Babička stíhačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.12.16 22:52

@analoja najít jí kamarádku by mi neprošlo, je nejradši, když nikoho kromně nás nemusí vidět, nepotřebuje s nikým mluvit :nevim: Lístky by taky mohly jít koupit, ale nevím, jestli se donutím tam jet, snad jo, když by už bylo všechno zaplacené, to by jí snad nedalo, že by to byly vyhozené peníze a ona by tam nechodila.

• Citovat
  • Upravit
3487
15.12.16 07:23
@unuděná píše:
Mě osobně by zase od mamky mrzelo, kdyby mi každý den volala, co jsem dětem uvařila a radila (nevyžádaně), co a jak mám vařit příště :roll: A dost by mě naštvala, kdyby kvůli telefonátu tohoto ražení volala mému manželovi (!) a nadháněla mě. Zájem je jedna věc, ale tohle je přesné dle názvu diskuze - to už hraničí se stíhačkou. Přečti si znovu úvodní příspěvek.

Opět na tom nevidím nic špatného. :nevim: Možná se babička bojí, jestli se holkám něco nestalo, když to dcera opakovaně nebere, tak volá manželovi. Nehledej za vším něco špatného a dej si víno. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.12.16 08:37
@Lychee13 píše:
Opět na tom nevidím nic špatného. :nevim: Možná se babička bojí, jestli se holkám něco nestalo, když to dcera opakovaně nebere, tak volá manželovi. Nehledej za vším něco špatného a dej si víno. :kytka:

Já to tam nehledám, já to tam přímo čtu od zakladatelky. Narozdíl od většiny se tu nesnažím číst mezi řádky, ale po řádcích 8) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
15.12.16 09:26

Ahoj zaklafatelko, chapu te, mame to dost podobne. Vim, ze spoustu holek ti tady napise, abys byla rada, ze se mamka zajima, ze pohlida a ze dva telefonaty denne neni hruza atd. ale to je tezce prenositelny pocit, co to se clovekem dela a jak ho to ubiji. Moje mamka je to stejne-nema kamaradky, zajmy, vystaci si s televizi. My deti jsme jeji stredobod zivota, ac jsme davno dospeli a mame svuj zivot a rodiny. Podle me nas mamka jakoby nechce nechat osamostatnit se, porad vyzaduje takovou tu psychickou zavislost, nebo jak to rict. My si taky denne piseme ci volame, jsem u nich nebo ona u nas cca trikrat tydne. Kdyz odchazime uz je zoufala, kdy zase prijedem. Porad neco vymysli a resi za nas, jidlo, obleceni, hracky, cokoliv. Jakmile se jen zminim, ze treba zvazujeme koupit neco pro maleho, hned se toho chytne, uz to jde vybirat a kupovat sama, naucila se i kvuli tomu pouzivat internet :lol: Taky maleho posazuje, i kdyz vi, ze si to nepreju. A co je pro me asi nejtezsi, ze nas dost financne podporuje, pro me je to, jako by si nas tim jeste vice pripoutavala, protoze tezko budu odmitava k nekomu, kdo mi zrovna strcil do kapsy tisicovku :zed: Zni to hrozne a kdekdo by si klepal na celo, jak mam byt rada, ale me to bere pocit svobody. My se tedy odstehovali alespon mimo jejich dosah. Tedy musi na bus, ktery jede jen nekolikrat denne a nebo tedy jezdim ja k nim. Aspon neco, drive jsme byfleli pet minut chuze a to byl mazec. Radu nemam, sama to vnitrne resim. Mamka se aspon naucila vice psat sms nez volat, protoze vi, ze s malym nestiham zvedat telefon. Castecne tedy resoektuje muj styl vychovy ale co dela s malym, kdyz tam nejsem, to nevim. Zatim to jeste zvladam, snazim se videt pozitiva (hlidani, finance), ale uz jsem kolikrat taky nanervy.
Mluvila jsem o tom kdysi s jednou kamaradkou, ktera sama ma deti v mem veku a sama priznava, ze ma stejny problem, ze nedokaze nechat deti zit vladtni zivot :nevim: Tehdy mi i rekla, ze jsme udelali dobre, kdyz jsme se odstehovali…
Soucitim s tebou, pomoct neumim :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
15.12.16 09:39
@Bondgirl007 píše:
Mě tak nějak nevadilo se odpoutat a odstěhovat se 200km. Čímž se vidíme asi 4× za rok
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
15.12.16 09:46

@dedrichov Ted to pises z pozice dcery nebo matky? :lol:

Ja se s rodici vidim rada, zase tak daleko bych byt nechtela, nam staci tedy 15km 8) Navic tady mame i zbytek rodiny a pratele, praci, na to nejsme staveni se premistit tak daleko a zacinat nekde odznova. Kdybychom se s mamkou vidaly treba jednou tydne a klidne na cely den nebo i vikend a sem tam telefonat ci zprava (ktery ma nejakou vypovedni hodnotu), tak jsem spokojena. Ale takove to denni kontaktovani a jakoby neustale sdileni nadich zivotu, to je pro me tezke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
15.12.16 10:01

Poradila bych ti jediné - představ si sebe na jejím místě. Jenže to asi nepomůže, protože ted si každá říkáte, že vy nikdy, a vy vždycky a vy budete mít plno jiných zájmů - jenže, až to stáří nebo tedy ten vyšší věk přijde, a přijde to vnouče, kdoví, jak to bude. Takže když už nic jiného, budte propána tolerantní. Zavolej třeba první, nahlas co budete dělat nebo že jste v pohodě, pošli třeba fotku a pak telefon vypni nebo prostě neber a hotovo. A mamince to vysvětli, že dneska už ne. Anebo at nevolá, at se staví že dostane dítě do kočáru. Stěžuješ si, že je toho na tebe moc. No tak dej malou babičce a ty si voráchni, ne? A budete obě klidnější. Tím, že se ona zajímá, ti mateřství nebere a dítě neupírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.12.16 10:19

@inkakřivák Ty bys dala s klidnym svedomim dite zene, ktera ho proti vuli maminky posazuje a cpe mu nasilim flasku s mlekem a buhvi co jeste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.16 11:03

@Bondgirl007 ano, to je přesně to stejné, jako přes kopírák, včetně těch financí. Naši od nás bydlí 10 minut chůze. Neustále musí mít pod dohledem, co děláme, máme v plánu nebo co jsme dělali, jako by člověk potřeboval od ní na všechno svolení, jestli je to správně. O stěhování jsme přemýšleli, manžel dostal dobrou nabídku práce 50km odtud, ale nakonec to nevzal, má tady taky rodinu, ale ta má o nás „zdravý“ zájem. Uvidíme, jestli v budoucnu to stěhování stejně nepřijde, možná příště tu nabídku vezme, teď to u nich v práci jde od 10 k 5.

@inkakřivák kdybych jí dala dceru do kočárku, tak by ji do chvilky posadila, sice jí bude už rok, ale sama si ještě nesedne, tak by sedět takto neměla. Na to má se mnou cvičení, kdy ji ukazuju, jak na to, ale sedět ji nenechávám a z rehabilitací to máme stále zakázáno. Manžel si ani nepřeje, abych ji nechávala s ní úplně samotnou, ví, co s ní dělá a dle jeho slov nemá rozum a je radši, když jsem poblíž. Ani tchýně ji venku samotnou neměla, ale ta se i bojí jít s ní sama ven. Nestěžuju si, že je toho na mě moc, vše v pohodě zvládám, ale pořád dokola to stejné každý den a ještě to pořád dokola opakovat do telefonu, jestli kakala a kolikrát apod., nevím koho by po roce tenhle rozhovor nezačal ubíjet… :zed:

• Citovat
  • Upravit
53190
15.12.16 11:18

Máš to ještě o to těžší, že tchýně je normální, a jeví ten „zdravý“ a přiměřený zájem.. Takže je vidět ten kontrast.
No, je to strašně těžké a každou z věcí, co ti vadí, budeš muset řešit zvlášť a počítej, že už pořád. Například posazování. Chápu, že u ročního dítěte už je babička skoro běsná (tehdy se děti posazovaly a v půl roce neseděly jen ty retardované :roll: ), ale musíš jí to vysvětlit, kort jestli jste pod dohledem fyzioterapeutky! Jde přece o zdraví jejího vnoučete. Když to takhle podáš, tak ti snad odporovat nebude ne?
Nápad s knihou o manipulaci s dítětem a novými trendy ve výchově, stravování atd. je super, to jí určitě pořiď. Klidně jí k tomu dej lísteček s textem ve smyslu „maminko, jsme moc rádi, jak se vnučce věnuješ, tohle ti pomůže pochopit, podle čeho se řídíme my a nám to pomůže nemít absolutně žádné obavy, když budeš malou sama hlídat“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
15.12.16 11:56

@unuděná Odpovídám zakladatelce a ta nic takového nepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
15.12.16 11:59
@Anonymní píše:
@Bondgirl007 ano, to je přesně to stejné, jako přes kopírák, včetně těch financí. Naši od nás bydlí 10 minut chůze. Neustále musí mít pod dohledem, co děláme, máme v plánu nebo co jsme dělali, jako by člověk potřeboval od ní na všechno svolení, jestli je to správně. O stěhování jsme přemýšleli, manžel dostal dobrou nabídku práce 50km odtud, ale nakonec to nevzal, má tady taky rodinu, ale ta má o nás „zdravý“ zájem. Uvidíme, jestli v budoucnu to stěhování stejně nepřijde, možná příště tu nabídku vezme, teď to u nich v práci jde od 10 k 5.@inkakřivák kdybych jí dala dceru do kočárku, tak by ji do chvilky posadila, sice jí bude už rok, ale sama si ještě nesedne, tak by sedět takto neměla. Na to má se mnou cvičení, kdy ji ukazuju, jak na to, ale sedět ji nenechávám a z rehabilitací to máme stále zakázáno. Manžel si ani nepřeje, abych ji nechávala s ní úplně samotnou, ví, co s ní dělá a dle jeho slov nemá rozum a je radši, když jsem poblíž. Ani tchýně ji venku samotnou neměla, ale ta se i bojí jít s ní sama ven. Nestěžuju si, že je toho na mě moc, vše v pohodě zvládám, ale pořád dokola to stejné každý den a ještě to pořád dokola opakovat do telefonu, jestli kakala a kolikrát apod., nevím koho by po roce tenhle rozhovor nezačal ubíjet… :zed:

Tak zřejmě maminka telefonuje, protože se zajímá, jak je na tom vnouče. Ale to je zbytečné zde rozebírat, ty máš už averzi a tomu se nedá nějak bránit. To musíš chtít ty. Nikdo ti nepomůže. Bud si řekneš to je mamka, no, a hodíš to za hlavu, anebo se budeš nervit a nervit. Nikdo ti nepomůže. A jestliže máš pocit, že jenom ty a tvůj manžel jsou schopni tvé dítě opečovat a neublížit mu, apk se nedá nic dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.12.16 12:18

@inkakřivák Píše. Možná bys měla pozorněji číst (včera 19:55)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
15.12.16 12:39
@inkakřivák píše:
Tak zřejmě maminka telefonuje, protože se zajímá, jak je na tom vnouče. Ale to je zbytečné zde rozebírat, ty máš už averzi a tomu se nedá nějak bránit. To musíš chtít ty. Nikdo ti nepomůže. Bud si řekneš to je mamka, no, a hodíš to za hlavu, anebo se budeš nervit a nervit. Nikdo ti nepomůže. A jestliže máš pocit, že jenom ty a tvůj manžel jsou schopni tvé dítě opečovat a neublížit mu, apk se nedá nic dělat

Souhlasím. Tady na epipi je těžce in mít averzi na tchýni, nebo matku. A super in je mít averzi na obě, protože ani maminky, ani tchýně nevychovaly svoje děti, takže by vnoučata rozhodně ohrozily na životě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.16 12:50

@inkakřivák @Lychee13 takže vy by jste každý den dobrovolně a s radostí třeba i 2× zvedaly telefon a odpovídali na tytéž otázky ikdyž je více než jasné, že za ten den se nemohlo nic nového stát a pořád dokola by jste poslouchaly, co a jak máte kolem svého dítěte dělat namísto toho, aby jste volnou chvilku, kterou strávíte odpovídáním na tytéž věci dokola věnovali třeba partnerovi nebo se v klidu navečeřely bez telefonu u ucha? Pak po těchto telefonátech přijde na návštěvu a ještě se snaží ukázat názorně, jak si mám se svým dítětem hrát a nejlépe, jak ji mám posadit a postavit? Pokždé jsem trpělivě vysvětlila, proč to dělat nemá a další návštěvu to dělala znovu. Vím, že tady v diskuzi se nic nenapraví, chtěla jsem jen znát názor, jestli už to včerejší prdnutí nervů byla přehnaná reakce nebo si to mám nechat líbit a vše radši odkývat, jen ať je spokojená máma a já mám byt z toho zase potichu nešťastná, jako jsem to dělala do včerejška…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová