Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@evrlein píše:
Maculinka- určitě jsou lidi, kteří hovna sbírají, to nepopírám. Ale velkým městům by rozhodně prospělo, kdyby psa měl, jen ten, kdo o něj opravdu stojí a záleží mu na něm, tak by ho choval ať to stojí, co to stojí. A nechytej se tak moc té částky- to bylo myšleno spíš obrazně.
Tak to by bylo na další a velmi sáhodlouhou diskusi. Těžko oddělit ty, kdo o psa opravdu stojí a ty, co ho mají jen proto, že to je třeba in ![]()
Ale bylo by to fajn, protože je mi líto například psíka u nás v domě, kterého si pořídil mladý pár. Jsou od rána do večera z bytu a pes tu každý den celý den štěká. Pravděpodobně mu tam samotnému není dobře…
@evrlein Aha… takže vlastně chudý člověk, který se umí kvalitně postarat, by psa neměl a ti bohatí, kterým je ukradené, že jejich pes kadí všude možně, tak ti psa mít budou, protože na to mají. To by bylo trošku kontraproduktivní. V okolí mám spousta ne příliš bohatých lidí (samozřejmě jsou i lidi v dobré finanční situaci, co také berou psy z útulku), kteří tahají psy z útulku do své péče a přesto se starají, sbírají bobky a své psy milují. Kdežto kdejaký majitel, co se tu pyšní plemenem, tak v drtivé většině na nějaký úklid kašle.
Kdyby to bylo tak, jak jsi ty napsala, tak útulky prasknou ve švech a bohatým bude u dupy, jestli budou cálovat nějaké pokuty navíc za jejich psy k vysokému ročnímu poplatku. ![]()
Pocházím z vesnice, zvířata mám ráda, ale prostě si nemyslím, že by patřila nutně do bytů. Konkrétně u psů a koček mi to připadá jako trápení zvířete. Už jen to, že musí x hodin čekat, než páníček přijde z práce a milostivě ho vezme vyčůrat.
@evrlein U psů je to jinak než u koček. Psi čekají na vyvenčení. Kočky mají svou toaletu. Mimochodem. Mám tři kočky a dávám ruku do ohně za to, že vzhledem k servisu jaký tu mají, by jim moc dobře venku nebylo. ![]()
Maculinka- tak jsem si našla kolik se platí za psa v místě kde žiju: důchodci 200Kč ročně, ostatní 1500 ročně. Těch 200 je přece úplně symbolická částka. A nemyslím si, že každý chudý člověk po psovi uklízí a naopak bohatý na to kašle. Je to o slušnosti a základních hygienických návycích, které bohužel mnohým chybí- kdyby to tak nebylo, není tady tato diskuze.
Na zvířata v bytě mám stejný názor jako @evrlein . S tím bych spojila i problematiku houen. Jsem si jistá, že lidi na vesnici si nenechávají zas*áno kolem baráku a po svých psech ulízejí. Proč by to teda neměli dělat ve městech ![]()
@KPKristy @evrlein Já samozřejmě souhlasím s tím, že by to lidi po svých psech měli uklízet. Jenže tato problematika se nedá vyřešit tím, že zvýší poplatky za psa. Na druhou stranu by mě celkově zajímalo, na co ty poplatky jsou vlastně využívány? ![]()
No, já právě 9 let na vesnici žiju a je to katastrofa. Každý musí mít vlčáka, ten celý den a noc stojí zavřený v kotci a ryčí a ryčíííííí. V noci, ve dne, jsem 9 let nevyspaná. Když jsem byla na MD tak jsem nemohla ani s kočárem na procházku, protože u každého plotu po mě vyjel vlčák a malá v kočárku skákala leknutím. A ze mě, která pejsky milovala (sama jsem měla dva), se stal težký nesnášeč čoklů
Nechápu na co ty vlčáky (a často i více než jednoho u jednoho baráku) mají. Začnou řvát třeba o půl druhé ráno a ryčí i hodinu v kuse (přemýšlím čím dýchají, asi řití, protože to je řev bez pauzy). A pokud je tu mají všichni „na hlídání“, jak to že nejdou zkontrolovat co se děje, když pes řve (zloděj, žhář…)? Pak si dají tak půlhodinky pauzu a začnou nanovo
Takže o psa se člověk musí start v bytě i na vesnici - tady si myslí, že v kotci je mu fajn, v životě nevyleze ze zahrady ven a jednou denně se mu hodí miska granulí. To je veškerá péče. Toužíme se s manželem jednou odstěhovat na samotu a být zcela bez sousedů, ne kvůli lidem, ale kvůli tomu, že si může pořídit k baráku ty obligátní vlčáky nebo jiné uřvance (vedle jsou to teriéři). Máme v okolí 11 takových uřvanců. Jsem tak daleko, že pokud potkám zcela vychovaného a bezproblémového psa, nejsem schopná lepší pozitivní reakce než ignorace. Nepohladím ho, nehraju si s ním, žádný konatkt slovní ani jiný…To je maximum, o kterém tvrdím, že je u mě pozitivní reakce na psa. A to se mnou kdysi psi spali v posteli, byli to mí mazlíčci. Díky vesnici jsem „vyléčena“. Přiznávám, že lopatou po hlavě by si zaloužili majitelé a psi za to nemůžou, ale můj vztek se samozřejmě přenáší na původce hluku, což jsou psi. Policajti řekli, že projev zvířete venku neřeší, řešili by to v paneláku. Takže konečná a já si jen plánuju v budoucnu stěhování. Dokonce jsme si koupili kus lesa, kam budeme v létě jezdit se vyspat pod stan.
Maculinko
laskavě si uvědom, že s těma vašima čoklama je spojeno více problémů. Už jednou jsem se tady zmiňovala, že pejskaři jsou čím dál drzejší. Všude na sídlištích hovna a chcanky. V létě smrad neskutečnej a kolik si toho člověk natahá domů(boty, kočár atd.)Další věc, která mě neskutečně s…,že ty čokly nemáte na vodítku a to vůbec nemluvím o nějakým náhubku, který je snad povinný
A proto ti zdůrazńuji, že bych vám těch 10tis. klidně napařila a aspoň od poloviny z vás by byl klid
![]()
@Česílko píše:
Maculinko
laskavě si uvědom, že s těma vašima čoklama je spojeno více problémů. Už jednou jsem se tady zmiňovala, že pejskaři jsou čím dál drzejší. Všude na sídlištích hovna a chcanky. V létě smrad neskutečnej a kolik si toho člověk natahá domů(boty, kočár atd.)Další věc, která mě neskutečně s…,že ty čokly nemáte na vodítku a to vůbec nemluvím o nějakým náhubku, který je snad povinnýA proto ti zdůrazńuji, že bych vám těch 10tis. klidně napařila a aspoň od poloviny z vás by byl klid
![]()
s tema vasima coklama?? nestiham zírat. co je tu za lidi…to se vzdycky u toho pocitace uplne trepu vzteky.Ale me naky ho.no nemuze rozhazet
vy urcite psa nemate, to bych se vsadila ![]()
@Česílko Jsem ráda, že o mě víš naprosto všechno, co a jak dělám. Škoda, že jsi až tak zabedněná, jinak by sis zajisté ráčila všimnout, že já psy nemám ![]()
Jsi zrovna jedna z těch, co si nevidí ani na špičku nosu.
Takové bytosti, jako jsi ty nelze vysvětlit, že ne všichni neuklízí po psovi.
@zizalkaaa Že se vůbec necháš takovou existencí vytočit. To jsou takové ty nanynky, které nemají vůbec přehled a jedině ta jejich pravda, je ta jediná pravda. Mě spíš takové ženské baví, ale samozřejmě mi je jich i líto, protože jsou názorově omezené ![]()
Ja psa mam a uklizim po nem. Pritel to same. Tudiz se mi nelibi ze me nekdo haze do stejneho pytle. A dokonce to tu vypada jak tak ctu ze bych snad do toho pytle s bobkem mela skocit i ja abych nahodou s psikem neotravovala okolí ![]()
@Apaji, no, tak ty vlčáky jsem taky nepochopila. Vím o tom své, měli ho bývalí sousediu našich. Občas jim utekl (já mám paniku ze psů), celé noci proječel, fakt zážitek ![]()
@Maculinka píše:
@zizalkaaa Že se vůbec necháš takovou existencí vytočit. To jsou takové ty nanynky, které nemají vůbec přehled a jedině ta jejich pravda, je ta jediná pravda. Mě spíš takové ženské baví, ale samozřejmě mi je jich i líto, protože jsou názorově omezené
vím, takze uz tyhle lidi nebudu radeji komentovat. Psani uplne o ho.ne fakt ![]()