Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ww píše:
Dnes je to tady nějaké slušné![]()
![]()
To je čudné!
rejpalky pracujou… ![]()
dada1511 píše:eMaminka píše:On to má taky zažité z dětství,že to nesnášel,proto to děládada1511 píše:jéééé jak já ty proslovy nesnášela.. si pamatuju se starším bráchou jak jsme vždy seděli a máma přecházela po pokoji sem a tam a mluvila a mluvila a mluvila a my si stejně mysleli něco o hovně.. čím víc mluvila, tím míň jsme si z toho vzali
Jinak,mi to máme doma rozdělemé,já dávám fyz. trasty a můj ji mučí hodinovím kázáním,to se vždycky směji,jak jí valí šrouby do hlavy,ona dělá že poslouchá,že se ponaučí,odkýve vše,a za pět min. neví nic
,říkal,že by kolikrát dostal jednu od mámy,než poslouchat hodinový výklad otce
Takže kombinujem oboje
![]()
![]()
mě stačí, že tak dvakrát do roka potřebuje výklad můj chlap ![]()
na to abych to dělala dětem a častěji je moc miluju ![]()
terdule píše:ww píše:rejpalky pracujou…
![]()
To je čudné!
No a není to fajn si jen tak pokecat??? Než tady číst dohady kdo je lepší, to si radši přečtu jak kdo to má doma a tečka. Každý žije svůj život, každé dítě je jiné. Takže co u jednoho funguje u druhého nepřichází v úvahu… ![]()
Háta_x píše:
To snad nemyslíš vážně!!! Třískat dítě hlava nehlava jen kvůli tomu, aby sis ulevilaNebylo by lepší jít rovnou s ní, motivovat jí povzbuzením a pak zoubky dočistit??? Stejně v tomhle věku to ještě pořádně neumí. A ušetřila by sis čas i nervy a hlavně - malá by měla báječnou maminku a ne uřvanou hysterku.
Ty mas prcka asi jeste maleho, vid? Sama mam temer 6 letou dceru a kolikrat taky dostane. A co.. samozrejme ji netyrame, to ani nahodou, ale ono to nekolikrat jde, nervy drzi, ale kdyz uz je toho moc, neposlechne, drza je, odmlouva a lze, tak holt na zadek dostane. A klidne se k tomu verejne priznam, protoze co je moc je moc. A jak pises, motivovat.. to bych cely den nedelala nic jinyho, nez nad ni stala a neco ji slibovala a atd.. ona je hrozne laxni, ma se oblekat, fajn, dokud jsem v mistnosti a porad na ni mluvim, tak dobry, ale vzdalim se, ona zasedne a zacne si hrat, nebo delat jinou zrovna dulezitou cinnost.
Zakladatelko, plne te chapu a soucitim!
ww píše:terdule píše:No a není to fajn si jen tak pokecat??? Než tady číst dohady kdo je lepší, to si radši přečtu jak kdo to má doma a tečka. Každý žije svůj život, každé dítě je jiné. Takže co u jednoho funguje u druhého nepřichází v úvahu…ww píše:rejpalky pracujou…
![]()
To je čudné!
ww píše:terdule píše:No a není to fajn si jen tak pokecat??? Než tady číst dohady kdo je lepší, to si radši přečtu jak kdo to má doma a tečka. Každý žije svůj život, každé dítě je jiné. Takže co u jednoho funguje u druhého nepřichází v úvahu…ww píše:rejpalky pracujou…
![]()
To je čudné!
já jsem taky člověk,který si rád počte a zjištuje,jak to mají jíní doma,ale to by zas byla nuda
malinko se tady pohašteřit… ![]()
No jo,ale co teď,já jsem taková trubka,že je mi to vždycky tak líto,že ji pak mám jak v bavlnce,koupím jí nějakou dobrůtku jako vždycky a budu jí mazlit,což je asi taky blbě,možná bych ji měla nechat v tom vymáchat,aby věděla že mě fakt naštvala ![]()
Anonymní píše:
No jo,ale co teď,já jsem taková trubka,že je mi to vždycky tak líto,že ji pak mám jak v bavlnce,koupím jí nějakou dobrůtku jako vždycky a budu jí mazlit,což je asi taky blbě,možná bych ji měla nechat v tom vymáchat,aby věděla že mě fakt naštvala
Nejsi trubka:-), jen bych ji v tom ten cumacek trochu vymachat nechala. Nasi tyne vzdy reknu, jak jsem z toho smutna, kdyz dela to a to, nebo nedela, co ji reknu. Ona je z toho pak zkrouhnuta, slibuje hory doly.. (bohuzel, v nejblizsich okamzicich na to zapomene) Ale vi, ze i kdyz zlobi a neposloucha, oba ji s manzelem milujeme a boli nas, kdyz musi na ten zadek dostat. A kdyz neco provede, nedostane pak zadnou sladkost, zadnej pc (ten uz ma v kuse zakazanej min. 6 mes-neustale prodluzujeme) Snad to neprejde trvale do puberty:-)
Uff,tak jsem vás dočetla
Už jsme v půlce ![]()
terdule -ahojky ![]()
Holky když já nevím zda ty zákazy vydržím,on jinak děsně prudí a vyžaduje pozornost
A do toho mele,mele a mele ![]()
Zakladatelko, zamyslela bych se, kdy dochází ke kolizím nejčastěji a snažila se je eliminovat. Máme doma něco podobnýho v bledě modrým
V poslední době je to fakt síla, neustále lže, dělá vše obráceně, slibuje, nic pak nedodrží. Osvědčilo se mi, neklást na něj takový nároky. Ano, je mu šest a půl, ale přesto mu např. vždycky zkontroluju ruce, jestli je má umytý mýdlem. Pokaždý tvrdí, že jo, pak mu dokážu, že ne, tak se jde vrátit do koupelny. Nespoléhám na to, že je už velkej. Nebo s oblíkáním. Je zbytečný mu dát oblečení a jít pryč a čekat, že se oblíká. Neoblíká. Tak prostě u něj stojím a pořád ho kaučuju, ať dělá. Je to opruz, ale nevytáčí mě to tolik, jako před odchodem zjistit, že je nahej. Základem je mít dost času. Když spěcháme a on prudí, taky mi jedou nervy a pěkne.
Chjo,ona je takovej hajzlík,dokáže přijít pomuchlat se a říct maminko já tě miluju a pět vteřin po tom je na zabití.Brala vitamíny od psycholožky na spaní,protože se pořád v noci budila,byly na zklidnění a řekla bych že byla víc v klidu i přes den,no už jí to asi vyprchalo z těla ![]()
U nás teda (když jsem byla malá) tak tohle nikdy nebylo potřeba, ani bití ani počítání. Nechápu, jak to moje máma udělala a strašně ji obdivuju, protože jsme byli tři sourozenci. A přitom vím, že je mamka strašnej nervák a rychle se rozčílí. A já jsem v tomhle po ní.
U své neteře vidím, jak je hrozně hodná a šikovná a je to tím, že na ni při ničem nespěchají. Jsou jí teda teprve 4, ale ještě nedělá takové ty klasické naschvály…
Já to u svýho syna pozoruju, že čím víc času mu dám, když chci, aby něco udělal, tím ochotněji to udělá. Když vidí, že jsem nervozní, že někam spěcháme, tak se vztekne, nebo začne kňourat. V nějaké knížce pro rodiče jsem četla, že děti nejsou pomalé, ale dospělí stále někam spěchají. Když vím, že něco dítěti trvá, tak hold musí vstávat dřív. Až si bude svoje povinnosti plnit tak jak má, tak si může aspoň víc dospat. Možná je to hloupost, nevím, Mareček je ještě moc malý. Ale v té knížce taky psali, že to co po dítěti chceme, máme vylovit max 2-3× a upozornit, že pokud tu či onu věc neudělá, tak nebude večer pohádka, nepůjde odpoledne ven atd. a odejít. Už nic nepřipomínat, až nastane chvíle večerní pohádky, dítě se začne usazovat na pohovce, zapínat televizi, tak jen suše podotknout, že jsem ho ráno upozornili, že když si nesplní co má, tak nebude pohádka. A opravdu to dodržet. Jooo, tak knížka se jmenovala Do 5-ti dnů bude vaše dítě jiné. DOPORUČUJU!
Lasicka píše:
Zakladatelko, zamyslela bych se, kdy dochází ke kolizím nejčastěji a snažila se je eliminovat. Máme doma něco podobnýho v bledě modrýmV poslední době je to fakt síla, neustále lže, dělá vše obráceně, slibuje, nic pak nedodrží. Osvědčilo se mi, neklást na něj takový nároky. Ano, je mu šest a půl, ale přesto mu např. vždycky zkontroluju ruce, jestli je má umytý mýdlem. Pokaždý tvrdí, že jo, pak mu dokážu, že ne, tak se jde vrátit do koupelny. Nespoléhám na to, že je už velkej. Nebo s oblíkáním. Je zbytečný mu dát oblečení a jít pryč a čekat, že se oblíká. Neoblíká. Tak prostě u něj stojím a pořád ho kaučuju, ať dělá. Je to opruz, ale nevytáčí mě to tolik, jako před odchodem zjistit, že je nahej. Základem je mít dost času. Když spěcháme a on prudí, taky mi jedou nervy a pěkne.
Já se snažím být u ní skoro pořád,ale s miminem to vždycky nejde,ruce kontroluju furt,vrací se do koupelny možná čtyřikrát,protože po umytí se jí ještě loupe z prstů bahno(znáte to)Za hroznýho remcání jde a na popátý už je to celkem únosný,ale ze vzeku,nebo nevim proč je spatlaná celá koupelna od těch špinavejch rukou,voda všude,ručník švihnutej na zemi,jo je to prča
Jo, s miminem to pořád nejde,a v 6 letech už musí být i dítě trochu samostatné a zodpovědné.
Jo jo ksichtíky,to taky známe.Ignoruju je o hned to madam přestane bavit.Tuhle mě ale dostala.nechtěla si uklízet a tak jsem řeklaže pokud si neuklidí,všechny ty hračky vyhodím do koše.Po třetím varování jsem přinesla igelitku,hračky do ní naházela a hodila do koše.malá bulela že si to už uklidí ale měla smůlu.Docela se to ujalo a stačí říct že když nebude uklízet,přinesu odpaďák a má smůlu.No a jednou mi na to řekla"tak si to klidně vyhoď,já je už stejně nechci".Ale většinou stačí varovat.