Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Pro dobro dítěte ho dej do babyboxu…utajené porody lzou - ale dost se mi příčí poté ta možnost „rodičů“ kteří dítě dají pryč mít na něj ještě nejaká práva…![]()
jen teda nevim jak je to pro takovou „matku“ když porodí a poté dítě dá pryč do babyboxu právně…
každopádně také si to neodpustim -dovedeš si představit dát ted ze svých 3 dětí jedno pryč…??? prostě jedno vybrat a říct mu už tě nechci? je to dost smutný…
ale než špatná matka - lepší náhradní která miminko sama mít nemůže…
neni tohle zde zakazany? Anonym proto, aby se mohl do nekoho pustit? Vis jak musi zakladatelce byt? A ty ji jeste takhle deptas? Neni ti hanba? A proc anonym, kdyz jsi takova hrdinka?
Jinak ja poradit nemohu, ale zakladatelku obdivuju a drzim pesti, aby vse zvladla
@Izzz píše:
@tinkerbelll třeba to poznala, ale nechtěla jít na potrat. Kde by se jinak bralo tolik dětí k osvojení…
Jojo, taky me to napadlo. Jen je to divny ![]()
@Anonymní píše:
Chci dát své nenarozené dítě do příme adopce poradíte mi někdo kde najít adoptivní rodiče? nestojím o žádné přemlouvání a kritiku jsem pevně rozhodnutá mám už tři děti a další by jsme finančně nezvládli a otěhotněla jsem přes prášky
zkus pohledat na netu, určitě najdeš nějaké „inzeráty“, je tu i jedna skupina náhradní matky nebo tak, tam se občas objeví, že někdo „poptává“ dítě. Pokud nechceš nikoho shánět, tak to jde i oficiální cestou, dítě by šlo pravděpodobně do přechodné pěstounské péče, pak do nové rodiny.
Nikdy bych nedala nikomu sve dite i kdybych mela byt o vode a chlebu, ale diteti bych dala vse co by bylo v ramec mych moznosti! Rodina ti nepomuze? Mama? Tata? Babi? Deda? Boze vzdyt se to da nejak vyresit, ja bych nikdy nechtela prijit o vlastni mamu a hlavne bydlim kousek od detskeho domova a vidim ty deti jak jsou smutne a promite mi to slovo, ale jsou zaostale, proste se jim nemuze dat takove pece jako od mamy… nejde se jim venovat vsem najednou a hlavne ziji zde uz nekolik let a do dnes se od sud neadoptovalo jedine ditko…
![]()
@Mamculina však anonymní píše, že chce pro dítě rodinu a ne děcák. A že se neadoptovalo žádné dítě - tak asi nejsou právně volné a z příspěvku anonymní je zřejmé, že ona souhlas dá.
@Mamculina to jsou děti velké…miminka se do adopce dávají běžně a můžou se do rodiny dostat do půl roku. Do té doby jsou u pěstounů, kde je o ně taky láskyplně postaráno.
A opravdu jsou lidi, co nemají jinou možnost. Pro někoho, kdo má partnera, dobrý vztah s rodinou, nepředstavitelné, odsouzeníhodné. Ale jsou na světě lidi, kteří o sobě vědí, že by výchovu, péči, finance nezvládli. Tak dají dítě k adopci. A co? Jejich volba. Na to dítě se čeká několik let a milující zabezpečená rodina (citově, finančně) je pro dítě to nejlepší. Ať ho porodil kdokoli.
@Hadumi hlavně jsou to děti ve věku, kdy je opravdu těžké zapadnout do nové rodiny. Bohužel ![]()
Ja vim holky, neni to jednoduche, moji mamu take nechal chlap se dvema detma a pupkem a proste ji pomohla jeji mama, moje babi, nedokazi si predstavit, ze by nas mama kvuli tomu soupla do decaku, taky to nemela nejjednodussi, ale ustala to. Proste jsme jeden cas zivorili, ale potom se nasel nahradni tatinek a postaral se o nas, do dnes mu nereknu jinak nez tata, proste tata je ten kdo nas vychova, ne ten kdo si nas udela, mam doma stejne stare ditko, dycham pro ni a proste si to nedokazi predstavit a kdyz uz bych nemela nic na svete, tak porad budu mit ji a svoji mamu a tatu, nikdy by me v tom nenechali, vim to. Doufam, ze se zakladatelka pokusi to vyresit se svou rodinou, nebo s rodinou od otce ditete, je to preci i jejich vnouce… ![]()
Navic pokud vim, existuji azylove domy pro matky s detma… verim, ze to zakladatelka pokusi vyresit prvne jinak, nez detskym domovem.
@Mamculina opakuji tady nejde o to, že anonymní chce dát dítě do děcáku. A kdyby se dítě nechala neznamená, že dítě bude mít milující matku a otce jako ty.
@Hadumi Tak podle toho co pise, ze ho miluje, tak staci to, co dite potrebuje vic? Nepotrebuje mit milion hracek a chodit do 5ti krouzku, proste se to da zvladnout i bez financi, kdyz je na jidlo a na najem, tak se to zvladnout da, obleceni se muze koupit po bazarech. Holky prominte, jen proste pisi co bych udelala ja, ja bych proste pro sve dite udelala maximum, i kdyby to nebyl zadny luxus, dala bych mu lasku a to je pro me nejdulezitejsi, chapu, ze psychika dela hodne, ale jednou jsem se rozhodla byt matkou, tak budu v dobrem i ve zlem, ne ze ted mam problemy, tak dite dam radsi pryc, aby melo tuto a tamto… dite potrebuje hlavne mamu.
@Mamculina ona se ale nerozhodla být tomuhle dítěti matkou…otěhotněla prý omylem…svoje 3 děti má a nevíme, jak se o ně stará…jsi ještě moc naivní
Proč by chodila do azylového domu, když má manžela, 3 děti aasi jim to doma tak nějak funguje..
Aha, teď na to koukám, reaguji na hlavní příspěvek založeného tématu…
@Anonymní píše:
Popravdě nevím jak začít.
S partnerem jsme si po 7letech známosti pořídili dítě.
je to nádherný krásný chlapeček. Už je mu rok a půl.
Vztah se rozpadl a už není šance, že se to zpraví.
Nemám práci, nemám ke komu jít. Nemám peníze.
Rok jsem žila v hádkách stresu a nenávisti. Jediná laska co doma byla byla ta co jsem dávala synovi.
Bohužel, už to nezvládám.
Finančně vůbec, psychicky jsem na sesypaní…
Už pár týdnu přemýšlím o adopci, zda to vůbec je, nad tím že si můj malý miláček zaslouží plnou rodinu plnou lásky…
Chtěla jsem mu snést modré z nebe… a přitom mam jen deprese z toho že mu nemuzu dát vše co potřebuje…
K psychiatrovi nechodim, stydím se.
Miluju syna natolik že se ho raději vzdám aby měl lepší život než někde se mnou pod mostem.
Jsem zoufalá a na dně…Jde vubec dát dítě k adopci v tomto věku?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat