Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bohunko jojo, presne. Podle toho, co pises, hadam, ze ani nevyhrozujes, ze deti dostanou na zadek? K tomu bych se take jednou rada dostala ![]()
Handulinka píše:
Bohunko jojo, presne. Podle toho, co pises, hadam, ze ani nevyhrozujes, ze deti dostanou na zadek? K tomu bych se take jednou rada dostala
Nevyhrožuji - resp. snažím se o to
- nikdy ničím. Vyhrožování je k ničemu, děti ze mě mají srandu a stejně ničeho nedosáhnu…
Takže „slibuju“
jenom to, co pak opravdu udělám - žádné plané řeči typu třeba „týden bez televize“, to se pak stejně nedodrží. Ani „když to neuděláš, nasekám Ti“… Zrovna tohle nekecání naplano se mi celkem daří, rozhodně víc než udržet nervy a nenamířit výchovnou na zadek… ![]()
A teď si vemte,že to dítě netrestáte,pak mu v deseti letech přiletí facka,ono s toho bude vykulené tak,že vám řekne,že vás udá na sociálku samo!!!!Bo si bude vědomé práv dítěte
![]()
I to už se stalo ![]()
dada1511 píše:
A teď si vemte,že to dítě netrestáte,pak mu v deseti letech přiletí facka,ono s toho bude vykulené tak,že vám řekne,že vás udá na sociálku samo!!!!Bo si bude vědomé práv dítěte![]()
![]()
I to už se stalo
Bohunka P.
,nesnásím,když můj chytne záchvat výchovy,a žačne vyhrožovat typu : Nepojedešě s námi???To mě omejvá,těžko nechám 6 leté dítě samo doma celý den,na výlet stejně pojede,nebo budem kysnout doma všichni.Přesně,vyhrožování,které je z dlouhodobého hlediska nereálné,je naprosto zbytečné a k smíchu.
dada1511 píše:
A teď si vemte,že to dítě netrestáte,pak mu v deseti letech přiletí facka,ono s toho bude vykulené tak,že vám řekne,že vás udá na sociálku samo!!!!Bo si bude vědomé práv dítěte![]()
![]()
I to už se stalo
No to musí byť skutočne hrozné, mať doma samostatné dieťa, ktoré sa bráni inak než násilím! ![]()
Dado haha, ja se mu prece omluvim, tak na me socialku volat nebude
(pardon, zlehcuju)
Ja mam dojem, ze nas nasi nemlatili, mamina mela takovy svazany kabel, ktery mela schovany nahore ve skrince, vzdycky jen varovala, „dostanes bejkovcem“ a to jsme se se segrou baly, takze si nepamatuju, ze bysme tim dostaly. Ale my jsme byly hodny deticky
ww píše:dada1511 píše:
![]()
I to už se stalo
Můj případ! Sice jsem mamku na socku hlásit nechtěla, ale byla jsem mírně řečeno v šoku
I když si myslím, že za TO mě mlátit fakt neměla…
Haňuli
,jj,ty se omluvíš,aby jsi se pak neomlouvala každý týden
![]()
Já jsem teda jednou dostal od mamky takovou facku,že jsem viděla hvězdičky,spustila se mi krev,a museli jsme do nemocnice.Myslím,že máma s toho byla tenkrát taky v šoku,určitě mě tak moc praštit nechtěla.A navíc facanem,ty jsem dostla nanejvíš 3 za život,a dodnes si pamatuju,za co to bylo,na jejím místě,bych si dala taky
,ale teda vyhrožovat doma soc. to by mě nenapadlo.Byla jsem „ráda“,že občas dostanu,bo jsem věděla,že jim nejsem šumák,a že mě mají rádi.
Dado já jsem mamce nikdy nevyhrožovala sociálkou. Ona mě zmlátila hlava nehlava za to, že jsem si schovala kalhotky od měsíčků do psacího stolu, protože jsem se za to strašně styděla a ona je tam našla. Bylo mi tak 11. ![]()
No,tak to byla přehnaná reakce,to jo. ![]()
To bych teda jako rodič neudělala,ale to je dobou,dřív nebyla taková osvěta ohledně dospívání a sexuálního života.Mě dala máma v 9 letech takovou tu komunistickou knížku Děvčátko na slovíčko
,bo mi už rostli prsa,tam to vše bylo,tak jak jsem to poprvé dostala,tak jsem za ní hned šla.
tak já dám zase příklad z mého dětsví kdy jsem nevovlala na sociálku ale na linku bezpečí skor obden… máma mi četla deníček, stále vyhrožovala dětským domovem.. bůhví jak nás nebila.. spíš vůbec než jo.. jak to bylo před druhým rokem si nepamatuju a dohromady si pamatuju jednu facku když sem jí právě na přečtenej deníček řekla, že je to ubohý a že je zlá, že matkou bejt neměla… bylo mi 14 let.. to, že neměla bejt matkou si myslím dodnes, do svejch 23 let, kdy už i sama matkou jsem…
Sice nás nebila ale ty hysterický výstupy a neustálé vyhrožování něčím bylo spíš pro ni na psychiatrii..
dodnes si myslím, že se dá rodičovství zvládnout i tak aby nás dítě nemělo za blbce aby nás respektovalo s tím, že mu dáme na prdel každý den, nebo nikdy… o tom láska, respekt, mateřské vlohy nejsou…
Některá bereme plácnutí jako jediné účinné jak dítěti něco vštípit, některá to zvládáme bez toho…
jsou to zase dva tábory jako je to u Kojení a UM, porodů v nem. a porodů doma.. ti co své děti bezevšeho očkují a ti co jsou zcela proti tomu..
Poslední dobou se stává z mateřství fanatismus, nebere se jako něco přirozeného co bychom měli dělat dle instinktů…
ale něco čemu přehršená informovanost nedává vždy jen to dobré…
naše matky, babičky děti plácli když bylo potřeba a vůbec se nad tím nepozastavovali, jestli jsou špatné matky nebo ne..
Těm co své děti nebijí klobouk dolů a nadále pevné nervy… těm co děti občas plácnou, nemějte z toho mindráky..
My se s tátou vždy smějeme, že on od svého otce dostal 3* za život a vždy neprávem já od svého x krát a též to byl vždy justiční omyl…
Ale o nic míň ho nemiluju..
a to jsem dostávala opaskem až jsem měla na těle podlitiny, schytávala facky mezi futrama, že jsem si vždy dala ještě druhou stranou hlavy do toho železa…
a co žiju,žijem všichni bití a naše děti to přežijí též.. jen nic nepřehánět.. ![]()
ww to je strasnyyyyyyyyyyy!!!
![]()
tak presne tohle jsem delala taky, i vlozky jsem schovavala nebo splachovala do zachodu. Pak jsem zapirala, kdyz se ucpal, a mamu nenapadlo dat na zachod odpadkovy kos, nechapu ![]()
A na chalupe jsem spinave kalhotky zakopavala na zahrade
V psacim stole urcite taky jedny byly.
To je neuveritelny, jak te za to mama mohla zmlatit
![]()
dada1511 píše:
No,tak to byla přehnaná reakce,to jo.
To bych teda jako rodič neudělala,ale to je dobou,dřív nebyla taková osvěta ohledně dospívání a sexuálního života.Mě dala máma v 9 letech takovou tu komunistickou knížku Děvčátko na slovíčko![]()
![]()
,bo mi už rostli prsa,tam to vše bylo,tak jak jsem to poprvé dostala,tak jsem za ní hned šla.
Já jsem žádnou knížku nedostala a před mamkou to tajila půl roku. Když jsem ji to potom teda šla říct, jen se mě zeptala „a chceš o tom něco říct?“ tak jsem řekla radši „ne“. To vykládá hodně o tom jaké to u nás bylo. A toho se snažím vyvarovat. Kristinka už ví, že ženy mají menstruaci, ale přesně ještě ne, na to má ještě chvíli čas. Já jako holka nevěděla že něco takového vůbec existuje! ![]()