Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
bude smskovat a projíždět net na mobilu…nebo bude dělat neojblíbeněší činnost…tzv. lelkování
já chci taky zaracha! nejlépe na měsíc! co mám udělat abych v práci dostala zaracha?
![]()
@dada1511 píše:moc prostoru k televizy a málo k učivu,u nás je TV až když je vše splněno,naučeno,uděláno.Takže to efektivní je.
tím spíš nechápu TV jako trest, když je normální, že TV je až po splnění povonností ![]()
@dada1511 píše:no,jelikož tu bylo zníměno že bité dítě je hloupé dítě,…
Vy si můj text vykládáte úplně jinak než je napsán. Že je dítě hloupé si myslíte vy, protože nevěříte, že je natolik chytré, aby to šlo bez i bití. ![]()
@alifie to se člověk vždycky na něco upne, že
a kdo pochopit prostě nechce tak nepochopí…a je zybtečné věty záměrně vytržené z kontextu vysvětlovat.. ![]()
@zolycka píše:
bude smskovat a projíždět net na mobilu…nebo bude dělat neojblíbeněší činnost…tzv. lelkováníjá chci taky zaracha! nejlépe na měsíc! co mám udělat abych v práci dostala zaracha?
![]()
@alifie Pořád jsi se nedostala k tomu mi odpovědět kolik máš dětí a v jakém věku?
Příspěvek upraven 13.04.12 v 11:33
@zolycka píše:
@alifie to se člověk vždycky na něco upne, žea kdo pochopit prostě nechce tak nepochopí…a je zybtečné věty záměrně vytržené z kontextu vysvětlovat..
Jo, místo abych makala, tak se tu vykecávám. Takže si dám zítra zaracha, za trest budu sama doma a zakážu si dopoledne televizi.
Já se tak těším, strávím půl dne ve vaně. A pak večer televizi JEN KDYŽ BUDU ŽEHLIT.
![]()
@Mišanila píše:
Tak to je vždy důležité zjistit co se stalo a porč se to stalo, nebo se zamyslet proč se tak dítě chová. Pak se můžeš vyhnout situacím, kdy dítě plácneš ve chvíli, kdy za to třeba až tak nemůže. A někdy můžeš přijít i na to, že je chyba částečně v tobě a když ty změníš své chování, změní ho i dítě. Ale to asi nebude tenhle případ.Každopádně ho bouchnout za to, že bije malé dítě je k ničemu. Já bych v takovém případě nepromlouvala slabým hláskem alá „ale Pepíčku to nemůžeš plácat malého po hlavičce“. Byla bych důrazná a řekla že nikdo se po hlavě nebije a že musíme jít domů a půjdeme na hřiště teprve až si bude hrát s dětma bez toho bití drzhých.
Já třeba vždycy přemýšlím o tom, proč se děti
Taky považuju za potřebné ptát se proč co kdo dělá, ale v tomto případě je na prvním místě zastavit nežádoucí. Vyptávat a rozebírat co se stalo se může cestou domů.
Všechno má svůj důvod, poznat ho pomáhá jít příště lepší cestou.
@dada1511 to ale musí vyžadovat strašně energie tohle vymyslet a předejít všem únikovým manévrům…teď vážně..ono nebezpečí takových trestů (zákazů) je v to, že když nezabírají tak člověk musí neustále vymýšlet nové a přitvrzovat a to nejde donekonečna… ![]()
@zolycka píše:
@dada1511 to ale musí vyžadovat strašně energie tohle vymyslet a předejít všem únikovým manévrům…teď vážně..ono nebezpečí takových trestů (zákazů) je v to, že když nezabírají tak člověk musí neustále vymýšlet nové a přitvrzovat a to nejde donekonečna…
jde,potom přichází to poučení a předcházení zákazům
,jinak u nás i když je tv povolena až po všech splnění povinností,stejně je to nevyhnutelné,bo když se 3 krát zeptám jestli je to hotové,a odpověď je ano,může se stát,že až po určité době člověk zjistí,že tomu tak nebylo.Já vložím důvěru,předpokládám,že dítě má odpovědnost vůči té důvěře a pokud není oprávněná,je zákaz,což je logické,ne?
Příspěvek upraven 13.04.12 v 11:42
@dada1511 píše:
@alifie Pořád jsi se nedotala k tomu mi odpovědět kolik máš dětí a v jakém věku?
Psala jsem to tady myslím už několikrát, ale klidně to zopakuji - staršímu je 6, mladší má 4 roky. Oba chodí do školky, starší jde po prázdninách do první třídy.
@dada1511 dítě by hlavně mělo dle mého mít odpovědnost samo k sobě a ke svým povinnostem, to je prostě vono no.a to se pak táhne furt…a jsme opět u té dospělosti…já jsem notorický odkladač nepříjemných povinností..a věřím, že jsem se s tím nenarodila, že to bylo výchovou…bojuju s tím, ale horko těžko a ztížilo mi to má školní i studentská léta a vlastně mi to zřežuje i pracovní život…
@dada1511 píše:
jde,potom přichází to poučení a předcházení zákazům
Takže se vlasně dostáváte k respektující výchově, protože tresty nezabraly.
![]()