Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Breberka123
To, že máte různý smysl pro humor, bych jako trágédii neviděla, ale to, že neprojevuje vůbec žádnou snahu tě občas rozesmát, rozptýlit nebo pobavit už problém může být. Občas přijdou v životě chvíle, kdy se to hodí, zvlášť když nemáte zase tak moc společného.
Jinak ten druhý bod jsem myslela spíš to, jak se spolu cítíte mimo sex.
Musíš přemýšlet, o čem s ním mluvit nebo je to prostě automatické a řekneš, co tě napadne?
Provozujete spolu příjemné mlčení nebo se při dlouhém odmlčení cítíš divně?
Trávíte spolu nějaký smysluplný čas?
Zatím mám dojem, že on se přizpůsobit nesnaží - snažíš se jen ty a je jen otázka času, kdy tě to přestane bavit. ![]()
@zrcadlo jojo, vlastně jsi teď napsala, co mi teprv před chvilkou také došlo ![]()
@Breberka123 píše:
@hellivete
tak když vyprávím jednu historku a deset lidí se válí smíchy, pak to řeknu doma a je ticho, sám se mě ale ani nesnaží rozesmátno a to druhé - často dělám něco, co bych asi nedělala (př. jdu s ním do posilovny, hledáme poklady, ale nebaví mě to, já bych radši šla na procházku - to zas nebaví jeho (a on je takový, že to taky nedělá když ho to nebaví, což má pak asi šťastnější život když se nepodřizuje druhým, jako já - vim to o sobě, je to vlastnost na prd.)
tak manzel zacal chodit na prochazky az s kocarem, bavi nas kazdeho jine sporty, jine filmy, jina hudba, shodnem se akorat na cestovani (pro nas oba zasadni vec) a jsme spolu uz 12 let. nicmene, kdybych se s chlapem nemohla zasmat, tak s nim nejsem, jak nekde nefunguje smysl pro humor, tak to je konec.
Lepší žádný, nežli špatný. To je můj postoj, co se partnera týče.
@Breberka123 píše:
@ivunak To jsi vystihla přesně!
Spíš si říkám, zda to ve svém věku mám ještě zkusit hledat dál. Jestli zkrátka nejsem „mladá“ rezignovat na tatínka nebo naopak „stará“ na další pokusy, omyly. Být mi 20, neřeším a rozejdu se s ním. Být mi 36 taky neřeším a založím s ním rodinu.
Tak, teď bych řekla, že jsem konečně vystihla to svoje dilema.
@hellivete Neustále přemýšlím co řeknu - jinak by totiž bylo ticho, snažím se ho rozveselit, rozmluvit, pobavit- obráceně to ale nefunguje ![]()
A ano, máš pravdu, já se přizpůsobuju hodně a už je to v té fázi, že mě to přestává bavit, není to přirozené…Na začátku vztahu bych čekala, že se chlap přetrhne abychom dělali věci, které baví mě, aby mi chtěl udělat radost…nebo možná jen vycházím z toho, že jsem to tak vždycky měla
@Breberka123 píše:
@Calathea Souznění necítím…A neshodneme se moc ani na financích vlastně…Jistá si zkrátka nejsem. Člověk má asi vysněný nějaký model šťastně vypadající rodiny z plakátu ale holt život tomu chce někdy jinak.
To, že se neshodnete na financích, může být zásadní…
@Calathea Přesně, ten pocit že od začátku „něco“ nesedí. Když se mě někdo zeptat co můj nový přítel tak jsem řekla: ale jo no, jako dobrý. Což je fakt divný, protože dřív jsem říkávala je úžasný jsem nadšená apod. (jasně, pak jsem třeba názor změnila, ale tady je to fakt od začátku trochu fádní)
jinak 1. chemie funguje
2. spoleh si netroufnu po 5ti měs hodnotit (nemám z čeho)
3.cíle stejné (rodina), názory jiné (finance)
4.to máte super, že se dokážete zabavit i sami zvlášť
My musíme vše dělat společně (nechtělo se mi jít běhat, tak taky nešel)
@Ali-Ali jj, také zjišťuji, že je strašně důležité umět se společně zasmát
Je mi i líto, že se víc nasměju v práci s kolegama než doma ![]()
@poučená Já vím, mám jen strach abych nevybírala až bych nepřebrala…nebo jak se to říká
@Breberka123 píše:
@poučená Já vím, mám jen strach abych nevybírala až bych nepřebrala…nebo jak se to říká
Vykašli se na něj. Když se s ním nezasměješ, když si nerozumíte ve financích, když máte problém s trávením volného času, když se mu přizpůsobuješ tak, že už se ti to nelíbí, tak to už lepší nebude. Zítra mu dej padáka
a tradá ![]()
Pořiď si psa hned a třeba tě k někomu správnému dovede. Psi mají instinkt ![]()
Příspěvek upraven 02.06.15 v 23:17
@Breberka123
ona pak je jeste jedna podstatna vec - citis z nej, ze on te miluje, ze s tebou chce byt? nemluvim o tom, jestli chce zakladat rodinu, ale jestli z nej citis nadseni z tebe konkretne.
@Ali-Ali Ne, necítím. Už jsem se ho i na to narovinu zeptala a prý to tak cítí, že se mnou chce být napořád, ale neumí to tak projevovat ![]()
V jednu chvíli mě tiskne tak, že by mě umačkal a pak mi nezapomene říct, kolik ho stálo to kino ![]()
Příspěvek upraven 02.06.15 v 23:23
@Breberka123 Ve 29 letech jsem ukončila sedmiletý vztah. Téměr ihned na to jsem potkala chlapa, také čerstvě po rozchodu. Teď je mi 33 a měsíc po mých letošních narozeninách se nám narodilo miminko. Takže šance tu jsou pro každého ![]()
@Sweet_Angel2 huhuuu, to je krásně pozitivní
No mít to někde napsaný v osudu, že mě potká stejné štěstí jako tebe, tak si jásám
Děkuji za dodání víry a gratuluji k miminku ![]()