Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Izzz Nejspíš ženy, které s tímto nepřijdou do styku, jak už samy že nemohou mít vlastní miminko, nebo jejich známí že toto prožívají, takové nejspíš nechápou a odsuzují…
@Neeya stačí si uvědomit to, co jsem napsala. Biologická matka tím, že ho dá k adopci, dítěti dává možnost žít v milující rodině. Nějakému páru, který se z jakéhokoli důvodi rozhodl pro adopci, naplní touhu. Jak snadné…
Přímá adopce je právně to, že náhradní otec „uzná“ otcovství dítěte a dítě jde do rodiny přímo. Ale je to velký risk, bála bych se, že nad rodinou nebdí sociálka a že skončí prodané kdo ví kam. Takže raději holt ty tři měsíce u pěstounů a pak dojít na soud.
Jako žadatelka bych do přímé adopce taky nešla, normální lidi jdou běžnou cestou přes sociálku, přípravný kurz atd.
@Anonymní píše:
Chci dát své nenarozené dítě do příme adopce poradíte mi někdo kde najít adoptivní rodiče? nestojím o žádné přemlouvání a kritiku jsem pevně rozhodnutá mám už tři děti a další by jsme finančně nezvládli a otěhotněla jsem přes prášky
chudak dite, ono zato nemuze, ze ty jsi tehotna a chces ho dat pryc, protoze by jsi ho neuzivila!!Jak by bylo tobe, kdyby jsi mela tri sourozence a tebe dali pryc, protoze te neuzivi!!Jednou se to dite dozvi a bude nestastny, ze si to udelala a ty taky!!
@j-p píše:
chudak dite, ono zato nemuze, ze ty jsi tehotna a chces ho dat pryc, protoze by jsi ho neuzivila!!Jak by bylo tobe, kdyby jsi mela tri sourozence a tebe dali pryc, protoze te neuzivi!!Jednou se to dite dozvi a bude nestastny, ze si to udelala a ty taky!!
Myslís, ze tohle vůči zakladatelce neni pekne!
Kdyz by tu psala o potratu je to horsi, takhle to dite ma sanci na spokojeny zivot, u nejakeho páru, ktery po miminku moc touží ![]()
Dovolím si pro zakladatelku několik poznámek:
PROSÍM, do babyboxu dítě dávat neplánuj. Ušetříš si sice možná trauma z dvojího sepisování, ale ty rizika jsou - mysli na ty tři děti, co už máš.
Podle mě je nejsnazší kontaktovat FOD. Zprostředkovat nesmějí, ale poradí.
PS: Ještě jsem našla toto http://www.rozhlas.cz/…mne--1414383.
@Izzz co to znamená právně volné? A syn je jeden z nich? Oni Vám ho můžou jako ještě vzít? Klidně SZ. ![]()
@Derja píše:
Achjo..je mi z toho takový smutno
a víš, že mně ani ne, to co se chystá tahle žena udělat je naprosto obdivuhodný. Další dítě nechce, otěhotněla, mohla by jít na potrat, zrovna včera tu na mou adresu bylo napsáno, že když potratům říkám zabití dítěte, že jako nemá smysl vést se mnou dialog, v tom smyslu, že jsem jako totálně blbá a veškerá komunikace se mnou je tím pádem zbytečná, takže tahle žena se rozhodla, že si nenechá vyškrábnout a zničit plod, dá mu šanci žít. Pěstouni takového miminka jí budou do smrti v duchu vděční a dítě se bude mít dobře. Vznikne jedna šťastná rodina. Je obdivuhodné, že myslí víc na to nenarozené dítě než na to, co by bylo lepší pro ni jako pro ženu.
Jinak přímá adopce existuje, jen není příliš legální a v případě, že má žena manžela je poměrně komplikovaná. Ale se vším poradí FOD, jak zde již bylo napsáno.
@pralinka2727 píše:
A pak se dej hlavně sterilizovat. Adopce a antikoncepce není totéž. Těch početí „přes prášky“ je tu poslední dobou nějak moc…
zbytečné ne, kdo jsi, že si myslíš, že máš právo na takovýhle příspěvek, myslíš, že to pro ni není těžké? Že potřebuje ještě takovouhle moralistku a pochybovačku? proč jako. Řeší vzniklou složitou situaci tím nejšlechetnějším možným způsobem. Tohle si nezaslouží.
@j-p píše:
prosím tě, co je to za řeči? K čemu jsou? Co není pěkné? Dítě neuživí, mohla jít na potrat a všichni by jí psali, jak je to dobré, že se musí myslet na tři žijící děti a ony je potřeba zajistit, přečti tisíce diskuzí o potratech, když se tam náhodou někdo zmíní, co to dítě donosit a dát k adopci, tak se tam zvedne vlna, že to tedy ne, že to by nedokázaly/i, že to je těžké a bla bla, potrat je jednodušší, na blaho dítěte se nemyslí. tahle máma na něj myslí a možná víc, než by dokázala kterákoliv z nás. Dá mu život a jinou milující mámu. Nechápu, že si někdo prostě musí přisadit takovýma řečma a ještě si do té ženské krapet kopnout. A ještě úplně mimo téma.
@tinkerbelll píše:
Ahoj, ja si teda odpustim komentare typu „tos jako nepoznala“, zkus FOD, ti zprostredkovavaji primou adopci. Nebo na slepo, ale to bych teda 100% nedoporucovala. Ne, neodpustim si to. Ty jsi jako trojnasobna matka nepoznala, ze jsi tehotna?? Nijak te neodsuzuju, jen me to zajima
a i kdyby poznala, že je těhotná, co to jako mění na situaci? kdyby to zjistila věděla hned po 14-ti dnech, co by to změnilo? K čemu to je? Dítě si nechat z nějakého pro ně závažného důvodu nemůže, tak udělá to další nejlepší možné řešení. Nebo by bylo lepší jít rychle v tichosti na potrat?
@SlecnaSally píše:
Já teda nesoudím, určitě je lepší dát dítě k adopci a ostatně i jiní budou za to dítě štastní, ALE nikdy neuvěřím, že někdo otěhotní přes HA.Ok možná jedna z milionu, ale to už padlo na @adelina3![]()
Za selhání HA může lidský faktora když budu mít tři děti, tak jsem sakra opatrná, když vím že další být nemůžePodle mě si je zakladatelka chyby vědoma, ale samozřejmě se nepřizná, takže pro příště je lepší to hodit na vadné tělísko
Moje sestřenice otěhotněla přes depo-poveru nebo jak se to píše. A to dítě fakt nechctěla, proto si nechala píchnout tuhle antikoncepci, doktro jí řekl, že je přes to nemožné otěhotnět, že to prostě vyvolává umělý dočasný přechod, selhat ona nemohla, páč to aplikuje lékař injekčně, brala to dva roky, když otěhotněla. neměla menstruaci, ale to neměla po té injekci, špatně jí nebylo, prsa jí nebolela, až na konci třetího měsíce se cítila unavená a jinak, tak ji napdalo udělat si test a byl pozitivní, udělala jich 100, než tomu uvěřila a další dva týdny jí chudince trvalo, než z fáze zoufalství přes přijmutí situace došla k tomu, že si své dítě nechá.
@Anonymní píše:
Pro dobro dítěte ho dej do babyboxu…utajené porody lzou - ale dost se mi příčí poté ta možnost „rodičů“ kteří dítě dají pryč mít na něj ještě nejaká práva…![]()
jen teda nevim jak je to pro takovou „matku“ když porodí a poté dítě dá pryč do babyboxu právně…
každopádně také si to neodpustim -dovedeš si představit dát ted ze svých 3 dětí jedno pryč…??? prostě jedno vybrat a říct mu už tě nechci? je to dost smutný…
ale než špatná matka - lepší náhradní která miminko sama mít nemůže…
neodpustíš si to, ale jsi tak podělaná, že zvolíš anonym, jo.. To jsi hrdinka, fakt.. POřád lepší babybox, anonymní porod a já nevim co všechno, než mrně v kontrejneru a pod.. a když už chceš prudit, tak se nestyď a napiš to otevřeně ![]()
@SlecnaSally píše:
Já teda nesoudím, určitě je lepší dát dítě k adopci a ostatně i jiní budou za to dítě štastní, ALE nikdy neuvěřím, že někdo otěhotní přes HA.Ok možná jedna z milionu, ale to už padlo na @adelina3![]()
Za selhání HA může lidský faktora když budu mít tři děti, tak jsem sakra opatrná, když vím že další být nemůžePodle mě si je zakladatelka chyby vědoma, ale samozřejmě se nepřizná, takže pro příště je lepší to hodit na vadné tělísko
nemusí jít o lidský faktor při selhání HA. My dítě taky nechtěli, já brala HA přesně v 8 večer, nikdy jsem nevynechala.. navíc mi řekli, že dítě mít přirozeně nebudu.. no a ta „pilulka“ si právě snaží narvat pěst až do krku.. Né vždy musí jít o lidskou blbost nebo chybu.. ony i ty pilulky nejsou 100% ![]()
@kve-tinka právně volné znamená podle mě něco jako „tady máte dítě, je vaše, nemusíte se bát, všichni se dítěte vzdali“
Náš syn není volný. Tzn že matka nedošla podruhé na soud potvrdit souhlas s osvojením. Musí to za ní udělat soud. Bude mu rok a ještě to nikdo neudělal. Ale začalo se to nějak hýbat. Byl to risk, ale je to cesta, jak mít dítě brzo a nečekat několik let v pořadníku.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat