Bojím se, že nenajdu správného partnera na založení rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1087
2.6.15 23:27

@poučená mám rybky, tak se asi přihlásím do kroužku mladých akvaristů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
2.6.15 23:30
@Sweet_Angel2 píše:
@Breberka123 Ve 29 letech jsem ukončila sedmiletý vztah. Téměr ihned na to jsem potkala chlapa, také čerstvě po rozchodu. Teď je mi 33 a měsíc po mých letošních narozeninách se nám narodilo miminko. Takže šance tu jsou pro každého ;-)

To jsi u mě hrdinka, Sweet-Ange12 :srdce: Škoda, že já jsem tu odvahu neměla! Celý život byl „v háji“ a zbyly mi oči pro pláč. Pak ale přišli andělé a už se mnou zůstali. Tak ti @Breberka123 také jednoho posílám, aby ti pomohl.

Příspěvek upraven 02.06.15 v 23:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
2.6.15 23:32
@Breberka123 píše:
@poučená mám rybky, tak se asi přihlásím do kroužku mladých akvaristů :lol:
:lol:

Já jen, žes o tom psovi mluvila hned na začátku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
2.6.15 23:33

@Breberka123 Děkuji ;-) Mě trvalo tři roky než jsem udělala to rozhodnutí a ukončila ten vztah. S novým partnerem jsem si hodně polepšila, je to zlatíčko…mimochodem v srpnu máme svatbu :-) Takže pokud už teď víš, že on není to, co bys chtěla, tak to ukonči a neotálej, času není zase tolik, abys váhála několik let a pak stejně odešla.

Příspěvek upraven 02.06.15 v 23:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
2.6.15 23:35

@poučená Děkuji ;-) Já tu odvahu sbírala tři roky, než jsem si plně uvědomila, že tenhle vztah nechci a negativa převyšovala pozitiva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.15 23:39

Zakladatelko, ja mam za muze podobneho typka, jako je tvuj partner. :,( Byla jsem pitoma a chtela dite ted hned. Intuice mi rikala, ze to neni ono. Presto jsem zustala s nim a pocala dite. :srdce: Klukovi budou brzy 2 roky a ja si uz milionkrat rekla, ze otec meho synka je priserny omyl.Je to suchar, nesmeje se, je vazny, casto nastvany, vecne mu neco vadi no des a hruza. Nejstastnejsi jsem, kdyz je muz v praci. :dance: Nenavidim na nem uz uplne vsechno. Jenze co ted??To ja nevim. Tolik bych si prala muze, se kterym bych se citila dobre. :,( S mojim muzem se citim v kreci, nejsem ve sve kuzi, nechci s nim sex, netravime spolu skoro zadny cas. Chcem oba dalsi deti. :? Nemam silu odejit ale bojim se, ze uz nemam silu v tomto vztahu dal trpet a pretvatovat se.Je to taaaak vycerpavajici. :,(
Jeden den chci otehotnet, dalsi den chci rozvod.Jsem nerozhodny clovek a tohle je ma zkaza.Mam dite, ktere jsem si prala, jen ten partner prebyva. :think: Snad muj prispevek ti otevre oci. :hug:

• Citovat
  • Upravit
2499
2.6.15 23:41
@Sweet_Angel2 píše:
@poučená Děkuji ;-) Já tu odvahu sbírala tři roky, než jsem si plně uvědomila, že tenhle vztah nechci a negativa převyšovala pozitiva…

Já to měla dramatičtější :mrgreen:

Je těžké udělat sama rozhodnutí. Kdybych se mohla poradit tady, tak by se mi rozhodovalo snáze a rychleji. Člověku chybí zkušenosti, ale když se sejde pár zkušených a každá dá svůj pohled na situaci, tak se situace rychle vyjasní. Doufám, že @Breberka123 má už také jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
2.6.15 23:44
@Anonymní píše:
Zakladatelko, ja mam za muze podobneho typka, jako je tvuj partner. :,( Byla jsem pitoma a chtela dite ted hned. Intuice mi rikala, ze to neni ono. Presto jsem zustala s nim a pocala dite. :srdce: Klukovi budou brzy 2 roky a ja si uz milionkrat rekla, ze otec meho synka je priserny omyl.Je to suchar, nesmeje se, je vazny, casto nastvany, vecne mu neco vadi no des a hruza. Nejstastnejsi jsem, kdyz je muz v praci. :dance: Nenavidim na nem uz uplne vsechno. Jenze co ted??To ja nevim. Tolik bych si prala muze, se kterym bych se citila dobre. :,( S mojim muzem se citim v kreci, nejsem ve sve kuzi, nechci s nim sex, netravime spolu skoro zadny cas. Chcem oba dalsi deti. :? Nemam silu odejit ale bojim se, ze uz nemam silu v tomto vztahu dal trpet a pretvatovat se.Je to taaaak vycerpavajici. :,(
Jeden den chci otehotnet, dalsi den chci rozvod.Jsem nerozhodny clovek a tohle je ma zkaza.Mam dite, ktere jsem si prala, jen ten partner prebyva. :think: Snad muj prispevek ti otevre oci. :hug:

Taková podobná situace se tu řeší každou chvíli. Udělej si vlastní téma a za den, dva budeš mít jasno. Není nad to, udělat si ve svém vlastním životě jasno. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
3.6.15 07:22

Zakladatelko, už jsem ti psala i zprávu se svým příběhem pro inspiraci. Po přečtení cele diskuze bych udělala toto:
1. Zašla do CARu, at mi zjistí AMH - zjistís, jak si stoji tvoje reprodukční schopnost do budoucna. Kdyby byla dobra, tak…
2. Zkusila bych zabojovat a najít vhodnejsiho chlapa. Dej si 3 az 4 roky času, pak rezignuj. Z toho, co popisujes, vyplývá do budoucna role samozivitelky matky. Nedas ten vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
3.6.15 07:27

Jestli ale places nad každým miminkem a nemyslis na nic jiného, jsi už v křečí, křeč se bude stupňovat a hledat další vztah je neefektivní, protože budeš chlapy desit a odrazovat.

Toto je o sebeanalyze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
3.6.15 07:47

Já mám dvojčata ze sňatku z rozumu. Byla jsem starší než ty o pár let a bála jsem se, že už si nestihnu najít někoho jiného a mít děti (špatně se seznamuji). Ráno ve svatební den jsem si říkala, jestli dělám dobře, že si ho beru. No, nebylo to dobře. Jsem rozvedená (manželé jsme byli čtyři roky).

Zkus si přestat říkat, že už si nikoho nenajdeš jiného. Já vím, že je to těžké, ale tady to chce opravdu pozitivní myšlení :).
Po mé zkušenosti už bych nebyla s nikým, s kým bych neměla nic moc společného. S ex jsme měli společné jen to, že už jsme byli poměrně starší (já 33, on 37) a chtěli jsme oba mít rodinu. Jen jsme ji asi měli mít každý s někým jiným :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.15 07:55

No já nevím s tím ideálním mužem… Můj manžel se jevil naprosto ideálně. Měli jsme tolik společného, bylo nám spolu báječně. Než se narodily děti. Mít děti s ním je naprosto otřesná zkušenost.

Takže za mne bych raději volila muže, který chce mít rodinu a bude pak fungovat jako táta i manžel než to, co teď mám doma. Manžel nefunguje ani v jedné roli. Pořád utíká do práce. Doma se chová neskutečně špatně. Upřímně lituji, že jsem rodinu založila zrovna s ním. A přitom by mi to nikdo, kdo nás znal před založením rodiny, nevěřil.

A to už jsem zkusila všechno, aby se u nás situace zlepšila. Moje psycholožka mi momentálně říká, že se od něj mám odstěhovat, že se prostě nechová normálně a nejspíš má poruchu osobnosti.

Takže raději manželství z rozumu :think:

• Citovat
  • Upravit
2499
3.6.15 10:19

Jsem proti sňatku z rozumu. Rozum není dobrý rádce, když se se srdcem neradí. Musí být se srdcem zajedno. Jinak to člověka vychýli z rovnováhy do nějaké nemoci. Právě proto je tolik lidí nešťastných. Být nešťastný JE nemoc.

Rozum člověku nedává životní radost. Kde není radost,… co tam vlastně je?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1456
3.6.15 11:30

Podle mě vztah založený na společném zájmu o rodinu a souladu v posteli (oboje zakladatelka potvrdila) je dobré východisko pro založení rodiny. To, že si teď nemáte zas až tak moc co říct, se zase změní v případě, že přijdou děti, pokud je oba chcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1456
3.6.15 11:33
@poučená píše:
Jsem proti sňatku z rozumu. Rozum není dobrý rádce, když se se srdcem neradí. Musí být se srdcem zajedno. Jinak to člověka vychýli z rovnováhy do nějaké nemoci. Právě proto je tolik lidí nešťastných. Být nešťastný JE nemoc.Rozum člověku nedává životní radost. Kde není radost,… co tam vlastně je?!

Dřív se uzavírala většina sňatků z rozumu a byla z toho často dlouholetá spokojená manželství. Právě proto, že k tomu oba přistupovali bez pobláznění a iluzí a společně na tom pracovali, takže jejich vztah postupně sílil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí