Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JulkaaD píše:
Smutne.. Lide po celem svete souciti s rodinami obeti a zranenych a nekdo jeste ma naladu uvazovat tim stylem, ze terorist.utok a strelba do lidi je prece to stejne, jako kdyz dostanete smyk v aute/stat se muze cokoliv/kdekoliv.. Ja nevimale spis trosku pokory…ono kdyby se neco podobneho nedejboze stalo v Praze, asi byste tam zadna nejela hned na kaficko do nakupaku a asi byste nesly obchazet pamatky, nasavat tu uzasnou atmosferu do ulic…kde nekomu mozna zemrelo dite nebo otec od rodiny… Podle me je naprosto normalni, ze uz z nejake ucty a obavy se ted do Parize turiste nepohrnou…
Souhlasím s tebou. Jet nasávat vánoční atmosféru zrovna do Paříže by mi po včerejších událostech připadalo minimálně hodně nepatřičné a cítila bych tam všechno, jen ne kouzlo Vánoc.
@hanka.br. píše:
Souhlasím s tebou. Jet nasávat vánoční atmosféru zrovna do Paříže by mi po včerejších událostech připadalo minimálně hodně nepatřičné a cítila bych tam všechno, jen ne kouzlo Vánoc.
@hanka.br. píše:
Skutečně si myslíš o zemi, ve které je vyhlášen výjimečný stav, že je v ní stejně bezpečno jako všude jinde na světě? No já tedy ne. Hysterie není na místě, ale stejně tak není na místě přesvědčovat druhé, že se tam vůbec nic neděje a kdo má obavy, tak je blázen, co by měl sedět doma a nevystrčit nos.
A víš proč se výjimečný stav vyhlašuje? Třeba proto, aby se posílily pravomoci ozbrojených složek a ty tak snáz mohly najít komplice ![]()
A co jsem našla, tak lety z USA do Paříže byly jen zpožděny, dokud se nevyjasní, zda bude fungovat pařížské letiště. Byl zrušen jeden let. http://heavy.com/…-air-france/
@hanka.br. píše:
A přesně o to jim jde. Narušit běžný život, donutit nás se bát při užívání si běžných věcí.
Jako asi to ode mě vyzní divně… i mně je to hrozně líto, smrt lidí byla úplně zbytečná, ale uvědomte si, že denně se tohle děje v mnoha ruzných zemích, válka, pád letadel, potopení lodi, nikoho to nezajímá, nikdo se za nikoho nemodlí, nedává si statusy na fb atp. Najednou ve Francii umře 135 lidí, nebo kolik a jsou toho plná média, asi tak 90% přátel na FB sdílí jak je jim to líto, místo profilovky mají franc. vlajku, píší si statusy PRAY FOR FRANCE…, ale co třeba válka na Ukrajině? Proč se nás to nedotklo? Je to snad kvůli tomu, že je to o kousek blíže k nám? Válka může začít klidně v Japonsku a dostat se až k nám, fakt to nechápu, logika fakt…
@lucenka píše:
A víš proč se výjimečný stav vyhlašuje? Třeba proto, aby se posílily pravomoci ozbrojených složek a ty tak snáz mohly najít komplice
A co jsem našla, tak lety z USA do Paříže byly jen zpožděny, dokud se nevyjasní, zda bude fungovat pařížské letiště. Byl zrušen jeden let. http://heavy.com/…-air-france/
Ale prosím tě - koho chceš přesvědčovat - sebe? Lidi včetně bezpečnostních složek jsou podráždění, v maximální pohotovosti a připraveni použít hrubou sílu i v případě jakýchkoli náznaků nebezpečí, což je pochopitelné a omluvitelné. To, co by se za normálních okolností řešilo dle pravidel, se při vyhlášeném výjimečném stavu řeší s mnohem větší razancí, i když jsou přítomny civilní osoby. Nemluvě o podrážděnosti místního obyvatelstva, o možnosti střetů a šarvátek, o možnosti vyhlášení zákazu vycházení. Tak s nesnaž nikoho přesvědčit, že jsou to jenom pouhé formality, co se ve skutečnosti nemohou běžného turisty z Čech nijak dotknout.
@Pivonka.Lucni píše:
Jako asi to ode mě vyzní divně… i mně je to hrozně líto, smrt lidí byla úplně zbytečná, ale uvědomte si, že denně se tohle děje v mnoha ruzných zemích, válka, pád letadel, potopení lodi, nikoho to nezajímá, nikdo se za nikoho nemodlí, nedává si statusy na fb atp. Najednou ve Francii umře 135 lidí, nebo kolik a jsou toho plná média, asi tak 90% přátel na FB sdílí jak je jim to líto, místo profilovky mají franc. vlajku, píší si statusy PRAY FOR FRANCE…, ale co třeba válka na Ukrajině? Proč se nás to nedotklo? Je to snad kvůli tomu, že je to o kousek blíže k nám? Válka může začít klidně v Japonsku a dostat se až k nám, fakt to nechápu, logika fakt…
Asi tak ![]()
@hanka.br. píše:
Ale prosím tě - koho chceš přesvědčovat - sebe? Lidi včetně bezpečnostních složek jsou podráždění, v maximální pohotovosti a připraveni použít hrubou sílu i v případě jakýchkoli náznaků nebezpečí, což je pochopitelné a omluvitelné. To, co by se za normálních okolností řešilo dle pravidel, se při vyhlášeném výjimečném stavu řeší s mnohem větší razancí, i když jsou přítomny civilní osoby. Nemluvě o podrážděnosti místního obyvatelstva, o možnosti střetů a šarvátek, o možnosti vyhlášení zákazu vycházení. Tak s nesnaž nikoho přesvědčit, že jsou to jenom pouhé formality, co se ve skutečnosti nemohou běžného turisty z Čech nijak dotknout.
Běžný turista z čech pojede na vánoční trhy až začnou, tzn. Nejdřív za 14 dnů. dotaz na vánoční trhy a na ty bych jela.
@Pivonka.Lucni podle mě je to tím, že máme do Paříže prostě blízko, je to klasická destinace, kam se prostě jezdí, většina z nás v Paříži byla, má k ní nějaký osobní vztah, tak se to prostě lidí dotkne víc
Na Ukrajinu jezdí málokdo.. čímž nechci snižovat významnost toho, co se tam děje, vůbec ne.
Když spadlo letadlo v Alpách, taky toho byly plná média.. teď nedávno spadlo kdesi v Africe, hned po tom Egyptě
.. a taky jen zmínka
@Moise Hm a to je právě to co myslím, mně je úplně jedno, jestli umře frazncouz, němec, nebo rumun, život jako život, líto je mi všech, pro mě Francouz není víc, než nějakej ukrajinec, je to prostě člověk, člověk, který měl rodinu, život před sebou, samozřejmě nejvíc mi je líto dětí, ale fascinuje mě,,hloupost,, mých přátel, jak jsou oblbnutý mediema, celou dobu jsou v pohodě, najednou teroristi ve Francii a můžou se pokakat, snad bylo už dávno jasný, že to co se děje ve světě neskončí podáním rukou a sepsáním mírové smlouvy…
![]()
@Pivonka.Lucni ano, v tom s tebou souhlasím. Fcb je mocný no ![]()
@Pivonka.Lucni Já si myslím, že mocné jsou hlavně média, prostě je to víc všude, nemyslím si, že je to v lidech, ale to, že se o tom neustále mluví, tak o tom lidé přemýšlí víc. Jinak si myslím, že lidé nerozlyšují, jestli je to francouz, nebo ukrajinec.
@mowla Ano, právě média mají moc. 80% lidí se spokojí s tím, že vidí info na novinkách. cz, popřípadě na nově/primě/české televizi, defacto to je jedno a to samé na třech programech. A co nám neřeknou média, to nevíme. Kdyby psali o těch spadlých letadlech a útocích denno denně, tak si to lidé budou brát také víc. V době kdy byl útok na Charlie Hebdo bylo toho taky všude plno a teď ani pomalu lidé nevědí, že se to stalo. Proto na TV nekoukám
, šetří mi to nervy. Občas záměrně zkouknu BBC, Reuters a podobné, ale ne často.
Tak ted jsem mela za cely den si poradne poslechnout jake frrancie zavedla opatreni a hlavne vyrok Hollanda (snad to pisu dobre) a potom co jsem slysela tak bych nejela. Navic s detma, protoze to co se tam deje ted tam po utoku na Charlie Deboh nebylo, tim myslim doporuceni nevychazet, vyjadreni prezodenta o valecnem tazeni..
cely den jsem nemela diky male poradne procist a ppslouchat co se delo, pouze jsem jednou zahledla necona Nove a o te co se tyce zpravodajstvi mam velke vyhrady, proto ta poznamka o bouracce ktera tu pobourila jak jsem prave zjistila. Tim se omlouvam fakt zakladatelko bych nejela