Chci dát své dítě k adopci

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
609
9.11.14 23:23
@Anonymní píše:
Chci dát své nenarozené dítě do příme adopce poradíte mi někdo kde najít adoptivní rodiče? nestojím o žádné přemlouvání a kritiku jsem pevně rozhodnutá mám už tři děti a další by jsme finančně nezvládli a otěhotněla jsem přes prášky

Ahoj, ja si teda odpustim komentare typu „tos jako nepoznala“, zkus FOD, ti zprostredkovavaji primou adopci. Nebo na slepo, ale to bych teda 100% nedoporucovala. Ne, neodpustim si to. Ty jsi jako trojnasobna matka nepoznala, ze jsi tehotna?? Nijak te neodsuzuju, jen me to zajima ;)

• načítám...
6388
9.11.14 23:28

Já teda nesoudím, určitě je lepší dát dítě k adopci a ostatně i jiní budou za to dítě štastní, ALE nikdy neuvěřím, že někdo otěhotní přes HA.Ok možná jedna z milionu, ale to už padlo na @adelina3 :think: :P
Za selhání HA může lidský faktora když budu mít tři děti, tak jsem sakra opatrná, když vím že další být nemůže :zed:

Podle mě si je zakladatelka chyby vědoma, ale samozřejmě se nepřizná, takže pro příště je lepší to hodit na vadné tělísko ;)

• načítám...
12550
9.11.14 23:32

@SlecnaSally Já zakladatelce věřím, jsou třeba léky, které ovlivňují účinnost antikoncepce a spousta lidí o tom neví.

• načítám...
16906
9.11.14 23:35

@tinkerbelll třeba to poznala, ale nechtěla jít na potrat. Kde by se jinak bralo tolik dětí k osvojení…

• načítám...
1075
9.11.14 23:36

@SlecnaSally

Mám tu čest a dokonce na to mám papír :P :P :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
16906
9.11.14 23:42
@subsomi píše:
Zrovna v pátek jsem mluvila s jednou profesionální pěstounkou, která má vždy jen miminka. Žena v porodnici hned nahlásí, že dítě nechce a že ho dává k adopci. Tzn. většinou ho ani nevidí, po porodu je dítě jen u sester a rodička jinde, tu propustí domů (po 3 dnech dle stavu) a už ji nikdo nekontaktuje, pokud se ona sama neozve. Dítě si přebírá pěstounka (asi v doprovodu sociálky) a má ho doma 3 měsíce, to je doba, kdy se čeká, jestli si to rodička nerozmyslí. Během té doby sociálka vyhledá z databíze žadatelů nejvhodnější adoptovnbí rodiče a jde to k soudu, soud rozhodne o adopci dítěte. Pěstounka ho odevzdá adoptivním rodičům. Pokud není profesionální pěstoun k dispozici, tak je dítě v kojeneckém ústavu dokud není adoptováno.
Takže pro zakladatelku, hned v porodnici řekni, že dítě chceš dát k adopci a co se bude dít dál už nemůžeš nijak ovlivnit.

Kéž by to bylo tak jednoduchý. Je to daleko daleko složitější. Aby matka dítěti co nejvíc usnadnila vstup do života, měla by se po těch 3 měsících dostavit k soudu a tam prohlásit, že platí to, co řekla v porodnici. Pokud tak neučiní, dítě není právně volné a do rodiny nejde. Bohužel podle nového občanského zákoníku to trvá daleko daleko daleko dýl než dřív. Viz můj metřík, osvojený kluk jak buk…ale není právně volný, protože matka nedošla na soud, zájem nejeví od porodu, ale soudu to asi nestačí. Takže si ještě dost dlouho počkáme, než bude opravdu náš. Ted stále hrozí, že se matka ozve a vezmou nám ho. Syn byl 8 měsíců u pěstounů, protože v celém kraji nebyl nikdo jako my - riskl by „nevolné“ dítě.

A přímá adopce funguje. Najdete si rodinu a dá se to, jen je to víc na nervy a je tam dost rizik. Já osobně bych do toho nešla. Ale jsou lidi, co udělají i tohle proto, aby měli novorozeňátko.

• načítám...
5808
9.11.14 23:43
@martina.se píše:
adoptivní rodiče přímo najít nelze.. co babybox? tam se mrně dostane do rodiny fakt rychle.

no to by musela porodit doma sama… jakmile je záznam o porodu a dítě pak zmizí může z toho mít problém, ale je možnost „anonymního porodu“… jinak by to mohlo jít přímou adopcí nejlépe přes FOD, ale to je vhodnější pro svobodné matky, u vdané by to asi taky šlo, jen by to bylo komplikovanější…

@tinkerbelll píše:
Ahoj, ja si teda odpustim komentare typu „tos jako nepoznala“, zkus FOD, ti zprostredkovavaji primou adopci. Nebo na slepo, ale to bych teda 100% nedoporucovala. Ne, neodpustim si to. Ty jsi jako trojnasobna matka nepoznala, ze jsi tehotna?? Nijak te neodsuzuju, jen me to zajima ;)

z čeho soudíš, že to nepoznala? že nestihla ukončení? :roll:

• načítám...
4724
9.11.14 23:46
@tinkerbelll píše:
Ty jsi jako trojnasobna matka nepoznala, ze jsi tehotna??

