Zvláštní školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Parninas
9.9.21 19:13
@Roman18 píše:
Ale to neznamená že když jsem měl čtyřky že bych musel hned souhlasit s tvým názorem ono taky existuje doucovani

Já tě vážně nechci urazit. Ale v tomhle pravdu nemáš. Vždyť i jen přes přijímačky se dostanou jen ti nejlepší a i ti často třeba v prváku odpadnou. Pokud tohle nejsou schopné dát děti, které byly premianty normální třídy, tak to nedá někdo ze zvláštní školy s dodělaným základním kurzem se čtyřkami.

• Citovat
  • Upravit
56505
9.9.21 19:22
@vokishka píše:
Nema cenu s nim vubec diskutivat. Jede si porad to svoje, jak nedopatrenim chodil na zvlastku, kdyz by mohl z fleku udelat gympl. Za chvili založí dalsi podobnou diskusi.

V dnešní době nikdo nechodí nedopatřením do zvláštní školy.
Před rokem 89 to jistě bylo běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
9.9.21 19:51
@topazio píše:
V dnešní době nikdo nechodí nedopatřením do zvláštní školy.
Před rokem 89 to jistě bylo běžné.

To jo s tím docela souhlasím že před rokem 89 některý děti mohli dávat nedopatřením do zvláštní školy protože když někdo třeba nespolupracoval u vyšetření v pedagogicko psychologické poradne nebo ve školce kde psycholog rozhodoval o odkladu nebo o tom na kterou školu pujde tak šup do zvláštní, prostě se s tím neparali. V současné době dávají dětem víc šancí si myslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
9.9.21 20:16
@Roman18 píše:
To jo s tím docela souhlasím že před rokem 89 některý děti mohli dávat nedopatřením do zvláštní školy protože když někdo třeba nespolupracoval u vyšetření v pedagogicko psychologické poradne nebo ve školce kde psycholog rozhodoval o odkladu nebo o tom na kterou školu pujde tak šup do zvláštní, prostě se s tím neparali. V současné době dávají dětem víc šancí si myslim

A nektere deti zas inkluze nechava zit v iluzi, ze maji srovnatelne sance s prumernymi. Ten pad pri konfrontaci s realitou pak pro ne musi byt hrozne tvrdy. Prave jsem svedkem neceho podobneho u jednoho z nasich zaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
9.9.21 20:29
@Eliška píše:
A nektere deti zas inkluze nechava zit v iluzi, ze maji srovnatelne sance s prumernymi. Ten pad pri konfrontaci s realitou pak pro ne musi byt hrozne tvrdy. Prave jsem svedkem neceho podobneho u jednoho z nasich zaku.

A co si tím chtěla jako říct. Jo třeba jen některý zaci ale ne vsechny.Moc dobře že je inkluze. A nemusí to být tak hrozný pro ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
9.9.21 20:30

@Eliška inkluze je pro mě velmi dobrej nápad dnešní doby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
9.9.21 20:34
@Roman18 píše:
A co si tím chtěla jako říct. Jo třeba jen některý zaci ale ne vsechny.Moc dobře že je inkluze. A nemusí to být tak hrozný pro ne

Chtela jsem tim rict presne to, co jsem napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
9.9.21 20:36
@Eliška píše:
A nektere deti zas inkluze nechava zit v iluzi, ze maji srovnatelne sance s prumernymi. Ten pad pri konfrontaci s realitou pak pro ne musi byt hrozne tvrdy. Prave jsem svedkem neceho podobneho u jednoho z nasich zaku.

Výhoda Inkluze je že jsou žáci víc stimulovány při výuce a můžou se pak někam dostat než kdyby byli ve zvláštce. Inkluze napomáhá většímu rozvoji ale chápu že u někoho to je jedno co se týče retardace tak tam je to asi jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
9.9.21 20:49
@Roman18 píše:
Výhoda Inkluze je že jsou žáci víc stimulovány při výuce a můžou se pak někam dostat než kdyby byli ve zvláštce. Inkluze napomáhá většímu rozvoji ale chápu že u někoho to je jedno co se týče retardace tak tam je to asi jedno

Mam v inkluzi zaka. ktery pracuje na urovni specialni skoly, ma specialni ucebnice, jiny vzdelavaci plan… My jedeme slozite souveti, on vyjmenovana slova. Tolik k tomu posunuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
9.9.21 20:58
@matkabagristy píše:
Mam v inkluzi zaka. ktery pracuje na urovni specialni skoly, ma specialni ucebnice, jiny vzdelavaci plan… My jedeme slozite souveti, on vyjmenovana slova. Tolik k tomu posunuti.

Aha ale ten žák si asi furt připadá líp v tom vašem prostředí nes kdyby byl na zvláštce i když má jiný osnovy než ostatní a jiný ucebnice ale má asi i přesto větší sebevědomí než kdyby byl na zvláštce když bych to bral podle sebe.to já kdybych si mohl vybrat tak radši inkluzi na základní škole než být ve zvláštní škole kde i to sebevědomí pak je nizsi když bych to bral podle sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
9.9.21 21:06
@Roman18 píše:
Aha ale ten žák si asi furt připadá líp v tom vašem prostředí nes kdyby byl na zvláštce i když má jiný osnovy než ostatní a jiný ucebnice ale má asi i přesto větší sebevědomí než kdyby byl na zvláštce když bych to bral podle sebe.to já kdybych si mohl vybrat tak radši inkluzi na základní škole než být ve zvláštní škole kde i to sebevědomí pak je nizsi když bych to bral podle sebe

No to sotva. Kdybych studovala jadernou fyziku s učebnicí pro základní školy, připadám si mezi spolužáky jako poslední trouba. Přitom na základce bych s tou stejnou učebnicí mohla se spolužáky na mé úrovni aspoň pokecat. Nepředpokládám, že to pochopíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
9.9.21 21:20
@Roman18 píše:
Aha ale ten žák si asi furt připadá líp v tom vašem prostředí nes kdyby byl na zvláštce i když má jiný osnovy než ostatní a jiný ucebnice ale má asi i přesto větší sebevědomí než kdyby byl na zvláštce když bych to bral podle sebe.to já kdybych si mohl vybrat tak radši inkluzi na základní škole než být ve zvláštní škole kde i to sebevědomí pak je nizsi když bych to bral podle sebe

kdyby byl na specialni skole, ucil by se to, co ostatni, travil by cas ve skole s ostatnimi, jiste k sebevedomi prispiva to, ze je uplne mimo a ve vyssich rocnicich kvuli nezvladnuti bezneho uciva travi hodiny s asistentkou mimo tridu. Pokud je nesoudny jako ty, da si prihlasku na gympl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
9.9.21 21:24
@hanka.br. píše:
No to sotva. Kdybych studovala jadernou fyziku s učebnicí pro základní školy, připadám si mezi spolužáky jako poslední trouba. Přitom na základce bych s tou stejnou učebnicí mohla se spolužáky na mé úrovni aspoň pokecat. Nepředpokládám, že to pochopíš.

Jo to chápu, tohle je taky pravda že si ten žák může připadat blbě kdys se učí z jiných nějakých lehčích učebnic než ostatní zaci ale když se cítí že ty osnovi umí tak má možnost se připojit k ostatním a studovat náročnější osnovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
9.9.21 21:27
@Roman18 píše:
Jo to chápu, tohle je taky pravda že si ten žák může připadat blbě kdys se učí z jiných nějakých lehčích učebnic než ostatní zaci ale když se cítí že ty osnovi umí tak má možnost se připojit k ostatním a studovat náročnější osnovi

A známkovaný by byl za snahu viď?

• Citovat
  • Upravit
66852
9.9.21 21:28
@Roman18 píše:
Jo to chápu, tohle je taky pravda že si ten žák může připadat blbě kdys se učí z jiných nějakých lehčích učebnic než ostatní zaci ale když se cítí že ty osnovi umí tak má možnost se připojit k ostatním a studovat náročnější osnovi

co je studium osnov?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko