Agama vousatá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Agamka
5.1.12 22:43

Barevné agamky vousaté

• Citovat
  • Upravit
Agamka
5.1.12 22:46
Holymagic píše:
Ahoj, prosim vás mám samečka agamky vousté přibližně dvouměsíční mládě a porád mě nezere furt chce spát a vrtá se do písku nevím si ním rady teplota v teráriu je přibližne 27 ve stínu ..... předem Děkuji za odpoveď :roll:

Chce to odstranit stinná místa (úkryty) a přidat osvětlení. Nikoli však zverimexová světla, ale například tuto denní zářivku 90cm: http://www.narvashop.cz/…58-bio-vital

• Citovat
  • Upravit
6599
31.1.12 19:21

My sme si přinesli v sobotu cca 5 měsíční samičku, v sobotu slupla jednoho cvrčka a od té doby nic :nevim: dávala sem jí tam i okurek, jablko a kousek banánu a vajíčka, ale ani se toho nedotkla, dneska jsem zkusila i červy a taky nic :nevim: nevím jak dlouho jim trvá, než se aklimatizují v novém prostředí, ale je mi jí hrozně líto že nejí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
31.1.12 19:46

Ahoj holky, my máme Agamu od Vánoc, je to miláček…budu ráda, když si tady vyměníme zkušenosti o péči :) Ten náš Bublinka, mu tak říkáme hned od prvního dne pěkně papká. Dáváme mu 3 malé cvrčky denně, dokud je malej. Jinak myslím, že je to opravdu nenáročné zvířátko, můžu doporučit :) Ten náš je vyšlechtěnej s redukcí štětin a má krásné vzory :) A občas kousek salátku, nebo papričky, jablíčka, aby měl v něčem vodu. Ten chovat nám říkal, že vodu jim nedává, že jim stačí ze stravy, ale mě se to nějak nezdá :nevim: Každej chovatel se stará jinak, tak a pak co je správné :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
31.1.12 19:48
nodysek píše:
My sme si přinesli v sobotu cca 5 měsíční samičku, v sobotu slupla jednoho cvrčka a od té doby nic :nevim: dávala sem jí tam i okurek, jablko a kousek banánu a vajíčka, ale ani se toho nedotkla, dneska jsem zkusila i červy a taky nic :nevim: nevím jak dlouho jim trvá, než se aklimatizují v novém prostředí, ale je mi jí hrozně líto že nejí :nevim:

Ahojky, zkuste ty cvrčky, pni potřebují něco, co se hýbe, jinak si toho moc nevšimnou :nevim: Ten náš třeba spapá kousek zeleniny, když mu to dám přímo k pusince, jinak nevím, jestli by se toho dotkl. Chovatel nám doporučil samečka, prý se dají lépe ochočit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
31.1.12 20:07

ty cvečci jí tam lezou pořád, klidně to leze i přímo před ní a ona prostě nic :nevim: někde psali, že v novém nemusí žrát třeba i týden, ale nějak se mi to nezdá, ale tak vydržím do toho víkendu a uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
31.1.12 20:24
nodysek píše:
ty cvečci jí tam lezou pořád, klidně to leze i přímo před ní a ona prostě nic :nevim: někde psali, že v novém nemusí žrát třeba i týden, ale nějak se mi to nezdá, ale tak vydržím do toho víkendu a uvidíme :nevim:

No my jsme se divili že nám žere všechno hned, asi je ten náš vyjímka. Tak buďte ještě trpělivý a brzy se určitě rozpapá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
1.2.12 10:48

Pro agamy vousaté je denně čerstvá voda velmi důležitá, zvláštní chovatel, mi máme 4, udělali jsme jim veliké terárko a mají tam dva takové bazenky, ráchaj se v ní a bumbají… až budete zimovat tak potřebují jen k životu vodu.. dáváme ob den misku salátu, jablíčko, mrkev, občas okurku, v létě sbíráme listy pampelišek apod… máme 2 kluky dospěláky a 2 holčiny, krmíme šváby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
1.2.12 10:55
say píše:
Pro agamy vousaté je denně čerstvá voda velmi důležitá, zvláštní chovatel, mi máme 4, udělali jsme jim veliké terárko a mají tam dva takové bazenky, ráchaj se v ní a bumbají… až budete zimovat tak potřebují jen k životu vodu.. dáváme ob den misku salátu, jablíčko, mrkev, občas okurku, v létě sbíráme listy pampelišek apod… máme 2 kluky dospěláky a 2 holčiny, krmíme šváby..

Já si to taky myslím, ale ten můj mu věří a nedá si říct. :nevim: Tak já když mu dávám třeba salátek propláchnu ho pod vodou, a nebo mu dávám kapičky vody z mého prstu. Někdy to pěkně olíže:) Na internetu jsem hledala info o agamách, ale na každých stránkách má ten chovat něco jiného, tak nevím co je správné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
1.2.12 11:01

sice jsou to pouštní zvířata, ale vodu by měli mít stoprocentně zajištěnou, mi občas ty naše vidíme jak bumbaj, ale hlavně v tom terárku jak mají teplo tak se jdou osvěžit a vyráchat.. takže bych jim tam nějakou misku s vodou dala… každá agamka je jiná, náš jeden moc zeleninku nebaští takže vodu mít musí… já jsem si pořídila takovou malou knížečku o agamkách a je tam vše dobře popsáno, jak se chovají, jak zimovat apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
1.2.12 11:07

My budeme mít pro něj nové větší terárko, tak snad přítele překecám, protože něco na vyčvachtání by mohl mít! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agamak
1.2.12 11:07

Vodu mít skutečně nemusí, stačí jim z rostlinné potravy. Osobně jim zkusím dát jednou za měsíc až dva napít přímo z rozprašovače. Pokud mají žízeň tak si dají.

• Citovat
  • Upravit
say
1461
1.2.12 11:17

ve spoustě publikacích se dočteš že přístup k vodě mají mít, hlavně se v ní i koupou .-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
1.2.12 11:21

Tak volal manžel, že koupil šváby a vypadá to, že si toho jednoho hned dala :dance: pokud se nestihl zavrtat do písku :roll: tak uvidíme co bude, potvůrka, nám dává zabrat :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
1.2.12 11:26

no tak super že si švábíka dala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...