Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@annaei píše:
@Maculinka Mě občas to štve kdyby se ho někdo zeptal, co by si vzal na opuštěný ostrov jediná věc by byl počítač
Jako by jsme měly stejného muže
Ale kdybychom to řekly my, že si raději vezmeme (třeba) našeho mazlíka kocoura, tak to už se bortí svět..
![]()
@Maculinka Fakt občas nechápu, roč jsem do toho šla, když to znám od svého otce. Ten teda je horší ten má svojí servrovnu, kde trávil snad pulku mého dětsví. Kamkoliv sebou nosí notebook otce bez notbuku neznám. Taky jeho nejvážnější uraz bylo, kdy si hodil notebook na nohu a pak chodil měsíc o berlích.
Ahoj holky, celou diskuzi jsem neprocitala, ale nepochybuji o tom, ze mam narok se sem k vam pridat ![]()
Manzel ajtak programator ve volnem case taky jen sedel u pc, ja jsem na tom trochu podobne i kdyz u toho pc hlavne komunikuji s lidma, ktery vidam i v realnem zivote, zatimco on v ramci sveho konicku (taky spojeno s pc a internetem) zije ve virtualnim svete a bud se hadal s uplne neznamyma lidma nebo hral hry.
Hodne se toho zmenilo od doby, kdy jsem otehotnela a bohuzel ne k lepsimu. Tak nejak na nej dopadl stres, ze teda bude zivit rodinu a z konicku si udelal praci, coz je fajn kdyz tomu i tak venoval spoustu casu a ted za to bere aspon penize.
Jenze to ted vypada tak, ze pracuje do hlavniho zamestnani, potom kdyz ma tedy pocit, ze uz splnil nejaky denni ukol vypne vzdalenou plochu (ANO pracuje z domu, od narozeni naseho ditete v praci uz fyzicky nebyl a ani tam s tim uz nikdo nepocita, zrusili mu monitor a zidli), presedla k druhe praci a ja to poznam jenom podle pohledu na monitor, ze teda dela neco jinyho. Od pocitace se zveda jen na zachod nebo ven se psem, nema cas ani na sebe natoz na nas. Nekdy je to lepsi, chvilku se nam venuje, jindy na nej nemuzu ani mluvit jak toho ma moc a je nervni.
Kdyz jsem jeste ocekavala planovaneho potomka, ptala jsem se ho jak to vlastne pro nej bude, to otcovstvi. Rekl mi „no prijdu z prace, budu mu treba neco cist nebo si s nim chvilku hrat a pak pujdu k pc“. Kamen urazu je v tom, ze on nikdy z prace neprijde. Doma je porad a uz nekolikrat padlo to, ze s nami vlastne travi veskery cas, tak co mam za problem. Tak to bere, protoze jsme vsichni v jedne mistnosti vetsinu dne, no neni to parada?
Ale jak uz tu vic lidi psalo, do hospody nechodi, je strasne hodnej, kolem malyho umi vsechno, je to jediny moje hlidani a nekolikrat do mesice vypadnu bez decka do spolecnosti (i kdyz jeste kojim) jen diky nemu. Bohuzel se diteti nevenuje tolik, musim byt opravdu pryc, aby mel syn jeho stoprocentni pozornost a to me mrzi. Slibuje, ze s prichodem jara si udela cas a zacneme chodit na vylety (tak jako to bylo driv), ale tak nejak tomu porad neverim, nedovedu si to predstavit, kdyz vidim jeho pracovni nasazeni.
Uz jsem mu nekolikrat rikala na co nam to je, ze mame porad dost penez, kdyz nemame jeho, kdyz jemu utikaji ty pokroky co nase dite dela a ze ty zacatky utikaji hodne rychle, nic z toho nebude mit. Ale on to tak nebere a pokazde mi jen rekne, ze si nevazim, ze pracuje z domu a je s nami porad…
Jinak chce dve deti, s malym vekovym rozdilem, tak jsem se ho ptala jak si to tedy predstavuje, kdyz ja budu mit na starost mimco, jestli mi treba obcas s tim starsim pomuze nebo co. Protoze uz vidim jak to dopadne a uz ted jsem z toho vycerpana ![]()
Ale co si budem povidat, miluju ho, v posteli (kdyz uz ho tam dotahnu) nam to klape, jsme na stejne vlne a dost casto se spolu smejeme, mame radi stejny veci. Nedovedu si predstavit, ze by nam to nevyslo a prisla bych o nej, ale na druhou stranu si dovedu predstavit jak me tato situace za par let bude stvat… ![]()
Holky, to je výborná diskuze:-) Pridávám se a moc ráda. Manžel je IT. Kecala bych, co přesně dělá, on mi to poví a než ten název pozice dořekne, nevím ani ň. Máme dvě děti. Sezení u počítače omezuje doma hlavně kvůli tomu dvouletému a čeká, než jde spát. Zato potom to umí i po práci roztočit s pc i do 1-2 hod.do rána. Myslím, že mu vyhovuje, že mladší (7měs) ještě nevyžaduje chodit tolik ven, tak ji mooc rád o víkendech hlídá a sedí přitom u pc. Jednu dobu jsme měli i 5 monitoru, v současnosti jsme to stáhli na 4:-)
Eva
Holky a není tu nějaká mamča z OV, co má takto „NEMOCNÉHO“ muže? ![]()
@annaei parádní úraz
![]()
@Kaculatko koukám, že jsme se potkaly už ve druhé diskuzi…nejdřív tchýně a ted ještě manžel programátor ![]()
Můj přítel je programátor, že je ajták říkat nesmím, ajták je prej pochůzkář a to on není
jinak pracuje v nemocnici jako programátor na hlavní prac. poměr a ještě začal podnikat, takže programuje i z domova, tak je to s ním taky někdy hrozný
zabere se do toho a neví o světě…Ale jinak je moc hodnej
Jen teda od něj nemůžu čekat žádnou romantiku, na to asi nemají buňky či co…nebo ti vaši jo? ![]()
@Puggle To uz bude asi osud, mame podobny tchyne, tak taky vychovaly podobny chlapaky zrejme ![]()
S romantikou je to u nas taky takovy nijaky… jako jo, hodnej na me je, ze me miluje mi obcas taky rekne, spis kdyz doji nejakej dobrej obidek a pociti vlnu vdecnosti
Ale nejaky velky romanticky gesta jsem teda nezazila nikdy… zadost o ruku probehla jen tak, jedno odpoledne v obyvaku, pri vecerich v restauracich neresi jak jsem uzasna, ale co zase novyho ve svete her a podobne
Celkove moc emoce neprojevuje i kdyz za tech par let rika, ze jsem z nej udelala nervaka, tak nevim jak moc se tohle da ovlivnit ![]()
Momenty kdy mi rekne neco co mi sebralo dech si asi budu pamatovat az do smrti, protoze to uz je pak fakt neco ![]()
@Kaculatko no ten můj je hroznej flegmatik, takže jeho rozčílit je docela umění
ale to je taky důvod, proč do 22 let mohl bydlet u své matky a neskončit v blázinci
Tím pádem se měla ale před tchýní nezastene, protože kolikrát ani nechápe, proč se rozčiluju…nebo ani nezaregistruje, že něco říká, protože on prostě umí vypnout a nevnímá co kdo říká…je ve svém IT světě
a tvůj manžel se tě před tchýní zastane, když je potřeba?
No u nás romantika moc není…že mě miluje, to mi říká, to jo, občas z něj vypadne i něco hezkého, ale je schopnej se u toho dloubat v nose, protože co je na tom divného že? ![]()
@Puggle Ano ano, jako by si psala o nas
Taky flegmous, prave mi tvrdi, ze za ty roky jsem ho naucila se hadat
Bohuzel se umi pohadat tedy jen se mnou ![]()
Kdyz nejaky problem s tchyni byl, tak se mnou vetsinou souhlasil, ale nikdy nic mamince nerekne. To spis kdyz uz se situace nekolikrat opakovala a uz jsme to doma resili, tak uz vedel co ma rict, tak to teda rekl. Ale ze by se sam od sebe k necemu vyjadroval, to jsem jeste nezazila a to si myslim, ze moc dobre vi, co mi vadi ![]()
Kdyz ho jeho mati stvala, pletla se mu do jeho veci, tak vzdy volil ignoraci, jak pises proste vypnul, ona se vykecala a hotovo. To je jedna z tech veci, ktery naprosto nemuzu vystat, zvlast kdyz to pak aplikuje i na me, ja po nem chci, aby se ke vsemu vyjadril, jaky ma nazor atd ![]()
Uz jsem kolikrat zazila, ze v zapalu neco povidam, co me treba prave stve s tchyni a on jen sedi a „hm hm, aha, hm“, tak to je mi jasny, ze muzu hodit rec se zdi a vyjde to na stejno. Ale tohle si myslim je stejny vsude, nejen u ajtaku. Chlapi proste nektery veci neresi jako my ![]()
@Kaculatko tak to to máme doma podobné
někdy z něj dostat co si myslí je umění, protože neví, nebo je mu to jedno…no jen kdyby šlo o počítače, to by hned věděl naprosto přesně ![]()
včera večer zrovna nastala situace…měli jśme večer hezkou chvilku a hned potom mi řekne: No, asi jsem objevil chybu v Dot netu, protože tam je tohle a tohle…no to už nevim, jestli se tomu smát, nebo ho zabít ![]()
@Puggle Ja se tomu zatim smeju, doufam ze to bude i nadale ok
Neni to jednoduchy s nema, ale jde videt, ze se fakt chlapi i zensky daji rozdelit do par skupin, kde se najdou podobny rysy a hned ma clovek jasno ![]()
Já znal jednoho a ten napak ve volném čase nechtěl PC ani vidět, prý ho měl dost z práce.
@Kaculatko To mame dost stejný. muj přítel je až neuvěřitelný flegmatik, on klidně vypne uprostřed našeho hovoru a pak zjistim, že si povídám ze zdí. Všechno si nechá líbit, jeho máma je super, ale on jí se na ní nikdy nerozčílil, což nechápu
@annaei Ja jsem hadava a me prave manzel tvrdi, ze jsem ho to naucila. Ale dokaze se rozcilit a pohadat jen se mnou, takze jsem si to teda pekne podelala ![]()
S tim rozhovorem je to tak, ze kdyz neco chci opravdu poresit, tak se musi divat na me, jak se diva do monitoru a jen pokyvuje, tak je jasny, ze vubec nevnima. Ale to se pozna i podle toho pohledu, nekdy nevnima i kdyz se diva na me. Kolikrat uz jsme zazili, ze mu neco vysvetluju, treba co presne potrebuju, aby koupil, ptam se jak blbecek, jestli to chape, on ze jo… za pet minut se zepta co to vlastne teda chci a ja premyslim, jestli mi to za to stoji
Ted uz mu pisu na papirek seznam, pac ani ctyri veci si proste nezapamatuje a nekdy jsem si na posledni chvily vzpomnela na jednu vec, jeste se ptam, jestli to tam mam dopsat. On ze neni blbej, dojde s nakupem a ta jedna vec mu chybi
Ale jakmile se jedna o neco na cem zalezi jemu, tak to si pamatuje kazdou kravovinu ![]()
Tak já se také přidám do klubu manželek IT. Manžel je moc fajn, doma s dětmi pomáhá a rád (s domácností nepomáhá - to nerad). Určitě by i s domácností pomáhal, jen kdyby to šlo nějak zadat na server, ale nejde. Server jsem já. Jinak mě na té jeho práci nejvíc štve do množství kabelů. Taky máte doma všude hromady drátů? Myslím že máme čtyři notebooky, tablet, ipod, všelijaký „flešky“ a rezervní disky a paměti a miliardu všelijakých dalších krabiček který ani nevím jak se jmenujou. Všechny tyhle zatracený krámy se válej na všech možných i nemožných místech po bytě - kromě kuchyňské linky (tam je mokro, dávej pozor!). A všechny ty pitomosti jsou údajně velmi křehké a prudší pohyb by znamenal obrovskou ztrátu dat. Každá další nová elektronická věc kterou přinese domů má milion funkcí a vychytávek a vyžaduje další a další dráty které vedou od nikud nikam a já nemám kam zapojit žehličku. A ve finále když si chci pustit rádio tak se musím otočit k severu, třikrát se zaklejt a potom ještě říct heslo aby ten pitomej krám spustil. Nemůžeme mít doma nic normálního, chápete obyčejnou televizi kterou prostě pustím nebo normální rádio. Kecá mi i do pračky, myčky a sporáku. Všechno musí mít milion knoflíku a haldy funkcí (který já nevyužívám a on ani netuší k čemu jsou). Teda to jsem se rozvášnila.