Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MartinaCV píše:
Holky, my se snažíme o druhé dítě, je mi 43. První máme po IVF ve 41. Celou dobu mě napadalo, jestli to nejsou hříšné myšlenky, chtít ještě druhé, když jsme měli takové štěstí, že se povedlo první i po 40tce. Pořád mě napadalo, aby to nebylo výměnou za někoho a napadl mě táta. Myšlenky mě sužovaly a zaháněla jsem je. Táta měl v říjnu vážný úraz a je v kómatu a umírá. Chtějí nám ho už odpojit od přístrojů a za pár dní mám začít stimulovat na IVF…
Jestli můžu radit, tak bych to IVF odložila, ten stres na kvalitě vajíčkům nepřidá. ![]()
@Anonymní píše:
Moje rakovina prsu.Vim to od pondělí a jsem totálně v prd..eli.
Ale přeperu jí, musím
Určitě ano ![]()
@alisekR panebože to je hrozný…to je na žalobu ![]()
Tak to je moc dobře,že to nakonec dobře dopadlo .i když teda cestou bolesti. ![]()
@Anonymní píše:
Kazit Vánoce? Snad ani ne, ale budou hodně smutné, tatínek je na tom hodně zdravotně špatně, pomalu odchází na onen svět, ta mrcha rakovina ho sžírá zaživa, takže tyto Vánoce budou asi poslední, které budeme trávit společně![]()
Bohuzel jsem tohle prozivala pred rokem,taky rakovina,ale u mamy. Slo to bohuzel rychle. V pat.to bude uz rok. ![]()
Tatu uz nemam skoro 30 let.
Drz se,snad asp.o techto vanocich jeste spolu budete. ![]()
@alisekR píše:Žaloba o náhradu škody na zdraví, je to můj obor. Ale nechci se nabízet, nevím, co dřív. Poradit a nasměrovat ale můžu. V zákonné lhůtě jsi, ale rychle to utíká. A dá se s tím dělat opravdu hodně, když se to umí.
Já už jsem to tu někdy psala.Promiň, ale napíšu nti stručně, n
to není pro slabé žaludky. Zlatíčko mělo úraz, pak sádru, od sádrování nás vyhodili jako rodiče bez důvodu. Poslali nás domů s vysokou sádrou, kontrola až za několik dnů. Při kontrolách jsme je upozorňovali, že jí noha bolí a kouše v jednom místě. Odpaloval nás doktor, že jsem nějaká chytrá. Po šesti týdnech jí to sundali kvůli rtg bez sádry. Nožka už nebolela, byla zespodu odumřelá. Dekubitus 4 stupeň.arogance mladých doktoru se nedá popsat. Traumatolog starý pán, když tu sádru sundal, dostal amok a srdeční záchvat.
Primář přiznal pochybení a několikrát se omluvil. Ty dva mladí aroganti ani jednou. A to nás potkávali obden, několik měsíců má odd. vlhkého hojení. Co následovalo nebudu veřejně psát.
Ale děkuji za podporu
Ja budu o vanocich sama,i letos…chlap neni,no. Kecam - budu s mym chlypatym milackem. ![]()
@jack-and-rose To je smutne. Drz se. ![]()
@alisekR píše:v takové chvíli se vhodná slova hledají těžko.
Neznám tě a přesto posílám obětí.
moc silné obětí. Pokud tatínek odchází kvůli vážné nemoci, posílám mu sílu na cestu
a přeju mu, aby byla pravda, co mi vzkázala moje babička, když předčasně odešla. Čeká ho krásný svět pro dušičky.
Vám všem posílám, co nejvíc sil, aby jste to zvládli. Je mi vás moc líto
Krasne napsane ![]()
@Anonymní píše:
Dnes jsem prisla o praci, ze dne na den, pred svatky je to prijemne. Do ledna uz asi nic nesezenu. Nicmene v kontextu mnohych zde uvedenych trabli je to taky prkotina.
No zadna"sranda" to neni,bohuzel to znam (kv. svym zdrav.provlemum),ale pracuju,to je hlavni,tuk tuk
A Tobe preju,at se Ti co nejdriv podari neco najit! ![]()
@alisekR píše:
Podle toho, co tu čtu se mi svírá srdce. A strašně soucítím s každým, kdo letos prožil něco bolestného. Rok 2018 nám přinesl všem těžké zkoušky, slyším to ze všech stran. A vlastně neznám nikoho, kdo ho měl dobrý.i pro mě to bylo peklo a v duši si jedu šrámy. A hlavně si je tam nese moje holčička. Ten rok začal tak pěkně, aby nás tak moc šlehnul.
Naše holčička měla vážný úraz v kombinací s vážným pochybením doktorů, jsme prožili 7 měsíců pekla. Děkuji tomu nahoře za zázrak, díky.
Že ji zachránil nožičku a nepřišla o ní. A že znova chodí.
A všem tady přeju krásný rok zázraků 2019, který by podle všeho takový opravdu měl být. Přejme si to prosím všichni a věřme v to.
Tak to je super,jeste ze to tak dobre dopadlo! ![]()
Nejsem žádná fňukna, co si otírá kapesníkem oči u telenovel,ale normálně tu brečím. ![]()
Nad tím, jak si člověk neuvědomuje vůbec,co všechno má. A i když to všechno má, pořád řeší nesmysly a drobnosti, které ho trápí, ale nejsou to žádné důležité věci.
Je mi smutno nad tím, že můj nejstarší syn je asi poslední rok na Štědrý den s námi, po NOvém roce se stěhuje s přítelkyní na druhý konec republiky a příští rok nejspíš budou už trávit spolu. Je to smutný, pro mě, ale jinak přirozené a normální.
Jinak mám asi všechno, krásnou rodinu, hodného muže, jsme všichni zdraví, i naši rodiče, máme pěkné vztahy. Práci, která nás baví…všechno, co je důležité pro život.
Hodně sil všem. ![]()
Adéla.
@alisekR píše:
To je vždycky subjektivní hrůza. Pro každou mámu je bolest a nebezpečí jejího dítěte nejhorší. Je pravda, když jsem viděla tu černou odumřelou nožku prvně byl to šok. 9 krát řezání bez umrtvení bylo horší. Drželi jsme jí a já pokaždé brečela s ní.A hrozný bylo, že jsem doktorovi sama řekla po x týdnech, aby to udělal a začal to odřezávat. Že už dál čekat až zabere stříbro nebudem.
Moje soukromé peklo sídlí v nemocnici na chirurgii
Vraťme se raději k tématu Vánoc.
Propana,to je hrozny!
Ja mam operaci uz dvacet,ale tohle si vubec neumim predstavit. Tak at te Vasi kocene uz je fajn a brzo beha ![]()
@alisekR píše:
to není pro slabé žaludky. Zlatíčko mělo úraz, pak sádru, od sádrování nás vyhodili jako rodiče bez důvodu. Poslali nás domů s vysokou sádrou, kontrola až za několik dnů. Při kontrolách jsme je upozorňovali, že jí noha bolí a kouše v jednom místě. Odpaloval nás doktor, že jsem nějaká chytrá. Po šesti týdnech jí to sundali kvůli rtg bez sádry. Nožka už nebolela, byla zespodu odumřelá. Dekubitus 4 stupeň.arogance mladých doktoru se nedá popsat. Traumatolog starý pán, když tu sádru sundal, dostal amok a srdeční záchvat.
Primář přiznal pochybení a několikrát se omluvil. Ty dva mladí aroganti ani jednou. A to nás potkávali obden, několik měsíců má odd. vlhkého hojení. Co následovalo nebudu veřejně psát.
Ale děkuji za podporu
Bojím se na takovou hrůzu jen pomyslet, myšlenkou se jen vzdáleně dotknout! Muselo to být tak příšerné, že by si člověk stále jen přál se probudit …
Nicméně jsi psala, že je dcerka snad relativně v pořádku, ze srdce přeji samé krásné zážitky a dobrou náladu a ať jste všichni zdraví
@Anonymní píše:
Moje rakovina prsu.Vim to od pondělí a jsem totálně v prd..eli.
Ale přeperu jí, musím
Pane bože, to je rána. Posílám jen samé pozitivní myšlenky, léčba pomůže, věřím tomu !
@MartinaCV píše:
Holky, my se snažíme o druhé dítě, je mi 43. První máme po IVF ve 41. Celou dobu mě napadalo, jestli to nejsou hříšné myšlenky, chtít ještě druhé, když jsme měli takové štěstí, že se povedlo první i po 40tce. Pořád mě napadalo, aby to nebylo výměnou za někoho a napadl mě táta. Myšlenky mě sužovaly a zaháněla jsem je. Táta měl v říjnu vážný úraz a je v kómatu a umírá. Chtějí nám ho už odpojit od přístrojů a za pár dní mám začít stimulovat na IVF…
to je přeci nesmysl, já mám dvě děti a nikdo za ně život nepoložil.
@alisekR píše:
Ale děkuji za podporu
To je strasny!
Ty fracky bych nechala minim.potrestat! ![]()
Ja v detstvi x-krat po operaci sadru,1× flek,prosakujici krev,zapachalo to (hnis),a babicka at me nasi vezmou k dr. No povylezla mi z kosti hlavicka sroubu…tak mi pry babi snad zachranula nohu.
@alisekR píše:
Ale děkuji za podporu
Zalovala bych je!!