Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Chci dát své nenarozené dítě do příme adopce poradíte mi někdo kde najít adoptivní rodiče? nestojím o žádné přemlouvání a kritiku jsem pevně rozhodnutá mám už tři děti a další by jsme finančně nezvládli a otěhotněla jsem přes prášky
adoptivní rodiče přímo najít nelze.. co babybox? tam se mrně dostane do rodiny fakt rychle.
Obrátila bych se na úřady…nemám s tím zkušenosti, ale pokud ti úřady najdou vhodnou rodinu pro miminko, tak už během tvého těhotenství se můžou vyřizovat formality a rodina dostane miminko dřív…aspoň mi to tak přijde logické. Ale nevím, jak přesně to funguje, hledala bych info na netu.
Ahoj zakladatelko, napiš mi do osobních vzkazů, mohla bych ti po psychický stránce pomoc. Nemusíš se stydět, vše zůstane mezi námi. Vše se dá řešit, když člověk chce..
Zeptej se své gynekoložky, určitě poradí, myslím, že jsou nemocnice, kde anonymně porodíš a dáš dítě k adopci…možná Tě plno lidí odsoudí, ale já ne..je plno párů, které by za děťátko dali všechno na světě…
@Anonymní píše:
Chci dát své nenarozené dítě do příme adopce poradíte mi někdo kde najít adoptivní rodiče? nestojím o žádné přemlouvání a kritiku jsem pevně rozhodnutá mám už tři děti a další by jsme finančně nezvládli a otěhotněla jsem přes prášky
Podívej se sem http://nahradni-materstvi.webnode.cz/kniha-navstev/
@Petája píše:
Zeptej se své gynekoložky, určitě poradí, myslím, že jsou nemocnice, kde anonymně porodíš a dáš dítě k adopci…možná Tě plno lidí odsoudí, ale já ne..je plno párů, které by za děťátko dali všechno na světě…
Takovy domov byval v Aši-maminka mohla porodit(nevim, jestli zcela anonymne)a miminko slo rovnou k adopci-taky bych se zeptala dr.,nebo pohledala na netu ![]()
@Anonymní píše:
Zeptala bych se asi taky u gynekoložky, vím, že tohle v porodnicích dělají, bývají domluvení adoptivní rodiče (přes sociálku? fakt nevím), po porodu klasicky 3. den si adoptivní rodiče mohou miminko odnést domů, ty máš pak ještě nějakou ochrannou lhůtu 6 týdnů na to, kdyby sis to rozmyslela. Moc ti fandím, že ses rozhodla miminko donosit, je opravdu hodně lidí, kteří touží po dítěti a tohle je pro ně šance. Jsi pro mě skvělá matka i přes to, že se svého dítěte vzdáš. Poskytneš prckovi šanci na plnohodnotný život.
A pak se dej hlavně sterilizovat. Adopce a antikoncepce není totéž. Těch početí „přes prášky“ je tu poslední dobou nějak moc… ![]()
@pralinka2727
Já otěhotněla přes prášky dvakrát než se přišlo na to že moje tělo zázračne veškeré účinky antikoncepce blokuje ![]()
Ted jako na potvoru otěhotnět nemůžu…a to stačilo aby kolem mne jen manžel prošel
![]()
Obrať se na Fond ohrožených dětí www.fod.cz. Ti nabízejí utajené porody i zprostředkovávají přímou adopci. Je to zkušená instituce a určitě ti vyjdou vstříc.
Sama si najít rodinu, které bys dala děťátko nemůžeš, tak to nefunguje, ale po dohodě s fondem ohrožených dětí je i možné budoucí rodiče vidět (alespoň tak jsme to kdysi četla na jejich stránkách).
Zde je základní kontakt z jejich stránek:
TELEFON PRO ANONYMNÍ PORODY: 776 833 333 (linka pro ženy, které tají těhotenství nebo již tajně porodily )
Toto je určitě lepší cesta než babybox - pro tebe (věřím, že se ti pracovnice FOD bude věnovat) i pro dítě (pokud budeš souhlasit, tak můžeš (ale nemusíš) pracovnici říci něco o sobě, důvodu, proč si děťátko nemůžeš nechat, že má sourozence, pokud jsou v rodině nějaké dědičné zdravotní problémy - toto se pak dozví i noví adoptivní rodiče a časem i tvé děťátko, až se bude ptát; jeho minulost nebude tedy nepopsaný list, ale bude tam něco, a to je prý pro děti v adopci velmi důležité a veliká nevýhoda babyboxů)
Zrovna v pátek jsem mluvila s jednou profesionální pěstounkou, která má vždy jen miminka. Žena v porodnici hned nahlásí, že dítě nechce a že ho dává k adopci. Tzn. většinou ho ani nevidí, po porodu je dítě jen u sester a rodička jinde, tu propustí domů (po 3 dnech dle stavu) a už ji nikdo nekontaktuje, pokud se ona sama neozve. Dítě si přebírá pěstounka (asi v doprovodu sociálky) a má ho doma 3 měsíce, to je doba, kdy se čeká, jestli si to rodička nerozmyslí. Během té doby sociálka vyhledá z databíze žadatelů nejvhodnější adoptovnbí rodiče a jde to k soudu, soud rozhodne o adopci dítěte. Pěstounka ho odevzdá adoptivním rodičům. Pokud není profesionální pěstoun k dispozici, tak je dítě v kojeneckém ústavu dokud není adoptováno.
Takže pro zakladatelku, hned v porodnici řekni, že dítě chceš dát k adopci a co se bude dít dál už nemůžeš nijak ovlivnit.
@subsomi - máš pravdu. Toto je klasický postup, pokud žena neřeší adopci dopředu. Jedná se o pěstouny na přechodnou dobu. Ale pokud si zakladatelka přeje, aby její děťátko šlo rovnou do adoptivní rodiny a ne k pěstounům na přechodnou dobu nebo do kojeňáku, tak je možností přímá adopce, kterou zprostředkovává FOD (možná i někdo jiný, ale to nevím). Nevím k tomu moc detaily a taky nevím, jak moc s to zamotal nový občanský zákoník, ale ve Fondu ohrožených dětí určitě poradí a pomohou.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat