Krmení zvířete syrovou stravou - BARF

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
880
28.5.14 21:11
@DeTer píše:
@Meliora do prd.ele býčí žlá¨zy to na mě vykoplo :mrgreen:

no hele, nám z toho kdysi dělal táta guláš a jak jsme si mlaskaly (nevěděly jsme co to je ta býcí žláza :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
28.5.14 21:13

@Meliora díky moc. Pěkný jídělníček. Právě jsme se s manželem shodli, že ten mrazák teda koupíme. Byli jsme na vážkách a jak je vidno asi bude třeba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
28.5.14 21:14
@Meliora píše:
no hele, nám z toho kdysi dělal táta guláš a jak jsme si mlaskaly (nevěděly jsme co to je ta býcí žláza :D)

néééé :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No to věřím, že jste si mlaskali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
28.5.14 21:20

No pak se jednou prokecnul a bylo po mlaskání, už to nechtěl nikdo :D

Jak máte velkého psa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
28.5.14 21:24

@Meliora má cca 40-45 kilo, ale když se nám líbil a byl pěkně stavěnej, měl okolo 52. Ať dělám co dělám on né a né od zimi přibrat. Je to kříženec howavarta a ohaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
28.5.14 21:31

Tak to máte dobrý, to „spase“ všechno :D ten můj prcek má problém i s kuřecím křídlem :D Pokud teď kupujete nějaké lepší granule, neměl by vás BARF stát víc, spíš méně, pokud kupujete ve velkém, v akcích a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
28.5.14 21:35

Granule kupujeme za 700 a to proto, že je máme rovnou od pána z krámu. Bez dph, dopravy a pod..
Jako jo on sežere všechno, ale má pak problémy s kaděním. Dokáže se posrat i po rejži :nevim: 8o takže to bude fakt pomalu najíždět..
No heled jsem si vzpoměla. Když jsme rušili záhony u baráku, tak že je zatravníme. A pořád tam hrabal a hrabal a pořád my proč. No ona tam zbyla nevyrejpaná mrkev a tak se blbeček sám obsloužil :mrgreen: :mrgreen: Mrkvička tam nezbyla ani miniaturní a my neustále uhrabávali a uhrabávali. Vypadalo to jako když tady máme prase co hledá lanýže :mrgreen: a on se jen sám obsluhoval podle chuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
28.5.14 21:56

Jojo, s tím mívají někteří majitelé problém, že jim psi sklidí zahradu :D okusují jablka na stromkách, trhají si broskve, sklízejí zeleninu, otrhají jahody i rybíz :D člověk by řekl, masožravec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
28.5.14 21:59

Jo s jabkama taky. Člověk celej nadbanej na první úrodu a tak že s padančat udělám štrůdl nebo jen tak udušený do poháru a on tam sedí a zaklíná strom. Sotva jabko dopadne na zem, tak nezůstane ani stopka. Pak ale se.re a se.re :mrgreen: A to je potom trávník radost pohledět.. Jinak jsme mu všechno uklidili i jsem si dala všechno do truhlíků, ale oni si stejně dycky něco najdou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
31.5.14 11:29

Ach jo, holky
Dala jsem Ronovi včera po prvé 20g masíka. Měla jsem tušení, tak že mu dám ráno masíko ( malinko) a večer granule. Včera dobrý, krásný tuhý bobek. A dneska ráno taky 20g masíka a srajda :( Měla jsem tuchu a tak jsem mu to dávala tak málo a granule až večer, aby to neměl smíchaný a stejně. No takže ted asi počkám na tuhý bobek a zkusím znova? Masíko bylo libový co jsem usurpila od řízků pro nás, takže libovinka. Jen teda prasečina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
31.5.14 12:30

@DeTer Vepř není na začátek moc vhodný, je to tučné maso. Navíc jsi psala, že má citlivé trávení, tak je pochopitelné, že se po… Opravdu by to chtělo začít s lehčím masem - krůtím, králičím atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
31.5.14 12:32

@katty89 Už se mlátím do hlavy :zed: Dělala jsem řízky a tak jsem mu kousek nechala stranou. Ale fakt krásný, žádný tlüstý. Zkrátka tohle je možná moje chyba, možná si potřebuje zvyknout na něco jiného a trvá mu to dýl. No nic. Zkusím tdy za pár dní.. A králičí, jaké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
31.5.14 12:49

@DeTer I když je to maso vizuálně libové, tak vepřové je prostě tučné. A citlivé zažívání s tím může mít problém. Jinak z králíka prostě libové maso - bez kůže a bez kostí (jako z toho vepře). Z krůtího dávám na srovnání zaživání prsa. Ještě mě napadá, nevím odkud jsi, ale třeba konina je taky skvělá. V nabídce jí mají třeba Nýřany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
31.5.14 13:06

@katty89 Jsem z jižních čech. No máme ve městě jatka a tam se dostanu k vepřovému a hovězímu. Ke všemu. Od vnitřností až po kosti. Ale králiky a koně… Ještě teda pohledám. Kuřecinu taky nevím kde seženu :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
31.5.14 13:13

@DeTer Jestli jsi z jížních Čech, doporučuju www.dopsimisky.cz. Mají koninu i krůtí. Nebo www.krutifarma.cz, taky jsme z jihu a naše město zaváží každé úterý a čtvrtek (dokonce si neúčtují ani nic za dopravu). Pro psici od nich bereme to krůtí na guláš (+ biskupy, skelety, kůže, vnitřnosti - ale to pro pro vás zatím není aktuální).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný