy kvalitní, tak to se asi moc nenajím ![]()
@Silky123 píše:
nejlepší je obyčejný rohlík, tam se toho dává velmi málo (mouka, voda, sůl, droždí…), žádná chemie.
http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?… + k čemu jíst rohlíky? Proč?
Jinak celkem souhlasím.
@miisenka píše:
@Andyss
Tak konkretne-rozumies sa vyzive? na akej urovni?
Co přešně znamená rozumět výživě? Těch směrů je spousta, i vegetariánství je dávno uznáno, přestože spousta „odborníků“ se bude hádat do krve, že maso je potřeba. Také se to hodně liší prostředím. Já jsem k „výživovým odborníkům“ dost skeptická, každý papouškuje něco jiného a přijde mi, že sami o tom ani nepřemýšlejí. Navíc věda se v tomhle mění dost, co je dnes nezdravé, to bude za 5 let nejlepší a nepostradatelné a naopak.