Bojím se jet do Paříže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4140
14.11.15 10:31

Taky bych spis nejela. Pravdepodobnost, ze se stane za mesic to same, je asi mala, ale vubec bych si to neuzila. Ani si nemyslim, ze tam po tomhle incidentu bude za par tydnu kdovijaka vanocni atmosfera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853

U2 taky nejedou. A o tohle jim přesně jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503

Do Paříže jsem měla jet zítra, nejedu kvůli rodinným okolnostem, čemuž jsem nyní ráda, protože nevím, co bych tam za výjimečného stavu dělala. Jinak podobný útok se může stát kdekoliv, možná však je pravděpodobnější tam, kde žije tato komunita s vymytými mozky. V tom je asi jejich síla. V Paříži jsem letos byla 2×, lze potkat vojenské ozbrojené hlídky, rizika nepodceňují. 100% bezpečí nemáme bohužel nikde. Vánoční Paříž má jinou výzdobu, než je jinde zvykem, určitě stojí za to ji vidět. Pokud nemáš pojištěné storno, počkej, jak se situace dál vyvine. A neboj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
14.11.15 10:37

@elpiska Ono je taky docela možné, že ty vánoční trhy zruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
14.11.15 10:39

Vůbec by mě nenapadlo mít strach, jela bych. Co se týká vánoční atmosféry, upřímně pochybuji, že bych potkávala plačící lidi po ulicích a že by zrušili výzdobu a trhy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
14.11.15 10:40
@Anonymní píše:
Tak dneska ráno jsem si otevřela Seznam a málem jsem utrpěla infarkt… Všechny zprávy, které tam jsou, tvoří ty o tom teroristickém útoku v Paříži. Je to strašné… Tolik mrtvých… A přiznám se, že mě i přepadl strach, protože s rodinou chceme jet na začátku prosince na výlet do Paříže. Je to jenom na jeden den (chtěli jsme nasát vánoční atmosféru, koupit nějaké dárky), ale teď nevím, jestli to nemám raději zrušit. Nejradši bych nejela, problém ale je, že u obou druhů dopravy (tam jedeme autobusem a zpět letadlem) nemáme žádné storno pojištění, takže bychom asi přišli o všechny peníze… Na druhou stranu nechci škudlit, když riskuju život manžela, dětí a nakonec i svůj… Já už jsem z toho zoufalá… Co byste udělali na mém místě vy? Budu ráda za jakýkoliv názor

Já osobně nejsem moc velký plašan, ale tohle bych asi neriskla, uvažovala bych o zrušení i za cenu toho, že o nějaké peníze přijdu.
Sice je to jen na jeden den, ale nevím :nevim: Ještě vyčkej, uvidíš, co se bude dít. Pokud nemáš storno, zrušit to můžeš vždycky, nedělala bych to asi teď :think: Koukni do podmínek.
Já jsem velký frankofil a to co se tam děje se mě hodně dotýká, měli jsme s mužem docela dost plánů, ale dneska mi u snídaně říkal, že to musíme ještě zvážit ze všech stran :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.11.15 10:40
@vokishka píše:
@elpiska Ono je taky docela možné, že ty vánoční trhy zruší.

A tím by teroristi dosáhli svýho

• Citovat
  • Upravit
56287
14.11.15 10:41
@vertunka píše:
Nejela bych. Podle mě by měli vracet nějaké peníze, vzhledem k situaci.

Pochybuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8285
14.11.15 10:45

Možná ani nebude třeba přemýšlet, zda jet či ne. V tuto chvíli uz zájezdy nepustily přes hranice a vrací lidi zpět. A nemyslím si, ze by situace z dva týdny byla jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
14.11.15 10:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
14.11.15 10:51
@Fjodorka píše:
Vůbec by mě nenapadlo mít strach, jela bych. Co se týká vánoční atmosféry, upřímně pochybuji, že bych potkávala plačící lidi po ulicích a že by zrušili výzdobu a trhy atd.

Presne tohle jsem chtela napsat..holky vy jako myslite, ze nebudou mit strom a svetylka? Nebo ze lidi budou chodit se sklopenou hlavou, cerne odeni? Ze pulka obchodu bude mit zavreno? Nemyslim, ze by nasinec poznal rozdil, Pariz pred/po utoku.

To, co se stalo, je strasny a cely svet je na nohou, ale..kdo si vzpomene, co se stalo v lete v Tunisu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.11.15 10:52
@LVLucie píše:
Možná ani nebude třeba přemýšlet, zda jet či ne. V tuto chvíli uz zájezdy nepustily přes hranice a vrací lidi zpět. A nemyslím si, ze by situace z dva týdny byla jiná.

Tohle máš odkud? Nezavreli hranice, jenom zpřísnili kontroly

• Citovat
  • Upravit
56287
14.11.15 10:56
@Eemii píše:
Presne tohle jsem chtela napsat..holky vy jako myslite, ze nebudou mit strom a svetylka? Nebo ze lidi budou chodit se sklopenou hlavou, cerne odeni? Ze pulka obchodu bude mit zavreno? Nemyslim, ze by nasinec poznal rozdil, Pariz pred/po utoku.To, co se stalo, je strasny a cely svet je na nohou, ale..kdo si vzpomene, co se stalo v lete v Tunisu?

Vánoční výzdobu mít budou, o tom nepochybuju, turista třeba ani nepozná rozdíl, ale nemyslím si, že by za pár týdnů zapomněli na to, co se stalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
14.11.15 10:59

Myslim, ze po útoku je nejnižší pravděpodobnost opakování-na nohách a v pohotovosti jsou ochranné složky, vyzvedne služby apod, takze z hlediska bezpečnosti to bude asi ok, atmosféra muze byt ovšem dost ponurá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
14.11.15 11:00

Islámský stát video zveřejnil prostřednictvím své tiskové kanceláře. Video se podle informací francouzských bezpečnostních složek objevilo krátce po pátečních útocích v Paříži.

„Dokud budete pokračovat v bombardování, nebudete žít v míru. Dokonce se budete bát jít i do obchodu,“ uvádí na videu arabsky mluvící muž s plnovousem, který je obklopený dalšími islamisty.

Islámský stát ve videu také vyzývá všechny své stoupence ze zahraničí, kteří nemohou cestovat do Sýrie, aby útočili přímo na francouzském území.

„Už jsme vám nařídili, abyste bojovali s bezvěrci, kdekoli na ně narazíte. Tak na co čekáte? Zbraně a auta jsou všude a cíle už čekají na to, až je zasáhnete. Dokonce můžete použít i jed, otravte vodu a jídlo alespoň jednoho z nepřátel Alláha,“ vyzývá muž na videu.
Když vezmete tohle, tak asi moc bezpečno tam nebude ani v dalších dnech a týdech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová