Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holymagic píše:
Ahoj, prosim vás mám samečka agamky vousté přibližně dvouměsíční mládě a porád mě nezere furt chce spát a vrtá se do písku nevím si ním rady teplota v teráriu je přibližne 27 ve stínu ..... předem Děkuji za odpoveď
Chce to odstranit stinná místa (úkryty) a přidat osvětlení. Nikoli však zverimexová světla, ale například tuto denní zářivku 90cm: http://www.narvashop.cz/…58-bio-vital
My sme si přinesli v sobotu cca 5 měsíční samičku, v sobotu slupla jednoho cvrčka a od té doby nic
dávala sem jí tam i okurek, jablko a kousek banánu a vajíčka, ale ani se toho nedotkla, dneska jsem zkusila i červy a taky nic
nevím jak dlouho jim trvá, než se aklimatizují v novém prostředí, ale je mi jí hrozně líto že nejí ![]()
Ahoj holky, my máme Agamu od Vánoc, je to miláček…budu ráda, když si tady vyměníme zkušenosti o péči
Ten náš Bublinka, mu tak říkáme hned od prvního dne pěkně papká. Dáváme mu 3 malé cvrčky denně, dokud je malej. Jinak myslím, že je to opravdu nenáročné zvířátko, můžu doporučit
Ten náš je vyšlechtěnej s redukcí štětin a má krásné vzory
A občas kousek salátku, nebo papričky, jablíčka, aby měl v něčem vodu. Ten chovat nám říkal, že vodu jim nedává, že jim stačí ze stravy, ale mě se to nějak nezdá
Každej chovatel se stará jinak, tak a pak co je správné
![]()
nodysek píše:
My sme si přinesli v sobotu cca 5 měsíční samičku, v sobotu slupla jednoho cvrčka a od té doby nicdávala sem jí tam i okurek, jablko a kousek banánu a vajíčka, ale ani se toho nedotkla, dneska jsem zkusila i červy a taky nic
nevím jak dlouho jim trvá, než se aklimatizují v novém prostředí, ale je mi jí hrozně líto že nejí
Ahojky, zkuste ty cvrčky, pni potřebují něco, co se hýbe, jinak si toho moc nevšimnou
Ten náš třeba spapá kousek zeleniny, když mu to dám přímo k pusince, jinak nevím, jestli by se toho dotkl. Chovatel nám doporučil samečka, prý se dají lépe ochočit ![]()
ty cvečci jí tam lezou pořád, klidně to leze i přímo před ní a ona prostě nic
někde psali, že v novém nemusí žrát třeba i týden, ale nějak se mi to nezdá, ale tak vydržím do toho víkendu a uvidíme ![]()
nodysek píše:
ty cvečci jí tam lezou pořád, klidně to leze i přímo před ní a ona prostě nicněkde psali, že v novém nemusí žrát třeba i týden, ale nějak se mi to nezdá, ale tak vydržím do toho víkendu a uvidíme
No my jsme se divili že nám žere všechno hned, asi je ten náš vyjímka. Tak buďte ještě trpělivý a brzy se určitě rozpapá ![]()
Pro agamy vousaté je denně čerstvá voda velmi důležitá, zvláštní chovatel, mi máme 4, udělali jsme jim veliké terárko a mají tam dva takové bazenky, ráchaj se v ní a bumbají… až budete zimovat tak potřebují jen k životu vodu.. dáváme ob den misku salátu, jablíčko, mrkev, občas okurku, v létě sbíráme listy pampelišek apod… máme 2 kluky dospěláky a 2 holčiny, krmíme šváby..
say píše:
Pro agamy vousaté je denně čerstvá voda velmi důležitá, zvláštní chovatel, mi máme 4, udělali jsme jim veliké terárko a mají tam dva takové bazenky, ráchaj se v ní a bumbají… až budete zimovat tak potřebují jen k životu vodu.. dáváme ob den misku salátu, jablíčko, mrkev, občas okurku, v létě sbíráme listy pampelišek apod… máme 2 kluky dospěláky a 2 holčiny, krmíme šváby..
Já si to taky myslím, ale ten můj mu věří a nedá si říct.
Tak já když mu dávám třeba salátek propláchnu ho pod vodou, a nebo mu dávám kapičky vody z mého prstu. Někdy to pěkně olíže:) Na internetu jsem hledala info o agamách, ale na každých stránkách má ten chovat něco jiného, tak nevím co je správné ![]()
sice jsou to pouštní zvířata, ale vodu by měli mít stoprocentně zajištěnou, mi občas ty naše vidíme jak bumbaj, ale hlavně v tom terárku jak mají teplo tak se jdou osvěžit a vyráchat.. takže bych jim tam nějakou misku s vodou dala… každá agamka je jiná, náš jeden moc zeleninku nebaští takže vodu mít musí… já jsem si pořídila takovou malou knížečku o agamkách a je tam vše dobře popsáno, jak se chovají, jak zimovat apod..
My budeme mít pro něj nové větší terárko, tak snad přítele překecám, protože něco na vyčvachtání by mohl mít! ![]()
Vodu mít skutečně nemusí, stačí jim z rostlinné potravy. Osobně jim zkusím dát jednou za měsíc až dva napít přímo z rozprašovače. Pokud mají žízeň tak si dají.
ve spoustě publikacích se dočteš že přístup k vodě mají mít, hlavně se v ní i koupou .-)
Tak volal manžel, že koupil šváby a vypadá to, že si toho jednoho hned dala
pokud se nestihl zavrtat do písku
tak uvidíme co bude, potvůrka, nám dává zabrat ![]()
http://www.collectors-dragons.cz