25000 za dárky ???? prý je to moc ... Co si myslíte vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3533
16.12.20 12:54
@ChciBytMaminka píše:
Kde jste sehnali „klavir“ za 25000Kc? Taky jsme sháněli, ale ceny byly jaksi jinde. Máte nový nebo z bazaru? Nebo se jedná jen o piano?

Je to jen piano (elektronický klavír). Klasický klavír bychom ani neměli kam dát, a na učení to nepotřebuje. To spíš využije ty vychytávky, co umožňuje elektronika a potřebuje hlavně delší klaviaturu a dobrý zvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
16.12.20 12:55

@ChciBytMaminka
Víš co, ja taky byla na mateřský, měli jsme málo, hledala jsem recepty typu: z jednoho kuřete dvacet obědu. :mrgreen:
Jak člověk začne pracovat, trochu se vypracuje, peníze se zlepší a 100 tisíc už nezní jako sci-fi.

Tak ať máš spokojený život, zdravé děti, milujícího muže a zbytek snad dojde časem. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.20 12:57
@riccius píše:
Je to jen piano (elektronický klavír). Klasický klavír bychom ani neměli kam dát, a na učení to nepotřebuje. To spíš využije ty vychytávky, co umožňuje elektronika a potřebuje hlavně delší klaviaturu a dobrý zvuk.

Aha, o. k., děkuji. Možná jste to už zmínila předtím, jen jsem to asi přehlédla. Tak ať se synovi dáreček líbí a dělá jen samé pokroky ve své hudební kariéře :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.20 12:58

Elektronický klavir jsme dostali jako svatební dar, ale není to ono, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
16.12.20 13:00
@lucenka píše:
U nás máme ten přístup, že Vánoce nejsou jen o dárcích a penězích, taky. Ale klidně nechám dítěti pod stromečkem cca 20 balíčků s dárky. Ono dost lidí se chvástá, jak doma dítě dostane 3 dárky, ale už nenapíšou, že u každé babičky a dalších příbuzných přibudou další dárky. Takže nakonec to vyjde třeba podobně.

Jasně, tak to máme taky. O to víc nedává smysl jich dávat hodně doma. Ale až na jednu babičku řídíme dárky i od nejbližšího příbuzenstva my, takže to taky máme pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
16.12.20 13:02
@ChciBytMaminka píše:
Elektronický klavir jsme dostali jako svatební dar, ale není to ono, no.

A to jste takoví virtuózové? On i ten elektronický klavír jinak zní za 25.000 a jinak za milion. Je to o těch vnitřnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.20 13:17
@Talitha píše:
@ChciBytMaminka
Víš co, ja taky byla na mateřský, měli jsme málo, hledala jsem recepty typu: z jednoho kuřete dvacet obědu. :mrgreen:
Jak člověk začne pracovat, trochu se vypracuje, peníze se zlepší a 100 tisíc už nezní jako sci-fi.Tak ať máš spokojený život, zdravé děti, milujícího muže a zbytek snad dojde časem. :kytka: :mavam:

Děkuji, nápodobně. Většinu z toho už mám, příjem tedy ne, protože jsem na rodicaku, ano, tak treba časem přijdou i ty peníze a možná ne zdravé dítě, ale děti!!! :kytka: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.20 13:21
@riccius píše:
A to jste takoví virtuózové? On i ten elektronický klavír jinak zní za 25.000 a jinak za milion. Je to o těch vnitřnostech.

Nedá se to říct úplně takto vznešeně, ale něco na tom jen. Celá moje rodina jsou muzikanti, někteří byli a stále jsou v nějaké kapele a já hraji už 25let na piano i klavír, ráda zpívá atd. Nejlepší hospoda je pro mne ta, kde si něco vypiju a k dispozici je karaoke, nebo svatby a narozeniny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.20 13:24

Ke klavíru bych chtěla vést i dceru :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.20 13:27

Pokud ovšem bude mít zájem a nevydá se jinou cestou, pokud ano, plně ji podpoříme ;) U nás je třeba na Vánocích super, že se všichni sejdeme, já sednu po večeři za klavír a hrajeme a zpíváme vánoční koledy. Poté mě nenápadně vyruší jeziskuv zvonecek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
16.12.20 13:35

@riccius mám v práci kolegyni, která to přesně takhle vypočítává. Když jednou kupovala dospělému synovi za dvacku notebook, hrozně tu hrotila asi měsíc před vánocema, čím to dceři dorovnat (dětem je oběma okolo třiceti :roll: ). Vždycky si tu dělá soupisku, propočítává, divoce nakupuje, prostě Vánoce na palici :mrgreen: Když zjistila, že mamince do limitu chybí stokoruna, honem ještě běžela pro bonboniéru.
Budiž jí k plusu, že tuhle pakárnu započala už její matka, a ona se v tom veze…ale i jí to vyhovuje, protože zase ona na oplátku taky očekává (a dostává) drahé dary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
16.12.20 13:42
@riccius píše:
Jasně, tak to máme taky. O to víc nedává smysl jich dávat hodně doma. Ale až na jednu babičku řídíme dárky i od nejbližšího příbuzenstva my, takže to taky máme pod kontrolou.

Jenže v každé rodině to funguje jinak, u nás třeba si nikdo ze širší rodiny dárky na Vánoce nedává a to ani babička vnoučatům nikomu. Nemá to totiz cenu, je nás hodně v rodině a nevěděli by jsme co komu koupit, schází se nás u babičky na první svátek kolem dvaceti už a ten počet se pořád zvyšuje a zase vyhazovat za kraviny je blbost. A aby mamka lítala a sháněla dárky pro nás za babičku, když třeba u mě ani sama neví, protože já nic nechci :lol: je prostě blbost. O tom nejsou Vánoce. Takže je to tak, že je v říjnu jeden člověk vylosuje kdo komu dělá dárek a každý v té rodině obdaruje toho jednoho vlastnoručním dárkem i malé děti, ty s pomocí. Někdo maluje, někdo vaří, někdo natočí video, někdo dá domácí sýry, někdo pletenou čepici, každý co mu kde nebo co ho napadne. Je to osobitý, dá to práci vymyslet a je to mnohem lepší, než pulce rodiny dát sprcháč nebo svíčku z Ikei a jako bonus se to vyplatí, ale hlavně je to prostě hezky, že se každý snaží. Navíc třeba pro mě je to i o tom, že přesto, že chodím ještě do školy, mam brigády a ve výsledku mám vic peněz, než teta na rodičáku, pač je mám jen pro sebe, tak by mi bylo blbý i sám za sebe něco nedat, když ona dá nám všem zvlášť. I když maličkost, ale když se to sečte, je to ranec peněz. Takto všichni ušetří, ale není to ten hlavni důvod. I když je fajn, že takto mi zbyde víc peněz na to obdarovat tu nejbližší rodinu, rodiče, sourozence a přítelkyni. Loni jsme našim dali za nás všechny děti welness na pár dní, s tím, že v tom měli i hlídání mladsich sourozenců námi a mohli si to užít. Za mě lepší dát jim pořádný dárek, než dát deseti lidem okolo maličkost a pro ně už by mi na pořádný dárek nezbylo. Takže samé plus, ale zas je to o tom, že nikde jinde, než doma na Štědrý den až na ten jeden vyrobený dárek dárky nemáme, ale stejně je to super, uplně se těším, kdo se s čím zase letos vytasí, pac nevím, kdo komu dělá až na výjimky, když to někdo výjevy, ale správně mám vědět jen komu dělám já. A o to je to vždycky ještě větší zábava a je to i taková hra, že hádáme od koho pro koho ty dárky pod tim stromečkem jsou. A malé děti jsou důležití, že pomáhají Ježíškovi :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
16.12.20 13:44
@ChciBytMaminka píše:
Nedá se to říct úplně takto vznešeně, ale něco na tom jen. Celá moje rodina jsou muzikanti, někteří byli a stále jsou v nějaké kapele a já hraji už 25let na piano i klavír, ráda zpívá atd. Nejlepší hospoda je pro mne ta, kde si něco vypiju a k dispozici je karaoke, nebo svatby a narozeniny :lol:

To je moc hezký. Já jsem hlavně rád, že si tu cestu k hudbě našel sám. Mně nutili a v 5. třídě jsem se šprajcnul a byl konec. A až po 30 jsem sáhl po kytaře, ale je to tak někam k táboráku max.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
16.12.20 13:47
@Matt 02 píše:
Jenže v každé rodině to funguje jinak, u nás třeba si nikdo ze širší rodiny dárky na Vánoce nedává a to ani babička vnoučatům nikomu. Nemá to totiz cenu, je nás hodně v rodině a nevěděli by jsme co komu koupit, schází se nás u babičky na první svátek kolem dvaceti už a ten počet se pořád zvyšuje a zase vyhazovat za kraviny je blbost. A aby mamka lítala a sháněla dárky pro nás za babičku, když třeba u mě ani sama neví, protože já nic nechci :lol: je prostě blbost. O tom nejsou Vánoce. Takže je to tak, že je v říjnu jeden člověk vylosuje kdo komu dělá dárek a každý v té rodině obdaruje toho jednoho vlastnoručním dárkem i malé děti, ty s pomocí. Někdo maluje, někdo vaří, někdo natočí video, někdo dá domácí sýry, někdo pletenou čepici, každý co mu kde nebo co ho napadne. Je to osobitý, dá to práci vymyslet a je to mnohem lepší, než pulce rodiny dát sprcháč nebo svíčku z Ikei a jako bonus se to vyplatí, ale hlavně je to prostě hezky, že se každý snaží. Navíc třeba pro mě je to i o tom, že přesto, že chodím ještě do školy, mam brigády a ve výsledku mám vic peněz, než teta na rodičáku, pač je mám jen pro sebe, tak by mi bylo blbý i sám za sebe něco nedat, když ona dá nám všem zvlášť. I když maličkost, ale když se to sečte, je to ranec peněz. Takto všichni ušetří, ale není to ten hlavni důvod. I když je fajn, že takto mi zbyde víc peněz na to obdarovat tu nejbližší rodinu, rodiče, sourozence a přítelkyni. Loni jsme našim dali za nás všechny děti welness na pár dní, s tím, že v tom měli i hlídání mladsich sourozenců námi a mohli si to užít. Za mě lepší dát jim pořádný dárek, než dát deseti lidem okolo maličkost a pro ně už by mi na pořádný dárek nezbylo. Takže samé plus, ale zas je to o tom, že nikde jinde, než doma na Štědrý den až na ten jeden vyrobený dárek dárky nemáme, ale stejně je to super, uplně se těším, kdo se s čím zase letos vytasí, pac nevím, kdo komu dělá až na výjimky, když to někdo výjevy, ale správně mám vědět jen komu dělám já. A o to je to vždycky ještě větší zábava a je to i taková hra, že hádáme od koho pro koho ty dárky pod tim stromečkem jsou. A malé děti jsou důležití, že pomáhají Ježíškovi :mrgreen:.

To je super. :palec: To máte hezky nastavené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.20 13:51
@riccius píše:
To je moc hezký. Já jsem hlavně rád, že si tu cestu k hudbě našel sám. Mně nutili a v 5. třídě jsem se šprajcnul a byl konec. A až po 30 jsem sáhl po kytaře, ale je to tak někam k táboráku max.
:D :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová