Život v zahraničí - Anglie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Neprihlasena Jaruna
29.2.12 12:55

Jak pise Lucka,ja bych klidna nebyla,proto jsem radsi vse odhlasila a mam pokoj.

• Citovat
  • Upravit
1768
29.2.12 12:57
to ano je treba uz se rozhodnout.tez jsem slysela nekolik pripadu :roll: musime to probrat a rozhodnout se.
Neprihlasena Jaruna píše:
katerina2095 píše:
to ano samozdrejme ze uvadel.ale kdo mi dokaze ze tyhle informace nema jeste z doby kdy jsme spolu zili radoby.ja nic nepodepsala to je jako bych ja jeho udaje pouzila..
Pockej,ale otec ditete tam nemusel uvadet druheho rodice?To ja ano teda,jmeno,datum narozeni,atd. :think:
To mas sice pravdu,oduvodnujes si to dobre,ale treba kdyz jsme bydleli normalne v cesku,tak muj pritel mel na sebe napsany socialni priplatek,bral na deti penize a stacilo mu jen rict,ze spolu zijeme,taky zadne podepisovani ode me nikdo nechtel.Tady je to stejne.Pokud tvuj pritel uvedl do zadosti tve jmeno,tak se to myslim bere automaticky,ze spolu zijete ve spolecne domacnosti a jestli tam uvedl,ze nezijete,je to uplne to same-nemas narok v cesku na rodicak a pokud si to odsud ze socialky zjisti v Cr,tak o rodicak prijdes a jeste budes penize vracet od doby,co jste podali zadost na benefity v UK.No nerikam,ze na to prijit museji,ale overit si to muzou a to treba i zpetne,znam plno pripadu,kdyz si socialka v UK z niceho nic namatkove zjistovala udaje o lidech a nakonec to vzdy nedopadlo dobre.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
29.2.12 13:01

holky jeste ze tu neni nejaky moralista, to uz bychom byly socky, co chteji odirat stat :lol: to me vzdycky vytoci. no co, vzdyt si beru jen to, co mi stat nabizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
29.2.12 13:02
:oops: :oops: :oops: :pankac:
lucie.t píše:
holky jeste ze tu neni nejaky moralista, to uz bychom byly socky, co chteji odirat stat :lol: to me vzdycky vytoci. no co, vzdyt si beru jen to, co mi stat nabizi
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
29.2.12 13:05

Ahoj holky, taky uvažujeme, že pojedem zpět do Uk - přítel angličan, nyní v Česku. Až se nám narodí druhé dítě…a bude mít tak půl roku…jen jsem se chtěla zeptat, samo nechci hned do práce, a chci zůstat s miminkem doma aspon do dvou let…dá se s tou pomocí od státu v Uk vyžít, když já budu doma a můj bude pracovat??? díky za odpověd :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
29.2.12 13:13
lucie.t píše:
holky jeste ze tu neni nejaky moralista, to uz bychom byly socky, co chteji odirat stat :lol: to me vzdycky vytoci. no co, vzdyt si beru jen to, co mi stat nabizi

Myslis v UK?

• Citovat
  • Upravit
Neprihlasena Jaruna
29.2.12 13:15
devonie píše:
Ahoj holky, taky uvažujeme, že pojedem zpět do Uk - přítel angličan, nyní v Česku. Až se nám narodí druhé dítě…a bude mít tak půl roku…jen jsem se chtěla zeptat, samo nechci hned do práce, a chci zůstat s miminkem doma aspon do dvou let…dá se s tou pomocí od státu v Uk vyžít, když já budu doma a můj bude pracovat??? díky za odpověd :kytka:

Vy jste spolu jeste v UK nezili?Tak zalezi vzdy prijmu,jaky bude tvuj manzel mit v UK.

• Citovat
  • Upravit
4989
29.2.12 13:17

da se vyzit, neni to na zadne velke rozhazovani, ale da se to. muzem si dovolit vylety po UK, xkrat za rok do CR a jeste davame neco na sporeni. manzel pracuje jako delnik v tovarne.

devonie píše:
Ahoj holky, taky uvažujeme, že pojedem zpět do Uk - přítel angličan, nyní v Česku. Až se nám narodí druhé dítě…a bude mít tak půl roku…jen jsem se chtěla zeptat, samo nechci hned do práce, a chci zůstat s miminkem doma aspon do dvou let…dá se s tou pomocí od státu v Uk vyžít, když já budu doma a můj bude pracovat??? díky za odpověd :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
29.2.12 13:21
lucie.t píše:
Myslis v UK?

treba na Pohybech se vzdycky najde nekdo, kdo se do tebe naveze, kdy se zeptas, jak a o co kde pozadat. tady to je zrovna tak a to i v pripade, ze na ty davky mas narok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
29.2.12 13:21

Ano v Uk, my jsme předtím žili v UK, z toho spolu asi 3 roky…malý měl půl roku co jsme se vrátili. Jů Lucie, tak to se mi teda líbí, takhle si tedy v Čr nežijeme s dětma…já jsem na mateřské, můj dělá..ale rozhodně to není na dovolené a na šetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
29.2.12 13:22

v Čr jsme ted 2 a půl roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
29.2.12 13:25

Bych si to dvakrát rozmyslela, zda mi za to ten rodičák stojí :think:
Oni ti to pak spočtou zpětně a budeš to muset vracet.

Jednou jsem měla problém s VZP kvůli tomu, že paní úřednice nemohla v pc dohledat uhrazení pojištění a hned mi za ty roky chtěla vypisovat účet i spenále zpětně :evil: . Od té doby si vedu přesnou evidenci.

Víš, kde je problém? Že my tady nad tím uvažujem a máme z toho krapet černý svědomí a na takový systém většinou přijde. A pak je spousta těch, co berou každou druhou dávku a o tohle se vůbec nestarají a hezky z toho žijou :nevim: a nikoho to netankuje, že berou. :|

Já si dala od novýho roku rychlejší čerpání rodičáku, abych ho stihla co nejvíc vybrat(když to stát nabízí :mrgreen: že ), právě než se natvrdo přemístíme.
Já jsem jedna z těch poseroutek, na který by právě přišli :roll:

Devonie - přítel je angličan…
No tak to bych vyžití vůbec neřešila :mrgreen: . To by snad neměl být žádný problém, aby to on zvládl vše utahnout z jednoho platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
29.2.12 13:29
lucie.t píše:
lucie.t píše:
Myslis v UK?
treba na Pohybech se vzdycky najde nekdo, kdo se do tebe naveze, kdy se zeptas, jak a o co kde pozadat. tady to je zrovna tak a to i v pripade, ze na ty davky mas narok.

Jo,Lucko,je to tak,vim to.Ja teda nikam jinam nechodim,staci mi to kolikrat tady :roll: .A presne,jak pises,i kdyz na to dotycny narok ma,stejne je odsouzen za to,ze si prece nedelal dite kvuli tomu,aby mu ho zivil stat :cert: .Ja se do takovych diskusu ani nezapojuji,jsem hodne vybusna a pak by me taky mohli zablokovat :mrgreen: .

• Citovat
  • Upravit
1755
29.2.12 13:30

jj on je angličan, uvažuji tak, protože nechci živořit tam, to raději budu živořit tady…ale blízko mé milované rodiny… chci mít aspon peníze, aby jsme mohli cestovat zpět do Česka za rodinou a trochu šetřit. Nevím,právě, že jsme před tím neměli děti, tudíž nevím, jak se žije v Uk s dětma…ale můžu říct, že ani předtím to nebylo v Uk penězma tak horké…taky to bude o tom jak lidé utrácejí a jak umí šetřit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
29.2.12 13:32
devonie píše:
Ano v Uk, my jsme předtím žili v UK, z toho spolu asi 3 roky…malý měl půl roku co jsme se vrátili. Jů Lucie, tak to se mi teda líbí, takhle si tedy v Čr nežijeme s dětma…já jsem na mateřské, můj dělá..ale rozhodně to není na dovolené a na šetření…

Ja to nejak nechapu :oops: ,zili jste v UK,ale nepobirali jeste benefity?Jinak ano,zijeme si opravdu dobre-porovnavam se zivotem v CR,deti mame 3.Dvakrat rocne letame do Ceska na dovolenou :lol: .Manzel pracuje v realitce-delnik.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová