Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zudina píše:
To proste tady nevysvetlis. Většina uzivatelek je v pohodě s manželem v karantene doma a jsou vlastně rady za opatření protože mají starého aspoň doma a netrajda jim za milenkama a po hospodáchmě jsou třeba pocty mrtvých ukradeny a je mi jedno kdo je na ventilátoru a jaký je stav v nemocnicích, ale není mi jedno ze moje dítě nemůže do školky a je mi lito všech děti co nechodí do školy, je mi lito ze nemůžeme s malým do hernicek a zoo, ze nemůžu chodit normálně do práce a setkávat se s lidmi.. ztráta svobody je horší než smrt, ale to tady nevysvetlis
a ještě horší než smrt je deprese a apatie.. zničit všem lidem život jen proto aby se zachránilo par lidi v určitém věku, s tím nesouhlasí ani moje babička.
@covistras píše:
Nechápu, že je ještě někdo takový osel, že si ještě po roce permanentně vyhlašovaných nesmyslů myslí, že pokud bude poctivě nosit na papule handru a bude, jako tasemnice zalezlej pořád v 1 (_I_), tak že bude za 3 týdny už dobře. Nebude, bude to trvat několik let, jako světové války, protože pro část lidí je tato situace požehnáním a životní šancí se zabezpečit na generace dopředu. Zejména státní darmožrouti, kantoři a podobní lehkoživkové si v současné situaci lebedí a čím déle, tím pro ně lépe. Jediná šance, to ukončit je všechno rozvolnit a chránit ohrožené. Ale toho se část lidstva bojí více než čert svěcené vody. Museli by totiž vstát z gauče a jít do práce, tak radši budou vyšilovat, jak jsou všichni ohrožení a vyžadovat další a další uzavírání. Hlavně, že tihle týpkové kvičí, že kolabují nemocníce a Letňany postavili a pak zase zbourali, tak ať nežvaněj!
Tohle číst vážně bolí. ![]()
Technická poznámka - nejsem zdravotník, ani kantor.
A optimismus a víru v to, že jsou i prima mladí lidé mi to nevezme. ![]()
Lidi proč jste tu tak zlí? Píšete, jak mladá generace nic nezvládne, ze všeho se hroutí. Vy ty osudy konkrétně znáte? Víte, čím si každý dotyčný prošel, co si v sobě nese? Že si troufáte soudit. Hodně lidí má teď hluboko do kapsy, neví, co dát dětem najíst. Hodně lidí pochovalo své blízké. Hodně lidem se stýská po rodinách, se kterými omezili kontakt, po přátelích. Děti nechodí do školy. Hodně lidí se muselo vzdát svých koníčků. Hodně lidí má momentálně strach o své nejbližší. A žádné světlo na konci tunelu, po roce jsme na tom hůř a hůř. Člověk už si nemůže ani zajet s rodinou na výlet do přírody, všude aby nosil lejstra, že cestuje v rámci republiky legálně, hlídají nás policisté a armáda. Už od toho pomalu nejde utéct a vypnout hlavu. Je tak špatné, že si někdo posteskne, že se necítí dobře, že je mu smutno? Myslím si, že takových je nás většina, že málokdo bude na současnou dobu vzpomínat v dobrém. To neznamená, že někdo polyká antidepresiva po hrstech. Ale proč si do unavených a vyčerpaných lidí ještě někdo potřebuje kopnout, to mi hlava nebere… Ano dámy, jste lepší, silnější a odolnější, vyhráváte zlatého bludišťáka. Stačí?
@Violkafiala píše:
Lidi proč jste tu tak zlí? Píšete, jak mladá generace nic nezvládne, ze všeho se hroutí. Vy ty osudy konkrétně znáte? Víte, čím si každý dotyčný prošel, co si v sobě nese? Že si troufáte soudit. Hodně lidí má teď hluboko do kapsy, neví, co dát dětem najíst. Hodně lidí pochovalo své blízké. Hodně lidem se stýská po rodinách, se kterými omezili kontakt, po přátelích. Děti nechodí do školy. Hodně lidí se muselo vzdát svých koníčků. Hodně lidí má momentálně strach o své nejbližší. A žádné světlo na konci tunelu, po roce jsme na tom hůř a hůř. Člověk už si nemůže ani zajet s rodinou na výlet do přírody, všude aby nosil lejstra, že cestuje v rámci republiky legálně, hlídají nás policisté a armáda. Už od toho pomalu nejde utéct a vypnout hlavu. Je tak špatné, že si někdo posteskne, že se necítí dobře, že je mu smutno? Myslím si, že takových je nás většina, že málokdo bude na současnou dobu vzpomínat v dobrém. To neznamená, že někdo polyká antidepresiva po hrstech. Ale proč si do unavených a vyčerpaných lidí ještě někdo potřebuje kopnout, to mi hlava nebere… Ano dámy, jste lepší, silnější a odolnější, vyhráváte zlatého bludišťáka. Stačí?
A myslíš, že je špatný říct, že na tom nejsme zas tak špatně a že není potřeba se z toho hroutit? Pořád lepší než se podporovat v óchání a áchání…
@covistras píše:
Nechápu, že je ještě někdo takový osel, že si ještě po roce permanentně vyhlašovaných nesmyslů myslí, že pokud bude poctivě nosit na papule handru a bude, jako tasemnice zalezlej pořád v 1 (_I_), tak že bude za 3 týdny už dobře. Nebude, bude to trvat několik let, jako světové války, protože pro část lidí je tato situace požehnáním a životní šancí se zabezpečit na generace dopředu. Zejména státní darmožrouti, kantoři a podobní lehkoživkové si v současné situaci lebedí a čím déle, tím pro ně lépe. Jediná šance, to ukončit je všechno rozvolnit a chránit ohrožené. Ale toho se část lidstva bojí více než čert svěcené vody. Museli by totiž vstát z gauče a jít do práce, tak radši budou vyšilovat, jak jsou všichni ohrožení a vyžadovat další a další uzavírání. Hlavně, že tihle týpkové kvičí, že kolabují nemocníce a Letňany postavili a pak zase zbourali, tak ať nežvaněj!
Vidím to jinak. Protože vidím na zemích, kde zavedli přísná opatření. Lidi je dodržovali, že to funguje a nemají nakažené nebo jen minimální množství.
@zudina píše:
To proste tady nevysvetlis. Většina uzivatelek je v pohodě s manželem v karantene doma a jsou vlastně rady za opatření protože mají starého aspoň doma a netrajda jim za milenkama a po hospodáchmě jsou třeba pocty mrtvých ukradeny a je mi jedno kdo je na ventilátoru a jaký je stav v nemocnicích, ale není mi jedno ze moje dítě nemůže do školky a je mi lito všech děti co nechodí do školy, je mi lito ze nemůžeme s malým do hernicek a zoo, ze nemůžu chodit normálně do práce a setkávat se s lidmi.. ztráta svobody je horší než smrt, ale to tady nevysvetlis
a ještě horší než smrt je deprese a apatie.. zničit všem lidem život jen proto aby se zachránilo par lidi v určitém věku, s tím nesouhlasí ani moje babička.
Takže ti je jedno, že třeba budeš teď potřebovat akutně JIP, ale budeš mít smůlu, protože bude obsazena lidmi s covidem? Ke to jedno, že na tom ventilátoru nebo na hřbitově skončí někdo z tvých blízkých?
Ty toužíš po herničkách, zoo a zábavě, tak nebudeme koukat na nikoho kolem sebe. Ale vsadím se, že bys byla první, kdo by řval, kdyby se tvé dítě v té herničce zranilo, a kvůli obsazenosti nemocnic by jo ve vážném stavu museli transportovat na druhý konec republiky. Nebo by to bylo pořád tak nic v pohodě? ![]()
@ProfZav píše:
Vím, co jsou pravé neštovice. O černých jsem skutečně nikdy neslyšela. A to, považ, učím biologii!
No tak zkus Google a doplň si vzdělání. Je to původní název pro pravé neštovice.
A pro zajímavost kvůli neštovicím vznikla první vakcína. Vznikla již na konci 18 století.
No upřímně už jsme definitivně v prd***. Chování lidí je fakt extrém. Ono téměř vše co zde v této diskuzi padlo má nějaký smysl ale bohužel se totálně vytratila úcta k druhým. Vládne zloba nenávist. Téměř všichni jen já já já. Já chci nový auto já chci nový boty lepší být otevřené hospody zoo hrady zámky zahraniční dovolené děti do škol a školek a hromadu dalších malicherností. Jako chápu je potřeba točit peníze všichni chtějí vydělat ale za jakou cenu. Chápu i to že řada z vás už má svých dětí plné zuby. Ale jednou je tady daný nějaký systém (všude na světě nějaký je) podle kterého se jede a nelze vždy měnit směr podle toho jak se to komu hodí. Situace se vládě už dávno vymkla z rukou. Opozice si jede spíš už předvolební kampaň ale myslíte že kdyby byla jiná vláda třeba vláda ODS že by bylo něco jinak? Možná v detailech ale v globalu ne jen s tím rozdílem že by v opozici řval Babiš jak je vláda neschopná. Mě osobně už to taky nebaví ale co mám dělat. Nemůžete chtít aby bylo vše otevřené ale když vám něco bude chtít okamžitě místo v nemocnici. Vzpomínám na vyprávění babičky a nejen jí (její vrstevníků) jak to bylo za války. Žilo se ve strachu co bude každou chvilku mohli někoho sebrat a to za cokoliv stačilo udání. Poslední měsíce války byla omezena výuka děti ve školách. A věci byly jen na příděl každý měl lístky všeho nedostatek. Babička byla celý život skromná. Říkala že se dožila vysokého věku díky tomu že si nemohla vybírat jedlo se co bylo. Ono pak ani za komunistů nebylo všeho dostatek. Říkávala za komunismu jsme měli za co ale nic nebylo a dnešní generace má vše ale nebude mít za co. Myslím že se moc nepletla. To že budete nasraní si nijak nepomůžete. Jen si krátite životy. Covid mi hodně vzal ale i dal člověk musí hledat pozitiva kde se dá. Rád jsem chodil večer běhat nebo se před spaním projít. Tak teď chodím doma v kuchyni na trase 4m a běhám na dvoře z jedné strany na druhou cca 14 metrů. Taky jsem si uvědomil kolik člověk vyplýtvá potravin během roka. Vždyť na osobu v průměru ročně potřebujeme 800kg potravin a vypijeme přibližně 140 litrů piva. A teď ruku na srdce kolik jídla skončí marně v popelnici. Zkuste se každý zamyslet čím můžete přispět svou kapkou v moři změnit svět k lepšímu.
@lucenka píše:
Takže ti je jedno, že třeba budeš teď potřebovat akutně JIP, ale budeš mít smůlu, protože bude obsazena lidmi s covidem? Ke to jedno, že na tom ventilátoru nebo na hřbitově skončí někdo z tvých blízkých?Ty toužíš po herničkách, zoo a zábavě, tak nebudeme koukat na nikoho kolem sebe. Ale vsadím se, že bys byla první, kdo by řval, kdyby se tvé dítě v té herničce zranilo, a kvůli obsazenosti nemocnic by jo ve vážném stavu museli transportovat na druhý konec republiky. Nebo by to bylo pořád tak nic v pohodě?
Jedno by mi to nebylo, ale ani tak nesouhlasím s tím jak teď žijeme. Myslím ze to působí víc škody na lidských životech než samotný covid. Lidi umírají i na jiné věci. Navíc spoustě lidem opatření zničila život. A babičky a dedeckove umrou třeba na něco jiného. Ta nemoc není zas tak strašná. Kdyby to byla ebola, asi bych měla jiný názor, takhle ne.
@zudina Není tak strašná? Holka, myslela jsem si, že pro mladé není tak strašná. Ale teď znám z první ruky takový případ následků celkem pohodového průběhu u devatenáctileté holky, že si je ponese do konce života. A to jsme ještě museli pevně věřit, že ten konec bude až za hodně dlouho. No vyhráno nemáme, ale přece jen je šance, že sice následky budou a dost nepříjemné, ale vyhrabe se. A to byla sakra rychlost - jeden rok normální holka na domácím studiu a druhý den vrtulníkem do krajské nemocnice. Naštěstí ještě bylo místo. Holka štíhlá nekuřácká sportovkyně.
Skutečně mi přijde, že se mladší generace rychleji hroutí. Trocha nepříjemností a hned si zoufá. Vždyť jsme zavření v okresech teprve třetí den. A obchodu je otevřených tolik. A že nemůžou děti do hernicky? Můžou. Venku je místa až až. Stačí vzít míč, odrážedlo a jít. A navíc ta omezení netrvají rok. Byly myslím duben květen, pak nic až do října nebo listopadu. Kolem Vánoc rozvolnění, a pak zase omezení. Teď začal březen. Takže z toho roku mi zbylo sotva pul s omezenými možnostmi.
Bude dobře, celej rok chodim a protože mam ty spravny informace, tak vim, že to co ted nastalo bylo nevyhnutelny, proto nejsem překvapená. V praci jsem před pul rokem byla s rouškou na obličeji za exota a vsichni se mi smali, stejně mě tam nakazili ( darek k Vanocum) no a dnes čumí a mlčí. Nechte se očkovat až budete mít šanci a bude klid! Teď noste respiratory, nelezte po návštěvach, netahejte děti k prarodičům a chovejte se odpovědně. Bydlim v jednom nepostiženějším okresu a mohu říct, že si tady za to ti lide opravdu mohou sami. Musim zaklepat, že u nas už mame staroušky oočkované skoro všechny, ja jsem zdravotník. ( mam po covidu porad nejake bronchyticke potíže), tak mě vakcina teprve čeka. Buďte na sebe hodní a ohleduplní. A nebojte se klidně mile te paní (nebo panovi) ktera si holou rukou nabírá rohlíky do sačku, sdělit, že se to da dělat i ohleduplněji a hygienicky.
@TataOndra píše:
No tak zkus Google a doplň si vzdělání. Je to původní název pro pravé neštovice.A pro zajímavost kvůli neštovicím vznikla první vakcína. Vznikla již na konci 18 století.
To určitě zkusím, ještěže jsem tě potkala a poradíš mi
Já neznám jen ten termín černé neštovice, o samotné nemoci povědomí mám.
@zudina píše:
Jedno by mi to nebylo, ale ani tak nesouhlasím s tím jak teď žijeme. Myslím ze to působí víc škody na lidských životech než samotný covid. Lidi umírají i na jiné věci. Navíc spoustě lidem opatření zničila život. A babičky a dedeckove umrou třeba na něco jiného. Ta nemoc není zas tak strašná. Kdyby to byla ebola, asi bych měla jiný názor, takhle ne.
Není tak strašná? A proč jsou tedy obsazené JIP?
a já tedy o příbuzné předčasně přijít nechci. Navíc ta nemoc může mít závažný průběh i u mladých
@lucenka píše:
Není tak strašná? A proč jsou tedy obsazené JIP?a já tedy o příbuzné předčasně přijít nechci. Navíc ta nemoc může mít závažný průběh i u mladých
Tohle je ta neiformovanost ( to už nema ani cenu jim to vysvetlovat) asi je to o tom, že nam Hitler a komouši vyhladili elitu ( lidi s vyšším IQ) - jinak si to nedovedu vysvětlit, kde se bere ta krátkozrakost. Kdyby místí alibisti chtěli, tak se dopátrají velmi rychle k informaci, že cesta promořování není bezpečná, dáváme totiž viru šanci zmutovat.
@Dája999 píše:
Tohle číst vážně bolí.
Technická poznámka - nejsem zdravotník, ani kantor.
A optimismus a víru v to, že jsou i prima mladí lidé mi to nevezme.
Přeskakuj to ![]()
Ono se to ani moc číst nedá ![]()
@Janli píše:
A myslíš, že je špatný říct, že na tom nejsme zas tak špatně a že není potřeba se z toho hroutit? Pořád lepší než se podporovat v óchání a áchání…
Během pár následujících dnů nám tady vyplivnou nemocnice, krematoria nestíhají. Zkus si teď zařizovat pohřeb pro blízkého, uvidíš, jaký mají tyto služby nával.. Do toho sociální izolace, pro hodně rodin těžká ekonomická krize, pocit, že bez papíru nemůžeš vylézt z baráku, ale vlastně na tom nejsme tak zle, viď? Dokud nám nelítají stíhačky nad hlavou, tak se asi máme až moc dobře a nikdo nemá právo si postěžovat..