Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše: Často s tebou souhlasím, ale tohle je od tebe hnusný. Není to zbytečný, tenhle tón?
Taky koukám, co jí to preletelo přes nos
Přečet jsem první 3 strany, pak prolistoval, jestli se přišla ještě vyjádřit autorka. Nepřišla. Asi se jí nelíbilo jaký dostala ceres hned na začátku místo utěšování… A tak asi brečí někde v koutku znova objímajíc svoje dítě, protože bez něj by to nedala.
Takový odhad od boku… ![]()
@belladonna píše:
Taky koukám, co jí to preletelo přes nos
jo, nechala jsem se unést, omlouvám se ti
@Baba píše:
Ptam se jak tiseji splachnes. Budes pomaleji tahat a snurku nebo mackat cudlik?Příspěvek upraven 23.06.21 v 12:40
Vzdyt to pisu, kdyz chci jit na zachod potichu, zaviram dvoje dvere.
@unuděná píše:
To jí tu nikdo nepíše. Kdyby argumentovala tím, že kojí a v obýváku by dítě neslyšela, nebo třeba i tím, že dítě bude spát klidněji pobíž jí tak, jak je zvyklé, tak ji tu nikdo za hysterku neoznačí. Její argumenty proč chtěla mít kluka u sebe ale byly „jsem na něj fixovaná, bez něj neusnu, nedokážu si představit nemít ho u sebe atd.“. Zájem dítěte nula.
Ja uz to psala, mozna se neodvazila priznat, ze se ho proste boji segre nechat. Bylo by toco jeste vetsi.
@Lucie_Sx píše:
Ja uz to psala, mozna se neodvazila priznat, ze se ho proste boji segre nechat. Bylo by toco jeste vetsi.
Nevím, už mě ta diskuze nebaví, beztak je zakladatelka buď troll, nebo hysterka, které se dotklo, že jsme si dovolili jí nepolitovat. Proč jinak by založila diskuzi a celý den ji neotevřela? ![]()
@stinga píše:
@Kolicek95 pětiměsíční dítě nekníká, ale řve jako tur, to by ve vedlejším pokoji dobře slyšela, a pokud ne, řvoucí dítě by jí ségra ještě velice ráda donesla
Není nutné, aby dítě řvalo jak tur. Moje dítě jen kníkne a začne mlaskat. Řvát jak tur začne až po pár minutách, kdy ho ignoruju
. Pokud ho nechám rozeřvat, tak pak budu muset uspávat, pokud nakojím hned na zamlaskání, tak usne sama.
@Lucie_Sx píše:
Vzdyt to pisu, kdyz chci jit na zachod potichu, zaviram dvoje dvere.
Nepises. Ptam se jasne - jak toseji splachnes. O naschval otevrenych dverich na zachode zakladatelka nic nepsala.
Tahle debata je o nicem, hadani se o nazoru. Muj nazor je, ze je zakladatelka nevyzrala, sobecka a uknourana fnukna. Ten mi vyvratit nikdo nemuze, stejne jako ja nemuzu nikomu vyvratit jeho nazor na matku zakladatelky.
@Lucie_Sx píše:
Nebo zarli, ze segra dite uspala. To bych podle popisu popisu tipla spis.
Zadny toco nebylo, to si udelala zakladatelka ve svy hlave ![]()
Zivot je uz tak dost tezky, proc si ho nezneprijemnit uplnou hovadinou.
@unuděná píše:
To jí tu nikdo nepíše. Kdyby argumentovala tím, že kojí a v obýváku by dítě neslyšela, nebo třeba i tím, že dítě bude spát klidněji pobíž jí tak, jak je zvyklé, tak ji tu nikdo za hysterku neoznačí. Její argumenty proč chtěla mít kluka u sebe ale byly „jsem na něj fixovaná, bez něj neusnu, nedokážu si představit nemít ho u sebe atd.“. Zájem dítěte nula.
Ok, ok. Co se přesně stalo, nevíme, no… Mě jen těch pár prvních stran úplně šokovalo, kolik holek by klidně spalo v jiné místnosti a ještě by byly rády, jak zakladatelku za to zpucovaly. Mně přijde naprosto přirozené a v pořádku mít takhle malé miminko u sebe. Já jen nějak nechápu,. proč se s tou sestrou nevyměnily, ona s děckem v pokoji, sestra v obýváku.
@Kolicek95 píše:
Ok, ok. Co se přesně stalo, nevíme, no… Mě jen těch pár prvních stran úplně šokovalo, kolik holek by klidně spalo v jiné místnosti a ještě by byly rády, jak zakladatelku za to zpucovaly. Mně přijde naprosto přirozené a v pořádku mít takhle malé miminko u sebe. Já jen nějak nechápu,. proč se s tou sestrou nevyměnily, ona s děckem v pokoji, sestra v obýváku.
No právě, mě přijde taky naprosto přirozené a bez debat mít kojence u sebe, ale právě proto bych nejezdila přespávat k rodině, kde musím s miminem spát v průchozí místnosti, kde se nedá ani vyvětrat
U nás v rodině ctíme právo na nejvyšší pohodlí právě dětí, kolikrát mi i tchýně chtěla na chalupě přenechat svou postel, abych měla s miminkem klid
Teď je těhotná švagrovka, takže všichni „skáčeme“ podle ní, aby se cítila fajn a měla maximum pohodlí, co se dá nabídnout. Takže opravdu bůhví, co tam je mezi nimi za zvláštní vztahy a jak to celé proběhlo.
Jako asi budeš třeba citlivější, ale zase máš miminko, a to k tomu holt patří. Mně by přišlo divný to, že rodina nerespektuje Tvoje přání spát se svým dítětem. Ano, myslely to jistě obě dobře, ať se vyspíš atd. Ale když jsi to takto nechtěla, mají to respektovat a nedělat naschvály proto, že sis to udělala dle sebe. Ty jsi matka a je to tvoje rozhodnutí, kde s dítětem budeš a kde ne. Tipuju, že doma byli zvyklí, žes dělala, co řekli - možná si to ani neuvědomuješ. Jenže s dítětem se holt chování žen mění a už si nenechají tak diktovat postupy, protože vnitřně cítí, jak co chtějí udělat.
A tvoje rodina s tím asi má problém a práskají dveřma, že ses nezařídila dne nich, jako vždy. Taková ta uraženost, která se v rodinách, kde se s jejíma členama běžně manipujuje, děje. A já to teda znám z vlastního domova, takže v tom dost věcí poznávám.
Pomůže se dělat si to tak, jak cítíš ty. Ostatní se musí naučit to respektovat. Máma jsi ty a holt se s tím musí srovnat i okolí. ![]()
Tvl.. To je diskuze
![]()
A názor zakladatelky?? By mě docela zajímal
@Krista 1 píše:
Tvl.. To je diskuze![]()
![]()
Mě taky. Ale zatím se nevyjádřila.
@Krista 1 píše:
Tvl.. To je diskuze![]()
![]()