Bude ještě někdy dobře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5653
2.3.21 13:46
@NinaU. píše:
@Popeladym
No jasne, takže je všechno fajn a zalite sluncem a jen knučíme.
Cely rok se mě to tak nějak nedotykalo a byla jsem docela v pohodě, ale vzhledem k tomu, ze se to nelepší, tak už to proste na mě doléhá. A nemyslím si, ze jsem nějak málo odolná.

Doléhá to samozřejmě na každého, to jsem nezpochybnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
@Pozitivni-obrazy píše:
@Ernais to bychtaky potřebovala, ale jsem v trochu jiné situaci. Mam tři malé děti, a naše činnosti nenahradíme - právě ty muzea, aquapark, zoo, hrady, knihovna..příroda dobrý, ale taky se člověku omrzí, v jedné malé obci. Školka střidavě je a není..zrušily se mi výstavy, vernisáže, na které jsem se těšila. Jak jsem na rodičáku, tyto události „vytržení z rutiny“ byly pro mou psychiku dost důležité. Do minulého týdne jediné ozvláštnění stále stejného života byly občasné návštěvy (blízké kamarády mám rozeseté po celé čr) ale bůhvi jak to s tímto bude v budoucnu. Představa, že mám kamarády poblíž a děláme společné tématické večeře je pro mne fakt krásná.

u nás funguje knihovna jako výdejna ( tedy nevím jak teď od pondělí), ale objednáme doma ( jasněže to není jako jít tam, ale…) přes net a vyzvedneme, u vás to není? Hrady jsou stejně zavřený, je mimo sezónu, my objevili kouzlo zřícenin, co jsou hrady zavřený, jsou snad všude https://www.hrady-zriceniny.cz/hrady_mapa.htm až nás trochu pustí z obce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045

@Arboretka
Nemusíš to zlehcovat, já taky nezlehcuju, ze někdo na Covid umírá když já jsem měla jednodenní chřipku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
2.3.21 13:56
@Arboretka píše:
Jo, ta mladá generace kňučí hodně, nic nevydrží. Možná je to mládím, možná jsme ve dvaceti pěti byli také tokoví, možná jim chybí takový ten životní nadhled nebo pokora. možná jsou jen přirozeně dravější. Pravda je, že se hroutí. Vždycky může být hůř, když si myslím, jak moc je zle, osud mi ukáže, že tedy může být mnohem hůř. Takže ještě pořád krom omezení mohu přijít o práci, zůstat bez financí, můžeme onemocnět, bojovat o život, zemřít. Proti tomu být zavřená zdravá doma se svou rodinou a příjmem je vlastně celkem dobře. Je to o úhlu pohledu. A venku je krásně a všude je příroda. A jde objednat kávovar a skvělý kafe a člověk ani nemusí do kavárny :mrgreen: dělám si srandu, ale v takové složité době, jako je teď je víc než kdy důležitější a lepší brát to s nadhledem, nesýčkovat a prostě každou pozitivní maličkost vnímat.

Ale takhle to spousta lidi nema. Spousta lidi JE bez prijmu, resi denodenne finance, hledani prace, odmitani… to, ze ty ses v pohode, fakt neznamena, ze to tak maji vsichni a jenom blbe knuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
2.3.21 13:59

A jinak o děti bych se nebála, ony se přizpůsobí. Dvouletá dcera už si víceméně mysli, ze v tramvaji se prostě nosí rouška. Bude to brát tak, jako že si člověk koupi lístek. Zvykne si i na to, že se nosí venku. Zvykne si, že se bude muset na různých checkpointech prokazovat vselijakymi zdravotními testy a očkovacím průkazem. Nová normalita. Samozřejmě pro nás, kteří si budeme pamatovat, jak to bylo dřív, to bude těžké. Nevylucovala bych proto ani to, že dojde ke vzniku nějakého nového undergroundu, nebo k nějaké revoluci. Na druhou stranu, pokud se k moci dostane někdo, kdo naslibuje návrat k normálu a skutečně se něco podělá a dojde k prudkému nárůstu úmrtnosti, může dojít i k tomu, že naopak zvítězí totalita zdravotní a hygienické kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
2.3.21 14:02

@sakota z dlouhodobého hlediska se ale tohle vyřeší, pracovní trh se v řádu několika let přizpůsobí. Stejně jako po průmyslové revoluci, tak i po této zdravotně-robotické revoluci. Já mám spíš taky obavu z příklonu k autoritarskym režimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
2.3.21 14:05
@Santa Juana píše:
@sakota z dlouhodobého hlediska se ale tohle vyřeší, pracovní trh se v řádu několika let přizpůsobí. Stejně jako po průmyslové revoluci, tak i po této zdravotně-robotické revoluci. Já mám spíš taky obavu z příklonu k autoritarskym režimum.

To bez rict tem lidem, co TED resi, jak zaplatit najem. Ze dlouhodobe se to vyresi, tak si enmaj stezovat a bejt happy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22567
2.3.21 14:17
@Arboretka píše:
hele, jestli se něco špatně objednává ( co třeba?) tak to neznamená, že to nejde objednat, ten jakože tvrdší lockdown tady máme přesně druhý den, a už je to důvod ke kˇbučení, že tě to nebaví v okolí města? Ale jdi ty, v tom případě si ty negativní myšlenky děláš sama, protože ještě před 36 hodinama jsi mohal kamkoliv. Kompenzace jsou hodně velkorysé, nájmy z uzavřenýh provozů platí, kompenzační bonusy zvedli na 1000 na den, to je 30.000, to drtívé většině lidí pokryje náklady, pendleři jsou riziko, bohužel, momentálně pro Německo, chápu je, je to blbé, mám tam druhého bráchu, taky nemůže domů, takže chápu, že je to blbé. Já nutně potřebuju do Švýcarska, za klientem, je to důležitý kliemt pro naši firmu, musím držet práci pro zaměstnance a nepřijít o něj. Momentálně řeším jak tam můžeme s manželem vyjet, není to lehké. No jasně že není. V pořádku není pandemie, v pořádku není, že se lidé chovají tak, že bylo nutné nasadit policii a armádu, to třeba vadí mně. Ne to jejich nasazení, ale to, že se prostě muselo kvůli lidem. A stejně tak jako u tebe je to tak to jediné, co může, může mi to vadit. A pak se můžu hroutit a nervovat, nebo to můžu hodit za hlavu a i v téhle situaci si najít to, co můžu dělat.

Chtela bych te opravit, ale najmy z uzavrenych provozu rozhodne neplati vsem. Nase telocvicna je neziskova organizace a tak dostala na jare 50%najmu a pak uz nedostala ani korunu. A to je zavreno nejak od pulky rijna s malou prestavkou v prosinci. Najem se musi platit. Zadna sleva nesla sjednat. Je to komercni najem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
2.3.21 14:17
@Pozitivni-obrazy píše:
Toto vlákno beru jako příležitost vylít si srdíčko.
Možná je to tím, že mám vystudovanou evol. biologii pod Flegrem :), nebo jsem prostě taková natura, asi obojí dohromady.
Ale já vidím současnou situaci velmi, velmi černě. Mám jiný poměr informací běžné informace vs odbornější informace. A z toho co si dávám dohromady si myslím, že líp už bylo.
Virus se nikam neodstěhuje, nezašlapeme ho do země jako SARS..bude tu s námi. A bude mutovat.
Moje varianty událostí: 1.Budeme žít v sérii „měsíc relativního uvolnění“ - „Třítýdenní lockdown“ až do doby, než se lidi naserou, chopí se toho nějaký alternativní vůdce. Ten převezme moc, otevře to všechno, a s virem to bude „padni komu padni“. Posune se smrtnost i věková kategorie nakažených. Na konci bude rozvrácená společnost, ekonomika na úrovni Albánie.
2. Budeme udržovat lid v jakés takés naději až do doby, než dojdou prachy…pak v rétorice promořování se vše otevře a viz varianta číslo jedna.
3.Obdoba varianty 1, ale bez toho převratu. Budeme tu prostě žít každá rodina v bublině, nikdo se s nikým nebude moc vídat. Současný lockdow bude normální stav.

A teď co já na to…jsem z toho dost zdeptaná, poslední dobou. Mrzí mne, že malá nepujde v září do školy, malý do školky, že jsem si měla víc užít tu poslední saunu..že jsem měla cestovat, dokud to šlo.
Mrzí mne, že bydlím 400 km od rodiny, protože přijde doba, kdy to bude nepřekonatelná vzdálenost. Jako dnes.
Mám z toho fakt černé myšlenky, třeba jeden den je to dobré, druhý špatné. Snažím se nějak sebrat, ale nevím, jak. To přijde ale určiě časem, je to prostě adaptace člověka na nový stav.
Přijde mi, že spousta lidí to ještě nepochopilo. Že je tu fakt velká spousta lidí, co si myslí, že si odkroutíme 3 týdny lockdown a najednou bude všechno v pohodě..
O tomto mém názoru se bavím jen s nejbližšími přáteli. Mám mezi ně i „popírače“, ale to je podle mne jen forma překonání strachu.
Přijde mi, že spousta lidí zavírá oči a nechce to vidět tak, jako já. Taky dobrá strategie, jak se s tím vyrovnat - neřešit moc budoucnost.

Co by mi pomohlo by byla dlouhodobá strategie vlády, jak se plánuje s covidem vyrovnat Tím dlouhodobá myslím na roky.

Nic takového ale nečekám, protože po hlasování o prodloužení nouzového stavu v půlce února jsem s vládou skončila. Od té doby mne nikdo nepřesvědčí, že tam se nedělá jen politika, politika, PR, prachy, moc, moc. lidi a stav státu jsou až na posledním místě, teda kromě toho, jak udržet „pózu“.

Co se týká očkování, jako pokus je to dobré. Ale každému kdo vidí do vakcín, musí být jasné, že je to marný pokus. Nikdy se z logistických a psychologických důvodů nenaočkuje potřebný počet lidí a když už, bude to vakcína na vir, co tu lítal minulý rok.

Tak jsem se vypsala a omlouvám se všem, komu jsme zkazila náladu :kytka: Někdy je třeba se vypsat a říci i svoje obavy. Před míň blízkýma kamarádama je radši tajím, protože vidím že nic dobrého to do světa nepřináší, tohle říkat.

Myslíš jako ze v září nepůjdou děti do školy? To myslím ze opravdu nemáš pravdu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
2.3.21 14:25
@NinaU. píše:
@Arboretka
Nemusíš to zlehcovat, já taky nezlehcuju, ze někdo na Covid umírá když já jsem měla jednodenní chřipku.

já nic nezlehčuju, snažila jsem se ti říct, že to tvoje negativní myšlení ubližuje jen a jen tobě samé. Že užírat se prkotinama ve finále zase ničí náladu jen tobě samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.3.21 14:52
@NinaU. píše:
@Popeladym
No jasne, takže je všechno fajn a zalite sluncem a jen knučíme.
Cely rok se mě to tak nějak nedotykalo a byla jsem docela v pohodě, ale vzhledem k tomu, ze se to nelepší, tak už to proste na mě doléhá. A nemyslím si, ze jsem nějak málo odolná.

Takže se hroutíš z lockdowu, který je druhý den a z toho, že jsi chlapa neviděla celé 3 týdny? 8o co bys dělala, kdybys nemohla vidět své rodiče, sourozence víc jak rok? :think:

• Citovat
  • Upravit
2.3.21 15:12

Je fajn, že jsou tu pozizivně smýšlející lidi…ale to černohlídům fakt nepomáhá. Nebo vám pomáhá, když jste z něčeho smutní a někdo začne říkat :to neřeš, v pakistánu se válčí a v etiopii lidi umírají hlady?
Já myslím, naopak, že je třeba si přiznat, ze je to na houby, když to tak někdo cítí.

A jako východisko vidím to, že ten psychický stav je dočasný. Někdo přišel o víc, někdo o míň, někdo se adaptuje rychleji, někdo pomaleji..ale ta adaptace probíhá, musí probíhat. Je třeba se sebou pracovat a mít nejaké kompenzační mechanismy. Pro mne je to např malování, běhání, humor, manžel. Když je človeku hůř, k tomu se jaksi obracet.
A jak psala Ernais, udělat si to pro sebe co nejvíc hezké.
Nekolébat se tím, že bude líp, ale udělat si to pro sebe co nejlepší v současnu.

Právě jsem se vyspala tak to hned vidím růžoveji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.21 15:15

@zudina Čas ukáže. To že se mýlím je samozřejmě nejlepší varianta :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
2.3.21 15:23
@korneli píše:
Zdravím dámy, to co se za poslední rok děje, mi dochází síly. Asi jako každému..
Nejprve roušky, zavření škol, školek, omezení osob, respiratory, testovani zaměstnanců a kdo ví co nás ještě čeká.. Bojím se co ještě může být, bojím se o naše děti.
Bude ještě někdy dobře, nebo už dobře bylo..? Je mi z toho všeho smutno a né jen mě!

To je otázka pro babu Vangu :-)
Tak dobře, jako před epidemií nikdy nebude, protože některá nařízení zůstanou i po ní, byť třeba ve formě nových možností státu, jak kontrolovat občany.
Je to dlouhé, ukazuje to v plné nahotě, že stát se na jednu stranu o občany nedokáže postarat a na stranu druhou jim nevěří, takže jim nařizuje, zakazuje, kontroluje, místo aby je prostě požádal…
Na druhou stranu, život máme takový, jaký si ho uděláme. Takže i v součansé neveselé době lze mít spoustu hezký zážitků, objevit nové věci, dopřávat si malé radosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21112
2.3.21 15:24

Dobře už bylo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie