Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@berusa.m píše:
Já spíš nechápu, že někdo řeší částky s ostatníma příbuznýma a kamarádama a nevím s kým ještě. Kdybych já nepsala sem - vlastně anonymně cizím lidem na internetu, tak to opravdu s nikým neřeším. Já kupuju sama co uznám za vhodné a chci udělat radost. Názor matky nebo kohokoliv jiného mě vůbec nezajímá a naštěstí mi ho ani nikdo nesděluje. Ale je možné, že se opravdu někteří potřebují pochválit.
Myslím si to, že se chtějí vytáhnout. A hlavně nenápadně.
Není to zjevně pro nic jiného, když už to má zakladatelka utracené. Ale to nevadí. Diskuze pěkně jede. Za mě je tu převaha témat, která by mě osobně nenapadlo řešit na internetu. Ale to má každý jinak.
@ChciBytMaminka píše:
Trošičku nerozumím těm vykulenym ocickam…Ale pokud je to reakce na tu lež? Co jiného je to podle Vás? Vánoce by měly být oslavou narození Ježíše Krista, která je pro křesťany určitě velmi důležitou události. Že si tuto událost někteří spojili také s davanim dárků, proč ne, není ale každý věřící, že a to že se narodil JK neznamená, že by někdo někomu měl dávat dárky a co víc, že je snad nosí JK alias Ježíšek?!
Když jsi na tu pravdu, nevadí ti, že Ježíš se narodil ve skutečnosti v létě, pravděpodobně v srpnu? Anonym kvůli předchozím příspěvkům zde.
@Malike asi tak, malá 2 lega a ne nijak velká krabice a už to je skoro za 2000
narozeniny nebo svátek to je prostě jiné. Tam dostane většinou 1-2 dárky. Vali si psala i o pyžamo, župan a strašně to pak naskáče
Někdo dává dárků víc, ale jsou to věci co bych koupila i tak a někdo dá pár dárků ale jen třeba fakt hračky. Vali si napsala i o věci na malování a to bych jí dala jinak i jen tak. ted to najde pod stromečkem ![]()
@Anonymní píše:
Když jsi na tu pravdu, nevadí ti, že Ježíš se narodil ve skutečnosti v létě, pravděpodobně v srpnu? Anonym kvůli předchozím příspěvkům zde.
No tak vidíte, takže vlastně další lež
To jsem nevěděla, nejsem křesťan, ani nijak jinak náboženský založená, takže mi to nevadí. Podle toho, co jsem psala, tak my jsme zůstali u toho, že Ježíšek nosí pod stromeček dárky, někdo z rodiny stále věří, my už ne…takže lež, o pravdě jsem myslím nic nepsala. Reagovala jsem na příspěvek, že dárky nosí Ježíšek a dalším příspěvkem, na smajlíky s vykulenyma očima bez dalšího komentáře. Měla jsem z toho právě pocit, že někoho urazili to, že jsem psala, ze je to tradujici se lež…my se jí ale také držíme
@ChciBytMaminka nezlob se já s tebou souhlasím,,a le já prostě tyto názory.. mě přijdou takové jakože,,, my duchovno ostatní materiálno..
Vždycky se dávaly dárky,, pamatuje si to moje babička, prababička, ale byla jiná doba, taky byliyVánoce trochu jiné to souhlasím, ale takové tyto názory..
Většina lidi, nedává pod stromek učtenky, dává radost blízkým, chce je potěšit, neni to o tom narvat nejvyšší částku- aspoň si to myslím.. Co se týká smyslu Vánoc, taky mi přijde, že to hodně lidi dramatizuje, okolo sebe mám lidi, co před Vánoci s dětmi pečou, zdobí, jdou se podívat na jesličky, atd..užívají si rodiny
Mě zase přijde, že je to takové to klasické, jak někdo má duchovno a ostatní se honí za dárky..
To je stejné, jakobych řekla, že jdu před Štědrým dnem na hřbitov a kdo nejde, tak mu nezáležel ona blízkých.. Nejde to takto všechno hodit do jednoho pytle..
Ale jako celkově s tebou souhlasím, je pravda, že ted jsou všichni jak, na dárcích nezáleží a apo Vánoccíh, taky xxxx diskusí, jak jsou lidi zklamaní.. jenom mě se nelíbí, jak někdo napíše, že Vánoce jsou o něčem jiném, jak o dárcích.,
Přitom taková rodina může dělat s rodinou víc věcí, jak ten kdo to hlásá, jenom si dovolil koupit větší dárky
@Janasas píše:
@ChciBytMaminka nezlob se já s tebou souhlasím,,a le já prostě tyto názory.. mě přijdou takové jakože,,, my duchovno ostatní materiálno..
