Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsou to vaše peníze, vaše věc. Za me je to moc, ale ja mam politiku jednoho darku
@Anonymní píše:
Dceři jsme koupili panenku baby Born s oblečky kočárek a dětskou kuchyňku, která stala kolem 4000,– dřevěná. Jsme modelářská rodina takže syn chtěl mašinky které vyšlo na 7000,– a koleje pak autíčka a dcerka dostala kolo, a oblečení. Myslím. si že to není moc, ale pořád jsme za ty nehorší.
Když na to máte, tak v tom nevidím problém. Její peníze to nejsou, tak ať se toliko nestará.
Stejne cca 10tis do jednoho ono to litá..lego je kolem 2tis nejaky knizky cca 300 jedna boty cca 1000 koloběžky 2500 jedna barbina cca 1000 draha cca 1000 a oba tablety online vyuka nam s jednim pc dala zabrat coz je cca 2500 plus ochrane sklo obal. A jeste přemýšlíme co k tomu ze nam to prijde malo darku ale jsou dražší. Myslim ze příští rok na pevne PC neminou. Chtela jsem letos xbox ale cca 8tis mi prijde dost. Takze mi to moc nepřijde. Ale mame to stejne ze 1000 staci ale za za 1000 dneska pomalu nic nekoupis je vec druhá.
@Anonymní píše:
Dceři jsme koupili panenku baby Born s oblečky kočárek a dětskou kuchyňku, která stala kolem 4000,– dřevěná. Jsme modelářská rodina takže syn chtěl mašinky které vyšlo na 7000,– a koleje pak autíčka a dcerka dostala kolo, a oblečení. Myslím. si že to není moc, ale pořád jsme za ty nehorší.
Přijde mi to zbytečně moc velkých darů. Ale je to samozřejmě vaše věc. Já bych to rozdělila mezi narozky, vánoce, svátek. Hlavní dar a menší k tomu. Pokud chceš klid, tak neříkej kolik vše stálo, to je jasné, že někomu to přijde ok a jinému moc. Taky je potom problém pro babičku vymyslet něco, co děti ještě nemají, když toho dostanou hodně najednou.
@meduzka23 Jo to jsme na tom stejně. Já taky tak utratím za celou rodinu a dvě děti. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj
Včera jsem mluvila s mamkou a ptala se co jsme nakoupili dětem za dárky, když jsem ji to řekla odpověděla kolik to stálo a jestli to není moc. Cena za dárky se mi nezdá moc - 25000 pro dvě děti a přítele a jeho tátu. 20.000 jen za děti. Myslím. si, že by to byla nějaká závratná částka, nakoupili jsme to na dva měsíce. To ale mamka nechápe,… Prostě si stojí za tím, že by jim stačilo tak za 1000,– a to se mi zase zdá málo. Jaka je vaše maximální částka kterou by jste dali? Ještě musím dodat že naše děti nejsou rozmazlené.
Neres co ostatni. Kazdy to ma jinak. Ja treba neumim koupit jen jeden darek. Rada obdarovavam, takze toho je vzdy vice. Kdyz muzeme, tak radi koupime ![]()
My podobná částka, možná víc. Ale naše děti za celý rok od nikoho nic nedostanou, od babiček ani od nás, mimo narozenin, a to jen od nás, takže chcem, takže na vánoce se plní přání… letos dárky typu howeboard, tablet, lego technik, dřevěný domek pro panny a jen to lítá ![]()
A proč to s mamkou řešíš? Jestli na to máte a nebudete se teď půl roku popásat před domem na trávníku, abyste vyrovnali rozpočet, tak přeci o nic nejde.
My se se dvěma dětma vejdem do 8-9 tisíc. Kdyby to bylo jen na mě, tak stačí i půlka, ale manzel má stále pocit, že je to málo. Dost možná ještě něco koupil na tajnacku. Já ty kupy dárků/zbytečnosti dost špatně nesu. Každej rok se kvůli tomu dohadujem ![]()
Pokud nemate dluhy a hluboko do kapsy, tak mi to premrstene neprijde. Taky zalezi jak je dite vybavene. Moje dite ma snad “vse”, takze letos jsem tolik neutratila, pze nevim co poridit ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj
Včera jsem mluvila s mamkou a ptala se co jsme nakoupili dětem za dárky, když jsem ji to řekla odpověděla kolik to stálo a jestli to není moc. Cena za dárky se mi nezdá moc - 25000 pro dvě děti a přítele a jeho tátu. 20.000 jen za děti. Myslím. si, že by to byla nějaká závratná částka, nakoupili jsme to na dva měsíce. To ale mamka nechápe,… Prostě si stojí za tím, že by jim stačilo tak za 1000,– a to se mi zase zdá málo. Jaka je vaše maximální částka kterou by jste dali? Ještě musím dodat že naše děti nejsou rozmazlené.
Pro někoho jsou to obr peníze, pro někoho ne..muz dostane lis za 48 tis, takze asi tak.. Pro mě je to tak nějak fuk, když koupíš např kolo krát 2,hned je to cifra jinde.. Max neexistuje. Kupuju to, na co mám hotově a co chci
blbost mi přijde půjčka na dárky, ale znám takové, co si každý rok půjčují a pak X let splácí.. Když počítám letos nový herní pc, pár her, druhému kolo, třetímu kolobku, jsem někde na 50..pak pár leg, knížky.. Od může cenicham elektroniku,, takže to bude taky masakr.. Ale jako peníze neřešíme, jsou, tak si děláme radost
bysme si ty věci koupili kdyžtak potom, pod stromek je to lepší ![]()
Příspěvek upraven 14.12.20 v 16:24
Já jsem to už před týdnem přestala počítat. O víkendu jsem myslela, že končíme, ale manžel už má další nápady na dárky. Tak uvidíme, jak to dopadne 😀 My ale nakupujeme i průběžně. Já třeba nevydržela a manžel mi koupil dopředu kuchyňský robot.
Otázka je co…
Jinak za všechny dám tak cca 8000-10000,–
K narozeninám dostane ale dárek syn za 20 000,– ale především protože levnější a kvalitní neseženu.
Když si to můžeš dovolit a nemusíš si kvůli tomu brát půjčku, tak čemu by ti mělo vadit ![]()
My letos dáme za věci pro 1 dítě cca 20 tisíc, částečně se na tom budou podílet i babičky. Pro moji rodinu mám dárky za dalších cca 5 tisíc, ještě musím vymyslet něco pro chlapa.
Jo a ty mašinky a koleje nás do budoucna taky čekají. Kluk miluje modely železnic
![]()
@Anonymní píše:
Když na to máte, proč by jste to nekoupili, lepší koupit dětem kvalitní hračky co vydrží, než plno krámu po 200kc, ktere se za pár dnů valí někde v koutě.. Co si myslí rodina ti může být jedno, jste dospělý, předpokládám finančně nazavislý..