Čekám na prstýnek a pořád nic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17308
16.10.19 11:33

Těžko ti někdo řekne, jak to tvůj přítel tenkrát myslel, nikdo u toho rozhovoru nebyl. Ano, klidně mohl myslet Vaši svatbu, kterou si třeba představuje za deset let, kdo ví. Vyjasnit si téma svatba je podle mě důležité a nezáleží na tom, jak jste spolu dlouho. Prostě bych chtěl vědět, zda vůbec svatbu plánuje a v jakém horizontu, sděl mu své obavy a nastíněný časový harmonogram, třeba najdete průsečík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
16.10.19 11:34
@terien píše:
To je až neuvěřitelný, co všechno dokáže ženská v jedný obyčejný větě najít :lol: jako promluvit si o tom můžete, když máš tu potřebu, ale na mě někdo po dvou letech vyrukovat s tématem svatba, tak bych to asi těžko rozdýchávala.

No ale že to tak máš ty přece neznamená, že to je dobře nebo špatně, ne?
Ostatně tady vždy na každou otázku ohledně vztahů vidím pozdvižené obočí a otázku - a to jste si o tom nepromluvili hned na začátku (svatba, kolik dětí, kde bydlet, vlastně cokoliv…)? My třeba jsme na začátku nemluvili o počtu dětí, svatbě a jiných, nicméně třeba kolem třicítky bych se po dvou letech už na tohle i já zeptala, to už opravdu není věk, kdy bych cítila, že můžu jen tak proplouvat životem a v tomhle nemít jasno. Ve dvaceti bych to naopak po dvou letech taky řešit nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.10.19 11:35
@kolibrik1 píše:
No ale že to tak máš ty přece neznamená, že to je dobře nebo špatně, ne?
Ostatně tady vždy na každou otázku ohledně vztahů vidím pozdvižené obočí a otázku - a to jste si o tom nepromluvili hned na začátku (svatba, kolik dětí, kde bydlet, vlastně cokoliv…)? My třeba jsme na začátku nemluvili o počtu dětí, svatbě a jiných, nicméně třeba kolem třicítky bych se po dvou letech už na tohle i já zeptala, to už opravdu není věk, kdy bych cítila, že můžu jen tak proplouvat životem a v tomhle nemít jasno. Ve dvaceti bych to naopak po dvou letech taky řešit nechtěla.

Ne, neznamená. A ano, promluvit by si o tom měli. Ale byla bych připravená i na variantu, že je to pro něj brzy, to je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
16.10.19 11:38
@terien píše:
Ne, neznamená. A ano, promluvit by si o tom měli. Ale byla bych připravená i na variantu, že je to pro něj brzy, to je vše.

No jasně, v tom s tebou souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
16.10.19 11:45

Takove poznamky chlapi obcas trousi a znamena to jen, ze jsou ve vztahu spokojeni a planuji s dotycnou budoucnost, ale svatbu hloubeji nepromysleji.
Jste spolu 2 roky a ty by ses chtela vdavat tak za 2 az 3 roky, jestli jsem to dobre pochopila. Nechala bych tomu jeste tak rok volny prubeh, obcas muzes pronest, ze jsou pro tebe tradicni postupy dulezite, ale nedelej si velke nadeje, ze to chlap pobere. Za rok bych mu to v pohodove nalade nad sklenkou vina rekla na rovinu, ze bys rada ve 28 letech vysadila antikoncepci a mela s nim deti a do te doby bys chtela spolecne jmeno, abyste se mohli vsichni jmenovat stejne. A uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.19 12:07
@terien píše:
To je až neuvěřitelný, co všechno dokáže ženská v jedný obyčejný větě najít :lol: jako promluvit si o tom můžete, když máš tu potřebu, ale na mě někdo po dvou letech vyrukovat s tématem svatba, tak bych to asi těžko rozdýchávala.

Já si z té věty nic zásadního nevyvozovala ;) vzpomněla jsem si na to teď u psaní toho příspěvku, že vlastně takový náznak byl, ale tehdy jsem to taky nebrala nijak vážně.
Ale jinak už jsme si vzájemně řekli, že se bereme jako životní partneři. V létě na dovče a to jsme se bavili o té tradiční rodině a o tom, že máme zatím podnájem, ale že bychom se už mohli koukat po domečku a během toho jsme si řekli, že už jsme v sobě toho životního partnera našli. Takže nějaký obrovský šok by to pro něj asi nebyl.

@Martina D. píše:
Takove poznamky chlapi obcas trousi a znamena to jen, ze jsou ve vztahu spokojeni a planuji s dotycnou budoucnost, ale svatbu hloubeji nepromysleji.
Jste spolu 2 roky a ty by ses chtela vdavat tak za 2 az 3 roky, jestli jsem to dobre pochopila. Nechala bych tomu jeste tak rok volny prubeh, obcas muzes pronest, ze jsou pro tebe tradicni postupy dulezite, ale nedelej si velke nadeje, ze to chlap pobere. Za rok bych mu to v pohodove nalade nad sklenkou vina rekla na rovinu, ze bys rada ve 28 letech vysadila antikoncepci a mela s nim deti a do te doby bys chtela spolecne jmeno, abyste se mohli vsichni jmenovat stejne. A uvidis.

Tak nějak jsem si představovala, že by náš rozhovor probíhal. Díky ;) ale možná to fakt ještě nějakou dobu počká… Mně o tu svatbu jako takovou vážně nijak moc nejde, ale prostě bych chtěla mít děti až se svým manželem…
Mně je právě jasné, že ty naše občasné hovory, kdy i on řekne, že uznává tu tradiční rodinu nebo fakt, že ví, že to tělísko bylo na pět let, nejsou směrodatné, protože nijak detailně to nepromýšlí. A já to beru, oni to chlapi nemusí propočítávat a promýšlet, protože klidně se můžou oženit v padesáti a v šedesáti plodit děti. :nevim: A dvacet nám fakt není, abychom se jen bavili a nic neřešili. Mně je 26 a jemu už třicet bylo, takže si nemyslím, že bychom na uvažování o manželství byli mladí a měli spoustu času.

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
16186
16.10.19 16:35

Já bych si s ním promluvila. Pokud jste v pohodě, rozumíte si a plánujete společnou budoucnost, tak si myslím, že tato otázka je zcela zásadní. Není nad ujasnění si priorit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.10.19 16:40

Bavíte se o svatbě a pořád potřebuješ nějaké zásnuby a prsten? K čemu? Není lepší plánovat tu svatbu a vybírat snubáky? Zásnuby jsou nesmysl, zvlášť, když toho chlapa přímo nutíš, aby ti ho koupil. To spíš dřív uteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí