Chlap má malý plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4488
26.11.18 12:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
26.11.18 12:46
@Hroznej puberťák píše:
Dobré je inspirovat se Švejkem, nenechat se rozházet za žádných okolností a nestresovat se. Práce nemá nožičky, neuteče, no a že se nestihne něco, čeho bylo od počátku moc? Smůla :D Taky už na mě párkrát zkoušeli manažerské tlaky nebo jak tomu říkaj. Jak jim pak říkám, jediné, čeho jste tím dosáhli je, že to bude ještě pozdějc, protože teď musím všeho nechat a místo toho psát zdůvodňující zprávy, okecávky a návrhy opatření, účastnit se „krizových“ schůzek, na kterých se stejně nic nevyřeší, a podobně nesmyslně zabíjet čas, aby měl někde děsně důležitej pocit, jak se to řeší, ačkoliv bez toho by se to řešilo lépe a rychleji. Ale jak je holt komu libo, mně je to jedno, je to součást mojí práce, tak to tak beru. Jo, můžou mě i vyhodit. Už jsme se tu takhle pár lidí zbavovali, tak vím, co to stálo. Než to někdo dokázal převzít plně, trvalo to 5 let. Takže si někdo musí sakra dobře spočítat, jestli se to vyplatí…
:lol: Já mám metodu odkládání papírů na okraj stolu. Nový předpis odkládám čím dál víc na okraj, když si na něj nikdo po X měsících nevzpomene, vyhazuju ho. Vyjde to tak z 50% ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hroznej puberťák
26.11.18 12:53
@Reflex píše:
Ale ty dobře víš, že si to nikdo nespočítá, ty manažeři fluktuujou ještě rychleji než vy a mají cíle neslučitelné s realitou a vlastně i s prosperitou firmy. A je jim to ještě víc jedno, než tobě, protože vidí maximálně k další reportující tabulce, kterou někde odprezentují, aby mohli na konci měsíce shrábnout dalších deset tisíc eur a doufat, že těch měsíců ještě pár bude, než povýší a naroste jim pakárna a zmar ještě o fous víc.Příspěvek upraven 26.11.18 v 12:45

Jak kde. Nedělám v rychloobrátkovém prodeji „produktů“, kde se lidi střídaj jak na orloji. A asi bych ani dělat nechtěl… Jako do důsledku to tu taky nikdo nespočítá a i kdyby, je to každému u pr…, protože to ze své kapsy neplatí, ale nějaké to povědomí tu přeci jen lidi mají, co by asi tak znamenalo, kdyby odešel tenhle nebo tenhle, a nakolik se to vyplatí nebo nevyplatí. Kvůli prkotině to prostě nikdo neudělá, musí pro to být sakra důvod.

• Citovat
  • Upravit
4488
26.11.18 12:58
@Hroznej puberťák píše:
Jak kde. Nedělám v rychloobrátkovém prodeji „produktů“, kde se lidi střídaj jak na orloji. A asi bych ani dělat nechtěl… Jako do důsledku to tu taky nikdo nespočítá a i kdyby, je to každému u pr…, protože to ze své kapsy neplatí, ale nějaké to povědomí tu přeci jen lidi mají, co by asi tak znamenalo, kdyby odešel tenhle nebo tenhle, a nakolik se to vyplatí nebo nevyplatí. Kvůli prkotině to prostě nikdo neudělá, musí pro to být sakra důvod.

No a byl byl důvod ten, že třeba neúnosně zpozdíte nějaký náběh výroby prokazatelně vaší vinou, firma zaplatí šílené pokuty a půjdou po šéfovi tvého šéfa a systémem padajícího h… dolů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
26.11.18 13:07
@Reflex píše:
Ale ty dobře víš, že si to nikdo nespočítá, ty manažeři fluktuujou ještě rychleji než vy a mají cíle neslučitelné s realitou a vlastně i s prosperitou firmy. A je jim to ještě víc jedno, než tobě, protože vidí maximálně k další reportující tabulce, kterou někde odprezentují, aby mohli na konci měsíce shrábnout dalších deset tisíc eur a doufat, že těch měsíců ještě pár bude, než povýší a naroste jim pakárna a zmar ještě o fous víc.

