1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3Lu
14272
15.6.12 20:12

To je u kazdeho protokolu jinak…ano, mam to kvuli predcasnemu dozravani, tedy proti nemu..da se to, jen jsem asi alergicka na to, tak me to dost svedi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
15.6.12 20:19

A mela jsi diphereline? Ja to nemela takze to neni asi u kazdeho protokolu, ale to je fuk :)

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
15.6.12 21:06

Zatim ne, ale jak pises, je to individualni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
15.6.12 21:08
@Maky.p píše:
Ahoj holky :mavam: Můžu se přidat k Reproméďačkám? :mrgreen: Včera jsme byli teprv na první konzultaci..

pridej,ja jsem tady take vcelku nova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
15.6.12 21:09
@Maky.p píše:
Ahoj holky :mavam: Můžu se přidat k Reproméďačkám? :mrgreen: Včera jsme byli teprv na první konzultaci..

pridej,ja jsem tady take vcelku nova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
16.6.12 16:21
@BeldaR píše:
Ne nemela, ale asi proto, ze jsem mela ten Diphereline. Pak jsem mela dve injekce vecer dva dny pred Opu.

Tak mě ještě napadlo, proč budete PGD platit celé??Však jsi psala, že budete už u jiné pojišťovny, tak počkejte a máte to o dost levnější…A nevíš prosím, při druhém pokusu se na ten Gonal ještě přispívá nebo už ne? I těch 300 jednotek je teda dost a budeme za něj platit asi také dost. Kolik vás nakonec ta léčba vyšla - gonal myslím…A prosím tě ještě, nějak nám dochází finance, při tom odběru, kolik se pak platí narkoza atd…jo a psala jsem p. doktorce, jak je to tedy s tím mým pozdějším zavedením, jak se to jmenuje a poslala mi tohle:
Plánuje se u Vás PGD s biopsií trofectodermu a zamražení embryí a následný transfer až v dalším cyklu, což je de facto KET…a nevíš, kdy se v tom dalším cyklu embryo zavádí??? :mavam: děkujííí a krásný sluníčkový vikend. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
16.6.12 19:12

Ahojky, takze my platime PGD cele, pt jajsem u pojistovny 211 a pozadala jsem o zmenu, ale podle noveho zakona muzes menit pojistovnu pouze do 30.6. ale zmena nabehne az od 1.1.2013.
Takze moje pojistovna neprispiva a manzelova by prispela, ale vse se nacita na ridne cislo zeny, takze mame smulu. Byli jsme se ptat i v pojistovne, je to tragedie. A uprimne nechci cekat dalsich 6 mesicu a pak podstoupit IVF. Taky mi bezi cas vzhledem k zasobe mych vajicek. PGD se rozhodneme podle situace, kolik budeme mit embryjek, doufam ze hodne! Jinak nas tedy bude stat 65tis.
Gonal a celkove IVF ti prispiva pojistovna 4 krat rocne. Ale podle me je to smesna castka! Ja si picham 450 jednotek, to prvni IVF nas vyslo 56tis bez PGD, Gonal cca 35tis, nevim ted presne. Ale narkozu a to IVF hradi pojistovna 4krat rocne, jak jsem psala. My jsme poprve platili ICSI, Gonal a prodlouzenou kultivaci.
Nam to asi s PGD vyjde 120tis takze to musi vyjit, jinak z toho budeme namizine!

• Citovat
  • Upravit
BeldaR
16.6.12 19:14

A nevim jaky druh PGD by nam delali, o tom co rikas jsem neslysela. Nechali bychom ho delat 5.den a pak take zamrazeni, ale nevim presne jak to dal je, my jsme to jeste nedelali. Ale asi pak beres leky na sliznici a zavedou ti embryjko.

