Atopické dítě

• Otevřená skupina

Skupinka pro maminky s atopickým dítkem!

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

946
27.2.12 13:01

Atopické dítě

Ahoj :mavam: Vítám všechny maminky !!! Doufám že se nás tu sejde co nejvíc a budeme se informovat o novinkách u našich dětí a třeba si i dávat rady co děláte pro zlepšení vašeho dítětě. My dnes byli u doktorky a dala přísný zákaz kouření zvířat ovoce zeleniny atd. prostě normál prevence proti AE…takže s manželem začínáme upravovat domácí prostředí. Shodli sme se že zvířata nedáme hold budeme častěji vyčesávat čistit atd. Už kouříme na balkoně… a ted budeme prát záclony a vyhodíme koberce :-D Jinak to nechcem moc přehánět víme že prevence je důležitá ale zase nechcem mít doma skleníkové dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
104
27.2.12 14:19

ach jo…a jak staré máš dítě a jaké má potíže? moje 18měsíční dcera má už od léta jedno ložisko na ruce, ted poslední dva měsíce i pod kolínky, ale tam to drzím v dobrém stavu, na ruce se to zas drží nás.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
27.2.12 16:14

Je nám 13 mesicu…mala ma obsypanou celou pusinku bradu tvaricky , horni hrbety rukou, lokty obcas cele ruce nozky vetsiniou taky cele.. obcas nejaky flicek na zadech nebo na brisku… mazem jak muzem obcas je to lepsi obcas horsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2994
28.2.12 12:36

https://www.emimino.cz/…-klub-20333/

Spoustu informací najdete v této obsáhlé diskusi. Je do opravdu dlouhé čtení, ale každý tam napsal nějakou svoji zkušenost a víme, že všichni hledáme další a další tipy, co jsme ještě nezkusili a můžeme zkusit, protože někomu to pomohlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
14.3.12 12:13

ahoj, Matěj má 7 měsíců a ekzém má velice závažný. Má to všude, hlavně nějhorší je teď to sv+ědění, nemůže spát, pořád musím být u něj, aby se neěkrábal..chodíme na injekce na imunologii igamplie. Máte někdo zkušenost? pomohlo to někomu? Nám už se to malinko lepší, ale pořád ještě vypadá hrozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
14.3.12 19:31

Atopické dítě

Ahoj všichni,najela jsme tu jen náhodou, jelikož jsem tento problém měla s dcerkou před 12 lety. Začnu od začátku, moje dcerka Natalie(tehdy 2 roky)dostala atopický ekzém a jako každá máma jsme nejdříve vyzkoušela všechny mastičky a podobné věci.Samozřejmě to nepomohlo. Ale kamarádka mě navedla na jednoho doktora a ten nám teda pomohl. Musím dodat, že jsme bydleli tenkrát v Německu a možnosti této léčby jsou jiné než v republice. Nechala sjem se s dcerkou hospitalizovat na 3 týdny do Gelsenkirchen nemocnice a podstoupila léčbu, která se zkládá z autogeního tréningu, předepsané stravy
(speciální diety-žádné alergeny v jídle po dobu 1 1/2 roku.)a to velmi důležité správná výchova-určování hranic dítěti. Zní to složitě, ale není. Autogen. tr.jsme si pouštěli každé ráno a jídlo jsem vařila sama… pekla chleba..(vše dle speciální kuchařky, kterou ta klinika za poplatek prodává). Chtěla bych ještě dodat, že tato nemoc není kožní záležitost, nýbrž psychická!!!Ikdyž se vytváří na kůži, tak to kožní nemoc není. tady lékaři tvrdí něco jiného!! Dcerka 3 měsíce po absolvování nemocnice je bez sebemenší šupinky. Objeví s ji jen když máme stres se školou, ale pak hned zmizí. A to jíme komplet vše!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
14.3.12 19:45

Dobrý den, jenže co když to má od narození? Resp. od 6tého týdne, co se týče stravy, tak jsem musela přestat kojit a pil Neocate až do doby,kdy jsme začínali s příkrmama. S těma ale nemá žádné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
14.3.12 20:11
kucirka píše:
Dobrý den, jenže co když to má od narození? Resp. od 6tého týdne, co se týče stravy, tak jsem musela přestat kojit a pil Neocate až do doby,kdy jsme začínali s příkrmama. S těma ale nemá žádné problémy. [/citace
velmi důležité je provádění autogeního tréningu,vždy ráno, abyste byla celý den pak v klidu a vyrovnaná. Dcerka také neměla problémy s jídlem, ale správn strava se má dodržovat.vyhodit z jídelníčku rajčata,papriky,veškerou kyselou zeleninu…z ovoce jsme mohly jen 3 druhy sladkých jablek,banán a hrušky.jinak z ovoce nic,a vše domá dělané! už je to docela dávno,takže přesné recepty na hlavní jídla neznám. Ale jestli máte větší zájem, tak se pokusím najít na netu více informací…nemocnice Gelsenkirhen a MUDr. Steehmann.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
22.3.12 15:50

Ahoj, holky! Četli jste to?
https://www.emimino.cz/…zdrave-8812/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.3.12 23:03

AE je z největší časti způsoben poruchou imunitního systému. Jedna se tedy o vnitřní poruchu a je nesmysl léčit jej pouze zevnějšku. Především je dulezite obnovit imunitu a to jednak navracenim rovnováhy střevní mikroflory pomoci úpravy stravy a nezbytných probiotik (probiotika musí obsahovat alespoň 1mld bakterii všech 12ti kultur a také účinná prebiotika). Dále je třeba dodat organismu potřebné imunoglobuliny, nejlépe z přírodních zdrojů. Současně se ukazuje jako nejúčinnější zevní aplikace určitých rostlinných vytazků ať už ve formě tekuté tak i jako mast. Tato kombinace je účinná a trvalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
25.3.12 23:07

Holky a slyšeli ste už o konopné masti prej fakt zabírá ale já nevím pod slovem konopí si fakt představuju něco jiného než léčnu AE a i se trošku bojím něco takového podávat malé…vím asi hloupý názor ale travka je prostě travka a ne léčivo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
4.4.12 11:58
@petjuska90 píše:
Holky a slyšeli ste už o konopné masti prej fakt zabírá ale já nevím pod slovem konopí si fakt představuju něco jiného než léčnu AE a i se trošku bojím něco takového podávat malé…vím asi hloupý názor ale travka je prostě travka a ne léčivo :-D

Ahojky, konopnou mast bych nedoporučovala. Je to kosmetika, tudíž pro děti nejdříve od 3 let a nesmí se aplikovat na obličej. A navíc si na ní kůže po celkem krátkém čase zvykne.
Zkuste Dermalex, patří mezi novější výrobky, je trochu dražší, ale je už od 2 měsíců, může se i na víčka a má stejné výsledky jako kortikoidy, ale kortikoid to není. V některých lékárnách mají malé vzorečky na vyzkoušení. Sice mimi teprve čekám, ale mám ho vyzkoušený na sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
6.4.12 16:58

A-derma

Ahojky holky, nam ted zabral kremik A derma, ktery mi doporucila jedna maminka na cviceni. Loziska po nem vyrazne mizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
22.4.12 15:00

ahojky,nám nejvíc ulevila autoimunitní léčba,jezdíme do paracelsia v praze. a pak kosmetika od welledy,krásně to holkám sklidní kuži ale tohle je individuální,kámošce nejvíc uleví heřmánek ale moje holky jsou na něj alergické. a velkou neplechu dělají cukry a éčka,samo že ne všechny ale třeba šun ka nebo tavený sýr se bez těch „špatných“ nedají vyrobit,když jsme to holkám vyřadila z jídelníčku tak se taky hodně zlepšily. a souhlasím že to není onemocnění kůže,je to jen projev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.5.12 07:15

Moje zkušenost.

Ahoj,AE má můj syn od mala,ted v horku se zhoršuje. Masti a výtažky z rostlin trochu tlumí. Pomůže mu pouze pobyt u moře a koupel v kozí syrovátce,to je fakt :dance: učinné. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny