Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Freeandwild píše:
A Ty jsi z které planety?Proč by se nikdo nemohl mít po rozvodu dobře? Jakože když se ve 30 rozvedeš, tak už si nikdy finančně nepolepšíš
?
Já psala nikdy? ![]()
Jasně, že si polepšíš, až ti vyrostou děti nebo až si najdeš sponzora.
Tak to alespoň bývá v mém okolí.
Ta zhrzenost, když manželství nevyjde, se ale bohužel někoho drží celý život ![]()
@Sedmnactnulajedna píše:
No neke. Je to sice jiná situace než zakladatelčina, ale mi neříkej, že se s rozvodem a dětmi za zády teď nebo v budoucnu poženeš do manželství a společného majetku. Se vsadím, že spíš každému, co jeho jest…(?)
Do manželství asi ne, další děti už neplánuju, takže by to moc nemělo smysl, ale do společného majetku klidně, nějaký domeček na důchod a v něm babku, aby se tam člověk jako dědek nenudil sám, tak to je třeba
a třeba bude lepší se k tomu i vzít, co já vim ![]()
@Kutil Tom píše:
Do manželství asi ne, další děti už neplánuju, takže by to moc nemělo smysl, ale do společného majetku klidně, nějaký domeček na důchod a v něm babku, aby se tam člověk jako dědek nenudil sám, tak to je třebaa třeba bude lepší se k tomu i vzít, co já vim
A domyslel jsi to pořádně?
Když bude mít babka taky děti - má dědice. Kdyby babku klepla pepka, tak půlka tvýho baráku bude patřit úplně cizím lidem. Do toho bych nešla ani náhodou.
@Secado píše:
Když bude mít babka taky děti - má dědice. Kdyby babku klepla pepka, tak půlka tvýho baráku bude patřit úplně cizím lidem. Do toho bych nešla ani náhodou.
Moje děti a babky
děti se znaj, jezdíme spolu na dovču
a holt se pak jednou budou muset podělit. Kvůli tomu, aby se nemusely dělit, svůj život omezovat nebudu, už takhle jsme toho pro ně udělali až dost. Tohle budou mít už jen jako malý bonus ![]()
@Kutil Tom píše:
Moje děti a babkyděti se znaj, jezdíme spolu na dovču
a holt se pak jednou budou muset podělit. Kvůli tomu, aby se nemusely dělit, svůj život omezovat nebudu, už takhle jsme toho pro ně udělali až dost. Tohle budou mít už jen jako malý bonus
Ty už babku máš, tak to jo ![]()
@Secado píše:
Já myslím, že zlatý voči
. Oni si to s babkou třikrát rozmyslí, jestli se pak ten déle přeživší bude vypořádávat nejen s nevlastními dětmi, ale také s nevlastními zeťáky a snachami a vnoučaty. Myslím, že nastoupí více praktické a méně romantické uvažování ![]()
@Secado píše:
Ty už babku máš, tak to jo
Jasně že mám, přece nezůstanu sám, že jo
a kdyby se budoucí babka nějak porouchala a musel bych ji vyměnit, tak holt zase budu muset najít nějakou takovou, rozumnou
![]()
@bazi0506 píše:
@Claire00 Nikdo přece nechce, aby psal půlku bytu na mě? A pokud by napsal, tak snad budeme hypotéku platit oba napůl, ne? Nejsem žádná vyžírka, platím si všechno sama, včetně poloviny energií, on si splácí hypotéku na SVŮJ byt a mě může kdykoliv vypakovat.
takže platíš jen půlku těch energií? bože na co si stěžuješ? tak si šetři na svoje, nebo si v budoucnosti můžete pořídit společnou hypo na větší byt…
@Kutil Tom píše:
Je už to sice docela dávno, co jsem si bral matku svých dětínicméně když jsme se tehdy brali, tak BEZ VÝHRAD. Prostě - stojíš mi za to si tě vzít, ty mi za to taky stojíš, tečka, žádné „ale“. Žádná vychcánkovská zadní vrátka, žádné ulejvání si něčeho vedle. Prostě - chceme se vzít a být „MY“. Že jeden vydělává podstatně víc? V pohodě, když se mu to nelíbí, může si najít a vzít si někoho jiného. Pokud by na mě tehdy zkoušela nějaká „ale“, doporučil bych jí najít si jiného, a věřím tomu, že kdybych to zkoušel já na ni, doporučí mi totéž.
A jak se tak stává, nevyšlo nám to. Takže máme dohromady děti, o které se staráme společnou péčí, platíme všechno tak nějak od oka, nesnažíme se druhého ochc…, ani jeden z nás to neměl zapotřebí tehdy, ani jeden z nás to nemá zapotřebí teď. Vidím v tom určitou souvislost
Je tu popsaných x příběhů, kdy si na sebe předem dělali různé „pojistky“, další znám z reálu. Jakoby s tím předem počítali, prostě tam nebylo to co u nás - to „stojíš mi za to“. A podle toho pak vypadaj ty jejich tahanice o majetek…
Samozřejmě si to dělejte kdo chcete jak chcete, nedávám to jako návod. Ale sám za sebe bych nešel do svazku, kde už mi ten druhý předem vyjadřuje nedůvěru, kde už mi předem říká, že mu za to nestojím. Něco takového nemám zapotřebí, ani teď, ani předtím.
no jsem ráda, že sis exmanželku vybral dobře, ale často tato důvěra je druhou stranou zklamaná a ženská pak skončí s exekucí, protože chlap si napůjčoval peníze, nebo obráceně…
@Honza 12 píše:
Od kdy začali chlapi potřebovat ženy kvůli vytváření zázemí?
Ale no tak.
Zaprvé takové znám a zadruhé se tu nesnaž tvrdit, že běžně obstaráváš domácnost se vším všudy.
Na to jsem teda dost zkušená, abych Tvůj rádovy vtipný výkřik brala s rezervou.
![]()
@someargue píše:
No vážně by mě zajímalo jestli na to má žena nárok a pokud ano, proc?Ps koupě do domácnosti, nábytek atd. neřeším. Řeším jestli má nějaké právo na dům
Ale ono ani tak nejde o „nárok“, jako spíš o pocity té ženské, která se přece v takovém bydlení nemůže cítit dobře. Chybí ten pocit „jsem tu doma“. Já si myslím, že dobře by se cítila právě zkatokopka.
@TerezkaSt píše:
@Nutella mam kamosku je od maturity prodavackou v jysku. Samostatne hypoteku od toho 2018, kdy to bylo jeste jakz takz priznivejsi. Chlap ji plati polovinu energii. Az se vemou doplati ji vklad a prepisou to na sjm.A co se tyce „kritiky“ toho brani si od pusy ala batuzkareni, spolubydleni, nemit auto. Kdy jindy tohle zazit nez v tech mladych letech? Porad tu uznavam, ze maji lide jine prilezitosti ala potencial na studium, zamestnani tedy i vyplatu, ale moznost na to „promyslet si strategii“ ma kazdy stejnou. Zna te to - kdo chce, hleda zpusoby…
Tak ve 30 už to baťůžkaření není moc sexy. My jsme měli s manželem auto ve 23 a společný byt taky. Připadlo mi to normální, když člověk není nefachčenko. No ale když je dnes ta lepší doba…
![]()
@Cimada píše:
Ale ono ani tak nejde o „nárok“, jako spíš o pocity té ženské, která se přece v takovém bydlení nemůže cítit dobře. Chybí ten pocit „jsem tu doma“. Já si myslím, že dobře by se cítila právě zkatokopka.
@Cimada píše:
Já se taky přistěhovala do manželova domu a protože jsme ho společně zařídili, cítila jsem se tam doma.
Kdybych se přistěhoval k nové partnerce rozhodně bych se stydělnepřispívat alespoň polovinu hypotéky. Pokud bys bydlela v nájmu musíš ho platit taky. Mluvím samozřejmě o životním stadiu mezi školou a před zahnízděním, nemluvím o 15 ani 60 lety… Ostatní náklady (internet, energie…) samozřejmě napolovic. Osobní zkušenost: nemovitosti, které jsem nabyl před součastným manželstvím jsem samozřejmě na lepší polovičku nepřevedl, dům, který jsme postavili běheem manželství je na ní samozřejmě napsaný z 50%. A to má aktuální cenu cca 40M. Pokud by za mnou přišla frajerka po ročním vztahu že by chtěla na sebe převést polovinu mého bytu nic bych neřekl… ale automaticky bych s ní dál nepočítal. Naprostá zlatokopkaa. Navíc ještě jax tady popisovala žes mu kolem toho dělalaa scény, pasivně agresivně vydírala… jsem si jistej, že i ten tvůj chlapec už s tebou neepočítá
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat