Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele já ve vztahu, který nebyl ideální otěhotněla po čtvrt roce, kdy už jsem měla napůl sbaleno… nebejt dítěte nezůstali bysme spolu… u nás teda happy end, fungujem jako partneři(někdy si říkám, že dobře, že to mimi přišlo, protože trochu znutnosti, ale začlo to fungovat a docela dobře) i jako rodiče, ale jsme spolu rok a půl, takže taky to je ještě otevřený… ale jiná situace asi je, když to přijde a je třeba se k tomu něják postavit, než plánovaně přivýst dítě do vztahu co „nefunguje“… je trochu rozdíl jestli chceš dítě, nebo rodinu…
@Odet píše:
@Breberka123 tak snad víš sama, jestli s ním chceš být nebo ne??? Ale být s ním, jen proto, abys měla dítě je docela sobecké… Pokud si myslíš, že to není ten pravý - hledej dál! Jsi ještě mladá!!
Nemyslím, že by to bylo sobecké. On také chce mít rodinu.
Třeba je to hodný a spolehlivý chlap a dítě je semkne.
Lidé se berou z lásky a za čas si nerozumí a rozcházejí se. Třeba tento vztah z rozumu může se proměnit do pravé lásky.
@Odet píše:
@Breberka123 tak snad víš sama, jestli s ním chceš být nebo ne??? Ale být s ním, jen proto, abys měla dítě je docela sobecké… Pokud si myslíš, že to není ten pravý - hledej dál! Jsi ještě mladá!!
naprosty souhlas. intuice malokdy lze.
@Breberka123
Já osobně jsem toho názoru, že nemusí být extatická zamilovanost, ale pro mě je nezbytné tohle:
První 2 věci by měly být bezpodmínečně splněné.
Další 2 body se lze vzájemně naučit postupem času a domluvit se na nich, ale bez nich se žije hůř a při případné krizi se vztah snadněji rozpadá.
Ja nevim, ale myslis, ze je dobry privest na svet deti, jejichz otce si nevazis a s nimz se tedy nejspis rozejdes? Mne to prijde k detem docela kruty. Nebo co myslis tim oblackem zamilovanosti? Jinak s operaci je to jedno, taky jsem ji kdysi mela. A sveho muze jsem potkala az ve triceti a jsem rada, ze jsem pockala, prvni dite jsme meli po peti letech vztahu, kdy jsme se dobre znali a meli spolu spoustu spolecnych zazitku…jsme zkratka tym a to se s detmi hodi.
@hellivete 1. ne
2. ne
3.ano
4.ano
máme to asi trochu obráceně, že? ![]()
@Gosi a můžu se zeptat, co bylo tím důvodem že jsi měla skoro sbaleno? Myslím, zda to bylo opravdu něco podstatného - u nás je to hlavně jiný životní styl kdybych to tak měla v kostce shrnout a to si nejsem jistá zda dítě semkne. Nechci ho po „oplodnění“ poslat pryč, jak to možná vyznělo, jsem konzerva a spíš si říkám, zda je reálné to zvládnout celý život když nemáme mnoho společných témat k hovoru. ![]()
@Breberka123
Každý podle svého.
Záleží na povaze, ale zkus to trochu rozepsat.
No zase ale i když najdeš partnera, se kterým budete ze začátku šíleně zamilovaní, budete „naladění na stejnou vlnu“, tak stejně nemáš záruku, že ti třeba neudělá to, co první manžel nebo něco jiného.
Jestli chceš čekat na prince na bílém koni, tak se třeba nedočkáš a ani dítěte. Dneska je fakt celkem problém najít chlapa, co za něco stojí… ![]()
@Breberka123 píše:
@Gosi a můžu se zeptat, co bylo tím důvodem že jsi měla skoro sbaleno? Myslím, zda to bylo opravdu něco podstatného - u nás je to hlavně jiný životní styl kdybych to tak měla v kostce shrnout a to si nejsem jistá zda dítě semkne. Nechci ho po „oplodnění“ poslat pryč, jak to možná vyznělo, jsem konzerva a spíš si říkám, zda je reálné to zvládnout celý život když nemáme mnoho společných témat k hovoru.
Nejde o to ho poslat pryč po oplodnění, ale spíš jak se budete snášet postupem času… zrovna ten pohled na finance je docela podstatnej, ani tak jestli budeš na rodičáku a věnovat se jen dětem, nebo jestli máš takovou práci, že to dítě ani narušit nemusí a pořád budeš samostatná, ať jedno nebo druhý je potřeba se v tom shodnout… to proč to neklapalo zezačátku nám bych ti napsala kdyžtak do SZ, ale byly jiný než uvádíš ty…
@hellivete
tak když vyprávím jednu historku a deset lidí se válí smíchy, pak to řeknu doma a je ticho, sám se mě ale ani nesnaží rozesmát
no a to druhé - často dělám něco, co bych asi nedělala (př. jdu s ním do posilovny, hledáme poklady, ale nebaví mě to, já bych radši šla na procházku - to zas nebaví jeho (a on je takový, že to taky nedělá když ho to nebaví, což má pak asi šťastnější život když se nepodřizuje druhým, jako já - vim to o sobě, je to vlastnost na prd.)
Zazněly tady informace, že ta operace není riziková pro otěhotnění. Tak hledej dál. Nač se trápit jistotou, že vztah bude nefunkční.
Manžela jsem potkala ve třiceti, a že je to to pravé jsme zjistili právě přes naprosto stejný smysl pro humor, a hned poté jsme si uvědomili, že jsme spolu rádi sami dva, že nepotřebujeme partu lidí okolo sebe a je nám dobře. Brát to racionálně jen přes založení rodiny podle mě můžeš za 5-7let, do té doby bych nehledala vyloženě otce dětí, ale partnera.
@ivunak To jsi vystihla přesně!
Spíš si říkám, zda to ve svém věku mám ještě zkusit hledat dál. Jestli zkrátka nejsem „mladá“ rezignovat na tatínka nebo naopak „stará“ na další pokusy, omyly. Být mi 20, neřeším a rozejdu se s ním. Být mi 36 taky neřeším a založím s ním rodinu.
Tak, teď bych řekla, že jsem konečně vystihla to svoje dilema. ![]()