Život na samotě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2655
2.7.22 18:04
@inkakřivák píše: A proč hned vidět všechno cerne - opustí tě, vykopne tě, okrade tě, děcka budou trpět, matky budou otravovat, budeš otročit. To je stejné reálné jako cokoliv jiného.

Proto, že když už se to stane bývá pozdě. Proto je potřeba dopředu počítat i s nějakou tou špatnou variantou a na tu se připravit. Aby tady zakladatelka za pár let nepsala jsem v háji…
Vůbec nevím co mám dělat, to nemá řešení!
Ano ty černé scénáře se vůbec vyplnit nemusí. Pravděpodobně se nevyplní. Ale mohou a proto je nutné podniknout opatření pro jejich případ. V některých případech si dokonce říct… hmm tak to je moc riskantní do toho nepůjdu.
Nakonec těch diskuzích, kdy nezbývá než zakladatelce napsat… proboha kam si dala hlavu!!! Je tu bohužel více než dost. Žádná na začátku toho všeho nepočítala s tím černým scénářem. Protože kdyby ano nedopustila by některé věci. A nebyl by žádný důvod pro diskuze “Jsem v hrozné situaci”

Příspěvek upraven 02.07.22 v 18:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.7.22 18:07
@inkakřivák píše:
No jistě, burani z balikova, sláma jim čouhá z bot. :mrgreen:

Mnohdy ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.7.22 18:11

Jediné co by mi vadilo, že chce prodat byty. Aby postavila barák a jsou pouze přítel/přítelkyně, druh/družka. To je zatraceně málo. Prva by se řešilo tohle a pozemek a nemovitost by byla obou, společná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
2.7.22 18:18

Nějak se to tu zacyklilo. Já bych do toho nešla a to z těchto důvodů:
pán není manžel, ale přítel, proč?
jak to bude celé právně řešené? koho ty domu budou?
proč partner pomáhá své matce několikrát týdne? je na ní závislý nebo má ona již teď zdravotní problémy nebo s ním nějak manipuluje? mj. předpokládám, že zmíněné dítě je jeho, kdy se mu tedy věnuje?.
Stejně tak u paní (slečny), proč pomáhá své matce několikrát týdně?
proti pomoci nic nemám, ale pokud se jedná o ženy třeba těch 50 let, tak to je neobvyklé. Nevíme, zda se jedná o ženy třeba 50 nebo těch 70+. Nevíme, zda mají nějaké zájmy, přátele, koníčky, ještě pracují atd…
Je tam těch otázek strašně moc. A možných problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
denisa.krbec
2.7.22 18:19

@DeLonde já teda bydlím na samotě, je tu krásně…ale není to pro každého. Nejezdí tu popeláři, není tu ani veřejné osvětlení…takže spíš než problém, že tě přepadnou, máš problém nespadnout při cestě na dopravu do škarpy, nevrazit do něčeho :mrgreen:. Pro malé děti ráj, jak jsou v pubertě…otrava…spojení na prd, daleko do civilizace a šopinu :D. Ocení to zase až jako dospělý, kdy budou mít děti a pak na důchod. Musíš vědět, zda ti nebude chybět kino, divadlo, obchody, jaký jsi typ člověka, jestli ti nebude chybět městský ruch…a pohodlí bytu…na baráku se furt maká…ale je fakt, že my máme
i zvířata a já tchýni :lol:.

• Citovat
  • Upravit
80083
2.7.22 19:25
@terien píše:
Mnohdy ano

Jestli by nebylo dobré udělat pro venkovany nějaké školení na téma Pohyb ve městě. Lekce jedna - nákup jízdenek. Lekce dvě - používání platební karty. Lekce tři - lze močit na ulici? Lekce čtyři - použití výtahu. Lekce pět - nebojte se tramvají. Lekce šest - učíme se vykání a pozdrav. Lekce sedm - kalhoty se zapínají! Atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.7.22 19:26
@inkakřivák píše:
Jestli by nebylo dobré udělat pro venkovany nějaké školení na téma Pohyb ve městě. Lekce jedna - nákup jízdenek. Lekce dvě - používání platební karty. Lekce tři - lze močit na ulici? Lekce čtyři - použití výtahu. Lekce pět - nebojte se tramvají. Lekce šest - učíme se vykání a pozdrav. Lekce sedm - kalhoty se zapínají! Atd.

Pro některé by to nebylo od věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
2.7.22 19:26
@Kelsey píše:
Jediné co by mi vadilo, že chce prodat byty. Aby postavila barák a jsou pouze přítel/přítelkyně, druh/družka. To je zatraceně málo. Prva by se řešilo tohle a pozemek a nemovitost by byla obou, společná.

Tak asi. Svatbu, a pak řešit. Ale jinak? To se mají všichni uchýlit do města, aby netrpěli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
2.7.22 19:27

@terien Jistě, třeba měšťáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.7.22 19:27
@inkakřivák píše:
Jestli by nebylo dobré udělat pro venkovany nějaké školení na téma Pohyb ve městě. Lekce jedna - nákup jízdenek. Lekce dvě - používání platební karty. Lekce tři - lze močit na ulici? Lekce čtyři - použití výtahu. Lekce pět - nebojte se tramvají. Lekce šest - učíme se vykání a pozdrav. Lekce sedm - kalhoty se zapínají! Atd.

Chybí ti tam lekce kultura :mrgreen:. Aby se trefilo do divadla a kina. Taková výstava to je úplně jiný level.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
2.7.22 19:29

@šklíbakočka tak jako v každém vztahu. Ať žijí v Praze nebo někde na vystrkove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
2.7.22 19:30

@Kelsey no to už je vyšší škola. To budou pokračovací kurzy. Toto je jen základ pro burany z balikova, aby ve městě necumeli jako puk. Jak tu kdosi uváděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.7.22 19:38
@inkakřivák píše:
@Kelsey no to už je vyšší škola. To budou pokračovací kurzy. Toto je jen základ pro burany z balikova, aby ve městě necumeli jako puk. Jak tu kdosi uváděl.

Ať si zůstanou všichni v paneláku ve městě. Taky dobře. Alespoň zůstane víc volných pozemků na vesnicích 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.7.22 19:41
@inkakřivák píše:
@terien Jistě, třeba měšťáky.

Dobře, vesnická samota je fantasticky muchláčková, zakl. s pohádkovýma babičkama bude při měsíčku sbírat bylinky a v zimních večerech drát peří. Všichni se budou mít rádi a děti budou ze školy spěchat, aby mohly posedět u stařenky a poslouchat pohádky. Takhle nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.7.22 19:48

Kdo dneska dere na vsi peří? Takových je hrstka. Spíš na ukázku někde pro turisty. Do 40r. mi dost chybí. Pamatuji si to naposled někdy před 30r. +. Když jsem je posledně viděla drát peří. Moje babi si na duchnáh potrpí. Má je stále. Všechny její kamarádky, které tehdy s ní draly. Už nejsou. My všichni jedeme do Jysku a koupíme si peřiny nebo polštáře tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová