Chci dát své dítě k adopci

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
72725
9.11.14 22:26
@Anonymní píše:
Chci dát své nenarozené dítě do příme adopce poradíte mi někdo kde najít adoptivní rodiče? nestojím o žádné přemlouvání a kritiku jsem pevně rozhodnutá mám už tři děti a další by jsme finančně nezvládli a otěhotněla jsem přes prášky

adoptivní rodiče přímo najít nelze.. co babybox? tam se mrně dostane do rodiny fakt rychle.

• načítám...
15575
9.11.14 22:30

Bud babybox nebo se poptat v tý agentuře k adopci.

• načítám...
12550
9.11.14 22:32

Obrátila bych se na úřady…nemám s tím zkušenosti, ale pokud ti úřady najdou vhodnou rodinu pro miminko, tak už během tvého těhotenství se můžou vyřizovat formality a rodina dostane miminko dřív…aspoň mi to tak přijde logické. Ale nevím, jak přesně to funguje, hledala bych info na netu.

• načítám...
625
9.11.14 22:33

Ahoj zakladatelko, napiš mi do osobních vzkazů, mohla bych ti po psychický stránce pomoc. Nemusíš se stydět, vše zůstane mezi námi. Vše se dá řešit, když člověk chce..

• načítám...
1637
9.11.14 22:33

Zeptej se své gynekoložky, určitě poradí, myslím, že jsou nemocnice, kde anonymně porodíš a dáš dítě k adopci…možná Tě plno lidí odsoudí, ale já ne..je plno párů, které by za děťátko dali všechno na světě…

• načítám...
2674
9.11.14 22:37
@Anonymní píše:
Chci dát své nenarozené dítě do příme adopce poradíte mi někdo kde najít adoptivní rodiče? nestojím o žádné přemlouvání a kritiku jsem pevně rozhodnutá mám už tři děti a další by jsme finančně nezvládli a otěhotněla jsem přes prášky

Podívej se sem http://nahradni-materstvi.webnode.cz/kniha-navstev/

• načítám...
4492
9.11.14 22:38
@Petája píše:
Zeptej se své gynekoložky, určitě poradí, myslím, že jsou nemocnice, kde anonymně porodíš a dáš dítě k adopci…možná Tě plno lidí odsoudí, ale já ne..je plno párů, které by za děťátko dali všechno na světě…

Takovy domov byval v Aši-maminka mohla porodit(nevim, jestli zcela anonymne)a miminko slo rovnou k adopci-taky bych se zeptala dr.,nebo pohledala na netu :hug:

• načítám...
425
9.11.14 22:38
@Anonymní píše:
:potlesk: pořád lepší se rozhodnout pro adopci než miminku ublížit. Držím palce ať vše zvládneš :hug:
  • načítám...
2242
9.11.14 22:39

Zeptala bych se asi taky u gynekoložky, vím, že tohle v porodnicích dělají, bývají domluvení adoptivní rodiče (přes sociálku? fakt nevím), po porodu klasicky 3. den si adoptivní rodiče mohou miminko odnést domů, ty máš pak ještě nějakou ochrannou lhůtu 6 týdnů na to, kdyby sis to rozmyslela. Moc ti fandím, že ses rozhodla miminko donosit, je opravdu hodně lidí, kteří touží po dítěti a tohle je pro ně šance. Jsi pro mě skvělá matka i přes to, že se svého dítěte vzdáš. Poskytneš prckovi šanci na plnohodnotný život.

• načítám...
3337
9.11.14 22:40

A pak se dej hlavně sterilizovat. Adopce a antikoncepce není totéž. Těch početí „přes prášky“ je tu poslední dobou nějak moc… 8o

• načítám...
1075
9.11.14 22:52

@pralinka2727
Já otěhotněla přes prášky dvakrát než se přišlo na to že moje tělo zázračne veškeré účinky antikoncepce blokuje :nevim:
Ted jako na potvoru otěhotnět nemůžu…a to stačilo aby kolem mne jen manžel prošel :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
337
9.11.14 22:54

Obrať se na Fond ohrožených dětí www.fod.cz. Ti nabízejí utajené porody i zprostředkovávají přímou adopci. Je to zkušená instituce a určitě ti vyjdou vstříc.
Sama si najít rodinu, které bys dala děťátko nemůžeš, tak to nefunguje, ale po dohodě s fondem ohrožených dětí je i možné budoucí rodiče vidět (alespoň tak jsme to kdysi četla na jejich stránkách).
Zde je základní kontakt z jejich stránek:
TELEFON PRO ANONYMNÍ PORODY: 776 833 333 (linka pro ženy, které tají těhotenství nebo již tajně porodily )

Toto je určitě lepší cesta než babybox - pro tebe (věřím, že se ti pracovnice FOD bude věnovat) i pro dítě (pokud budeš souhlasit, tak můžeš (ale nemusíš) pracovnici říci něco o sobě, důvodu, proč si děťátko nemůžeš nechat, že má sourozence, pokud jsou v rodině nějaké dědičné zdravotní problémy - toto se pak dozví i noví adoptivní rodiče a časem i tvé děťátko, až se bude ptát; jeho minulost nebude tedy nepopsaný list, ale bude tam něco, a to je prý pro děti v adopci velmi důležité a veliká nevýhoda babyboxů)

• načítám...
6842
9.11.14 22:55

Zrovna v pátek jsem mluvila s jednou profesionální pěstounkou, která má vždy jen miminka. Žena v porodnici hned nahlásí, že dítě nechce a že ho dává k adopci. Tzn. většinou ho ani nevidí, po porodu je dítě jen u sester a rodička jinde, tu propustí domů (po 3 dnech dle stavu) a už ji nikdo nekontaktuje, pokud se ona sama neozve. Dítě si přebírá pěstounka (asi v doprovodu sociálky) a má ho doma 3 měsíce, to je doba, kdy se čeká, jestli si to rodička nerozmyslí. Během té doby sociálka vyhledá z databíze žadatelů nejvhodnější adoptovnbí rodiče a jde to k soudu, soud rozhodne o adopci dítěte. Pěstounka ho odevzdá adoptivním rodičům. Pokud není profesionální pěstoun k dispozici, tak je dítě v kojeneckém ústavu dokud není adoptováno.
Takže pro zakladatelku, hned v porodnici řekni, že dítě chceš dát k adopci a co se bude dít dál už nemůžeš nijak ovlivnit.

• načítám...
337
9.11.14 23:03

@subsomi - máš pravdu. Toto je klasický postup, pokud žena neřeší adopci dopředu. Jedná se o pěstouny na přechodnou dobu. Ale pokud si zakladatelka přeje, aby její děťátko šlo rovnou do adoptivní rodiny a ne k pěstounům na přechodnou dobu nebo do kojeňáku, tak je možností přímá adopce, kterou zprostředkovává FOD (možná i někdo jiný, ale to nevím). Nevím k tomu moc detaily a taky nevím, jak moc s to zamotal nový občanský zákoník, ale ve Fondu ohrožených dětí určitě poradí a pomohou.

• načítám...
23
9.11.14 23:20

Achjo..je mi z toho takový smutno :,(

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová