Život na samotě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9085
2.7.22 15:42
@inkakřivák píše:
@šklíbakočka no vidíš, a na druhou stranu ano, dámy mohou být klidně fit - přečti si diskuzi matkou ve 44. Tam mají všechny prarodiče přes 75 a většina z nich divze se neúčastní železného muže. Takže by ten autobus klidně zvládla, ne? A zase, když budou takto v jednom hnízdě, není zdaleka takový problém vzájemná výpomoc. Jedu na nákup, chceš něco? Jedu do města, potřebuješ něco? Donest vyprané prádlo třeba. Koupit jeden robotický vysavač a umývač oken a zapůjčit? Nebo okna umýt a babička zato upeče buchty a uvaří? Když nevíme, jak ty rodiny fungují, nemůžeme soudit. Já vycházím ze zkušeností, kde ty rodiny fungují dobře, takže si myslím, že by to šlo. U jiných jsou jiné zkušenosti.

Myslím, že nejde tak moc o fungování rodin, ale fungování zdraví, vývoj cen energií včetně benzínu atd., délku nastupující krize… Jinak podobné téma je zpracované v mnoha knihách. Ten autobus zmíněný tam možná jede 2 krát denně, možná více, možná méně. No já bych to nechtěla ani za nic, ale naštěstí to nemusím řešit.
Mám pocit, že už teď tady jsou diskuse, bydlím na samotě, nemám na energie, nemám na dojíždění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
2.7.22 15:56
@DeLonde píše:
@Ahep miliony nemám…, ale myslím, že když prodám dva byty ve městě pobliz Prahy, že na jeden barák kde nemusím platit pozemek finance budou. :) Navíc máme samozřejmě něco nasetreno a za chvíli jdu do práce i já, takže to setreni půjde ještě o to víc. :) A navíc přítel je bývalý stavbyvedouci a barák si umí postavit i sám či má dost znamosti. Takže se maximálně ušetří. :)

Hm, takže pritel a stavět na pozemku jeho matky-to máš ty ošetřeno nějak, pokud ti patří alespoň jeden z bytu, které budete prodávat a pak svoje peníze, které do toho vložíš…abys neodesla s igelitkou jednou…nebo abys ses nepohadala s tchyni a ta se nerozhodl, že za pozemek pod domem si nechá pekne platit nájem, třeba.

No a ty kokos, stavba svépomocí a bývalý stavbyvedoucí jako všemohoucí, tož good luck :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106

Tady paní řidičák má. A zbytek? To všechno je 50/50. Možná bude dítě mít hudební sluch, anebo bude mít hudební hluch. Možná bude milovat sport, nebo ho nebude milovat. Možná vůbec nebude chtít na kroužky. Možná bude spokojeně v lese s dědou. To je stejné reálné. Dokud nezkusis, nemůžeš vědět. a třeba tady se děti navštěvují i mezi vesnicemi. Mají kola, takže v deseti letech v pohodě. Jezdí po polních cestách. Anebo jedou autobusem. Nebo je svezou rodiče, když jedou kolem. Těch řešení je víc než jen máma taxikářka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
@šklíbakočka píše:
Myslím, že nejde tak moc o fungování rodin, ale fungování zdraví, vývoj cen energií včetně benzínu atd., délku nastupující krize… Jinak podobné téma je zpracované v mnoha knihách. Ten autobus zmíněný tam možná jede 2 krát denně, možná více, možná méně. No já bych to nechtěla ani za nic, ale naštěstí to nemusím řešit.
Mám pocit, že už teď tady jsou diskuse, bydlím na samotě, nemám na energie, nemám na dojíždění…

Proto se mi zdá naivní představa, jak zvládají 3 domy v sestavě : důchodkyně1, důchodkyně 2 a rodina se dvěma dětmi s příjmem jen tatínka a mámou na RD.

A abych odlehčila - toho pána je mi docela líto při představě, že o práce kolem 3 domů, těžší práce na zahradě, údržbu a případné opravy se stará sám a je mezi mlýnskými kameny máma-tchýně-žena :D
Příliš mnoho možných třecích ploch.
Pán je buď mimořádně statečný, nebo naivní. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
2.7.22 15:58

@šklíbakočka Slečna píše autobus jede každou hodinu, vlak také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
2.7.22 15:59
@inkakřivák píše:
Tady paní řidičák má. A zbytek? To všechno je 50/50. Možná bude dítě mít hudební sluch, anebo bude mít hudební hluch. Možná bude milovat sport, nebo ho nebude milovat. Možná vůbec nebude chtít na kroužky. Možná bude spokojeně v lese s dědou. To je stejné reálné. Dokud nezkusis, nemůžeš vědět. a třeba tady se děti navštěvují i mezi vesnicemi. Mají kola, takže v deseti letech v pohodě. Jezdí po polních cestách. Anebo jedou autobusem. Nebo je svezou rodiče, když jedou kolem. Těch řešení je víc než jen máma taxikářka.

Já jsem to pochopila právě tak, že dědové nejsou. Píše jen o maminkách a o tom, že tam její přítel musí několikrát týdně jezdit, aby mámě pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
2.7.22 16:01

@Dája999 Tak s babičkou. Já tak chodím. S vnukem. Pozorovat motýly, hmyz, poznávat kytky, sbírat přírodniny a hlavně si o tom povídat. S dědou něco vyrábějí. To je úplně fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
2.7.22 16:18
@Dája999 píše:
Já jsem to pochopila právě tak, že dědové nejsou. Píše jen o maminkách a o tom, že tam její přítel musí několikrát týdně jezdit, aby mámě pomohl.

Předtím ještě bude stavět ty dva domečky :-)
pokud tam mj. musí jezdit několikrát týdně, tak buď už máma není zdravotně ok nebo je dobrá manipulátorka, s čím by jinak několikrát týdně pomáhal?
mně by to fakt dávalo smysl jedině, že by chovali býky apod. čili zaměstnali se rovnou tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
2.7.22 16:21
@inkakřivák píše:
@šklíbakočka Slečna píše autobus jede každou hodinu, vlak také.

já jsem to chápala, že z té vesnice vedle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
2.7.22 16:24
@šklíbakočka píše:
Předtím ještě bude stavět ty dva domečky :-)
pokud tam mj. musí jezdit několikrát týdně, tak buď už máma není zdravotně ok nebo je dobrá manipulátorka, s čím by jinak několikrát týdně pomáhal?
mně by to fakt dávalo smysl jedině, že by chovali býky apod. čili zaměstnali se rovnou tam.

Tak rodinná farma, která by je pohodlně uživila, by smysl dávala - minimálně odpadá dojíždění do dvou prací, ale to není jejich případ.

No nic, zakladatelka tady má pohledy z více stran - opatrné i optimistické, tak má aspoň materiál k přemýšlení. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.7.22 16:33

Vesnické děti jsou takové samostatnější a pružnější. To si klidně sedne na kolo a jede ke kamarádům. Do města umí autobusem i samo. Netřeba je vodit za ruku do 15r.
nebo pořád vozit autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.7.22 16:34
@inkakřivák píše:
@Dája999 Tak s babičkou. Já tak chodím. S vnukem. Pozorovat motýly, hmyz, poznávat kytky, sbírat přírodniny a hlavně si o tom povídat. S dědou něco vyrábějí. To je úplně fuk.

Podívej Inko, ve spoustě věcech máš pravdu. Není nutné malovat čerta na zeď a počítat s nejhorším, je to hlavně o nastavení člověka. Pán může s přehledem zvládnout tři baráky a babky můžou být čiperné do 90, znám takové. Ale stejně jako je fajn vidět to optimisticky, je stejně fajn přiznat si reálné možné problémy a zvážit, jestli mám na to je zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
2.7.22 17:00

Klidně bych šla, pokud by tchyne byla normální :lol: stejně i když se člověk přestěhuje do velkého města, je tam ze začátku v podstatě sam, pokud tam nemá nějaké zname z dřívějška :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
2.7.22 17:07

Jako bezdětná jo, jako máma ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
2.7.22 17:11
@Kelsey píše:
Vesnické děti jsou takové samostatnější a pružnější. To si klidně sedne na kolo a jede ke kamarádům. Do města umí autobusem i samo. Netřeba je vodit za ruku do 15r.
nebo pořád vozit autem.

Právě, že vesnické děti nejsou samostatné vůbec a až se jednou dostanou do města, budou koukat na všechno jak puk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová