Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli píše:
Byl tu mor, odešel. Byly tu černý neštovice, jsou pryč, stejně tak cholera, španělská chřipka a spousta dalších, všechny o dost smrtelnější než covid. Proč by neměla odejít tahle infekce?
Jo ale kdy? Mě připadá že přijde ještě několik mutací. Ta příroda se nás prostě snaží zredukovat ![]()
@ProfZav to fakt nevíš?
Jeden z největších zabijáků minulých století. Díky vakcinaci zmizely ze světa úplně, viry jsou jen v laboratořích a virologové se celkem bojí, aby je někdo nepoužil jako biologickou zbraň.
@GabinkaCh píše:
Jo ale kdy? Mě připadá že přijde ještě několik mutací. Ta příroda se nás prostě snaží zredukovat
Musíme to vydržet a gratulovat si, že je to jen covid. Kdyby nás matka přroda chtěla opravdu zredukovat, má na to arzenál jinýho kalibru…
@Janli píše:
@ProfZav to fakt nevíš?Jeden z největších zabijáků minulých století. Díky vakcinaci zmizely ze světa úplně, viry jsou jen v laboratořích a virologové se celkem bojí, aby je někdo nepoužil jako biologickou zbraň.
Vím, co jsou pravé neštovice. O černých jsem skutečně nikdy neslyšela. A to, považ, učím biologii! ![]()
@NinaU. píše:
@inkakřivák
Co je to za hlod? Ano, jsou horší věci, ale toto vězení bez konce už lidem leze na mozek, nedivím se. Dlouho mi to bylo jedno, ale už jsem z toho taky otravena, smutná, nebaví mě to.
Nakoupit? Co n sebe? Haha, vše zavřené a koupit si nic nemůžeme. Promin, ale to ze byla válka mě nijak neuklidni.
Nakoupit můžeš cokoliv, e-shopy jedou. Že ti to leze na mozek je možné, ale skutečně tohle není nic tragického. Je to jen nepříjemné. To je prostě pravda. A být otrávená a smutná, to jsou lidi i v normálním režimu. Jdi si oběhnout katastr, vyvetras si hlavu a bude ti líp. Katastrální hranice vedou dost často po cestách.
@Premek_Orac píše:
To je otázka pro babu Vangu
Nostradamus PRY predpovedel, ze to bude katastrofa ![]()
Už rok co začal covid to jede z kopce. Nejlépe bylo, když se narodily děti tak 10 let zpět.. Po roce 2000 to už pomaličku začínalo.
@inkakřivák Asi jsem taky divna, kdyz se stale ptam, co tak hrozneho se nam deje. To nejtezsi je, ze nam umre nekdo blizky. Vse ostatni jsou prkotiny ![]()
@NinaU. píše:
@Arboretka
No tak postupně - všechno můžeš objednat, dejme tomu. Ale ne všechno se dobre objednává.
Do přírody - do teď budiž, od včera už skoro ani to. Respektive Jo, v rousce, ve které se paradne dýchá. A jen okolo města - to mě fakt nebaví.
Spolu nejsme - mám manžel už třetí týden v Německu, domu muže, ale zpět ho nepustí. Když bude doma, nebudeme mít na nájem a jídlo
Spoustě lidi třeba ty kompenzace ale nepokryjou naklady.
Takže si to shrneme - někteří se asi mají skoro stejně, ale na hodně z nás to proste doléhá víc. Je to hrozny, nelepší se to, drží nás v šachu pod hrozbou pokut a hlídají nás policajti. Ne, fakt mi to nepřijde v pořádku a fakt mi to hodně vadí.
A je to - nebaví tě chodit po okolí, nebaví tě objednávat, ale to je prostě jen v tvé hlavě, to skutečně není tragédie. Tři týdny bude muž v Německu? Máš možnosti - buď tam bude a budeš mít peníze, nebo bude doma a pojedete z úspor. Vybrali jste si to první, hádám ho nikdo násilím neodvlekl. Tak neknourej.
Jo taky mě to stve. Nemůžu si vyjet za rodinou, přáteli. Máme ohrožené dovolené, chlap operaci, vnoučata nejmíň tři týdny neuvidím. A co? No tak budem v naší vesnici. Starosta naštěstí místo COOPu, který vtipné ve čtvrtek zavřel do odvolání, zajistil malý obchůdek na čtyři hodiny denně. Aspoň něco. A jinak doma je zábavy dost. Knížky, práce, filmy, kdo chce, ten si najde. Ale manikúru, pedikúru a kadeřníka bych brala. Nejsou, no tak se nějak zařídím. Mně to případně podle vašich nářků, že jste tak o sto let starší než já.
@cecetka Asi tak, dokud nejde o život, tak jde o co? Správně. Špatně objednané boty vždycky vrátíš.
Taky mám strach, jestli bude letos moře a v květnu a v září Vltava. Třeba. No ale když ne, tak se neobesim.
V podstatě jediné, co mě štve, jsou zavřené školy a přitom otevřené fabriky. Když už, tak to měli utnout komplet. A zavřít úplně hranice. Lepší teď než za ty tři týdny.
Příspěvek upraven 02.03.21 v 15:57
@Janli píše:
Musíme to vydržet a gratulovat si, že je to jen covid. Kdyby nás matka přroda chtěla opravdu zredukovat, má na to arzenál jinýho kalibru…
Nene, to jsou mimozemstani. Nemuzou nas zlikvidovat najednou, to bychom jim tady nechali hnijici bioodpad. Takze pekne pomaloucku, po etapach, at se stihneme postupne zahrabat
To je samozrejme vtip ![]()
@cecetka píše:
Nostradamus PRY predpovedel, ze to bude katastrofa
Předpovídat katastrofy umí každej, ale že bude líp… No to vlastně taky jeden sliboval ![]()
Nejsem v této věci moc optimista. Koronou byl prostě nabrán jiný směr. Takže čas ukáže. Ale zastávám názor, že člověk má mít vždy nějaké psychické rezervy. Na nich má pracovat v dobrých časech. K životu je potřeba statečnosti. ![]()
@inkakřivák
Jo, kdyby byla vyhlídka, ze to skončí, prosím. Ale není, nezlob se, ale fakt ne.
To ze tobě situace vyhovuje neznamená, ze někteří z nás by nechtěli zpět svůj běžný život.
A tak jako ty zlehcujes moje pocity a situaci, tak já muzu zlehcovat tu nemoc samotnou, protože zrovna já jsem měla lehkou formu. Ale to už tady na emiminu není in.