Vždycky se dávaly dárky,, pamatuje si to moje babička, prababička, ale byla jiná doba, taky byliyVánoce trochu jiné to souhlasím, ale takové tyto názory..
Většina lidi, nedává pod stromek učtenky, dává radost blízkým, chce je potěšit, neni to o tom narvat nejvyšší částku- aspoň si to myslím.. Co se týká smyslu Vánoc, taky mi přijde, že to hodně lidi dramatizuje, okolo sebe mám lidi, co před Vánoci s dětmi pečou, zdobí, jdou se podívat na jesličky, atd..užívají si rodiny
Mě zase přijde, že je to takové to klasické, jak někdo má duchovno a ostatní se honí za dárky..
To je stejné, jakobych řekla, že jdu před Štědrým dnem na hřbitov a kdo nejde, tak mu nezáležel ona blízkých.. Nejde to takto všechno hodit do jednoho pytle..
Ale jako celkově s tebou souhlasím, je pravda, že ted jsou všichni jak, na dárcích nezáleží a apo Vánoccíh, taky xxxx diskusí, jak jsou lidi zklamaní.. jenom mě se nelíbí, jak někdo napíše, že Vánoce jsou o něčem jiném, jak o dárcích.,
Přitom taková rodina může dělat s rodinou víc věcí, jak ten kdo to hlásá, jenom si dovolil koupit větší dárky
Děkuji, napsala jsi to za mě, naprosto souhlasím. To, že naše děti letos dostanou drahé dárky přece vůbec nesouvisí s tím, že hlavní je pro nás úplně něco jiného.
@Janasas píše:
Byla to jen reakce na ty vykulene oči bez komentáře, když jsem psala o lži a nevěděla jsem, co paní nebo slečnu překvapilo nebo urazilo, takže jsem vlastně jen chtěla napsat, proč pisu o tom, že je to lež. My nejsme věřící, takže pro nás to určitě není oslavou narození Ježíše, ale pro některé ano…my se taky honime za dárky a chceme zejména dělat radost blízkým!!! Takže to, že si to lidé spojili s davanim dárků mi vlastně vůbec neprekazi, naopak. Nejspíš jsem ten příspěvek napsala tak, že to vyznělo, že vlastně oslavujeme Vánoce z hlediska duchovního. Tak to není. Pečeme cukroví, koukáme na pohádky, jsme rádi, že je volno z práce, tak můžeme trávit více času spolu, děláme bram. salát a kapra, zdobené stromeček atd. ![]()
@ChciBytMaminka píše:
Trošičku nerozumím těm vykulenym ocickam…Ale pokud je to reakce na tu lež? Co jiného je to podle Vás? Vánoce by měly být oslavou narození Ježíše Krista, která je pro křesťany určitě velmi důležitou události. Že si tuto událost někteří spojili také s davanim dárků, proč ne, není ale každý věřící, že a to že se narodil JK neznamená, že by někdo někomu měl dávat dárky a co víc, že je snad nosí JK alias Ježíšek?!
Jenže to tvé bylo mimo kontext.. Tedy jestli jsem pochopila správně, jak může někdo řešit cenu dárků, když je přeci nosí Ježíšek… Jako může mi si tady říkat, že vánoce jsou ve skutečnosti oslava slunovratu, nikoli narození Ježíše (který se mimochodem nejspíš narodil v létě).. Neberu to jako lež, ale prostě kouzlo Vánoc… Dcerka už 3/4 roku mele o jedné hračce, Není ani drahá vyšla nás na 700 a nemůžu se dočkat na ten výraz až ho rozbalí..
@Pidulka1991 píše:
Jenže to tvé bylo mimo kontext.. Tedy jestli jsem pochopila správně, jak může někdo řešit cenu dárků, když je přeci nosí Ježíšek… Jako může mi si tady říkat, že vánoce jsou ve skutečnosti oslava slunovratu, nikoli narození Ježíše (který se mimochodem nejspíš narodil v létě).. Neberu to jako lež, ale prostě kouzlo Vánoc… Dcerka už 3/4 roku mele o jedné hračce, Není ani drahá vyšla nás na 700 a nemůžu se dočkat na ten výraz až ho rozbalí..
Děkuji za názor, reakci. Bylo to v kontextu na předchozí příspěvek, že dárky přece nosí Ježíšek. To byla reakce na to, když jsem psala ohledně původního tématu zakladatelky, která řeší, jestli je 25000Kč moc za dárky a že ji mamka řekla, že je to moc. Zajímalo mě tedy, proč se maminka výptava, kolik stály dárky, co koupila její dcera? Takže jsem chtěla jen naznačit, že se to neříká a když to někoho zajímá, může si to vygooglit a ne se ptát osoby, co dárky koupila, tudíž zakladatelka nemusela mamce vůbec odpovídat a mamka se mohla zlobit ohledně peněz za dárky až když by se rozbalovaly pod stromkem a nemusely by se před Vánoci hádat, kolik stály dárky a proč atd. A na to mi přišel příspěvek, že dárky přece noci Ježíšek (tohle mi, omlouvám se, přišlo trochu mimo kontext), ale odpověděla jsem alespoň na to ve stylu, že je to lež a ejhle…
Mozna to bylo myšleno tak, ze dcera mela odpovedet mamce, že dárky nosí Ježíšek? A ne že stály 25000Kč? To potom jo, ale mamka asi na Ježíška věřit nebude, tuším 😂 jako většina z nás…
Jinak Vám to moc přeji, aby dcerka měla velkou radost, to je hezké, o to jde. Já opravdu nejsem typ, co řeší cenu za dárky, že čím dražší, tím lepší. Mám koupené i dárky, které stály např. do 100Kč a taky pevne věřím, že udělají radost a moc se na to těším, to je a Vánocích nejlepší pro mne, radost ostatních pri rozbalování dárků, a nejraději mám ty vyrobené, od srdce…Ale když chce někdo něco dražšího a potřebuje to, nebo mu to udělá radost, když jsou na to penízky, proč ne
@ChciBytMaminka ale zakladatelka by si ušetřila starosti a diskuzi, kdyby ji odpověděla, že dárky nosí Ježíšek, tak přeci nemůže vědět cenu
… Celá diskuze je divná… Logicky každý utratí jiné peníze, kazdy slaví vánoce jinak.. No nic, hlavně, ať jsou všichni spokojení…
@Pidulka1991 píše:👍
@ChciBytMaminka ale zakladatelka by si ušetřila starosti a diskuzi, kdyby ji odpověděla, že dárky nosí Ježíšek, tak přeci nemůže vědět cenu![]()
… Celá diskuze je divná… Logicky každý utratí jiné peníze, kazdy slaví vánoce jinak.. No nic, hlavně, ať jsou všichni spokojení…
Tyjo, tak jsem to schválně spočítala. Cenu všech balíčků zabalených pod gaučem. A dělá to 11 tisíc, pro celou rodinu. 6200 pro 2 malé děti, 2 pro manžela a zbytek maličkosti pro ostatní. Manžel letos straší, že dostanu já hodně dárků, že jsem byla hodná a včera se mi rozbil mobil. Takže Vánoce suma sumárum nějakých 20 litrů plus jídlo. Ale nikomu do toho nic není, a kdyby se někdo z rodiny ptal, tak řeknu částku, kterou vím, že dotyčný vezme v pohodě.
@Anonymní píše:
Ahoj
Včera jsem mluvila s mamkou a ptala se co jsme nakoupili dětem za dárky, když jsem ji to řekla odpověděla kolik to stálo a jestli to není moc. Cena za dárky se mi nezdá moc - 25000 pro dvě děti a přítele a jeho tátu. 20.000 jen za děti. Myslím. si, že by to byla nějaká závratná částka, nakoupili jsme to na dva měsíce. To ale mamka nechápe,… Prostě si stojí za tím, že by jim stačilo tak za 1000,– a to se mi zase zdá málo. Jaka je vaše maximální částka kterou by jste dali? Ještě musím dodat že naše děti nejsou rozmazlené.
Ahoj zakladatelko, tak jsem to spočítala a zatím jsem na 20.180,– Kč a něco málo k tomu možná ještě padne, ale už nic závratného. (tři děti a manžel). Zbytek rodiny bude tak + 20k zhruba. Mě přijde ta suma v pořádku. Ale nechápu, proč to s mamkou řešíš… Já se o tomhle nebavím teda s nikým, je to každého věc. Tady mi to je putna, stejně nikdo neví, kdo je kdo, tak ze zvědavosti jsem si také početla a přidávám svůj příspěvek ![]()
Teda vy tak strašně utrácíte za dárky?
já fakt čumím asi jsem divná. Všechny ty sumy co tu uvádíte mě přijdou strašně moc peněz a zbytečně. Ale asi záleží kolik kdo vydělá. Já teda ty Vánoce moc neřeším. Vždyť to přece není o dárcích.