Ty si jako myslíš, že je lepší nechtěné dítě automaticky zabít, než mu dát šanci na život s rodiči, kteří biologicky své mít nemohou a pro které to bude veliké štěstí? To si zas nemůžu odpustit já.. Taky mně zajímá, co tě k takové otázce vedlo?

• načítám...
16906
9.11.14 23:47
@Anonymní píše:
Chci dát své nenarozené dítě do příme adopce poradíte mi někdo kde najít adoptivní rodiče? nestojím o žádné přemlouvání a kritiku jsem pevně rozhodnutá mám už tři děti a další by jsme finančně nezvládli a otěhotněla jsem přes prášky

www.adopce.com
Neslouží ke zprostředkování přímé adopce. Možná se tam ale v diskuzi Přímá adopce dá někdo najít. :nevim:

• načítám...
4724
9.11.14 23:48

A zakladatelko, babybox je velmi rychlý způsob jak dostat miminko hodně rychle k rodičům. Kdysi jsem četla, že snad do týdne..
A obdivuju tě, že jsi tak statečná, takové rozhodnutí chce hodně sil i lásky a úcty vůči tomu nenarozenému životu a věřím, že jednou pochopí, že jsi ho dala pryč, aby mohlo žít, namísto toho, co by udělala většina a šla „jednoduše“ na interupci. Hodně štěstí.

• načítám...
591
9.11.14 23:55

Pro dobro dítěte ho dej do babyboxu…utajené porody lzou - ale dost se mi příčí poté ta možnost „rodičů“ kteří dítě dají pryč mít na něj ještě nejaká práva… :zed:

jen teda nevim jak je to pro takovou „matku“ když porodí a poté dítě dá pryč do babyboxu právně…

každopádně také si to neodpustim -dovedeš si představit dát ted ze svých 3 dětí jedno pryč…??? prostě jedno vybrat a říct mu už tě nechci? je to dost smutný…

ale než špatná matka - lepší náhradní která miminko sama mít nemůže…

• načítám...
12550
9.11.14 23:58

Já tu možnost babyboxu nechápu…jsem v tom neznalá, ale logicky mi přijde lepší řešit adopci co nejdřív, ještě v těhotenství, aby si miminko mohla náhradní rodina osvojit co nejdřív. Krom toho lidi si všímají, když je žena těhotná a pak najednou žádné miminko nemá, viz zprávy…babybox bych viděla jako úplně poslední a zoufalé řešení.

• načítám...
916
9.11.14 23:58

Moc Ti zakladatelko držím pěsti a máš můj obdiv. V mém okolí je hned několik párů které nemohou mít děti a strašně by si miminko přáli, ovšem už jsou i několik let v databázi a stále pro ně nebyly nalezené vhodné miminka (a to vím, že neuváděli žádné přehnané parametry). Proto si myslím, že jsi statečná a myslím, že kdyby takových maminek bylo víc, které by místo potratu zvoliliy adopci, pak by spousta nešťastných párů mohla být šťastná.

• načítám...
16906
10.11.14 00:03

Dětí k adopci je hodně. Ovšem děti nejsou právně volné. Takové děti skoro nikdo nechce. Pak tvrdnou v kojeňácích a u pěstounů strašně dlouho.
Přímá adopce je fajn řešení. Tady je taky diskuze.

Já si vážím toho, že žena, která porodila našeho syna (ať žije, jak žije, její věc), byla tak zodpovědná a šla do porodnice. Mohla ho taky hodit do popelnice. Nebýt jí, nemáme ho…a to by byla veliká škoda :srdce:

Ale chápu, že některým diskutujícím připadá zakladatelka jako nezodpovědná a špatná matka. Vlastně nechápu.

• načítám...
5808
10.11.14 00:05
@Anonymní píše:
Pro dobro dítěte ho dej do babyboxu…utajené porody lzou - ale dost se mi příčí poté ta možnost „rodičů“ kteří dítě dají pryč mít na něj ještě nejaká práva… :zed:

jen teda nevim jak je to pro takovou „matku“ když porodí a poté dítě dá pryč do babyboxu právně…

každopádně také si to neodpustim -dovedeš si představit dát ted ze svých 3 dětí jedno pryč…??? prostě jedno vybrat a říct mu už tě nechci? je to dost smutný…

ale než špatná matka - lepší náhradní která miminko sama mít nemůže…

není to zbytečné? taky ho mohla hodit do popelnice jak se čas od času stává… navíc je to sice smutné, ael to miminko jí zatím nezná a ona nezná jeho, pro něj bude nová rodina jeho rodina… i po těch devíti měsících to teda musí být náročný, ale nelze to srovnávat s dítětem které už má vzpomínky a i tohle nechá v tý rodině stopu, ale nebude to takový zásah jako s větším dítětem, to srovnání není vhodné… :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová