Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@NinaU. píše:
@lucenka
Ne, nejsem rok zavřena doma a někteří jako ty to vyčítají, ze jsem například byla na te dovolené.
Ale nemůžu vzít dcerku do Zoo, nemůžu ji vzít skoro nikam, protože proste všechno zavřeli. Téměř žádné zpestření, nemůžeme zajít normálně na jídlo.
Proste mi to vadí, obdivuju, ze tobě ne, ale nezhlehcuj můj názor nebo pocity.
Ja myslim, ze se i z teto situace da tezit, doted jsi vyuzivala zabavy, kterou ti chystali jini, ted si tu zabavu proste musis vytvorit sama a muze te to v mnohem posunout. Svym zpusobem chapu tvoji frustraci, ale skodis si tim akorat sama sobe, pritom i ted se da zit naplneny a spokojeny zivot, je to jen o uhlu pohledu a o tom, jak my sami chceme nas zivot prozit. Tvrdis, ze jsi ztratila rok zivota kvuli kovidu a pritom jsi ztratila rok zivota jen kvuli sobe a svemu uvazovani
ono je totiz jednodusi sedet a remcat, nez se hecnout a i nepriznivou situaci vnimat jako prilezitost a snazit se z ni vytezit maximum
@NinaU. píše:
@lucenka
Vy se nevidate s příbuznými? To mě mrzí.
Ne nevidíme a budeme rádi, když se to povede v létě. Jo mohli bychom se tu už rok utápět v negativních myšlenkách, že se nejde setkat. Ale co bychom z takového života měli?
Navíc ty jsi rok života neztratila. V létě jsi měla dovolenou, do října se dalo chodit do zoo, do neděle se dalo chodit normálně do přírody, na zříceniny, jezdit na kole, na běžkách,… To ti opravdu přijde máloa jako ztracený rok? ![]()
@lucenka
Já fakt obdivuju, jak jste tu všichni super pozitivní a uvedomelí ![]()
@NinaU. píše:
@lucenka
Já fakt obdivuju, jak jste tu všichni super pozitivní a uvedomelí
Hele, nejsme. Ale třeba já fakt odmítám rozšířit frontu u psychiatra. Drž se toho, co pořád funguje. Vždyť něco se ještě najde. Opravdu pořád ještě není tak zle.
@NinaU. píše:
@lucenka
Dnesni lide nejsou vubec psychicky odolni. Skoda, ze uz neziji nase prababicky. Ty by mohly vypravet ![]()
My měli napsáno v místních okresních novinách, ano, úmrtnost za loňský rok byla o nějaké procento vyšší, ale vzhledem k tomu, že do pokročilého věku přicházejí silné poválečné generace, dalo se to předvídat i bez covidu.
Taky mě už nebaví pořád ta stejná okoukaná místa v okolí, nemožnost stýkat se s jinými lidmi, potěšit se naživo kulturou, bohužel se nestane, že za tři týdny, mávnutím kouzelného proutku, bude všechno fajn.
Děti půjdou do škol a školek až v září, přes léto vir oslabuje, navíc bude před volbama, takže tu budou úplně jiná čísla nakažených a mrtvých, ale už nevěřím, že ta školská zařízení příchodem podzimu zase postupně nezačnou zavírat, není připravena žádná koncepce v boji s covidem. Jen se to tak hrne před sebou, chaoticky otevírá a zavirá. Přijde nová vláda, zase budou dělit koryta, politikařit, hrabat pod sebe, nezájem o obyčejné lidi… A školy se zavírají nejlépe, děcka nejsou voliči a nemají lobbing,
Nechybí mi lítat na Maledivy a chodit na plastické operace, chci jen, aby mé děti chodily do školy, vídat se se širší rodinou a přáteli. To jsem fakt tak rozmazlená a zhýčkaná, že mi to chybí? Po roce, s výhledem na žádnou změnu v budoucích letech. Ano v Etiopii mají hlad, ale já žijí tady a teď a nechci se divat na to, jak dojdou prachy na konpenzace, stát zkrachuje a ten hlad tu bude a nejspíš i ta válka a až pak litovat, jak jsme na tom špatně.
@cecetka píše:Život nebyl nikdy jednoduchý. A my jsme si strašně zvyklí, že bylo dlouho dobře. To je ale štěstí, ne samozřejmost.
Dnesni lide nejsou vubec psychicky odolni. Skoda, ze uz neziji nase prababicky. Ty by mohly vypravet
@mado píše:
My měli napsáno v místních okresních novinách, ano, úmrtnost za loňský rok byla o nějaké procento vyšší, ale vzhledem k tomu, že do pokročilého věku přicházejí silné poválečné generace, dalo se to předvídat i bez covidu.Taky mě už nebaví pořád ta stejná okoukaná místa v okolí, nemožnost stýkat se s jinými lidmi, potěšit se naživo kulturou, bohužel se nestane, že za tři týdny, mávnutím kouzelného proutku, bude všechno fajn.
Nechybí mi lítat na Maledivy a chodit na plastické operace, chci jen, aby mé děti chodily do školy, vídat se se širší rodinou a přáteli. To jsem fakt tak rozmazlená a zhýčkaná, že mi to chybí? Po roce, s výhledem na žádnou změnu v budoucích letech. Ano v Etiopii mají hlad, ale já žijí tady a teď a nechci se divat na to, jak dojdou prachy na konpenzace, stát zkrachuje a ten hlad tu bude a nejspíš i ta válka a až pak litovat, jak jsme na tom špatně.
Děti půjdou do škol a školek až v září, přes léto vir oslabuje, navíc bude před volbama, takže tu budou úplně jiná čísla nakažených a mrtvých, ale už nevěřím, že ta školská zařízení příchodem podzimu zase postupně nezačnou zavírat, není připravena žádná koncepce v boji s covidem. Jen se to tak hrne před sebou, chaoticky otevírá a zavirá. Přijde nová vláda, zase budou dělit koryta, politikařit, hrabat pod sebe, nezájem o obyčejné lidi… A školy se zavírají nejlépe, děcka nejsou voliči a nemají lobbing,
Takže se chceš raději dívat na kolaps nemocnic, který se děje teď a který ohrozí na životě i mladou generaci? ![]()
@lucenka prosím tě, dej si obklad nebo panáka, popřípadě oboje dohromady a zkus si to přečíst pomalu a nahlas, třeba tě to trkne. Nebo je tu možnost, že jsi marná,
@lucenka
A evidentně se děje i navzdory zavrenym školám, restauracim, službám a x dalším omezením.
@NinaU. píše:
@lucenka
Ale nejsme, i pro nas je to slozite, jen se odmitam nervit z nejakeho omezeni. Uz tak je to slozite