25000 za dárky ???? prý je to moc ... Co si myslíte vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
14.12.20 19:02

@ivašot. A tak knížka pro každého to být může, když zajdeš do levných knih :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
14.12.20 19:03
@warita píše:
25 tisic? Jako TISIC? Ehhhhhhhhhhhhhhh.Dovolit bych si to mohla. Neutratila bych takovou castku ani OMYLEM. Je to velmi nevychovne k detem.

Ty, hele, normálně bych řekla, že to přehnané je - ale pak jsem si sčítla nás… Jedno děcko už rok šetří na mobil, nedostalo skoro nic k narozkám (protože chce dražší mobil) - no, našetřeno ještě svých 50% nemá, ale Ježuch přinese (no a děcko bude mít nějakou dobu pokrácené kapesné) a ono to hned na té sumě naskočí. Další děcko chtělo nový stůl, plus něco do pokoje - to taky hned naskočí, třetí děcko nějaké vybavení na domácí cvičení… A ejhle, jsme skoro na dvacítce… Plus pár blbin pro radost, nějaké oblečení…

Letos ale hodně utrácím za drahou polovičku, zamiloval se do vlněného oblečení, takže Ježuch nadělí - a tam to skáče zatraceně rychle… Tričko, pulovr, sportovní oblečení…

No a jsme daleko za tím, co utratila zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.12.20 19:06

@Alušáček Ano to je pravda dřevěná hračka ta být musí, přesto vlak nejede :mrgreen: a taky knížka bez té vánoce nemůžou být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
14.12.20 19:16

Tak záleží za prvé co, a za druhé od kolika lidí. Já jsem to spočítala a máme pro 2 děti za 20 tisíc, ale je v tom za 7 tisíc stan. A je to ode všech, od bojích prarodičů i nás dohromady (oni přispěli peníze a budou s námi na Štědrý den) ;) Je to cca 10 dárků pro každé dítě, z toho asi 3 kusy oblečení, knížka, stavebnice, zbytek hračky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
14.12.20 19:16
@lucenka píše:
Kluk má narozky a svátek taky blízko Vánoc. Přesto mu dražší věci nedáváme jen tak v průběhu roku. Nechtěla jsem kluka rozmazlit a naučit ho, že se dražší věci dávají jen tak bez důvodu v průběhu roku A u nás i ty sportovní potřeby jsou považovaný za dárek. A tedy i ty kolečkové brusle se dají použít v zimě. Pokud člověk nežije někde na horách, tak je sníh na cestách pár dnů.

no ja treba si vubec nemyslim, ze kdyz deti dostanou drazsi vec jen tak v prubehu roku, se stanou rozmazlenymi. ba naopak,… kdyby jsi videla ty rozzarene veci, kdyz obcas cestou ze skoly zahlasim - deti a co treba navstava Draciku :mrgreen: tam teda maji urcity limit a nad to davaji z kapesneho. ale lyze, kolo aj. dostanou tak jak je treba a to teda palby jsou (na lyze jezdivame pres stedry den, a tahat stare a nove lyze mi prijde uplne scifi, navic, stare lyze se vzdy pred sezonou dobre prodaji)… a co mohu ze zkusenosti rici, od mala si uvedomuji hodnotu penez bo vi, ze to neprinesl jezisek, ale mamka musela drit…

Příspěvek upraven 14.12.20 v 19:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.12.20 19:21
@Annabela11 píše:
@Alušáček Ano to je pravda dřevěná hračka ta být musí, přesto vlak nejede :mrgreen: a taky knížka bez té vánoce nemůžou být…

Já tu vidím tu druhou skupinu, mámy na rodičáku, učitelky (no hate) nakupují za 50 tisíc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42585
14.12.20 19:32

@warita Třeba chtěla jen souhlas, že to není moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42585
14.12.20 19:35

@Annabela11 Knížka být musí. Třeba moje dcera by byla zklamaná, kdyby nebyla. Od mala. A muž taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14010
14.12.20 19:38
@warita píše:
kolo je v poho. Dcera taky dostane ted kolo na vanoce. Holt nestoji 20tacu.

Dcera teď dostala kolo za 10 000, zakladatelka utratila 20 000za 2 děti :nevim:, myslím si, že to jde rychle když by koupila kola 2…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.12.20 19:38
@Havlova píše:
@warita Třeba chtěla jen souhlas, že to není moc.

ona je tak nesvéprávná, že potřebuje souhlas naprosto cizích lidí, které nezná? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42585
14.12.20 19:43

@Burj Chalifa Proč hned nesvéprávná? Třeba chce jen nezávislý pohled na věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
14.12.20 19:44

Škoda, že se Vánoce staly honbou za spoustou jídla a drahými dárky. Jako by na těchto věcech záleželo…přitom nynější situace nám tu šanci dává - zastavit se a zamyslet se co je skutečnou hodnotou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
14.12.20 19:46

Každý at si kupuje za kolik chce, my holkám kolem 6 tisíc, jsou v tom I peníze, mají 15 a 20 let, manželovi za dvojku, kola a snowboard nedáváme, to je spotřební zboží a kupuje se kdy je třeba, to samé počítač, které potřebuji ke studiu

• Citovat
  • Upravit
4072
14.12.20 19:50
@Alušáček píše:
Protože podle některých uživatelek je výchovné dát dítěti maximálně 3 dárky, z toho jeden musí být dřevěný, druhy ručně ušitý, třetí výtvarná potřeba :lol:
:lol: :potlesk: :potlesk: teda ja jsem taky na ty drevene lesanske alter homemade darky ujeta, ale tohle me pobavilo.
A at jen neplevelim, kdyzs ty darky. zakladatelko rozepsala, prijde mi to v pohode. Proste jste vybrali mene dražších věcí, ale zda se, ze to nejsou pro vase deti blbosti na mesic, tak proč ne. Pokud jste si na to nemuseli půjčit, neresila bych.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.12.20 20:03

Nemas rodine zminovat, kolik das za darky :nevim:. Nepocitala jsem, kolik se dalo za deti nebo celkove za darky. Vcera jsem za posledni (nas spolecny) dala pres 20 tis., jeste vymyslet, jak to zabalit a dostat ke stromku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová