Bude ještě někdy dobře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14006
2.3.21 12:13

Urcite, bude lip :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
2.3.21 12:17
@korneli píše:
Zdravím dámy, to co se za poslední rok děje, mi dochází síly. Asi jako každému..
Nejprve roušky, zavření škol, školek, omezení osob, respiratory, testovani zaměstnanců a kdo ví co nás ještě čeká.. Bojím se co ještě může být, bojím se o naše děti.
Bude ještě někdy dobře, nebo už dobře bylo..? Je mi z toho všeho smutno a né jen mě!

Prosím tě, jestli chceš vidět, co to znamená,,je zle", koukni třeba na Apokalypsa nebo Bitva o Stalingrad, senzační dokumenty o druhé světové. To co je teď, je nepříjemnost, nic víc. Máš střechu nad hlavou? Máš co jste ty i děti? Můžete si jít nakoupit? Máte co na sebe? Jste živí a zdraví? Tak nefňukej, obleč se a bez se s dětmi proběhnout ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22529
2.3.21 12:20

Taky doufam, ze se promori a oockuje a bude lip. Stejne to nebude. Kdo umrel uz se nevrati. Co zkrachovalo, to uz zustane zavrene. Deti treba odvykly intenzivnejsimu sportu (kdo delal treba zavodne vicekrat tydne) a uz se k tomu spousta z nich nevrati. Hodne lidi to psychicky polozilo a nebo polozi a to se bude napravovat dlouho a tezce a jestli vubec. Tolik cestovat se uz asi nebude. Chudi budou zase chudsi a jeste k tomu min vzdelani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.3.21 12:29

Bude :kytka: :srdce: Náročné je to pro nás pro všechny - rodiče, děti. Já věřím, že v létě se situace opět trochu zlepší. Počkejme jestli se po těchto 3 týdnech čísla alespoň trochu nezlepší :zed: ;) Nám teď moc pomohl odsun na chalupu… tady jsme spoko. Ve městě bychom asi trpěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
2.3.21 12:33

@inkakřivák
Co je to za hlod? Ano, jsou horší věci, ale toto vězení bez konce už lidem leze na mozek, nedivím se. Dlouho mi to bylo jedno, ale už jsem z toho taky otravena, smutná, nebaví mě to.
Nakoupit? Co n sebe? Haha, vše zavřené a koupit si nic nemůžeme. Promin, ale to ze byla válka mě nijak neuklidni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
2.3.21 12:36
@korneli píše:
Zdravím dámy, to co se za poslední rok děje, mi dochází síly. Asi jako každému..
Nejprve roušky, zavření škol, školek, omezení osob, respiratory, testovani zaměstnanců a kdo ví co nás ještě čeká.. Bojím se co ještě může být, bojím se o naše děti.
Bude ještě někdy dobře, nebo už dobře bylo..? Je mi z toho všeho smutno a né jen mě!

Jediný problém vidím v zavřených školkách a školách, vše ostatní jsou jen malichernosti.
Bohužel nerespektováním malicherností se covid bublina neustále zvětšuje.
Smutný jsem jen z toho, že dopady většinou odnášejí nevinní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
2.3.21 12:38

Bude..v létě určitě. pak zas v září zázračně covid nastoupí a bude tu další mutace. očekávám klid tak příští léto. snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
2.3.21 12:39

2023 se vratime do normalu, budeme ockovani, budou leky vsude, do te doby to bude plus minus takove jako posledni rok. V lete se nadechnout, podzim, zima a jaro otrava. Ale lip bude urcite. Zas si tak nestezujme, spanelska chripka vybila desitky milionunlidi behem par let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
2.3.21 12:46

Taky už to na mě doléhá, snažím se myslet pozitivně, ale občas to jde těžko.
A to nemám děti, tj. žádná distanční výuka. Jsem pouze doma na HO s malou pauzou v létě už rok.
Jen teď jak se opatření opět zpřísnila tak mi je z toho úzko jelikož v Anglii (kde mám známé) už se děti vracejí do škol (sice jen ti menší do cca 10 let) a u nás to teď zase vše zavřeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
2.3.21 12:47
@Embý píše:
Všechno záleží jen a jen na lidech, kam až to nechají dojít a co nechají si od vlády k sobě dovolit. Je zajímavé, že jinde po světě jsou otevřené obchody, lidé bez roušek. A Tady to vypadá tak, jak to vypadá.

Brepto :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21882
2.3.21 12:48

Odhaduji, že @inkakřivák bude senior, ti totiž mluví přesně tak a ještě si mezi sebou posílají maily, jak je Gates načipuje a bude ovládat.
Protoze oni o moc svého života nepřišli, dusledky ekonomické už je tak moc netíží.
Jasně, byla válka, ale teď není, teď je tu stejný vir a různě schopné vlády.
Mám strach, že to bude mutovat, točit se pořád, nové mutace nereagovat na léky a očkování, ale vyhlidka žít takhle další tři, sedm, deset let mě děsí. Hlavně kvůli dětem bych chtěla, aby už bylo dobře, ale zatím tomu, bohužel, nic nenasvědčuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.3.21 12:49

Někde je pořád dobře. Holt Češi toužili po letních dovolených a vánočních nákupech a tak si prodlužují náročné období. Ale časem se to zlepší i v ČR.

• Citovat
  • Upravit
2045
2.3.21 12:50

@mado
Přesně tak, děsí mě to, ze už oproti loňskému jaru proste nevidím to světlo na konci tunelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
2.3.21 12:50
@Janli píše:
Byl tu mor, odešel. Byly tu černý neštovice, jsou pryč, stejně tak cholera, španělská chřipka a spousta dalších, všechny o dost smrtelnější než covid. Proč by neměla odejít tahle infekce?

protože někdo v laboratoři vyrábí stále nové a nové mutace, které jsou nebezpečnější než ta původní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.21 12:51

Teď je líp než bude

Toto vlákno beru jako příležitost vylít si srdíčko.
Možná je to tím, že mám vystudovanou evol. biologii pod Flegrem :), nebo jsem prostě taková natura, asi obojí dohromady.
Ale já vidím současnou situaci velmi, velmi černě. Mám jiný poměr informací běžné informace vs odbornější informace. A z toho co si dávám dohromady si myslím, že líp už bylo.
Virus se nikam neodstěhuje, nezašlapeme ho do země jako SARS..bude tu s námi. A bude mutovat.
Moje varianty událostí: 1.Budeme žít v sérii „měsíc relativního uvolnění“ - „Třítýdenní lockdown“ až do doby, než se lidi naserou, chopí se toho nějaký alternativní vůdce. Ten převezme moc, otevře to všechno, a s virem to bude „padni komu padni“. Posune se smrtnost i věková kategorie nakažených. Na konci bude rozvrácená společnost, ekonomika na úrovni Albánie.
2. Budeme udržovat lid v jakés takés naději až do doby, než dojdou prachy…pak v rétorice promořování se vše otevře a viz varianta číslo jedna.
3.Obdoba varianty 1, ale bez toho převratu. Budeme tu prostě žít každá rodina v bublině, nikdo se s nikým nebude moc vídat. Současný lockdow bude normální stav.

A teď co já na to…jsem z toho dost zdeptaná, poslední dobou. Mrzí mne, že malá nepujde v září do školy, malý do školky, že jsem si měla víc užít tu poslední saunu..že jsem měla cestovat, dokud to šlo.
Mrzí mne, že bydlím 400 km od rodiny, protože přijde doba, kdy to bude nepřekonatelná vzdálenost. Jako dnes.
Mám z toho fakt černé myšlenky, třeba jeden den je to dobré, druhý špatné. Snažím se nějak sebrat, ale nevím, jak. To přijde ale určiě časem, je to prostě adaptace člověka na nový stav.
Přijde mi, že spousta lidí to ještě nepochopilo. Že je tu fakt velká spousta lidí, co si myslí, že si odkroutíme 3 týdny lockdown a najednou bude všechno v pohodě..
O tomto mém názoru se bavím jen s nejbližšími přáteli. Mám mezi ně i „popírače“, ale to je podle mne jen forma překonání strachu.
Přijde mi, že spousta lidí zavírá oči a nechce to vidět tak, jako já. Taky dobrá strategie, jak se s tím vyrovnat - neřešit moc budoucnost.

Co by mi pomohlo by byla dlouhodobá strategie vlády, jak se plánuje s covidem vyrovnat Tím dlouhodobá myslím na roky.

Nic takového ale nečekám, protože po hlasování o prodloužení nouzového stavu v půlce února jsem s vládou skončila. Od té doby mne nikdo nepřesvědčí, že tam se nedělá jen politika, politika, PR, prachy, moc, moc. lidi a stav státu jsou až na posledním místě, teda kromě toho, jak udržet „pózu“.

Co se týká očkování, jako pokus je to dobré. Ale každému kdo vidí do vakcín, musí být jasné, že je to marný pokus. Nikdy se z logistických a psychologických důvodů nenaočkuje potřebný počet lidí a když už, bude to vakcína na vir, co tu lítal minulý rok.

Tak jsem se vypsala a omlouvám se všem, komu jsme zkazila náladu :kytka: Někdy je třeba se vypsat a říci i svoje obavy. Před míň blízkýma kamarádama je radši tajím, protože vidím že nic dobrého to do světa nepřináší, tohle říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová