Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Founik píše:
Víte co je taky dobrý - úplně přestat jíst pečivo! Žádný rohlíky, ani tmavý, chleba, koblihy, no prostě vůbec nic. Přílohy zmenšit na polovinu a ideálně je nahradit zeleninou.
Takhle zhubla moje kamarádka, pak přibrala ještě víc, protože si to po té „dietě“ kompenzovala např. rozpuštěnou bílou čokoládou a do ní nalámanou druhou oříškovou v deset večer
. Pak se naštvala, šla do toho znovu a nafurt a už je to devět let, co vypadá jak modelka. Klidně si dá řízek, k němu půl bramboru a odpoledne běhá se psem. Takže to určitě funguje
, ale opět nic pro mne, já bych umřela hlady.
kacakaca píše:Founik píše:Takhle zhubla moje kamarádka, pak přibrala ještě víc, protože si to po té „dietě“ kompenzovala např. rozpuštěnou bílou čokoládou a do ní nalámanou druhou oříškovou v deset večer
Víte co je taky dobrý - úplně přestat jíst pečivo! Žádný rohlíky, ani tmavý, chleba, koblihy, no prostě vůbec nic. Přílohy zmenšit na polovinu a ideálně je nahradit zeleninou.. Pak se naštvala, šla do toho znovu a nafurt a už je to devět let, co vypadá jak modelka. Klidně si dá řízek, k němu půl bramboru a odpoledne běhá se psem. Takže to určitě funguje
, ale opět nic pro mne, já bych umřela hlady.
No to je právě to, naučit se jíst tak, aby člověk ty kila zase nepřibral zpátky
Protože ať už budu držet jakoukoliv dietu, rychlou nebo pomalejší, tak když pak zase sklouznu ke knedlíkům, smaženkám a podobně od rána do večera, tak prostě není logicky možný, aby se ta kila nevrátila
Ten začátek je celkem drsnej, ale když se člověk přes to dostane, tak to stojí za to.
Já držela jednu dietu kvůli dceři, když jsem kojila a zjistila jsem, že naprosto nejhorší jsou první 2 měsíce, kdy má člověk pocit, že nemůže nic jíst, nic mu nechutná a všecko je divný .. pak se to láme a začne to jít celkem bez problému, jen jinak.
Tak já jsem si dala včera, což měl být první den mé mléčné diety, dvakrát mléko a pak jsem se ve tři nacpala, no a pak už jsem neměla hlad, takže jsem zhubla 0,4 kg. Nemusíte mně psát, že je to to nejhorší, co můžu dělat, protože to vím
Kdybych takhle hubla pořád, byla by to ideální dieta, jenže to je blbost
Bože!!! Chci být štíhlá a jíst a pít si, co chci, kdy chci!!!
sanyaa píše:takže sem pochopila dobře , že si to též nedáváš?? je to hrozný
Tak já jsem si dala včera, což měl být první den mé mléčné diety, dvakrát mléko a pak jsem se ve tři nacpala, no a pak už jsem neměla hlad, takže jsem zhubla 0,4 kg. Nemusíte mně psát, že je to to nejhorší, co můžu dělat, protože to vímKdybych takhle hubla pořád, byla by to ideální dieta, jenže to je blbost
Bože!!! Chci být štíhlá a jíst a pít si, co chci, kdy chci!!!
jajinka: No bohužel jsi to pochopila zcela přesně, vzdala jsem to hned první den. Já už si připadám jak blázen, hlavou se mně honí spousty diet, jakou bych snesla, jaká by byla nejrychlejší, jakou jsem ještě nezkoušela atd. Přitom vím, že je to k ničemu. Jen je smůla, že u mě je k ničemu i přístup, že budu jíst míň, často a zdravě - prostě mně přijde, že abych takto hubla, musím jíst tak málo, že mám neustále hlad a to teda nedávám
Pokud jím tak, aby mi to stačilo, tak prostě pomalu, ale jistě přibírám, pak se zvážím, dostanu depku, že zdravý životní styl nefunguje, nacpu se a přiberu ještě víc
Pak nějaká rychlá dieta, kterou za chvíli poruším, a furt dokola.
Vím, že na to není rada, prostě na to teď nemám vůli.
A co ty, Jajinko, jak pokračuješ?
Holky jestli Vám můžu poradit, tak jediná dieta účinná je následující. Začněte jíst zdravě, rozložte si jídlo na minimálně 5 porcí denně. Nejezte žádné cukry odpoledne a večer. Ráno třeba k snídani nebo svačině je můžete, ale jen ve formě ovoce, samozřejmě že ne nějaký koláče a podobně. Snídani vydatnou, dodržovat svačiny a večer jen něco lehkýho. Zeleninu nejíst na noc, špatně se tráví, ale když už Vás chytnou chutě tak si ji klidně dejte, lepší než sežrat čokoládu ![]()
K tomu trochu pohybu, já chodla 3× týdně na vacushape a shodila jsme za 5 měsíců 13kg. ![]()
Teď jsme na podzim přestala s touhle dietkou, jím tak jak normálně předtím, jen se snažím nepřežírat a sladký jen občas, já ho totiž miluju a zatím teda nepřibírám. Míním se ovšem k tomuhle stylu vrátit, protože pořád mám nadváhu a budu se snažit to udržet co nejdýl.
Jo a ještě jsme to dělala tak, že jednou týdně jsme měla tkz. hřešící den. Což neznamenalo, že bych se nacpala k prasknutí, ale prostě jsme si klidně kousek dortíku na oslavě dala, nebo jsme upekla buchtu pro děti a manžela a dala jsme si kousek s nima.
sanyaa píše:
jajinka: No bohužel jsi to pochopila zcela přesně, vzdala jsem to hned první den. Já už si připadám jak blázen, hlavou se mně honí spousty diet, jakou bych snesla, jaká by byla nejrychlejší, jakou jsem ještě nezkoušela atd. Přitom vím, že je to k ničemu. Jen je smůla, že u mě je k ničemu i přístup, že budu jíst míň, často a zdravě - prostě mně přijde, že abych takto hubla, musím jíst tak málo, že mám neustále hlad a to teda nedávámPokud jím tak, aby mi to stačilo, tak prostě pomalu, ale jistě přibírám, pak se zvážím, dostanu depku, že zdravý životní styl nefunguje, nacpu se a přiberu ještě víc
Tohle je prěsně to co jsme dělala já a pak taky další věc, že jakmile jsme začala jíst zdravě tak začátek as dva měsíce byl fakt krušnej v tom smyslu, že to šlo strašně pomalu. Ten organismus si prostě musí zvyknout na novej stav, pak se to rozjede a hubneš krásně. Věř tomu, mám to odzkoušený.
sanyaa píše:já to takhle mam pořád , vždyckyy si řeknu budu držet dietu a pak to vzdam, naštěstí po dietach když už se mi povede něco sundat to zpátky nepřiberu, to je taový moje plus, každopádně nevydržim to…to co držim ted, jako jezení zdravě 5krát denně si myslim,, že je v poho akorát sem děsně přežraná mi příde, přitom jim fakt malý porcičky, ale šílenou chut mam na sladký, od mala jsem závislá na čokoládě..tohle mě zabíjí
jajinka: No bohužel jsi to pochopila zcela přesně, vzdala jsem to hned první den. Já už si připadám jak blázen, hlavou se mně honí spousty diet, jakou bych snesla, jaká by byla nejrychlejší, jakou jsem ještě nezkoušela atd. Přitom vím, že je to k ničemu. Jen je smůla, že u mě je k ničemu i přístup, že budu jíst míň, často a zdravě - prostě mně přijde, že abych takto hubla, musím jíst tak málo, že mám neustále hlad a to teda nedávámPokud jím tak, aby mi to stačilo, tak prostě pomalu, ale jistě přibírám, pak se zvážím, dostanu depku, že zdravý životní styl nefunguje, nacpu se a přiberu ještě víc
K těm slazeným nápojům, kupte si ve zdravý výživě sladidlo ze Stevie. Je to sladivá rostlina a prodávají z ní prášek, tabletky nebo i kapalinu. Sladím si s tím čaj a domácí limonády, třeba citronovku. Nemá to žádný kalorie.
PETRUCHA píše:
K těm slazeným nápojům, kupte si ve zdravý výživě sladidlo ze Stevie. Je to sladivá rostlina a prodávají z ní prášek, tabletky nebo i kapalinu. Sladím si s tím čaj a domácí limonády, třeba citronovku. Nemá to žádný kalorie.
Aha, děkuju za tip, to zní skvěle!
sanyaa píše:jee i já moc díky..zejtra se potom mrknu a hned bych si to koupilaPETRUCHA píše:Aha, děkuju za tip, to zní skvěle!
Ladies, tak jak pokračujete? Tak jsem si myslela, jak tu najdu inspiraci na to „dělání si radosti každý den“…
Včera jsem si nadělila zumbu a manžel mě obšťastnil domácí pedikůrou, jé to byla paráda
. Dneska jsme byly s malou na cvičení pro mrňata a za chvíli jdu na cvičení s velkýma babama a mojí oblíbenou instruktorkou.
Tak to seš teda dobrá, že seš tak aktivní. Já se zatím oddávám spíš pasivním radovánkám jako kadeřník a příští týden kosmetika. Sice je to skvělý relax, ale nějaký velký posun k lepšímu, co se týče vzhledu, to samozřejmě nepřinese. Jinak jsem za minulý týden kilo přibrala, to je opravdu super
A jak se daří vám ostatním hubnoucím?
Ale jistěže to něco přinese, zaprvé upravenost, zadruhé z tebe bude čišet spokojenost. Kosmetiku jsem sfoukla minulý týden (škoda, že se tam nedá chodit co týden), tak kadeřnici si ještě pozvu na příští týden a víc nevím
. Tak si jdu dát 15 minut břišáků, ať zvelebím aspoň něco.
P.S. Jestli jste nesehnaly tu stévii, tak ji mívají v těch stáncích s kořením, např. na farmářských trzích.
ahoj holy tak já pokračuju a zhubla jsem zatim jen kila,ale nějak nepospíham, celkově se mi daří líp …cejtim se víc s věží a ne tak unaveně pořád
občas si taky zacvičim, jednou jsem byla v posilce a jinak tak doma dáám pár břišáku neco na nohy a zadek,ale ne každej den…halvně jsem změnila tu stravu