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
16.6.12 19:49

No je to vážně mazec…ty peníze…já jsem z toho celou noc nespala, máme na lednici připlé účty, co máme platit a prostě nemůžeme. Takže budeme asi bez vody a plynu, hlavně, že mám injekce… :zed: Opravdu, nechápu, proč to pojišťovna neplatí celé, už jsme do ní za tu dobu, co pracujeme nasypali peněz a peněz…Tak by nám to mohli teď vrátit. A copak my můžeme za to, že normálně děti mít nemůžeme???
Jinak to, co mi psala ta p. Veselá je prý lepší v tom, že když se to zavádí ten 5. den, tak některá embryjka se tváří jak špatná a oni je vyloučí, ale za třeba 7 dní už jsou dobrá, ale je už pozdě na přenos…takže proto my na to nepůjdeme ten 5.den, ale až za tři týdny. Navíc je prý výhoda, že se pomocí nějakých léků připraví dobře ta děloha a je větší šance, že se to dobře uchytí…Však se na to zkuste zeptat, zda by to nezvýšilo šance i vám…U nás je to i z toho důvodu, že Robertson má 30% vajuch se špatnými chromozomy a oni by vyloučili i ty, co se třeba potom vyklubou…Ten 7. den je zamrazí a pak je zavedou…Tak jsem si tady ještě pročítala…měl vůbec někdo i nějaké embryjo na zamražení na další pokus???PŘIJDE MI, ŽE SNAD ANI NE!!! :? To by pak vyšel ten druhý pokus o dost méně, nebyl by tam ten Gonal a podobné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
16.6.12 20:10

Ano pojistovnu vubec nekomentuji, uz jsem se rozcilila milionkrat!
Toto je konverzace 1.IVF takze asi tady se o tech embryjkach moc nedozvis. A navic je nas tu asi malo.
A to embryjko vam zamrazi az 7.den? To se muze? Ja jsem myslela, ze je kultivace 5 az 6 dni? Nam zavedli to embryjko 5.den - kompaktni morulu, ale nechapala jsem proc se necekalo jeste jeden, aby se to vic vyvinulo, na nektere veci jsem se nezeptala.

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
16.6.12 20:17

No ona říkala, 6. den a pár hodin…takže jakoby 7.den…to prý záleží na okolnostech, jak to vše půjde…ale je fakt, že jsem ji moc nevnímala, protože ted den nám říkala tolik informací, že mi málem praskla hlava…víš, co, at to tam klidně kultivují jak chtějí, hlavně, ať to vyjde…ale zdá se mi,že málokomu vyšlo na poprvé a podezřele málo holek má něco na zamražení :mrgreen:. Hned nám říkali, at při nezdaru jdeme hned do druhého pokusu, tak mi to přišlo i divné a řekla jsem jim, že na něj bohužel peníze mít nebudeme, popř.už bysme chodili do našeho města - i to cestování je mazec. I když je to hodina tam, hodina zpět, musím mít volno s tou krví a ult. celý den. Takže asi znova bych už tam nechodila, i když jsem tam moc spokojená. Prostě to musí vyjít na poprvé!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
16.6.12 20:44

Beldo, a co se zeptat v Heliosu? Tam jim PGD hradí víc pojišťoven, dokonce i stoprocentně. Možná by to pro vás bylo řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
16.6.12 20:48

Ale bylo mi řečeno, že 40% je velká šance…sakriš…pro mě je velká šance 80% :,(…ale třeba se tam nějak vlezu, musíme prostě věřit, nic nám jiného nezbývá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
16.6.12 20:49
@jessikka píše:
Beldo, a co se zeptat v Heliosu? Tam jim PGD hradí víc pojišťoven, dokonce i stoprocentně. Možná by to pro vás bylo řešení…

A na ten Helios jsou jaké recenze…při druhém bychom to asi obvolávali, protože my např. PGD potřebujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
16.6.12 21:18

Osobně si myslím, že to je na stejno. V obou centrech jsou spokojení i nespokojení zákazníci. Za konzultaci nic nedáte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.