Moc čteš hrůzostrašné příběhy na internetu :-) Manažera (t.j. důležitého, který by mohl hodně pokazit) si firma sakra prověřuje než ho přijme a má přehled o jeho minulém působení. Takovéhle blbosti by si žádný manažer nedovolil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
26.11.18 13:34
@Jar Jar píše:
Moc čteš hrůzostrašné příběhy na internetu :-) Manažera (t.j. důležitého, který by mohl hodně pokazit) si firma sakra prověřuje než ho přijme a má přehled o jeho minulém působení. Takovéhle blbosti by si žádný manažer nedovolil.

Jaké blbosti? Místo skutečného řešení problémů chtít reportingy proč to tak je a zavalovat pracovníka administrativou, která sama o sobě nic neřeší? To je realita, ne internet.
@Hroznej puberťák - co ty na to, potvrdíš, vyvrátíš? Evidentně máš s manažerama taky svou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hroznej puberťák
26.11.18 13:57

@Reflex zkušenost mám s projektem, kde obchodníci klasicky naslibovali naprostý nesmysl, zákazník si to nenechal vymluvit, já v tom měl nějakou menší část, a hodně hlasitě jsem vystupoval s tím, že to je za tu dobu nerealizovatelné, že to nemají šanci stihnout. Vyhrožovali mi i vyhazovem, nakonec jsem musel garantovat jen svoji část, na kterou jsem si vyhradil času dost, splnil jsem v termínu i s rezervou (jinak bych fakt letěl, když už jsem to takhle vyhrotil), zbytek skutečně nestihli (a nebylo to kvůli té mé části). Tehdy šel jakýsi vedoucí týmu, poměrně záhy, protože byl neschopnej, ten by šel stejně, lidi s ním nechtěli spolupracovat. Pak vyletěl projektový manažer za nezvládnutí celého projektu (i když neměl šanci to stihnout), a s odstupem vyletěl i ředitel české pobočky (asi se mu to nasčítalo). Realizační složka zůstala nedotčena.

Jinak mám zkušenosti spíš z neúspěšných výběrek, tam to zpravidla odnese obchodní ředitel nebo tak někdo (obchodního zástupce nepočítám, ti maj stejně životnost max. pár let). Ale zase i odešlého ředitele českého zastoupení pamatuju, za ztrátu několika významných zákazníků.

Jinak ty reportingy, zdůvodnění, nesmyslné papíry, jo, to je přesně moje práce, chránit před tím svoje lidi, aby měli klid na práci. Pokud možno. A jo, je toho čím dál víc, a podle mě to ani nikdo nečte, max. nadpisy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.18 14:44

@Reflex Ty jsi ale zacyklená :mrgreen:
proč ti sedření nejdou dělat do školy. Ti, které znám tam nešli z toho důvodu, že je to pro ně nudná představa, stereotyp. Mají zajímavější pozice, i za cenu vyšší náročnosti.
A hlavně nemají požadované vzdělání a neuměli by učit :mavam:
Absolutně nesouhlasím s tím, že si lidi neumí zorganizovat agendu, aby se jim nezhroutila. Představ si, že ten pracovník v průmyslu má tolik práce, kolik třeba 5 knihovnic a k tomu tak 1000× vyšší zodpovědnost
Takže jsi pracovala jako knihovnice a jako pracovník v průmyslu, že to umíš posoudit? Nezlob se, ale argument o 1000× vyšší odpovědnosti a pětinásobku práce je naprosto směšný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.18 14:49

@carsa

Trochu mě pobavil argument anonymní učitelky, že ona první dva týdny prázdnin prospí. To já bych ráda taky, ale vzhledem k tomu, že víc než ty dva týdny v létě nemám, tak si to prostě nemůžu dovolit.
Já je prospím, protože po 10 měsících s tlupou pubertálních dětiček jsem tak vyšťavená, že prostě odpadám. Učím přes 20 let a ta únava už začíná být znát. Psala jsem, že bez delší dovolené kantořina nejde dělat desítky let. A delší dovolenou bych přála všem. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4488
26.11.18 14:50
@Anonymní píše:
@Reflex Ty jsi ale zacyklená :mrgreen:
proč ti sedření nejdou dělat do školy. Ti, které znám tam nešli z toho důvodu, že je to pro ně nudná představa, stereotyp. Mají zajímavější pozice, i za cenu vyšší náročnosti.
A hlavně nemají požadované vzdělání a neuměli by učit :mavam:
Absolutně nesouhlasím s tím, že si lidi neumí zorganizovat agendu, aby se jim nezhroutila. Představ si, že ten pracovník v průmyslu má tolik práce, kolik třeba 5 knihovnic a k tomu tak 1000× vyšší zodpovědnost
Takže jsi pracovala jako knihovnice a jako pracovník v průmyslu, že to umíš posoudit? Nezlob se, ale argument o 1000× vyšší odpovědnosti a pětinásobku práce je naprosto směšný.

Mysli si klidně, že jo. Prostě o tomhle mám dost detailní přehled, vím, co dělá knihovnice a vím co dělají lidi, kteří pracují pod tlakem. Pokud nesouhlasíš, tak řekni proč, ale konkrétně. Výkřiky do tmy o něčí zacyklenosti, to nemá váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
26.11.18 14:53
@Anonymní píše:
@carsaTrochu mě pobavil argument anonymní učitelky, že ona první dva týdny prázdnin prospí. To já bych ráda taky, ale vzhledem k tomu, že víc než ty dva týdny v létě nemám, tak si to prostě nemůžu dovolit.
Já je prospím, protože po 10 měsících s tlupou pubertálních dětiček jsem tak vyšťavená, že prostě odpadám. Učím přes 20 let a ta únava už začíná být znát. Psala jsem, že bez delší dovolené kantořina nejde dělat desítky let. A delší dovolenou bych přála všem. :mavam:

Zato ostatní pozice těch, kteří vydělávají nadprůměrnou mzdu bez delší dovolené dělat lze a i po dvaceti letech jsou v pohodě. Prostě máte v tomhle konkrétním bodě komparativní výhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.18 14:57
@Reflex píše:
Zato ostatní pozice těch, kteří vydělávají nadprůměrnou mzdu bez delší dovolené dělat lze a i po dvaceti letech jsou v pohodě. Prostě máte v tomhle konkrétním bodě komparativní výhodu.

Já nemám nadprůměrnou mzdu. :mavam: Zatím ještě ne.

• Citovat
  • Upravit
4488
26.11.18 15:00
@Anonymní píše:
Já nemám nadprůměrnou mzdu. :mavam: Zatím ještě ne.

Teď nevím, jestli vůbec čteš, co se píše. To je pak opravdu marná snaha. Tak znovu cituji tebou citované: „Představ si, že ten pracovník v průmyslu má tolik práce, kolik třeba 5 knihovnic a k tomu tak 1000× vyšší zodpovědnost“. A nadprůměrnou mzdu vy chcete, konkrétně 130 % průměru do roku 2020, to máme průměrný učitel dostane přes 40 litrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.18 15:07

@Reflex Řeči se vedou a voda teče. Co bude v roce 2020 je ve hvězdách. Problém školství je, že nám stále někdo slibuje, pak se o tom půl roku kecá v televizi, lidi nám závidí a ve finále většinou nedostaneme nic nebo nám uberou.

• Citovat
  • Upravit
4488
26.11.18 15:09
@Anonymní píše:
@Reflex Řeči se vedou a voda teče. Co bude v roce 2020 je ve hvězdách. Problém školství je, že nám stále někdo slibuje, pak se o tom půl roku kecá v televizi, lidi nám závidí a ve finále většinou nedostaneme nic nebo nám uberou.

To je fakt, to je problém, to vám nezavidíme. Zbytku státních zaměstnanců nikdo nic neslibuje, tak jsou v klidu, ví na čem jsou a můžou zavčasu pláchnot do korporátu, kde z nich sedřou kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí