Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Malike proč brácha nemá nárok na vánoce podle svého?
a hned je pod palbou jak všem to kazí? Zrovna nedavno jsem o tom četla, že spousta lidí má vánoce naprd protože dělá něco z donucení, nebo je někde s někým protože MUSÍ místo toho aby dělal co má rád…
@Anonymní píše:
Letos to budou druhé Vánoce bez bráchy. Byl zavražděn. Nálada celkem o ničem, člověk si pamatuje, jaký to bylo dřív, teď je to na ho…
Muj bracha taky tento rok. Az me zamrazilo, ze je tu nekdo se stejnou zkusenosti. Kdyby sis chtela popovidat, odtajnim se a muzem si napsat sz.
@Anonymní píše:
Prostredni 21 leta dcera. Tyden pred Vanoci nam oznamila, ze nema na darky a my ji taky nemame nic davat. A to i presto, ze uz po tyri roky se ukaze doma tak 2× do roka, porizuje si luxusni dovolene . Kdyz jsem ji rekla, ze to neni o hodnote, ze na zadnych drazich darcich nebazirujeme, ale ze by stacila kazdemu malickost, tak jsem se dozvedela, ze se me boji, ze ji od narozeni fyzicky a psychicky tyram a ze jsem ji znicila sebevedomi. Docela jsem se slozila. Anonym,protoze se za to stydim, jakou mam dceru.
no to je taky kvítko..brácha je v podobnem věku a dělá větší vylomeniny.držte se..
Já mám posledních pár let skoro všechny Vánoce na prd.
Před pěti lety před Vánocema od nás odešel manžel, rok na to - 18.12. jsme se rozváděli. Za další dva roky jsem měla před dalším soudem, ex podal návrh na střídavou péči (která se naštěstí neuskutečnila). Teď mám děti na Vánoce ob rok a letos zrovna nebudou doma. ![]()
Ale když to tady čtu, tak to jsou všechno malichernosti, proti tomu, co prožívají ostatní.
Vubec nic. Bratr se po 9 mesicich vratil z rehabilitacniho ustavu, budeme pohromade, budu dva tydny doma z prace, vyspim se a dozenu resty. Mozna pocasi
Ale nikdy neni vse dokonale.
Bude mi chybět syn, který je v cizině a na vánoce ho domů nepustí
. Možná bych to nesla líp, kdybych věděla, že si vánoce užije i tam, ale to vím, že ne. Tak jsem mu poslala aspoň cukroví a dárky
. Ale oproti těm, kteří přišli o své blízké je to vlastně prkotina. Takže si budu říkat, že tak to má být ![]()
@kristyn.g píše:
@Malike proč brácha nemá nárok na vánoce podle svého?a hned je pod palbou jak všem to kazí? Zrovna nedavno jsem o tom četla, že spousta lidí má vánoce naprd protože dělá něco z donucení, nebo je někde s někým protože MUSÍ místo toho aby dělal co má rád…
Citim to stejne, vanoce nejsou pro nikoho povinne a nekdo to proste nema rad a nechce se toho ucastnit. Nevidim na tom nic spatneho, pokud se s rodinou normalne vida tak co ![]()
Bude me “rozcilovat” 120 ruznych hovadinek, abych nevysla ze cviku. Ale nic vazneho, takze je v poradku ![]()
@kristyn.g píše:
@Malike proč brácha nemá nárok na vánoce podle svého?a hned je pod palbou jak všem to kazí? Zrovna nedavno jsem o tom četla, že spousta lidí má vánoce naprd protože dělá něco z donucení, nebo je někde s někým protože MUSÍ místo toho aby dělal co má rád…
O tomto není,však jsem napsala,že je to komplikovane…jen ve zkratce si na ničí vánoce a narozeniny nevzpoměl pár let,celkově na rodinu kašlal..letos od září vypadal že se dal dohromady a že chce být na vánoce s rodinou.Máma měla konečně radost,že syn se dal dohromady..do nedávna moc chtěl na vánoce domu ale jakmile se to blížilo,obrátil…prostě zase nejsou peníze..před pár dny si musel notně koupit další drahy oblek.
@Šarlota4 píše:
Citim to stejne, vanoce nejsou pro nikoho povinne a nekdo to proste nema rad a nechce se toho ucastnit. Nevidim na tom nic spatneho, pokud se s rodinou normalne vida tak co
už jsem psala duvod..to prostě neřešte..nevídite do toho do hloubky.Jen mě štve jak se opět zachoval a jen jsem chtěla vědět zda někdo bude mít taky ne zrovna nejlepší vánoce
@Malike no hezké to od něj není, ale nenechte si zkazit Vánoce, přeci je dospělý tak žije svůj život po svém ![]()
@Malike No brácha asi už jinej nebude, tak bych si tím nekazila vánoce, je to jeho volba, i když chápu, že vás to všechny mrzí. Evidentně jsou peníze na dárky výmluva, když měl na drahý oblek.
My se sejdem cela familie u stolu, darky nedarky. Jedinej kdo mi zkazi vanoce je ex, ktery si bude chtit vzit malou k jeho otci, dedek ma v baraku ma zimu, ex neschopnej dite poradne oblect, nebo jeho otci vysvetlit at kouka zatopit. No, jeho papinek je celkove katastrofa sama o sobe, byla bych nejradsi kdyby si Vanoce s malou poresil jinde, kdyz uz chce byt s ni. To mi nevadi. Takze mam obavy jak to dopadne. On neni schopny nic rict a naplanovat vcas.
@terinka4444 píše:
Zdraví mé maminky, má před operaci mozku v lednu, takže je to takové nervózní. A tchyně už je také doma jen na paliativní léčbě. Takže můžu říct, že nejdůležitější je zdraví všech blízkých, pak světový mír a zbytek jsou jen prkotiny.
Svatá pravda, zdraví je nejvíc. No, taky toho máte teda dost. Ať je nejlíp, jak to jde. ![]()
@kristyn.g píše:
@Malike no hezké to od něj není, ale nenechte si zkazit Vánoce, přeci je dospělý tak žije svůj život po svém
mě je to fuk…mě mrzí jen,že to bude trápit mámu.Jsem si sní velmi blízká…a prostě už mě nebaví,jak stárne pokažde ,když muj drahy bratříček slibuje hory doly a pak se opět na maminku vybodne.